Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Γερουσία

 https://www.lykavitos.gr/wp-content/uploads/2021/02/diki-trump-696x392.jpg

Η Γερουσία των ΗΠΑ ξεκίνησε σήμερα τη δεύτερη, ιστορική δίκη του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγορείται ότι υποκίνησε τους οπαδούς του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, που πλέον έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα, δεν θα παραστεί στη δίκη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαλλαγεί.

Κάτω από απόλυτη σιγή, οι Δημοκρατικοί βουλευτές που έχουν αναλάβει τον ρόλο

Lockdown και SMS στο 13033: Ποια σημαντική αλλαγή έρχεται από την Πέμπτη

Lockdown: 4,7 εκ. SMS στο 13033 μέσα σε ένα 24ωρο

Tο καθολικό lockdown  στην Αττική που θα επιβληθεί από την Πέμπτη θα φέρει και αλλαγές σε ότι έχει να κάνει και με τα SMS και ειδικότερα με τον κωδικό 6.

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται πλέον να μετακινούνται για σωματική άσκηση οι πολίτες με αυτοκινητο αλλά μόνο με τα πόδια και κοντά στα σπίτια τους.

Αναλυτικά, όλοι οι κωδικοί για SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις

Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), υπάρχουν τρεις επιλογές:

Πάτρα: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού- Βροχή, χαλάζι, αστραπές - Πλημμύρισαν υπόγεια από τη νεροποντή

 Πάτρα: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού- Βρ... 

Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού στην Πάτρα από το απόγευμα της Τρίτης. Ήδη σε πολλές περιοχές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής πέφτει έντονη βροχή, οι αστραπές έχουν κάνει τη νύχτα μέρα ενώ πέφτει και χαλάζι.

Η έντονη νεροποντή προκάλεσε πλημμύρες σε περιοχές της Κάτω Αχαΐας με τους κατοίκους να αναγκάζονται να απομακρύνουν τα νερά με σκούπες από τα σπίτια τους

Όσο περνάει η ώρα διαπιστώνονται τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη νεροποντή στην Πάτρα.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανάκληση φαρμάκου για την καρδιά – Ποιο είναι και ποιες παρτίδες αφορά

 Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανάκληση φαρμάκου για την καρδιά – Ποιο είναι και ποιες παρτίδες αφορά 

Την ανάκληση των παρτίδων 2000913, 2000914 και 2000915 με ημερομηνία λήξης 11/2021 του φαρμακευτικού προϊόντος ADRENALINE 1 mg/ml injection solution, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εντοπίστηκε αστοχία υλικού (βαθιά χαραγή στο λαιμό της φύσιγγας) σε τεμάχια παρτίδων του προϊόντος που διακινήθηκαν σε χώρα της Ευρώπης.

Η απομάκρυνση των ανωτέρω παρτίδων από την ελληνική αγορά αποφασίστηκε, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί ελαττωματικά τεμάχια σε αυτές, επειδή έχουν παραχθεί από την ίδια παρτίδα φύσιγγας με το εύρημα, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Προσθέτει ότι η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία DEMO AE.

Πύργος: Χωρίς λιτανεία και με περιοριστικά μέτρα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους

 https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2021/02/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%82-681x579.jpg 

Τον πολιούχο  του Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζει αύριο ο Πύργος. Λόγω των περιορισμών, δεν θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, ενώ η παρουσία πιστών στο Ναό θα γίνει με βάση τα ισχύοντα μέτρα.

Επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής, όπου σήμερα από τις 6.00 το απόγευμα εψάλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο Τετάρτη, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί από τις 06.00 έως τις 08.30 το πρωί η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου, ενώ από τις 07.00 το πρωί έως τις 10.30 θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και κηρύγματος, στον Ι. Ναό της Αγίας Κυριακής.

Στις 5 αύριο το απόγευμα θα τελεστεί Ιερή παράκληση προς τον Άγιο, υπέρ υγείας και ταχείας απαλλαγής από τη νόσο Covid. Στις εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συνεπικουρούμενος από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ

Επιστολή Π. Νίκα για το έργο της περίφραξης στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου

  

Επιστολή στον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με αντικείμενο αυτής, το έργο της περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας της Κορίνθου.

