Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Εκκωφαντική επιστροφή της ΑΕΚ με «τριάρα» στον Πλατανιά

Εκκωφαντική επιστροφή της ΑΕΚ με «τριάρα» στον Πλατανιά 
Μετά από δύο χρόνια, η ΑΕΚ επέστρεψε με... εμφατικό τρόπο στη Super League, επικρατώντας με 3-0 του Πλατανιά, στο ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Βάργκας (27΄), Γκάλο (47΄) και Αραβίδης (58΄).

Ηταν ένα ματς που ξεκίνησε με το αναμενόμενο άγχος για τους γηπεδούχους, από τη στιγμή που δεν έγινε γκολ η κλασική ευκαιρία που δημιούργησε ο Βάργκας και έχασε (άουτ) ο Τζεμπούρ μόλις στο 2΄.

Στην πρεμιέρα το άγχος είναι δεδομένο, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν μεσολαβήσει 852 ημέρες απουσίας από την κατηγορία. Ο Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Στην ανάπτυξη οι δύο σέντερ μπακ Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος πήγαιναν στα άκρα και ανάμεσά τους αναλάμβανε ρόλο οργανωτή ο Γιόχανσον.
Αυτό μετέτρεπε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 3-4-3 όταν υπήρχε "σετ" παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν και άνοιξαν το σκορ στο 27΄ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Γιόχανσον, ο Βάργκας πρόλαβε τον Κουλιμπαλί και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων στο β΄ ημίχρονο, ο Ροντρίγκο Γκάλο σήκωσε στο... πόδι τους περίπου 30.000 φιλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν με ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.
Στο 58΄ ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε το 3-0 μετά από σούπερ συνδυασμό Βάργκας-Πλατέλλα-Σιμόες. Το πάρτι είχε αρχίσει και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για το ντεμπούτο του Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός έπαιξε κλασικό "δεκάρι" πίσω από τον Αραβίδη, αλλά ο ρυθμός είχε πέσει πολύ και αυτό δεν τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι.
Οσο για τον Πλατανιά, η πρεμιέρα ήταν άκρως προβληματική ειδικά για τα δεδομένα του Γιώργου Παράσχου. Ενδεκάδα με δέκα ξένους και έναν εντελώς ασταθή τερματοφύλακα, προσθέτουν πολλούς... πονοκεφάλους στον έμπειρο τεχνικό.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο

200 μέρες ήταν αρκετές για να καταλάβουν οι πολίτες

 
Είναι σαφές ότι με την απόφαση του πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και να προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, προκειμένου να επιλύσει τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο πολιτικής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής αβεβαιότητας. Το ανησυχητικό αυτό συμπέρασμα εξάγουν άλλωστε και όλα τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία διαπιστώνουν, όπως και όλοι οι Ελληνες πολίτες, με απλά λόγια, ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να προτάξει το κομματικό του συμφέρον έναντι του εθνικού. Δηλαδή την απόφαση να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπασή του από τη διαφοροποίηση της Αριστερής Πλατφόρμας και του λοιπού αριστερού «κινήματος της δραχμής» από την κεντρική γραμμή Τσίπρα για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου έναντι μιας υπεύθυνης στάσης που θα συνέχιζε την πορεία προς τα εμπρός και θα διασφάλιζε χωρίς άλλους κινδύνους την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας, την ανάκαμψη της οικονομίας και την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού.

