Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Το Χιλιομόδι στηρίζει τον Νίκο Ταγαρά

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, φωτισμός και πλήθος 

📍Η χαρά και η συγκίνηση σήμερα στο χωριό μου το #Χιλιομόδι είναι μεγάλη, από την αγάπη και τη στήριξή σας.
Είστε οι δικοί μου άνθρωποι, οι συγγενείς, οι φίλοι και συμπατριώτες μου. Οι σχέσεις μας είναι διαχρονικές, είναι σχέσεις εμπιστοσύνης, εκτίμησης και αγάπης.
🙏Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Είμαι πάντα δίπλα σας.
#Μαζί_πετυχαίνουμε_περισσότερα 🇬🇷🤝
#nikostagaras #ΝΔ #Σταθερά_Τολμηρά_Μπροστά

Νίκος Ταγαράς

Εκλογές 2023: Το Σάββατο ανοίγουν οι κάλπες για τους Έλληνες του εξωτερικού - Αναλυτικά η διαδικασία

xartis01-mesa 

Ένα 24ωρο νωρίτερα από την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, ανοίγουν οι κάλπες για να ψηφίσουν 22.855 Έλληνες του εξωτερικού σε 99 εκλογικά τμήματα που θα στηθούν σε 35 χώρες. Η διαδικασία ξεκινά στις 07:00 το πρωί και λήγει στις 19:00 το απόγευμα τοπική ώρα κάθε χώρας

Οι εκλογείς μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού και να ενημερωθούν για την ακριβή διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν μέσω της εφαρμογής ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ του υπουργείου Εσωτερικών

Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει να έχουν απαραιτήτως μαζί τους την ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριο τους.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις εθνικές εκλογές – 1.651 εκλογικά τμήματα

 Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις εθνικές εκλογές – 1.651 εκλογικά τμήματα 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν’ όψει των βουλευτικών εκλογών.

Το Σαββατοκύριακο, οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με τις εκλογές, όπως και το κεντρικό κτίριο της έδρας, στην Τρίπολη, θα λειτουργούν κανονικά.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα διοικητήρια των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη, θα βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, προετοίμασε και προώθησε στους δήμους, το εκλογικό υλικό.

Συγχρόνως, η συγκεκριμένη Διεύθυνση είναι σε ετοιμότητα για ότι άλλο απαιτηθεί.

Η ίδια Διεύθυνση, θα έχει την αρμοδιότητα για την συγκέντρωση και την μετάδοση των αποτελεσμάτων μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

1.651 εκλογικά τμήματα

Συνολικά, σ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, θα λειτουργήσουν 1.651 εκλογικά τμήματα.

Επίσης, θα υπάρχουν και 5 ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες, προκειμένου να ασκήσουν και αυτοί, το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα εκλογικά τμήματα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, έχουν ως εξής:

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 219 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μεικτό

ΑΡΚΑΔΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 348 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μεικτό

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 315 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μεικτό

ΛΑΚΩΝΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 283 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μεικτό

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 486 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Αμιγές

Σταυροδοσία

Κάθε εκλογέας, μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του, υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 1 έως 3 βουλευτές: έναν (1) σταυρό

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 4 έως 7 βουλευτές: δύο (2) σταυρούς

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 8 έως 12 βουλευτές: τρεις (3)  σταυρούς

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 13 βουλευτές: τέσσερις  (4) σταυρούς

Δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου, στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 21ης  Μαΐου 2023, έχουν οι πολίτες, ‘Ελληνες και Ελληνίδες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων έως και την 28 Φεβρουαρίου 2023 και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ypes.gr  “Μάθε πού ψηφίζεις”, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.


Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη: Σας ζήτησα την ψήφο σας και σας είπα ότι μόνο αυτή μπορεί να κάνει δυνατή την αλλαγή !!! Την Κυριακή στις 21 Μαϊου εύχομαι όλοι εσείς να ενισχύσετε το ΠΑΣΟΚ για να μπορεί με τις πολιτικές του να εργαστεί για αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

 https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/328687585_1549811558857047_2869394268057847912_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=YZParW9c344AX--ZYnL&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=00_AfCjJZ95wgly2ACGhu_TlPxe5d4mcAqC0lPSWc32RFUiuA&oe=646CE9F7
Μια πολύ όμορφη προσπάθεια τελείωσε σήμερα.
Επέλεξα να πάω σε όλη την Κορινθία, να μιλήσω με τους Κορίνθιους και τις Κορινθιες, να συζητήσω, να μάθω τα προβλήματα από κοντά .
Ένιωσα τις αγωνίες σας, τους προβληματισμούς σας, την επιθυμία σας να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο .
Σας ζήτησα την ψήφο σας και σας είπα ότι μόνο αυτή μπορεί να κάνει δυνατή την αλλαγή !!!
Την Κυριακή στις 21 Μαϊου εύχομαι όλοι εσείς να ενισχύσετε το ΠΑΣΟΚ ΚΑ για να μπορεί με τις πολιτικές του να εργαστεί για αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου .
Θα είμαι πάντα εδώ δίπλα σας για να προσπαθούμε μαζί !!!

Κατερίνα Γκέκη Φαρμάκη

Εκλογές στην Τουρκία - Τελικά αποτελέσματα: Στο 49,52% ο Ερντογάν, 44,88% για τον Κιλιτσντάρογλου

 ekloges-tourkia-apotelesmata 

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 14ης Μαΐου σήμερα Παρασκευή (19/5).

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έλαβε το 49,52% των ψήφων.

Ο υποψήφιος της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας του Έθνους, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε 44,88%. Παράλληλα, ο Σινάν Ογκάν έλαβε 5,17% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ το 0,43%.

Δεδομένου ότι κανείς δεν έφτασε το 50% των ψήφων, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στην Τουρκία στις 28 Μαΐου.

Ολυμπιακός: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στον Πειραιά για την πρόκριση στον τελικό του Final Four της Euroleague

 Ολυμπιακός: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στον Πειραιά για την πρόκριση στον τελικό του Final Four της Euroleague 

Οι φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα στους δρόμους του Πειραιά τη νίκη επί της Μονακό και την πρόκριση στον τελικό του Final Four της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία μεγάλη ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό με τη Μονακό, επικράτησε με 76-63 και προκρίθηκε στον τελικό του Final Four της Euroleague, διεκδικώντας το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της. Μετά το φινάλε του αγώνα, στήθηκε ένα τρελό πάρτι στους δρόμους του Πειραιά, όπου εκατοντάδες φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν φωνάζοντας συνθήματα για την ομάδα τους.


Από την 1η Ιουνίου η επαναλειτουργία της Διώρυγας της Κορίνθου

 Από την 1η Ιουνίου η επαναλειτουργία της Διώρυγας της Κορίνθου 

Η διώρυγα της Κορίνθου, θα είναι διαθέσιμη στη ναυσιπλοία απ’ την 1η Ιουνίου 2023.

Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου, ενημέρωσε, ότι, οι εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα των έργων, η Διώρυγα, θα είναι διαθέσιμη για τη ναυσιπλοία, την 1η Ιουνίου 2023 έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

Απ’ την 1η Οκτωβρίου, οι εργασίες θα εισέλθουν στο τελικό στάδιο και εκτιμάται, ότι τον Φεβρουάριο του 2024, η Διώρυγα της Κορίνθου, θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Euroleague, Ολυμπιακός - Μονακό 76-62: Στον τελικό με επική ανατροπή ο Θρύλος O Ολυμπιακός έχανε με 12 πόντους στο ημίχρονο αλλά «διέλυσε» τη Μονακό και θα παίξει την Κυριακή (20:00) με τη Ρεάλ στον τελικό

 osfp-m

Στον τελικό της Euroleague για 9η φορά στην ιστορία του προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πειραιά απέκλεισε με 76-62 την Μονακό στον 1ο ημιτελικό του Final Four του Κάουνας και θα παίξει την Κυριακή (20:00) στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από έξι χρόνια σε τελικούς και θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το 4ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Απίθανη ατμόσφαιρα από τους 6000 και πλέον οπαδούς του Ολυμπιακού που έκαναν το Κάουνας ... Πειραιά. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω με 12 (41-29) στο ημίχρονο αλλά επέστρεψαν και έκλεισαν στο +13 στο 30' με απίθανη άμυνα. Ανάγκασαν την Μονακό να πετύχει μόλις δύο πόντους στο 3ο.