Η περίφραξη, σύμφωνα με την Περιφέρεια προβλέπεται στο πλαίσιο σύμβασης και ο Παναγιώτης Νίκας, στην επιστολή, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι “προς αποφυγή δυσχερειών που ενδεχομένως προκληθούν στην υλοποίηση του εθνικού επιπέδου έργου, από την παράλληλη εκτέλεση του άνω αναφερόμενου έργου της περίφραξης, παρακαλούμε να εξετάσετε την ένταξη των αναφερομένων ενεργειών μας στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών για ενιαία διαχείριση με το Εθνικού επιπέδου έργο, καθώς το προς εκτέλεση από την Περιφέρεια, αποτελεί συσχετιζόμενο υπο-έργο του συνόλου το οποίο αξιολογείται ως απαραίτητο για άμεση εκτέλεση”.

Το rescEU σημαίνει ότι μαζί είμαστε ισχυρότεροι

 


Το βράδυ της Δευτέρας επήλθε προσωρινή συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τη βελτίωση της πρόληψης, της ετοιμότητας και των επιχειρησιακών ικανοτήτων.

Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν να ενισχύσουν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την πολιτική προστασία, αντιδρώντας στην άνευ προηγουμένου εμπειρία της πανδημίας COVID-19. Στόχος των νέων διατάξεων είναι να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, μια Γαλλίδα μοναχή, νίκησε την Covid-19 λίγο πριν από τα 117α της

 Κορωνοϊός: Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, νίκησε την Covid-19 λίγο πριν από τα 117α της 

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, η Γαλλίδα μοναχή αδελφή Αντρέ, κατάφερε να νικήσει την Covid-19 και θα γιορτάσει τα 117α της γενέθλια αυτήν την εβδομάδα.

Η Λουσίλ Ραντόν, που πήρε το όνομα αδελφή Αντρέ όταν εντάχθηκε σε ένα καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το

Καιρός- Προγνώσεις«βόμβα»: Έρχεται πολικό ψύχος διαρκείας – Χιόνια και στις μεγάλες πόλεις

 Έκτακτο δελτίο καιρού: Σε επιφυλακή η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας – Συμβουλές προς τους πολίτες 

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, καθώς έρχεται στη χώρα μια νέα ψυχρή εισβολή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη Βόρεια Ελλάδα ενώ στη συνέχεια και σταδιακά θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον σε πολλές περιοχές, ενώ χιόνια θα δουν και οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Αττική και Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Τρίτο Lockdown: Τι θα ισχύει για λιανεμπόριο, σχολεία – Τι θα μείνει ανοιχτό και που υπάρχουν ερωτηματικά

  

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και το μέτρο του καθολικού lockdown που θα επιβληθεί στην Αττική για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική, από μεθαύριο Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου έπειτα και από την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά την μεσημεριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο θα γίνουν γνωστά τα μέτρα και όπως όλα δείχνουν αυτά θα αφορούν:

Μητσοτάκης: Από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου κλείνουν λιανεμπόριο και σχολεία στην Αττική

 Κορωνοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τα νέα μέτρα στην Αττική 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και το μέτρο του καθολικού lockdown που θα επιβληθεί στην Αττική για την προστασία της Δημόσιας Υγείας., από μεθαύριο Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου έπειτα και από την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά την μεσημεριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολο το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

 

Συμπολίτες μου,
Πριν από λίγο ενημερώθηκα για την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών μας. Θέλησα προσωπικά να σας ανακοινώσω την απόφαση για τα νέα μέτρα και να εξηγήσω τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτά.
Συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας. Και η Ελλάδα, 

"Βράζει" η Πελοπόννησος .Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα (156 νέα κρούσματα - 19 στην Κορινθία ) στην Πελοπόννησο

 

 

 
"Βράζει" η Πελοπόννησο καθώς σημειώθηκε μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Συνολικά παρατηρήθηκαν  156 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 97 καταγράφονται στην  Αχαΐα, 19 στην Κορινθία, 13 σε Αργολίδα και 13 στην Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα:

Σαρανταέξι (46) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 32 εξ αυτών να τα παρουσιάζουν οι Π.Ε. Κορινθίας  και Αργολίδας. Στην Π. Ε. Λακωνίας δεν κατεγράφησαν νέα κρούσματα. 

