Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Απών και απροετοίμαστος βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Δήμος Κορινθίων

Εμφάνιση vnanoplim.jpg
Δελτίο τύπου
 ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Κόρινθος 26.5.15

Απών και απροετοίμαστος βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Δήμος Κορινθίων.

Την Κυριακή 24.5.15. το κρουαζιερόπλοιο Thompson Celebration με 1200 επιβάτες και 300 μέλη πλήρωμα ήρθε στην Κόρινθο, προσπάθησε να δέσει στο λιμάνι και αποχώρησε χωρίς να το επιτύχει.
Οι υποδομές του λιμανιού όπως έκρινε ο καπετάνιος του πλοίου, δεν ήταν κατάλληλες για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες που ήταν οι συνήθεις για την περιοχή και την εποχή. 

Κανείς από το δήμο και το λιμενικό ταμείο δεν ήταν στο λιμάνι για να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της εταιρίας ,ναυτιλιακούς πράκτορες κλπ για να εξασφαλίσει ό,τι χρειάζεται να γίνει ώστε την επομένη φορά - έχει ανακοινωθεί η 21 Ιουνίου -  να παραμείνει το πλοίο στο λιμάνι.
Κανείς από το δήμο και το λιμενικό ταμείο δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους Κορίνθιους για την άφιξη του πλοίου και δεν προετοίμασε τις επιχειρήσεις ,τις υπηρεσίες κλπ για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες . Τα καταστήματα ήταν κλειστά,  το  λαογραφικό μουσείο και ο ναός του Απ . Παύλου επίσης κλειστά ,στο λιμάνι δεν υπήρχαν βασικές υποδομές όπως τουαλέτες, τηλεφωνικός θάλαμος, ένας οικίσκος για ολιγόλεπτη παραμονή και ενημέρωση.

Το Σάββατο 23.5.15 στην Αρχαία Ολυμπία έγινε μια πολύ σημαντική ημερίδα με την παρουσία της υπουργού τουρισμού, εκπροσώπους από 35 λιμενικά ταμεία, δήμους και επιμελητήρια από την Ευρώπη και την Αμερική.
Ο δήμος Κορινθίων και το λιμενικό ταμείο ήταν και πάλι απόντες. Παρόντες ήταν όμως εκπρόσωποι από το δήμο της Μερσίνας από την Τουρκία  για να μιλήσουν για θρησκευτικό τουρισμό χριστιανών στην Τουρκία, εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών πρακτορείων για να συναντήσουν πιθανούς συνεργάτες από την Ελλάδα. 

Στην Κόρινθο κάνουμε ακόμα διαβούλευση για τα προκαταρκτικά του τουρισμού. Το θέμα της ημερίδας ήταν τα οικονομικά ωφελεί από την κρουαζιέρα στα λιμάνια και τις παράκτιες πόλεις.
Επειδή φυσικά ήμουν παρών και συμμετείχα στην ημερίδα, μπορώ να ενημερώσω τους ενδιαφερομένους που θα θελήσουν να έχουν την ενημέρωση.
Αν δεν αλλάξει ρότα ο δήμος Κορινθίων και να δουλέψει οργανωμένα και σοβαρά θα βλέπει να πλοία να περνούν . Και θα κατηγορεί πότε  την αντιπολίτευση, πότε τον κακό καιρό και οτιδήποτε άλλο εκτός από τους ίδιους τους αρμοδίους.
Αν έφταιγε μόνο ο καιρός που έφυγε το πλοίο από το λιμάνι της Κορίνθου τότε στο νησί των ανέμων στη Μύκονο δεν θα έδενε ποτέ πλοίο. Τα λιμάνια υπάρχουν και για να προστατεύουν τα πλοία από τον άνεμο
.

0px;">Βασίλης Νανόπουλος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας και Συμμαχίας Πολιτών