Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΟΙΡΑΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

105 6694
Στο ασφυκτικά γεμάτο από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην Αρχαία Κόρινθο,   πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00, η καθιερωμένη πλέον από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων μας και των λαϊκών συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως μας. 
Κατά την διάρκεια αυτής της εκδηλώσεως επεκράτησε κλίμα ευθυμίας και ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής. Τα παιδιά έψαλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και εορταστικά τραγούδια και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τα καλωσόρισε, από δε την αγάπη που τους έδειξε διαπίστωσαν για άλλη μια φορά το ουσιαστικό ενδιαφέρον του για αυτά. Στην συνέχεια ομίλησε εν συντομία επίκαιρα απευθύνοντας λόγο διδακτικό, αγάπης και συμπαραστάσεως σε ολόκληρη την Ιερατική οικογένεια και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι πάροχος παντός αγαθού και εκπληρωτής καλών επιθυμιών. Δεν παρέλειψε ακόμα

Τι προβλέπει η εργατική νομοθεσία ενόψει της κακοκαιρίας Ενημέρωση για τους κανόνες υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων, από το υπουργείο Εργασίας

Τι προβλέπει η εργατική νομοθεσία ενόψει της κακοκαιρίας
Το υπουργείο Εργασίας ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων ενημερώνει σχετικά με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Πού θα χιονίζει την Παρασκευή [χάρτες]



Σφαλιάρα του Πλατανιά με γκολ Μπανανά άφησε ξερό τον ΠΑΟ στην Κρήτη

Μπανανά και ξερός ο Παναθηναϊκός
Σφαλιάρα για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα του στο 2017! Οι Πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον «τσαμπουκαλεμένο» Πλατανιά και έχασαν... την οποιαδήποτε επαφή τους με την κορυφή, αφού πλέον βρίσκονται στο -12 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ .
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο 74’ από τον Μπανανά, ο οποίος με γυριστό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0. 
Πολύ κακή εμφάνιση για το τριφύλλι στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα όπου κατέγραψε μόλις μία τελική(!) στο 43’ με τον Μπεργκ. 
Στο δεύτερο, οι παίκτες του Ουζουνίδη «ανέβηκαν», είχαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά τους… πάγωσε ο Μπανανάς των Κρητικών...
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Στάθης, Στανισάβλιεβιτς (35΄ Μενδρινός), Μουνάφο, Μπανανά, Ντεβέσα (69΄ Ντίνας), Μανούσος (89΄ Γιορέντε), Γιακουμάκης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (58΄ Λέτο), Μπουμάλ (81΄ Ρινάλντι), Μπεργκ, Λουντ (75΄ Π. Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Χουλτ, Τελάντερ, Μέστο.

Διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου Συντηρήσεις, Επισκευές, Αναπλάσεις Σχολείων Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στις 19  Ιανουαρίου 2017 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ήθη και έθιμα της γιορτής των Θεοφανείων

Ήθη και έθιμα της γιορτής των Θεοφανείων
Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνεια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γιορτάζονται πανηγυρικά μέσα από διάφορα ήθη και έθιμα.

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνεια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.

Εντός έδρας «γκέλα» για τον Πανιώνιο, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Εντός έδρας «γκέλα» για τον Πανιώνιο, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Εχοντας από ένα ημίχρονο υπεροχής, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν μάλλον φυσιολογικά ισόπαλοι 1-1 στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για την -εξ αναβολής- 1η αγωνιστική της Super League. Καλύτεροι στο α΄ μέρος οι "κυανέρυθροι", προηγήθηκαν στο 43΄ με τον Ανσαριφάρντ, αλλά η υπεροχή του "Αγιαξ της Ηπείρου" στο δεύτερο ημίχρονο καρποφόρησε χάρη σε έναν "κεραυνό" του Τζημόπουλου στο 79΄. Ο Πανιώνιος έφτασε τους 22 βαθμούς κι έπιασε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 19 βαθμούς, φιγουράροντας στην έβδομη θέση.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας (68΄ Μασούρας), Μασούντ, Μπεν (81΄ Σαββίδης), Ανσαριφάρντ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (68΄ Γιάκος), Κούτρης, Μιχαήλ, Μαμπουλού (75΄ Ναδάλες), Μπουκουβάλας, Ακόστα (62΄ Βιδάλ)