Ο αγώνας 

Το ξεκίνημα του ημιτελικού είχε μπόλικο άγχος με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αστοχούν τρεις φορές εξ επαφής και να δίνουν το δικαίωμα στη Μονακό να προηγηθεί με 4-8 (5’). Η αμυντική λειτουργία των αντιπάλων ήταν αρκετά επιθετική κι η πίεση πάνω στη μπάλα ασφυκτική με αποτέλεσμα τα καλάθια να είναι σπάνια και το σκορ να αλλάζει ελάχιστα (6-12, 7’). Τα δύο τρίποντα του Τζέιμς βρήκαν απάντησε σε ισάριθμα από Βεζένκοβ και Παπανικολάου κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 14-20.

Η είσοδος των Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ έδωσε περισσότερη ενέργεια την ίδια ώρα που ο Κώστας Σλούκας δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Μονακό και μοίραζε ασίστ. Ο ΜακΚίσικ ήταν αυτός που ισοφάρισε στους 22 πόντους (13’), όμως ο Λόιντ με 6 δικούς του πόντους επανέφερε γρήγορα την ομάδα του σε θέση οδηγού (25-31, 16’).

 Το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου είχε κακές επιλογές στην επίθεση και τον Οκόμπο να στέλνει τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (28-38, 19’). 

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να περάσει χωρίς να εξαντλήσει τις πιθανότητες και βγήκε πιο αγριεμένος από τα αποδυτήρια. Η άμυνα ανέβασε την πίεσή της και στην επίθεση Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ μείωσαν σε 37-41 (23’).

Το τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς δεν στάθηκε ικανό να κόψει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» με τα τρίποντα από Παπανικολάου και Βεζένκοβ να αυξάνουν το σερί σε 14-0 και φυσικά να βάζουν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ (43-41, 26’) και… φωτιά στην εξέδρα. Ο ρυθμός είχε αλλάξει ξεκάθαρα, η ενέργεια στην άμυνα πλέον έφτανε στα επίπεδα στραγγαλισμούς κι οι Μονεγάσκοι ασφυκτιούσαν. Ο Βεζένκοβ με τον «Παπ» συνέχιζαν να σκοράρουν με τον Φαλ και τον Γουόκαπ να δημιουργούν τις προϋποθέσεις γα 56-43 (30’).

Το μόνο που χρειαζόταν πλέον ήταν άμυνα και ηρεμία. Η Μονακό είχε το ταλέντο και την επιθετική ικανότητα να αντιδράσει και ο Τζέιμς έκανε το 60-53 (35’). Απέμενε ένα πεντάλεπτο, ο Σλούκας έδωσε ηρεμία και… τάισε τον Φαλ ο οποίος ξεκίνησε έναν διαγωνισμό καρφωμάτων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ίχνος ανησυχίας. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πρόκριση με 76-62 και τουλάχιστον 5.000 οπαδούς του να ζητάνε το ευρωπαϊκό την Κυριακή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Φυσικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε με καταιγιστικό τρόπο και επικράτησε με το αδιανόητο 27-2 επιμέρους σκορ. Η διαφορά πήγε στους 13 πόντους (56-43) και στη συνέχεια είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν πνευματικά τα συναισθήματά τους.