ΕΙΧΑΜΕ επισημάνει και άλλες φορές ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση για το πρόβλημα της χώρας. Ομως, η επιλογή να στηθούν κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε επτά μήνες, εφόσον έχει μεσολαβήσει και το περιβόητο δημοψήφισμα, καθώς και ο τρόπος που αποφασίστηκε, δείχνουν, με απλά λόγια, ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να παίξει στα ζάρια, όχι το κόμμα και την κυβέρνησή του, αλλά την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της. Και τούτο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία και τη χώρα, κατά την οποία η υπόθεση της χρηματοδότησης της Ελλάδας δεν έχει διασφαλιστεί οριστικά, εφόσον δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ή ανακοπεί η πορεία των συμφωνηθέντων, ενώ ο εφιάλτης του «Grexit» εξακολουθεί να καραδοκεί και γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι κάποιοι μας περιμένουν στη γωνία.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με απατηλές υποσχέσεις για πράγματα που ήξερε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει και συνέχισε να λέει ψέματα ακόμα και την ώρα που έστελνε τους πολίτες στην κάλπη για ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, εξαιτίας του οποίου έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκε ο έλεγχος κεφαλαίων και δημιουργήθηκαν οι ουρές ταλαιπωρίας συνταξιούχων και μη για 60 ευρώ. Στο παρά ένα γλιτώσαμε τα χειρότερα: να χρεοκοπήσει έτσι η χώρα και να επιβληθεί δελτίο ακόμα και σε τρόφιμα και φάρμακα.

ΜΕΣΑ ΣΕ περίπου 200 ημέρες ο κ. Τσίπρας κατάφερε να βουλιάξει τη χώρα και τώρα έχει το θράσος να ζητά και πάλι την ψήφο του κόσμου για να συνεχίσει το επικίνδυνο έργο του. Οχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στο μεταναστευτικό, στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, στην Παιδεία, την Υγεία.

ΩΣΤΟΣΟ, το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ μεγαλύτερο από όλα αυτά μαζί. Είναι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, η διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ και η σταδιακή έξοδος από την κρίση. Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας, στις οποίες την ηγετική θέση κατέχει αδιαμφισβήτητα η Νέα Δημοκρατία, είναι εκείνες που εγγυώνται την πολιτική, οικονομική ομαλότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Τα ψέματα του κ. Τσίπρα τελείωσαν, μαζί με τις παλινωδίες και τις κυβιστήσεις του. Κατήγγειλε τους προηγούμενους για να υπογράψει ο ίδιος ένα πολύ χειρότερο Μνημόνιο, με οριζόντια δημοσιονομικά, φορολογικά μέτρα που πρότεινε, προστατεύοντας μόνο και πάλι την «ιερή αγελάδα» του Δημοσίου, όπως και ο ίδιος ομολογεί. Δεν τον πιστεύει όμως πλέον κανείς. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μέσα από την κάλπη την απάντησή του στον κ. Τσίπρα, στέλνοντάς τον στο σπίτι του και αναδεικνύοντας νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα μπορέσει να ασκήσει υπεύθυνη διακυβέρνηση με τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σταύρος Θεοδωράκης: Τα 11 εξομολογημένα λάθη του Τσίπρα

Σταύρος Θεοδωράκης: Τα 11 εξομολογημένα λάθη του Τσίπρα
Στα 11 εξομολογημένα λάθη του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που ζούμε.

Με αφορμή τις δηλώσεις κύκλων της κυβέρνησης για την Πρόεδρο της Βουλής, την οποία χαρακτήρισαν «ως μια λάθος επιλογή» ο Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω Facebook, αναφέρεται στα σφάλματα του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά τα λάθη, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη:

«Λάθος, λοιπόν, η επιλογή Κωνσταντοπούλου,
Λάθος προφανώς η επιλογή Λαφαζάνη,
Λάθος βέβαια ο Στρατούλης, ο Ήσυχος, η Βαλαβάνη,
Λάθος που δεν πήραμε τα λεφτά τον Φεβρουάριο,
Λάθος και με τον Γιάνη,
Λάθος φυσικά η Ραχήλ Μακρή και οι άλλοι ψεκασμένοι,
Λάθος η πρόσκληση στους μετανάστες να έρθουν να λιαστούν στην Ελλάδα,
Λάθος η αποφυλάκιση των «πονηρών» με τον νόμο Παρασκευόπουλου,
Λάθος οι υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης,
Λάθος το δημοψήφισμα,
Λάθος που επιβάλαμε τα capital controls.
Από λάθος σε λάθος ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια για την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