Έκλεψαν τις... καμπάνες της εκκλησίας στη Κυρά Βρύση Κορινθίας

Κόρινθος: Έκλεψαν τις... καμπάνες της εκκλησίας! [vid]
Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι δράστες. Τις τρεις καμπάνες του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον οικισμό "Αρίων" στην περιοχή Κυρά Βρύση στα Ίσθμια έκλεψαν χθες οι άγνωστοι δράστες.  
Η εν λόγω κλοπή καταγγέλθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο κάνει την προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών.
Πηγή: korinthostv

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Αποτέλεσμα εικόνας για ραγδαία επιδείνωση του καιρού
Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής χώρας και μέχρι το βράδυ κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.  Θυελλώδεις άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 0 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Η Πρωτοχρονιατική συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου


Του Παναγιώτη Παναγάκου
Πέρασαν 6 μήνες, από την ημέρα που είχα τη χαρά και τη τιμή να τεθώ επικεφαλής καί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου .
Ευχαριστώ δημόσια όλους εκείνους που με πίστεψαν, τους γονείς, το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλια Ανδρικόπουλο, τους Αντιδημάρχους κ. κ. Μάνο Αλογογιάννη και Κώστα Κουσουλό, τη Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη και τον κ. Ανδρέα Γλυνιά-Ζεάκη.
Μα ιδίως τους μικρούς μου φίλους που με συστηματική μελέτη κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψουν μια πολύ μεγάλη απόσταση.

Χθές, Τετάρτη βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, πραγματοποιήσαμε τη Πρωτοχρονιατική συναυλία μας, αλλά και τη κοπή της πίτας μας στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενιού,
Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου καλωσόρισαν το νέο έτος 2017, με τη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία  
Πληθος κόσμου έδωσε το παρόν και χάρισε στους μουσικούς το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Βίντεο από τη συναυλία μας
Σολίστ στο συγκεκριμένο βίντεο ο κ. Αντώνης Γκόγκος. στο: "Over The Rainbow"-"I Want to Spent my Lifetime with You"-"Nature Boy"!

Παναγιωτης Παναγακος

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σώσετε τον γάμο σας

stogiatro.gr 

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σώσετε τον γάμο σας

ContemplatingDivorce.jpg
Προβλήματα στη σχέση ή τον γάμο σας; Δεν είστε οι μόνοι!  Για την ακρίβεια, τα περισσότερα ζευγάρια περνούν κάποια στιγμή της κοινής τους ζωής μια τέτοια φάση. Και τότε χρειάζεται να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις, ώστε να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια πριν πουν οριστικά αντίο. Εκτός αν τα έχουν ήδη εξαντλήσει...

Διαβάστε περισσότερα 

listxeirets.jpgΞεκινά η λίστα των χειρουργείων - Πώς θα εξασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση


Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και αναμένεται εντός της εβδομάδας να δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται  ο τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και βέλτιστης λειτουργίας της

Ποιες είναι οι ανοικτές έρευνες της Δικαιοσύνης για τον Αρτέμη Σώρρα

Ποιες είναι οι ανοικτές έρευνες της Δικαιοσύνης για τον Αρτέμη Σώρρα
Τρεις τουλάχιστον δικογραφίες για τη δράση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκονται ανοικτές ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και μπαίνουν στην τελική φάση της διερευνησής του, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προ μηνών να ανασυρθούν από το αρχείο.
Η πρώτη και σοβαρότερη προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Με εντολή του προϊσταμένου

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην αστυνομία για την σύλληψη Ρούπα

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην αστυνομία για την σύλληψη Ρούπα
Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ, μέσω διαδικτύου, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την σύλληψη της Πολας Ρούπα.
«Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται» αναφέρει σε σχόλιο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα .Στην Ηλιούπολη το κρησφύγετό της - Γκαράζ με όπλα και πυρομαχικά εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στον Άλιμο