MVP: O Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος του ματς με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Ήταν ο άνθρωπος που σήμανε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φαλ που είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ με 5/6 δίποντα. Κυρίαρχος κάτω από τις δύο ρακέτες. Μεγάλο ματς και ο Βεζένκοβ με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κώστας Σλούκας έδωσε σημαντικές βοήθειες στην πρόκριση του Ολυμπιακού με 9 πόντους και 7 ασίστ. Η εμπειρία του μίλησε.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Ντιαλό έμεινε στους 2 πόντους στα 2 λεπτά που έπαιξε και δεν βοήθησε καθόλου.

Ο ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι μόλις 10 ασίστ της Μονακό και τα 5/24 τρίποντα της.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η συγκλονιστική παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε εκτίμηση και ήταν σίγουρα 6.000 στις εξέδρες της «Zalgirio Arena».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δε γινόταν να μην αντιδράσει μετά από το κακό πρώτο ημίχρονο. Βελτίωσε την άμυνά του, ανέβασε τα επίπεδα ενέργειας κατακόρυφα αλλά κυρίως κυκλοφόρησε τη μπάλα ιδανικά. Τα εύκολα καλάθια μπήκαν, έδωσε το άγχος στη Μονακό και με ηρεμία έφτασε στη σπουδαία νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Κάναν 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4 (1/3 τρίποντα), Φαλ 12 (5/6 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 9 (7 ασίστ, 4 λάθη), Βεζένκοβ 19 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 15 (3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακς 3, ΜακΚίσικ 5 (1)

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Μπράουν 4, Οκόμπο 17 (3/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Μονέκε 2, Λόιντ 11 (2/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Ντιάλο 2 (4 ριμπάουντ), Μοτιεγιούνας 7 (5 ριμπάουντ), Ουαταρά, Χολ 2 (7 ριμπάουντ), Τζέιμς 17 (2/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη)

Πηγή: www.gazzetta.gr 
 

Εκλογές 2023-Μητσοτάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους - Οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι

mitsotakis-m3 5893192 

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την εκστρατεία του εν όψει της κάλπης της 21ης Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έφερε ένα αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο. «Άθελά του, ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος κυνηγός της μεσαίας τάξης» είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κρυφή ατζέντα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι και την επόμενη τετραετία, η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει να στηρίζει όσους αδικούνται από την «προσωπική διαφορά» Κατρούγκαλου, μέχρι αυτή να μειωθεί και να εκμηδενιστεί.

Με φόντο την Ακρόπολη, ο πρωθυπουργός ζήτησε, δε, καθαρή εντολή, λέγοντας ότι έκανε όλα όσα υποσχέθηκε, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία θα κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Εκλογές 2023: Ανετη νίκη της ΝΔ έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - Δείτε τις όλες

  

 

Αν οι εκλογές γίνονταν με ενισχυμένη αναλογική η Νέα Δημοκρατία σίγουρα θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση αν λάβουμε υπόψιν μας τις έξι τελικές δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται στην εκτίμηση ψήφου να έχει ανώτατο όριο ακόμα και 39% (δημοσκόπηση Metron Analysis), ενώ οι περισσότερες μετρήσεις συγκλίνουν σε ένα ποσοστό μεταξύ 36% και 37%. Παράλληλα, όλες οι μετρήσεις σχετικά με τους δύο πρωταγωνιστές – τους κ.κ Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα – δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον πρωθυπουργό, ενώ το ποσοστό της ΝΔ στην παράσταση νίκης είναι ηγεμονικό και ξεπερνά σε κάποιες μετρήσεις ( RASS) ακόμα και το 70%.

Οι περισσότερες μετρήσεις δείχνουν ότι ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση διασφαλίζουν – και σχετικά άνετα – την είσοδό τους στη Βουλή ενώ σε άλλες (Marc) καταγράφονται να παλεύουν για το εκλογικό όριο του του 3%. Σε ότι αφορά τα μικρότερα κόμματα, μια μέτρηση (MRB) δίνει την «Νίκη» να πιάνει οριακά στο ανώτατό όριό της το εκλογικό όριο για την είσοδο στη Βουλή. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η επιλογή «Άλλο Κόμμα» ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και το 11%.