ΥΓ: Θα μπορούσα βέβαια να συνεχίσω αλλά σταμάτησα μόλις στα 11 εξομολογημένα λάθη του κ.Τσίπρα».

e-typos.com

Αυξήσεις έως 72 ευρώ σε όσους αποχωρήσουν μέχρι 30 Αυγούστου - «Μνημόνιο-Gate» τη νύχτα που ψήφιζαν τη μείωση της κατώτατης σύνταξης στα 392 ευρώ

Αποκλειστικό E. T.:

Αποκλειστικό: Αυξήσεις έως 72 ευρώ σε  όσους αποχωρήσουν μέχρι 30 Αυγούστου
Αυξήσεις ως 72 ευρώ στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα… προλάβουν να αποχωρήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου προβλέπει το νέο Μνημόνιο με διάταξη που άλλαξε το αρχικό νομοσχέδιο την ώρα που ψηφιζόταν στη Βουλή!

Ο Ηρακλής επέστρεψε με «ροπαλιά» από τη Μυτιλήνη

Ο Ηρακλής επέστρεψε με «ροπαλιά» στη Μυτιλήνη
Με εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Καλλονής συνδύασε την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο της σεζόν στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο Εμανουέλ Περόνε, στο 7ο λεπτό.

Μόλις 7 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ο Τσιλιανίδης «έστρωσε» ωραία μπαλιά στον Περόνε στην περιοχή και αυτός με σουτ σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ για τον «Γηραιό». Τρία λεπτά αργότερα, ο Περόνε είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Καλλονή συνέχισε ν' αφήνει κενούς χώρους πίσω επιτρέποντας στον Ηρακλή να «μετρά» πέντε τελικές στα πρώτα 15 λεπτά.

Στο ντεμπούτο του ως τεχνικός στη Super League, o Θαλής Θεοδωρίδης έβλεπε τους παίκτες της Καλλονής να παρουσιάζουν άσχημη εικόνα στη μεσαία γραμμή και στο 32΄ παρ΄ ολίγο να δεχτούν αυτογκόλ οι γηπεδούχοι, όταν ο Κεϊτά έκανε κεφαλιά... προς τα πίσω, αλλά ο Χογκ μάζεψε την μπάλα. Πάντως, η Καλλονή είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 40΄, με τον Μανούσο να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα να περνά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το 1-1, όμως συνέχισαν να αφήνουν πολλά κενά πίσω, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής μένοντας στο ένα γκολ στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία. Η καλύτερη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ του, ήρθε για τον Ηρακλή στο 79΄, όταν ο Μπαρτολίνι με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυριακίδης μόνος έστειλε την μπάλα εκτός.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης):
Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι (77΄ Μπούρους), Καλτσάς (53΄ Εμιλιάνο), Γεωργίου (67΄ Σάμπα), Μανούσος, Μάρκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66΄ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (59΄ Χαντί), Ρομάνο (81΄ Ζιάμπαρης), Κυριακίδης, Περόνε.

Με το δεξί στην πρεμιέρα ο Αστέρας, πέρασε από την Κομοτηνή - Νίκησε με 2 - 0 τον Πανθρακικό