Γκαράζ με όπλα και πυρομαχικά εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στον Άλιμο
Έφοδο σε υπόγειο γκαράζ έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στον απόηχο της σύλληψης της Πόλας Ρούπα. Η περιοχή αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο γκαράζ που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 26 στην περιοχή του Αλίμου εντοπίστηκαν δυο αυτοκίνητα, όπλα και πυρομαχικά, καθώς και δύο βαλίτσες.
Στο σημείο έχουν φτάσει άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς και του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) για να εξετάσουν τις βαλίτσες για πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό.
Στον Κορυδαλλό θα κρατηθεί τις επόμενες ημέρες η Πόλα Ρούπα

Ισχυρή έκρηξη στη Σμύρνη της Τουρκίας - Πληροφορίες για 2 νεκρούς και 2 νεκρούς τρομοκράτες


Ισχυρή έκρηξη στη Σμύρνη της Τουρκίας - Πληροφορίες για 2 νεκρούς και 2 νεκρούς τρομοκράτεςΤουλάχιστον ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος του δικαστηρίου της Σμύρνης όπου νωρίτερα σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην τουρκική αστυνομία.
Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο υπόπτους ως δράστες επίθεσης και καταζητεί έναν τρίτο έπειτα από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος που σημειώθηκε σήμερα έξω από δικαστήριο στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, έγινε γνωστό από κρατικά μέσα ενημέρωσης και τοπικούς αξιωματούχους.

Oδηγίες από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού


Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό της

Επιστολή ΚΕΔΕ σε Φωτίου και Χουλιαράκη για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων για την ομαλή λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ζητεί με επιστολή του  ...
ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

«Ανθρωποι των Γερμανών στα Ελληνικά ΜΜΕ φιλτράρουν τις ειδήσεις» (βίντεο)





Greek Hellenic News Feed 

Αθήνα: Πρώτες αγωγές για 13ο, 14ο μισθό –Οδηγός δημοσίευμα της aftodioikisi.gr

Τις δύο πρώτες αγωγές για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση Δώρων Εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και Επιδόματος Αδείας, κατέθεσαν σήμερα μέλη του Ανεξαρτητου Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. Οι αγωγές κατατέθηκαν από εργαζόμενους ΙΔΑΧ και ορίστηκαν να εκδικαστούν την 10η Ιανουαρίου 2017.
Στην ανακοίνωσή τους προς τα μέλη του το Σωματείο κάνει αναφορά στο σημερινό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr υπό τον τίτλο: «Έτσι μπορούν να διεκδικήσουν αυξήσεις οι δημοτικοί υπάλληλοι (ρύθμιση)».
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά της στις 19 Δεκεμβρίου 2016 η

Κυβέρνηση: Πειθαρχικές ευθύνες στους δημάρχους που δεν παρατείνουν τις συμβάσεις

Την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να καταλογιστούν πειθαρχικές ευθύνες στους αιρετούς που δεν εφαρμόζουν το νόμο για την παράταση των συμβάσεων προανήγγειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη σημερινή τους συνάντηση με εκπροσώπους συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συνάντηση που έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, και των δήμων Κασσάνδρας και Σιθωνίας, οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν τους συμβασιούχους ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα και παρά το γεγονός ότι κάποιοι δήμαρχοι δεν υπογράφουν τις διαπιστωτικες πράξεις, εκείνοι, με βάση το νόμο εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά. Τόνισαν δε ότι:

Χρίστος Δήμας: Καθυστέρηση στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την επιλογή προϊσταμένων στο σύστημα ΕΣΠΑ.

Ερώτηση για το ζήτημα των καθυστερήσεων στην έκδοση υπουργικής απόφασης για την επιλογή προϊσταμένων στο σύστημα ΕΣΠΑ, υπέβαλε ο βουλευτής Κορινθίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Χρίστος Δήμας. Η ερώτηση, που έχει πρώτη υπογράφουσα την Τομεάρχη Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτή Α’ Αθηνών, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης να απαντήσει σε έξι επί μέρους ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στις δομές του ΕΣΠΑ που έχει καθυστερήσει δύο χρόνια, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, αλλά και σε ότι αφορά την τοποθέτηση προϊσταμένων με «ειδικές» διαδικασίες.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Συναντήσεις Χρίστου Δήμα στην Κόρινθο και τη Νεμέα

Συναντήσεις στην Κόρινθο και τη Νεμέα είχε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος επισκέφθηκε υπηρεσίες και φορείς της περιοχής. 
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Κορινθίας και της ΔΗΜΤΟ Κορίνθου επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και το Νοσοκομείο Κορίνθου
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με στελέχη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νεμέας, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις.
Με αφορμή τις συναντήσεις στην Κόρινθο, ο κ. Δήμας σημείωσε χαρακτηριστικά:
Σημερα με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Κορινθίας και της ΔΗΜΤΟ Κορίνθου επισκεφθήκαμε κατά σειρά την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και το Νοσοκομείο Κορίνθου. 

