Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Σπάραξε η Κόρινθος για τον 15χρονο Παντελή – Συγκλονίζει το μήνυμα της καθηγήτριάς του!

Πέθανε η 16χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο τροχαίο στην Αταλάντη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία των Εξαμιλίων στην Κόρινθο  για τον άδικο χαμό του 15χρονου Παντελή που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο.
Το τελευταίο αντίο του είπαν σήμερα, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι. ‘Εχασε τη ζωή του από διερχόμενο ΙΧ την ώρα που είχε βγει για περπάτημα με την μητέρα του την Τρίτη στην οδό Εξαμίλια – Ξύλοκέριζας, που ο οδηγός του ΙΧ, τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα και δεν σταμάτησε, τον άφησε αβοήθητο στην άσφαλτο και εξαφανίστηκε. Mεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διαβεβαιώσεις CENTENO προς Ευρωπαίους Προέδρους Κοινοβουλίων για συμβολή του EUROGROUP στην αντιμετώπιση της ύφεσης.

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 13 Μαΐου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τους Προέδρους άλλων 9 αντιστοίχων κοινοβουλευτικών σωμάτων από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ιταλία. Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβενία), έστειλε ο Πρόεδρος του Eurogroup κ.M.Centeno απαντώντας σε κοινό διάβημά τους της 7ης Απριλίου 2020, με το οποίο τον καλούσαν να ασκηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοοικονομικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. 

Έρχεται ανασχηματισμός: Φεύγουν 16 υπουργοί & υφυπουργοί -Ποια ονόματα -έκπληξη «κλειδώνουν»

Στο δίλημμα «ανασχηματισμός ή εκλογές τώρα» ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, απάντησε και, ως εκ τούτου, πιθανότατα και εντός Μαΐου, εφόσον επιστρέψουμε τις επόμενες εβδομάδες στην περίφημη «κανονικότητα» (σ.σ. 25 Μαΐου «ανοίγουν» και τα νησιά) και το Μαξίμου σταθμίσει την διαφαινόμενη αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Παιδείας ενόψει

ΑΣΕΠ: Οι 2.909 θέσεις του “Βοήθεια στο Σπίτι” ανά Δήμο – Δημοσιεύεται η Προκήρυξη


Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα Τετάρτη 13η Μαΐου, ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση η Προκήρυξη για τις μόνιμες προσλήψεις στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΣΤΙΑΣΗΣ


https://www.kalamatajournal.gr/media/k2/items/cache/d59a2a173255800fe62d8f8364271cb0_XL.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13.5.2020
Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κωνσταντίνα Νικολάκου, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφερειακή Αρχή για την στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα και της εστίασης.
Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Δήμος Λουτρακίου –Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί...


Λουτράκι, 13 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δωρεά του ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ “ΧΑΡΤΟΜΑΝΙΑ" Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου
Ο Δήμος Λουτρακίου –Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά το ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ “ΧΑΡΤΟΜΑΝΙΑ" –ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΓΚΙΩΝΗΣγια την ευγενική προσφορά του σε γραφική ύλη και αναλώσιμα για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και σε είδη ζωγραφικής και χαρτοπωλείου που διατέθηκαν για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως  “Ευχαριστούμε θερμάτο ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ “ΧΑΡΤΟΜΑΝΙΑ" – ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΓΚΙΩΝΗΣ για την έμπρακτη προσφορά και την αμέριστη συνδρομή του στο δύσκολο έργο μας.Τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να πλήττονται σημαντικά λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικές καθώς αποδεικνύουν πως υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες με αυξημένη κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία, που στέκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελο και αισιοδοξία”.
Γραφείο Τύπου 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Νέα Απόφαση κατανομής αντισηπτικών στους Δήμους– Τα βήματα παραλαβής

 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων περί “κατανομής συσκευασμένου αντισηπτικού για την κάλυψη των αναγκών δημόσιων εκπαιδευτικών δομών της επικράτειας, στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού (COVID-19)”δημοσιεύθηκε...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Καθορίστηκαν οι όροι χρηματοδότησης των Δήμων από το “Ταμείο Αλληλεγγύης” (ΦΕΚ)

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Μετανάστευσης & Ασύλου, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 1811/12.5.2020, καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι χρηματοδότησης των Δήμων από το “Ταμείο Αλληλεγγύης” και οι παράμετροι της διαδικασίας εφαρμογής του.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει παρουσιάσει ο AIRETOS πριν 3 μήνες δημοσιεύθηκεο ν.4662/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ 27/7.2.2020), το άρθρο 196 του οποίου αφορούσε τη σύσταση “Ταμείου Αλληλεγγύης” που “χρηματοδοτείται ετησίως με το ποσό των 25.000.000,00 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης &Ασύλου”.  
Στην παρ.2 του άρθρου ορίζεται πως σκοπός του Ταμείου είναι “η