Με το δεξί στην πρεμιέρα ο Αστέρας, πέρασε από την Κομοτηνή
Με... άνεση πέρασε ο Αστέρας Τρίπολης από την Κομοτηνή, καθώς στην πρεμιέρα της Super League νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό, με τέρματα των Μπερτόλιο (25') και Γιάννου (63'). Ο Αργεντινός σκόρερ του πρώτου τέρματος έγινε και ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε στη νέα σεζόν (στο 77' με 2η κίτρινη κάρτα).
Η δυνατή βροχόπτωση στη Κομοτηνή, σίγουρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ωστόσο ο Αστέρας ήταν πιο ουσιαστικός και πιο επικίνδυνος. Και δίκαια άνοιξε το σκορ με τον Φακούντο Μπερτόλιο, όταν στο 25' και σε σέντρα του Μάσα από αριστερά, ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε κακή έξοδο και ο άσος του Αστέρα με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντική ευκαιρία στο 36', όταν ο Μάσα πέρασε τον Αθανασιάδη, αλλά ο Σερφά έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Στα ίδια κινήθηκε και το β' ημίχρονο και σε μια φάση διαρκείας στο 63', ο Γιάννου με διπλή προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τελικά, στο 77' ο Μπερτόλιο «κατάφερε» να γίνει και ο πρώτος παίκτης της νέας σεζόν που αποβλήθηκε, καθώς αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα. Αυτό ήταν και το τελευταίο αξιοσημείωτο της αναμέτρησης.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα):
Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο (83' Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης):
Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87' Έντερσον), Μπερτόλιο, Μάσα (74' Δημούτσος), Λανθαρότε (65' Φούντας), Γιάννου.

Σοβαρό ατόπημα Κυκλων...

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/proedriko.jpg?itok=IvDXnUbM
 Γράφει ο κ. Ευάγγελος Τζιαβός

"Με μεγάλη έκπληξη και έντονο προβληματισμό, διάβασα στα ηλεκτρονικά μέσα, την προ ωρών δήλωση << Κύκλων της ΠτΔ >> , με την όποια λέγουν, ότι << από σήμερα η ΠτΔ, δεν ασχολείται με την Πρόεδρο της Βουλής >> .
Μάλιστα.
Αυτοί οι Κύκλοι διαπράττουν σοβαρό ατόπημα και εκθέτουν τον κ. ΠτΔ.
Έχοντας την ευκαιρία να γνωρίζω τον Άνδρα, αλλά και την ποιότητα, την συγκρότηση και το ήθος του κ.ΠτΔ, από την δεκαετία του 1980, εποχή που υπεστήριζε, θεσμικά συμφέροντα της Οικογένειας μου εις το ΣτΕ, και διατηρώντας μέχρι προ της εκλογής του , ζώσα την σχέση αυτή, θεωρώ ότι μια τέτοιας βάσεως και περιεχομένου τοποθέτηση δεν μπορεί να εκφράζει τον κ. Π. Παυλοπουλο.
Τα διάφορα Όργανα των Γραφείων Τύπου, μπορεί , απαραδέκτως, να αγνοούν μερικά ευαίσθητα Θεσμικά θέματα, όχι όμως και ο Συνταγματολόγος Πρόεδρος.
Δεν λέγεται λοιπόν,ποτέ, ότι << η ΠτΔ, δεν ασχολείται από σήμερα με την Πρόεδρο της Βουλής >>,μας αρέσει η όχι, όποια και να είναι αυτή, αφού η Κύρια Πρόεδρος,αφού δεν καθαιρέθηκε, παραμένει ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, Πρόεδρος εν ενεργεία, αρα Τρίτος Θεσμικός Παράγων, και αν ω μη γένοιτο, για παράδειγμα, κάτι πάθει στα μέσα της Εκλογικής Διαδικασίας ο ΠτΔ, τότε αυτοί οι Κύκλοι της ΠτΔ, που αγνοούν τους στοιχειώδεις κανόνες, θα κληθούν να συνεργαστούν , εκ του Συντάγματος, με αυτην που σήμερα, απαξιωτικα, και με υφος Μεγαλου Βασιλικου Αυλαρχειου, λενε αδοκιμως ότι αγνοούν.
Ουτε ο αειμνηστος Λεβιδης θα το διεπραττε.
Αιδως κ.κ. Κύκλοι......"

