Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Τι θα σημάνει η κατάργηση των κύριων συντάξεων



Του Μανώλη Κομνηνού
Το νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία, μετά την κατάργηση των κύριων συντάξεων, παρουσιάζει και επιχειρεί να αναδείξει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, με το βασικό πρωτοσέλιδό της.
Η εφημερίδα, η οποία κυριαρχεί κυκλοφοριακά στον χώρο της Κεντροδεξιάς, επισημαίνει τα εξής:

Κολιός, ψάρι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Διαφορές από το σκουμπρί. Και ΠΟΤΕ τον Αύγουστο

O κολιός είναι ψάρι που το καλοκαίρι αφθονεί στην χώρα μας και αξίζει να το απολαμβάνουμε όσο διάστημα βρίσκεται στην αγορά.
Ο Κολιός είναι μεταναστευτικό ψάρι. Τον Αύγουστο κολυμπάει σε μικρότερα βάθη για να βρει ευκολότερα τροφή. Την εποχή αυτή δεν κάνει να τον ενοχλούμε. Και η παροιμία θα έπρεπε να γίνει «Κάθε πράγμα στον καιρό του αλλά ΠΟΤΕ τον Αύγουστο κολιός».
Γιατί; Ο κολιός είναι ψάρι που ζει σε κοπάδι, κολυμπάει σε πελαγίσια νερά κατά προτίμηση κοντά σε ακτές και αναπαράγεται Ιούλιο – Αύγουστο. Τότε λοιπόν είναι πιο παχύς, πιο λιπαρός και με την κοιλίτσα του γεμάτη αυγά γι’ αυτό και η κατανάλωσή του όπως και κάθε ψαριού τον καιρό που κυοφορεί, απαγορεύεται αυστηρά. ΄Αλλο τώρα αν κάποιοι λατρεύουν τον απαγορευμένο καρπό, στην προκειμένη περίπτωση τα αυγωμένο ψάρι. ....................

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κορινθία για σήμερα Κυριακή 19 Αυγούστου

Αποτέλεσμα εικόνας για υψηλος κινδυνος πυρκαγιας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Κόρινθος, 18.08.2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο  Κυριακή  19 Αυγούστου  2018.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.
Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018(ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι: