Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Νέα απόφαση για τις μάσκες: Πού είναι υποχρεωτικές – Ποιοι εξαιρούνται

 Κορωνοϊός: Νέα απόφαση για τις μάσκες: Πού είναι υποχρεωτικές - Ποιοι εξαιρούνται

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού έως την 31η Αυγούστου, προς περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοιου.

Αναλυτικά :

«Φλέγεται» η Βηρυτός: Έφοδος διαδηλωτών στο ΥΠΕΞ – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

  

Ένας Λιβανέζος αστυνομικός σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στο κέντρο της Βηρυτού σήμερα, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί στις ταραχές ανήλθε σε 172.

Έκτακτο – Κορωνοϊός: 152 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 211 οι νεκροί - Κανένα νεο κρούσμα στην Πελοπόννησο.


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τo Σάββατο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Σήμερα ανακοινώνουμε 152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

Απτόητη η Ιερά Σύνοδος: Θα γίνουν λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο παρά την απαγόρευση

  

Αποφασισμένη είναι η Ιερά Σύνοδος να πραγματοποιήσει κανονικά τις λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο, παρά το μέτρο απαγόρευσης λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα γίνουν κανονικά οι λιτανείες χωρίς συνωστισμό, προτρέποντας τις εκκλησίες να τις

Φωτιά κοντά στο Γύθειο - Προληπτική εκκένωση του οικισμου Καλύβια

  

Φωτιά στην ανατολική Μάνη, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες – κάνοντας στάχτη έκταση πρασίνου. στην περιοχή Σκουτάρι, αποτεφρώνει δασική έκταση, δέντρα και θάμνους. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα,  2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 ελικόπτερα, και 2 αεροσκάφη. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες των δήμων. Μία στήλη μαύρου καπνού σχηματίστηκε σε μεγάλο ύψος. Αποτέλεσμα, να είναι διακριτή από παραλία όπου βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι για το θαλάσσιο μπάνιο τους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κατευθύνεται ανατολικά προς τον οικισμό Καλύβια και για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής έχει εισηγηθεί την προληπτική εκκένωσή του.

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες απο έκρηξη στην ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα

 Φονική έκρηξη σημειώθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, 08.08.2020, σε εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, με θλιβερό απολογισμό έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας κατέληξε από την έκρηξη, ενώ

.ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης αλκοολούχου διαλύματος 3 σε 1 «Miss Sandy» (φωτο)

 


Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος «MISS SANDY ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 70ο 3 ΣΕ 1», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει γνωστοποιηθεί ως καλλυντικό προϊόν με την επωνυμία «MISS SANDY ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» και η παρουσίασή του παραπέμπει σε βιοκτόνο για το οποίο δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από τον ΕΟΦ.

Η εταιρεία Miss Sandy AE, ως υπεύθυνο πρόσωπο του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά.

AΣΕΠ: Προκήρυξη 6Κ/2020 -Ανοίγουν 1.209 θέσεις σε φορείς του υπ. Υγείας (ΦΕΚ)

 

 
 

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων εννέα (1.209) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 8 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις, την κατανομή και τα κριτήρια παρακάτω:

ΦΕΚ-ΘΕΣΕΙΣ

 aftodioikisi.gr

Κοινωνικός Τουρισμός: Τι γίνεται αν οι ξενοδόχοι λένε σε δικαιούχους ότι είναι «πλήρεις»

  

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη μίλησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο εκκίνησε, την 1η Αυγούστου, ο κ.Πρωτοψάλτης γνωστοποίησε ότι έως τώρα έχουν ενεργοποιηθεί 6.000 voucher για τα τουριστικά καταλύματα και 4.000 για τα ακτοπλοϊκά  εισιτήρια.

«Μέχρι στιγμής η διαδικασία κινείται ομαλά» υπογράμμισε, λέγοντας πως όποιοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τουριστικά καταλύματα που επέλεξαν οφείλουν άμεσα να το καταγγείλουν στον ΟΑΕΔ.

Όπως εξήγησε, άλλωστε, όσα ξενοδοχεία μετέχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, διαθέτουν το 25% της χωρητικότητάς τους στους δικαιούχους του προγράμματος του ΟΑΕΔ.

«Όποιο κατάλυμα κάνει παρατυπίες ή λέει πώς δεν έχει δωμάτια για τους δικαιούχους, ενώ έχει, θα το αποβάλλουμε από τη φετινή διαδικασία και θα το αποκλείσουμε από τις επόμενες» τόνισε.

Αυτό όμως μπορεί να ελέγχθει κατόπιν καταγγελίας, πρόσθεσε.

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=38612706" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

aftodioikisi.gr