Ευάγγελος Τζιαβός

MEΓΑΛΟΠΟΛΗ: Η εθνική βόλεϊ γυναικών έκανε το 2Χ2 επί της Γεωργίας

Η εθνική βόλεϊ γυναικών έκανε το 2Χ2 επί της Γεωργίας
Το δύο στα δύο πέτυχε η εθνική γυναικών επί της Γεωργίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για το Ευρωπαϊκό Λιγκ. Τα κορίτσια του Καλμαζίδη νίκησαν και σήμερα με 3-0 σετ (25-14, 25-17, 25-9) την αντίπαλό τους στη Μεγαλόπολη και βρίσκονται πλέον μία... ανάσα από την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Η «γαλανόλευκη» ήδη έχει καταφέρει να πετύχει την καλύτερη επίδοσή της στην ιστορία της διοργάνωσης.
Τα σετ: 25-14, 25-17, 25-09

Ελλάδα (Καλμαζίδης):
Κιόση 10 (10/18 επ.), Μερτέκη 15 (5/14 επ., 7 άσοι, 2 μπλοκ, 57% υπ. - 29% άριστες), Λαμπρούση 2 (1/1 επ., 1 άσο), Γιώτα 7 (5/5 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Χαντάβα 12 (9/12 επ., 3 άσοι, 57% υπ. - 29% άριστες), Βεργίδου 3 (1 άσο, 2 μπλοκ), Κελεσίδου -λ (33% υπ. - 28% άριστες) / Βασιλαντωνάκη 8 (6/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 100% υπ. - 75% άριστες), Καββαδία 5 (2/3 επ., 3 μπλοκ)
Γεωργία (Γκιοργκάντζε):
Γκαπριντασβίλι 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Κιψίντζε, Καχάντζε 2 (1/4 επ., 1 άσο), Τβαούρι 4 (3/8 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ.- 30% άριστες), Καλαντάντζε 10 (8/18επ., 2 άσοι, 39% υπ – 09% άριστες), Σοσνόβσκαγια 9 (9/24 επ.), Σανάντζε –λ (35% υπ. – 20% άριστες) / Τσελίντζε, Μαρκαρασβίλι, Ζαντιμεντσένκο 1 (1 άσο).

Χωρίς απαρτία η Διάσκεψη των Προέδρων - Η διασκεψη θα συνεχιστει αυριο στις 8 το βράδυ

Εκλογές Live: Παρωδία στη Διάσκεψη των Προέδρων - Χωρίς απαρτία κάνει... σόου η Κωνσταντοπούλου!Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η προγρατισμένη για τις 18:00 Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην κοινοβουλευτική διαύγεια, αντικείμενο της Διάσκεψης είναι ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου για την ερχόμενη εβδομάδα.
 Στη διάσκεψη δεν μετέχουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα από το οποίο προέρχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε η ΝΔ, ούτε η Χ. Α., το Ποτάμι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΚΚΕ. Η Νέα Δημοκρατία είχε την πρόθεση να στείλει εκπροσώπους αλλά η Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να δώσει την ημερήσια διάταξη και τελικά αποφασίστηκε η... αποχή!
Συμμετέχουν ο Δημήτρης Στρατούλης αλλά και η Δέσποινα  Χαραλαμπίδου από πλευράς Λαϊκής Ενότητας..
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διεμήνυσε ότι θα περιμένει μήπως... κάποιος αλλάξει γνώμη , λέγοντας ότι:
"Από τα ΜΜΕ έμαθα ότι ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή δεν θα παραβρεθούν. Εκφράζω την έκπληξή μου, γιατί αν και μέλος της Κ.Ο., δεν ενημερώθηκα.
Δεν ξέρω αν είναι προσπάθεια να μη συνεδριάσει η Διάσκεψη. Μένω έκπληκτη και γιατί ο Μεϊμαράκης έλεγε πως η Βουλή πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί..
Μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλάει ακόμα, αλλά ανακοίνωσε ήδη ότι η Διάσκεψη θα αναβληθεί για 24 ώρες και θα συνεδριάσει ξανά μετά από 24 ώρες, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το οποίο εκφράζει ξανά την δυσφορία της για τη στάση του στο θέμα της παραίτησης της κυβέρνησης αλλά και των διαρροών από "κύκλους" της προεδρίας.
Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: Κάνω από το μανδύα της εξουσίας κάποιοι κρύβουν το μαχαίρι. Μόνο θλίψη προκαλεί.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε την ομιλία της στη Διάσκεψη των Προέδρων με νέα επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας πως "λυπάμαι που δεν κυρίαρχησε η γνώμη του Συνταγματολόγου και καθηγητή που έχει γράψει δυο πονήματα αλλά η γνώμη του βουλευτή της ΝΔ που ψήφισε δυο Μνημόνια"!

