Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Πετύχαμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου -Στα 18 δισ. τα έσοδα

 Μητσοτάκης: Πετύχαμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου Στα 18 δισ τα έσοδα 

«Όλα τα δεδομένα από την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2022 μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία καθώς οι αφίξεις αναμένεται να φτάσουν το 88% του αριθμού ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού με θέμα: «2022 - Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού». 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο τουρισμός είναι πυροδότης ανάπτυξης καθώς από τα 15 δισ. που είχε προυπολογίσει για το 2022 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να προστεθούν άλλα 3 δισ. εσοδα. Αυτοί οι πόροι κατευθύνονται στην κοινωνία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε την ομιλία:  

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος: «βλέπω ανάμεσα σας πολλά χαμογελαστά πρόσωπα, αισιόδοξα πρόσωπα», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «αν υπάρχει ένας κλάδος όπου οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν πιστά την αλήθεια, αυτός είναι ο τουρισμός», και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα στοιχεία αφορούν χειροπιαστά μεγέθη, μετρημένους επισκέπτες, καταγεγραμμένα έσοδα, από την φιλοξενία τους στη χώρα μας.

Ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Εγκρίθηκε – ομόφωνα – ο νέος προυπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την έκτακτη, ειδική συνεδρίαση (2η πρόσκληση μέσα σε 24 ώρες, λόγω μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη πρόσκληση) και με την απουσία (για 2η φορά) των περισσοτέρων περιφερειακών παρατάξεων (με πρόσφατη επιστολή τους, γνωστοποίησαν την απόφασή τους να απέχουν, λόγω και των νέων δεδομένων που ανακύπτουν απ’ το ΣτΕ).

Ευχές Χριστουγέννων Αποστόλου Ε. Παπαφωτίου

  

Η Γέννηση του Χριστού (ψηφιδωτό), Μονή της Χώρας - Κωνσταντινούπολη, 1315 - 1320.

Ευχές Χριστουγέννων

Στην Εποχή

της Αντιστροφής και του Ζόφου

της Διαφθοράς και της Φτώχειας,

όπου

το Ψέμα προβάλλεται ως Αλήθεια

το Κακό ως Καλό

η Ατιμία ως Τιμιότητα

το Άδικο ως Δίκαιο,

ας υποδεχθούμε

τον Νεογέννητο στη φτωχική φάτνη Χριστό

σε κοινωνία Αλήθειας και Μετοχής

σε πνεύμα Δικαιοσύνης.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Δημιουργικό και ευλογημένο το νέο έτος 2023.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.