Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Άγγελος Τζωρτζίνης: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Έλληνα που βράβευσε το Time ως τον καλύτερο φωτογράφο της χρονιάς

 
 Για «εγκάρδια δουλειά του στην καταγραφή της ανταπόκρισης της χώρας του σε δύο πρωτοφανείς κρίσεις» κάνει λόγο το περιοδικό Time στο αφιέρωμα του στον Άγγελο Τζωρτζίνη, ο οποίος μας κάνει περήφανους με τις διακρίσεις του καθώς επελέγη από το περιοδικό για το βραβείο Best Wire Photographer για το 2015.
Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1984 και σπούδασε στο Leica Academy of Creative Photography στην Αθήνα. «Στόχος μου δεν είναι να προβάλω τον εαυτό μου. Θέλω να βλέπουν οι άνθρωποι τις φωτογραφίες μου και να καταλαβαίνουν τι σημαίνουν για μένα» αναφέρει...
Περισσότερα:   eirinika.gr

Καλό μήνα & ψηλά το ηθικό! - eirinika.gr

ΠΩΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ως διά μαγείας η Νέα Δημοκρατία, ένα ιστορικό αστικό κόμμα με βαθιές όμως ευθύνες για τη σήψη της ελληνικής κοινωνίας την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, αδυνατεί να εκλέξει το νέο αρχηγό της και δεν θα τον εκλέξει ίσως ποτέ. 

Πώς συμβαίνει ξαφνικά ένα πέπλο προστασίας να απλώνεται για να εξασφαλίσει την παραμονή του επικίνδυνου εθνικά κ.Τσίπρα στην ηγεσία της χώρας για όσο διάστημα χρειάζεται για να ολοκληρώσουν κάποιοι το καταστροφικό τους έργο, είναι ένα μυστήριο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης για τις απολύσεις των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ Γ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ: Δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν “έμπορο ελπίδας” για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκη μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ενημέρωσα την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Έδωσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα με περίσσιο θράσος και ανευθυνότητα μας καταλόγισε ο κ. Τσίπρας.
Αυτό που θέλω να τον ενημερώσω, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν “έμπορο ελπίδας” για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ INFOSOLUTIONS



http://neodimokratis.gr/wp-content/uploads/2015/09/nea-dimokratia-syggrou2.pngΜε εντολή του  Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη,    ο νομικός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας Infosolutions και των ομόρρυθμων εταίρων της, μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το  πρωί. Παράλληλα, κατατίθεται και η σχετική αγωγή.

"Σεργιάνι" ... στο Ελληνικό Κορινθίας με τη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου (VIDEO)


