Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Μεσογαίας Νικόλαος: Να γίνουμε μέτοχοι της ζωής του πνεύματος


Το  μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου για το 2017

“Ἡ ἑορτὴ τῆς Περιτομῆς τοῦ Κυρίου ἀποτελεῖ τὸν μεσαῖο κρίκο μιᾶς ἁλυσσίδας τριῶν ἑορτῶν ποὺ ἐμφανίζουν τὸν Κύριο ταπεινωμένο στὸν ἄνθρωπο καὶ γιὰ τὸν ἄνθρωπο, σὲ τέτοιο βαθμὸ ποὺ θὰ λέγαμε πὼς προκαλεῖ τὴ σκέψη καὶ σκανδαλίζει τὴν πίστη μας.
   Ἡ πρώτη εἶναι ἡ κατὰ σάρκα Γέννησις τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ποὺ

Έχασε τη μάχη η σκηνοθέτις Ηρώ Σγουράκη

Έχασε τη μάχη η σκηνοθέτις Ηρώ Σγουράκη
Έφυγε από τη ζωή, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, η σκηνοθέτρια Ηρώ Σγουράκη, η οποία μαζί με τον άνδρα της, Γιώργο Σγουράκη, είχαν δημιουργήσει δεκάδες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση.
Από τα πιο εμβληματικά τους έργα ήταν το «Μονόγραμμα», όπου παρουσιάζονταν οι

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ευχές οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υπουργοί - Η χειραψία Τσίπρα-Μητσοτάκη

Τις καθιερωμένες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη  Παυλόπουλο για το νέο έτος (2017) έδωσαν το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτές.
Eκεί ήταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και υπουργοί.


Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε θερμό εναγκαλισμό και ασπασμό με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ηρωική μορφή κατά τη ναζιστική κατοχή στην Αθήνα, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Μανώλη Γλέζο.  

Είχε προηγηθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη. Εκεί αντάλλαξαν χειραψία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο σπίτι του στο Πύργο Κορινθίας

Βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο σπίτι του στο Ξυλόκαστρο!
Νεκρός  με τραύμα στο λαιμό , αιμόφυρτος , μέσα στο σπίτι του στον Πύργο Κορινθίας, βρέθηκε ο 69χρονος Γ. Κ.  και δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Στο σημείο πήγε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής και η σορός  μεταφέρθηκε στην Πάτρα για νεκροψία, νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. 
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας του 69χρονου Γ. Κ. του οποίου η κηδεία έγινε σήμερα Πρωτοχρονιά στις 12 το μεσημέρι στον Πύργο Κορινθίας

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Περισσότερες «ερυθρόλευκες» επιτυχίες και όμορφες στιγμές

Ολυμπιακός: `Ερυθρόλευκες επιτυχίες και όμορφες στιγμές`

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, στέλνοντας τις ευχές της για το νέο έτος.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ολυμπιακού:
"Καλή Χρονιά!
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εύχεται σε όλους σας Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Ευχόμαστε το 2017 να φέρει σε όλους εσάς ό,τι επιθυμείτε με υγεία, χαρά και ακόμα περισσότερες «ερυθρόλευκες» επιτυχίες και όμορφες στιγμές!
Χρόνια πολλά!"


Το 2017 στην Ελλάδα και στον κόσμο

Από την Αθήνα μέχρι την Αυστραλία, χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη φυγή του 2016 και να καλωσορίσουν, με χαμόγελο, βεγγαλικά, και κέφι το 2017.
Από τις σύγχρονες μητροπόλεις της Ιαπωνίας και της Ευρώπης μέχρι τις φτωχογειτονιές στις Φιλιππίνες, κάθε ένας και καθεμιά εύχεται για ένα καλύτερο μέλλον.

πρωτοχρονιά αθηνα


Πρωτοχρονιά, Αθήνα
φινλανδια
Φινλανδία