Λαφαζάνης σε Τσίπρα: Ξέχνα κάθε περίπτωση συνεργασίας! Η επόμενη βουλή θα είναι αντιμνημονιακή και όχι... μαιμού!


 
Τελείωσε η συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Μέτά το τέλος της συνάντησης ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε:
Οι διαφορές που έχουμε με τη ΝΔ είναι αγεφύρωτες. Είχαμε όμως ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Οι αυγουστιάτικες εκλογές εξπρές δείχνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία, φόβο για την ενημέρωση του λαού. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό. Τα Μνημόνια αντιπροσωπεύουν φτώχια. Οι διαφορές μας με κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνια, είναι αγεφύρωτα. Με αυτά τα κόμματα δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας. Δεν πιστεύω ότι από αυτή τη βουλή μπορεί να προκύψει αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η επόμενη βουλή θα είναι αντιμνημονιακή και όχι... μαιμού! Θα βάλει τη χώρα σε νέα προοδευτική πορεία. 
Θα πάρω τη διερευνητική εντολή

"...Αναμνήσεων" συνέχεια στο Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. και μας κρατάει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
 Το διάλειμμααπόψε  ( Σάββατο 22 Αυγούστου 2015) στις 10:00 το βράδυ προβάλει για δεύτερη βραδιά την δραματική ταινία (115’, 2014.)
 “Ο κύκλος των αναμνήσεων”
 Βραβείο Καλύτερης ταινίας της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

 Σε σκηνοθεσία :Τζόναθαν Τεπλίτζκι
Πρωταγωνιστούν : Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέρεμι Ίρβινγκ, Χιρογιούκι Σανάντα, Σαμ Ράιντ, Τάνρο Ίσιντα





Η υπόθεση του έργου:

Ο Έρικ Λόμαξ ήταν ένας από τους χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου που αναγκάστηκαν να εργαστούν για την κατασκευή του σιδηρόδρομου που θα ένωνε την Ταϊλάνδη με τη Βιρμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εμπειρίες του τον τραυμάτισαν βαθιά και τον έκαναν να αποκοπεί από τον κόσμο. Πολλά χρόνια αργότερα, γνώρισε στο τρένο την πανέμορφη Πάτι και την ερωτεύτηκε σφόδρα. Η Πάτι ήταν αποφασισμένη να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τους δαίμονές του. Ανακάλυψε ότι ο νεαρός Ιάπωνας που είχε στις διαταγές του τότε τον Έρικ ήταν ακόμη ζωντανός και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα: θα του έλεγε την αλήθεια ώστε να έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί; Θα τον στήριζε οτιδήποτε κι αν έκανε εκείνος; 
 

Ακόμα στο  θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Κυριακή 23 - Δευτέρα 24/8 “Αφεντικά για σκότωμα 2”
Τρίτη 25/8 “Μπαμπούλες πανεπιστημίου” 
Τετάρτη 26 - Πέμπτη 27/8 “Σε λάθος χρόνο” ενώ
Παρασκευή 28/8 – Σάββατο 29/8  θα γίνει η τελευταία προβολή της φετινής σαιζόν με την δραματική - αισθηματική ταινία “Κάποτε στη Νέα Υόρκη”