Το Ελληνικό (Τοπική Κοινότητα Ελληνικού - Δημοτική Ενότητα ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ), ανήκει στον δήμο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “το Ελληνικόν”. 
Χωριό που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, βόρεια του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια), σε υψόμετρο 510 μέτρων και απέχει 10 χλμ. από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος της Λυκοποριάς. Ανήκει στο Δήμο Ευρωστίνης. Παλαιότερα το χωριό ονομαζόταν Λούζι. Ο αρχικός οικισμός βρισκόταν βορειοδυτικά της θέσης του σημερινού χωριού, στη θέση Παλιολούζι. Νότια από το Παλιολούζι υπάρχουν τα ερείπια πύργου με κυκλώπειους ογκόλιθους. Κατά την απογραφή του πληθυσμού από τη γαλλική αποστολή με επικεφαλή το στρατηγό Μαιζόνα το 1828, το Λούζι φέρεται να έχει 17 οικογένειες. Ο οικισμός ως το 1930 ανήκε στο Δήμο Ευρωστίνης. Το 1930 μετονομάστηκε σε Ελληνικό που είναι και η ονομασία της τοποθεσίας που βρίσκεται ο πύργος. Στην περιοχή έχουν βρεθεί αρχαίοι τάφοι, νομίσματα, λίθινοι κίονες και διάφορα άλλα ευρήματα τα οποία φανερώνουν ότι η περιοχή κατοικείται από τους αρχαίους χρόνους. Πιθανόν οι πρώτοι κάτοικοι να ήταν από την προομηρική πόλη Υπερισίη, που αργότερα μετονομάστηκε Αιγείρα και όταν καταστράφηκε από τους Αιτωλούς, το 2ο π.Χ. αιώνα, οι κάτοικοί της σκορπίστηκαν στις γύρω περιοχές. Το καμπαναριό της εκκλησίας της Παναγίας που κάηκε από τους Γερμανούς, το υποβάσταζαν δύο λίθινοι κίονες δωρικού ρυθμού χωρίς κιονόκρανα. Ο σημερινός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου έχει μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία. Στα όρια του χωριού με το χωριό Πύργος, όπου υπάρχει ο Σκουπαίικος ποταμός, υπάρχουν πολλές ανεξερεύνητες σπηλιές. Σε ανασκαφές που έγιναν νοτιοανατολικά του χωριού και σε αρκετή απόσταση από αυτό, μέσα στο σπήλαιο Σαφτούλη, κάτω από την κορυφή Σωτήρα του Πιτσαδαίικου όρους, βρέθηκαν αρχαία ειδώλια, αγγεία, σκεύη και εργαλεία από κόκκαλο, ξύλο και χαλκό καθώς και 4 πίνακες αρχαϊκής ζωγραφικής, Κορινθιακής και Σικυώνιας τεχνοτροπίας του 7ου και 3ου π.Χ. αιώνα. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 100 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. 
Τον Αύγουστο του 2015 η εκπομπή του Ηλέκτρα channel ''Σεργιάνι Στο Χωριό'' με τη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου βρέθηκε στο Ελληνικό ( Λούζι) Κορινθίας και συνομίλησε με τους κατοίκους του Χωριού για θέματα της τοπικής κοινωνίας.
Την εκπομπή παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί

Το Σάββατο ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!



ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ  Σαββατο 12.12.15 !!!
Ο αγώνας  της 12ης αγωνιστικής 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06  

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ!!!

Ρωσία: Δημοσιοποιήθηκαν οι κυρώσεις που επιβάλλονται στην Τουρκία - Για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα συροτουρκικά σύνορα

Ρωσία: Δημοσιοποιήθηκαν οι κυρώσεις που επιβάλλονται στην ΤουρκίαΟ πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενέκρινε σήμερα μια σειρά οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός βομβαρδιστικού της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στα συροτουρκικά σύνορα, πάντως τα μέτρα αυτά είχαν ήδη γίνει γνωστά από τη Μόσχα και έχουν αξιοσημείωτες παραλείψεις.
Ο κατάλογος των κυρώσεων, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα μέσω του επίσημου ιστοτόπου της κυβέρνησης, περιέχει αγροτικά προϊόντα που η Ρωσία θα πάψει να εισάγει από την Τουρκία από 1ης Ιανουαρίου 2016, ενώ επισημοποιεί επίσης την απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ από 1ης Δεκεμβρίου.

Έκρηξη σε σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη | Ένας νεκρός

Έκρηξη σε σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη | Ένας νεκρός
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε έναν σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε ανισόπεδη διάβαση κοντά στον σταθμό του μετρό, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Ένας αξιωματούχος της δημοτικής αρχής είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί στο σταθμό Μπαϊράμπασα αφού ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο σταθμό του μετρό προκλήθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει ότι πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η αιτία της έκρηξης είναι ακόμη άγνωστη και διεξάγει έρευνα.

Σφοδρή επίθεση Πλακιωτάκη στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό : Ο Τσίπρας αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους

Πλακιωτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Ο Τσίπρας αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Οι μέρες που διατρέχουμε είναι κρίσιμες, αλλά και πονηρές. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς ζητά ψήφο στον πρώτο Προϋπολογισμό που κατέθεσε και ταυτόχρονα στήνει παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων. Προσπαθεί να φορτώσει αλλού τις ευθύνες από τις νέες περικοπές των συντάξεων, που ήδη αποφάσισε, που ήδη ενσωμάτωσε στον Προϋπολογισμό της. Επιβεβαιώνει έτσι την κατάρρευση των μύθων που καλλιεργούσε και αναδεικνύει την αναξιοπιστία της.

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ( Liv


Ξεκίνησε απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου.

Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«Το μήνυμα της σημερινής μας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν.
Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών. Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα
της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού».

Οι ωραίοι έχουν .. χρέη και η εφορία βάζει χέρι ...στους προσωπικούς λογαριασμούς

Τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στην Εφορία σε έως και 24 δόσεις, προκειμένου να αποφύγουν τις κατασχέσεις καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων τους, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν και πάλι από την 1η Νοεμβρίου, επισημαίνει στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η ΓΓΔΕ συνιστά, επίσης, στους φορολογούμενους να δηλώνουν στο Taxis έναν λογαριασμό σε μία μόνο τράπεζα που θα είναι ακατάσχετος έως το ποσό των 1.250 ευρώ τον μήνα.

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

Αυτή είναι η 11μελής Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ (ονόματα)

Η 11μελής ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ομοσπονδίας, μετά την παραίτηση του Πρόεδρου της ΜΠΑΛΑΣΟΠOΥΛΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ και την αντικατάστασή του από τον ΚΡΕΤΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, η σύνθεσή της έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΡΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄: ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΚΡΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΧΑΡΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χρ. Βερναρδάκης: Καμία μείωση μισθού δημοσίου υπαλλήλου προς το παρόν – Τι σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια

Τη διαβεβαίωση ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα δει το μισθό του να μειώνεται μέσα στο 2016, αντιθέτως με τις επανακατατάξεις των βαθμών και το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης πολλοί θα τον δουν να αυξάνεται, δίνει και πάλι, αυτή τη φορά μέσω συνέντευξής του, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Άφαντος ο Τζιτζικώστας για συμμετοχή Λεβέντη στην κυβέρνηση – Τα συγκοινωνούντα δοχεία της παραεξουσίας

tzitzikostas-leventis
Μόνο τυχαία δεν είναι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη χρονική στιγμή,  στον «πρόθυμο» Λεβέντη να γίνει το δεκανίκι της συναίνεσης.

Το σύστημα που στήριξε Βασίλη Λεβέντη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με +31.000 ψήφους είναι το ίδιο που στήριξε και την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για την ίδια Περιφέρεια. Το ίδιο σύστημα που στήριξε πανελλαδικά την Ένωση Κεντρώων (για να μπει στη Βουλή), στηρίζει σήμερα και την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.

Αυτό δεν είναι κρυφό. Ο Βασίλης Λεβέντης ανοιχτά έχει υποστηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Το ίδιο και ο Τζιτζικώστας για τον Λεβέντη.

Κουρουμπλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των βουλευτών – Διαψεύδει το Μαξίμου

Νέο εκλογικό νόμο «πιο δίκαιο για την κατανομή των ψήφων σε ότι αφορά τις Περιφέρειες» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Με την αναφορά αυτή ο υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι στα πλάνα του βρίσκεται το «σπάσιμο» των εκλογικών Περιφερειών.
Ταυτόχρονα, ο Π. Κουρουμπλής, έκανε λόγο για μικρότερο αριθμό βουλευτών που θα εκλέγονται από το νέο νόμο. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του αριθμού των βουλευτών.
Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό η προσπάθεια επικεντρώνεται «μέσα από το Σύνταγμα να κατοχυρώσουμε την αντιπροσωπευτικότητα των θεσμών και να καθιερώσουμε νέους αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς ώστε ο πολίτης να καταστεί ενεργός και να μη νιώθει απλά ένας υπήκοος».
Τέλος, περιέγραψε το στόχο για ένα κράτος επιτελικό με πολυεπίπεδη διακυβέρνηση αναφερόμενος και στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