Ευχηθήκαμε στις διοικήσεις, στα σωματεία και στους εργαζόμενους «Καλή Χρονιά», τους ευχαριστήσαμε για την σημαντική δουλειά που κάνουν και συνομιλήσαμε για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Εμφάνιση PHOTO.jpg 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Χαροκόπου 2 & Συγγρού 196, 17671 Καλλιθέα
Τηλ.: 210.95455055/59 - Fax: 210.9545045
Email: gensec@anexartitoiellines.gr


Καλλιθέα, 5 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η δεύτερη επίθεση στο γραφείο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Βύρωνα, με αναγραφή υβριστικών συνθημάτων και πρόκληση εξωτερικών φθορών, αλλά και άλλες παρόμοιες ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν σε βάρος Συντονιστικών μας Επιτροπών από διάφορους γνωστούς-αγνώστους, δεν μας τρομάζουν, αλλά μας πεισμώνουν, δεν μας πλήττουν, αλλά μας δυναμώνουν. Οι

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ, ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ


Εμφάνιση moiras.jpgΟ κ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ (ο αντί του προέδρου κ. Μητσοτάκη δηλαδή) με άρθρο του στην ιστοσελίδα Liberal παραδέχεται ότι πρόκειται για δική του μήνυση την οποία δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο να στηρίξει, βάσει της οποίας λήφθηκε αθωωτική απόφαση για το Σώρρα με τον τελευταίο να την κάνει σημαία της προπαγάνδας του.

Η ελληνική δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις ότι πράγματι ένας Σώρρας μπορεί να έχει 600 δις, 1 τρις ή άλλο ποσό, προερχόμενα από πώληση αρχαίας ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας στους Αμερικανούς ή από ομόλογα κάποιας τράπεζας χαμένης κάπου στην Ιστορία και κάπου στην Ανατολή και ότι με αυτά τα χρήματα, μπορεί να πληρώνει από το εθνικό μας χρέος, μέχρι τα χρέη του κάθε νοικοκύρη.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΦΘΑΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ! Τι ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

σωρρασ
Τα στοιχεία για την υπόθεση με τα περίφημα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε να εξετάσει την απόφαση μονομελούς δικαστηρίου από το 2013 που ουσιαστικά δεχόταν την ύπαρξη των φερόμενων ομολόγων αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο υπουργός ζήτησε επίσης να μελετήσει την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε

ΝΔ: «Επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση για την υπόθεση Σώρρα»

ΝΔ: «Επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση  για την υπόθεση Σώρρα»
Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση να "αφυπνιστεί".
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους.
Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας  για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ και καταλήγει:
«Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία»

Φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας

Φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας
Του Άδωνι Γεωργιάδη*
Πριν από 3 περίπου χρόνια με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολύ γνωστός Δημοσιογράφος//εκδότης του οποίου η εφημερίδα πτώχευε να με ρωτήσει την γνώμη μου για τον Σώρρα: “Άδωνι σε παίρνω διότι έχεις ασχοληθεί με τον Σώρρα και θα ήθελα να μάθω την γνώμη σου. Ήρθε να μου αγοράσει την εφημερίδα και επειδή έχω μεγάλη ανάγκη το σκέφτομαι” μου είπε. Του απήντησε ότι “αν ακόμη και σύ που είσαι τόσα χρόνια στην πιάτσα, εναποθέτεις τις ελπίδες σου στον Σώρρα, φίλε δεν υπάρχει σωτηρία. Για να μήν σε απογοητεύσω όμως ζήτα του ένα αστείο ποσό 5.000 πχ για να ελέγξει τους τίτλους σου και αν στα δώσει γράψε μου”, “τί εννοείς;” μου λέει, “ότι δεν έχει ούτε 5.000;” “ούτε” του είπα...