aftodioikisi.gr

Νέο «χτύπημα» για τους αγρότες: Πρέπει να επιστρέψουν επιδοτήσεις 320 εκατ. ευρώ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXΔεν τους έφτανε η φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τώρα οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν και τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη ύψους 320.000.000 ευρώ!
Σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, 725.000 αγρότες που έλαβαν αντισταθμιστικές εισφορές από τον ΕΛΓΑ το 2008 και 2009 και κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράνομες κρατικές ενισχύσεις θα κληθούν να τις επιστρέψουν.
Η ρύθμιση έρχεται στην χειρότερη δυνατή οικονομική συγκυρία για τον αγροτικό πληθυσμό και αναμένεται να προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Με βάση δε την προωθούμενη διάταξη οι είσπραξη των ποσών μπορεί να γίνει αυτόματα με παρακράτηση των νέων ενισχύσεων!
Σύμφωνα δε με τις συνοδευτικές εκθέσεις τα πρώτα 45 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν εντός του 2016.
Με κοινή απόφααση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης των 320 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην διάταξη επισημαίνεται ότι «οι διαδικασίες ανάκτησης μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4174/2013. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάκτηση των ποσών μέσω συμψηφισμού τους στο ΟΣΔΕ…».

arouraios.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



http://luben.tv/wp-content/uploads/2015/07/-e1436267241843.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την εκπρόθεσμη «τροπολογία Σπίρτζη» για αύξηση των επιτελικών θέσεων συγκοινωνιακών υποδομών, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:


ΟΝΝΕΔ: Διάλογος με αρνητές της ιστορίας δε γίνεται



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥhttp://www.taxydromos.gr/data/news/13877159281880882204.jpg
Τρίτη  1η Δεκεμβρίου  2015



            Ο ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμη μία φορά, με τις εμμονικές ιδεοληπτικές του τάσεις προσπαθεί να επιβάλλει τη δική του, ανθελληνική ατζέντα, στον τομέα της παιδείας. Ο διορισμός του καθηγητή Α. Λιάκου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων αποτελεί προσβολή απέναντι στους αγώνες και την ιστορία του Έθνους μας. Ο κ. Λιάκος έχει αρνηθεί επανειλημμένως τη γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζει ως «τζιχαντιστές» τους Μακεδονομάχους και επαναφέρει την απαράδεκτη ρητορική της κας Ρεπούση «περί συνωστισμού» στη Σμύρνη. 
            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να παύσει άμεσα από τα καθήκοντα του έναν αρνητή της ιστορίας με ανθελληνικές εξάρσεις όπως το ίδιο έπρεπε να πράξει εδώ και καιρό με τον Υπουργό Παιδείας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παραχαράξει την ιστορία του Έθνους και της Πατρίδας μας, πόσο δε μάλλον αν αυτό γίνει μέσα από τα σχολικά βιβλία. Ο διάλογος για την παιδεία πρέπει να γίνει σε ένα σταθερό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και την αποτελεσματικότητα του.



Από το Γραφείο Τύπου

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Γενική Απεργία στις 03-12-2015 ημέρα Πέμπτη

http://adedy.gr/wp-content/uploads/2015/11/afisa31220151.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της (24/11/2015) εκτίμησε ότι η συμμετοχή στην πρόσφατη Γενική Απεργία (12/11/2015) και ο όγκος των απεργιακών συλλαλητηρίων αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ” αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση.
Η Εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εξελίξεις αποφάσισε την κήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015 με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ και στην περιφέρεια στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.
Είναι το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Ο πολύμορφος αυτός αγώνας θα κλιμακωθεί με στόχο να ανατραπεί η αντιλαϊκή Κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.