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Απαράδεκτο Βουλευτές να εγκαλούν ως "εισαγγελείς" την Περιφέρεια για τη δική τους άγνοια και απουσία»

Αποτέλεσμα εικόνας για νικολακου θελεριτηΑποτέλεσμα εικόνας για νικολακου θελεριτη

Σχολιάζοντας την ερώτηση της Βουλευτή κας Θελερίτη προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα Κέντρα Κοινότητας η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:


«Θυμηδία μας προκαλεί η αναφορά της κας Βουλευτή στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη στιγμή που οι Γενικές Γραμματείες των Περιφερειών έχουν πάψει να υφίστανται από τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και έχουν επίσης πάψει να υπόκεινται στον «έλεγχο» των Υπουργείων. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι Περιφέρειες αποτελούν αυτοδιοικούμενους οργανισμούς με δικό τους στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και δική τους πολιτική λειτουργία. Προφανώς έχει μείνει προσκολλημένη στο παρελθόν

Θερμαινόμενες Αίθουσες Του Δήμου Τρίπολης Στη Διάθεση Των Πολιτών

Θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Τρίπολης στη διάθεση των πολιτών
Ενημερώνουμε τους δημότες ότι:
Λόγω της πρόγνωσης της επικείμενης κακοκαιρίας και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, θερμαινόμενες αίθουσες θα είναι στη διάθεση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων:

Deadpool: Αυτή είναι η ταινία με τα περισσότερα downloads τη χρονιά που πέρασε

Deadpool: Αυτή είναι η ταινία με τα περισσότερα downloads τη χρονιά που πέρασεΟι ταινίες με υπερήρωες κυριαρχούν στη λίστα με τα περισσότερα παράνομα «downloads» της χρονιάς που πέρασε, με το φιλμ Deadpool να φιγουράρει στην πρώτη θέση.
Αθυρόστομος, πανσεξουαλικός και άκρως μεταλλαγμένος ο Deadpool μπορεί να είναι ο πιο αντισυμβατικός σούπερ ήρωας, αλλά είναι επίσης ο

Διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα πάνω από 250.000 τραγούδια

Διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα πάνω από 250.000 τραγούδια
Περισσότερα από 250.000 μουσικά αρχεία μπορεί να βρει κανείς στη νέα διαδικτυακή βάση μουσικής Europeana Music, την οποία δημιούργησε το ψηφιακό ηχητικό αποθετήριο Europeana Sounds.
Στη διεύθυνση www.europeanasounds.eu/sounds/music, οι επαγγελματίες μουσικοί, οι ακαδημαϊκοί ερευνητές και οποιοσδήποτε πολίτης αγαπά τη μουσική, μπορεί να κάνει αναζητήσεις στην Europeana Music και να «κατεβάσει» κομμάτια

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                              Λουτράκι 05/01/2017
    ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                                      Αρ. Πρωτ. 176
                ΔΗΜΟΣ
   ΛΟΥΤ       ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
          ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

       Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την  11η  Ιανουαρίου  2017 , ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.                   Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων   αορίστου διάρκειας, στην « ΤΟΜΠΡΟΥ ΣΟΦΙΑ» εντός του Κ.Υ.Ε., το οποίο λειτουργεί επί της         οδού Ποσειδώνος & Αλκυονίδων 5, στο Λουτράκι.

          2.            Χορήγηση ή μη ανανέωσης άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας, στην « Α.ΤΖΕΚΟΣ - Ν. ΤΖΕΚΟΥ Ο.Ε.» για το Κ.Υ.Ε., το οποίο λειτουργεί επί των οδών Ποσειδώνος & Κουντουριώτη, στο Λουτράκι.     

                                                                                        ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ
                                                                                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                        Δημοτικής Κοινότητας
                                                                    Λουτρακίου-Περαχώρας

Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Ο Μικρός Πρίγκιπας", την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Εμφάνιση prince_mail1200px (2).jpg

5/1/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρεμιέρα της παράστασης "Ο Μικρός Πρίγκιπας" από το ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017, στις 11 το πρωί και στις 18.00 το απόγευμα.