 Επίσης 116 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   9 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 156 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 6.663 ( 3.308 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τρίτη 9 /2 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (97),  Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας (19), Ηλείας (13), Αργολίδας (13), Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (-) .


Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                2.666  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             938  (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           810    (0) 

Π.Ε. Αργολίδας           611    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 608    (9) 

Π.Ε. Αρκαδίας             480    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            468    (0)

Κορωνοϊός 09/02: Για αυτό πάμε σε καθολικό lockdown – 1.526 νέα κρούσματα, 276 διασωληνωμένοι και 20 νεκροί - Ο χάρτησ τησ διασποράς.

 Κορωνοϊός 29/01: 941 νέα κρούσματα, 22 νεκροί και 260 διασωληνωμένοι

 Υψηλά είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα για ακόμα μια μέρα. Παράλληλα οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, όπως και οι θάνατοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Στην Αττική εντοπίζονται 731 νέα κρούσματα κοροναϊού από τα 1.526 του συνόλου της χώρας.

Ανησυχητικά είναι και τα νούμερα της Θεσσαλονίκης, με τη συμπρωτεύουσα να «δίνει» 174 μολύνσεις σε μόλις μία μέρα. Διψήφια  νουμερα κρουσμάτων και στην Πελοπόννησο σε Αργολίδα ( 13), Αχαΐα (97), Ηλεία(13) και Κορινθία (19).

Δείτε αναλυτικά:

Ξυλόκαστρο: Τραγικός θάνατος Ιερομονάχου

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQAZK58TeT-THNSaMpO6kSbvPDx0ENMZYBebg&usqp=CAU

Τραγικό θάνατο βρήκε, λίγες ώρες πριν, ο Ιερομόναχος πατήρ Παρθένιος Κασκούτας, ο οποίος ήταν λειτουργός του ενοριακού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου , στο Ξανθοχώρι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο, ενώ κατευθυνόταν προς Ξυλόκαστρο λίγο πριν τη Ριζα. Ο θάνατος ήταν ακαριαιος. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες, της Αστυνομίας που απεγκλώβισαν τον ιερομόναχο χωρίς τις αισθήσεις του.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτακτο: Κορωνοϊός και Lockdown: Να κλείσουν τα πάντα στην Αττική εισηγείται η επιτροπή

 Αποτέλεσμα εικόνας για δυτικοι κορινθιακοι οριζοντες εκτακτο 

Συνεδρίασ  η Επιτροπή  Λοιμωξιολόγων η οποία θα εισηγηθεί νέα μέτρα που όπως φαίνεται θα οδηγούν σε lockdown τύπου Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η Επιτροπή εισηγείται καθολικό lockdown στην Αττική μετά τα αυξημένα κρούσματα και την πίεση στο ΕΣΥ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέτρα και για τις υπόλοιπες περιοχές στην Ελλάδα.

Εννοείται ότι στο lockdown τύπου Μαρτίου που εισηγείται και θα γίνει πράξη θα

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 12/02/2021

Δημιουργία Πολιτιστικού Μητρώου στο Δήμο μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους κ.κ.

  1. Δήμαρχο
  2. Δημοτικούς Συμβούλους
  3. Προέδρους Κοινοτήτων

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί  την  Παρασκευή  12 Φεβρουαρίου 2021 & ΩΡΑ  20:30  μ.μ   σε τακτική συνεδρίαση  με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 18318/13.03.2020  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου   (ΦΕΚ 55/Α/11.03.2020), την αριθμ.40/31-3-2020 και 426/13-11-2020   εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την αριθμ.1822/16-3-2020 εγκύκλιο  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

  1. Παρουσίαση και ανάλυση  χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
  2. «Έγκριση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Π.Δ.) έτους 2021, του Νομικού Προσώπου ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
  3. «Έγκριση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Π.Δ.)   έτους 2021, της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗ.ΚΕ.ΞΕ)».
  4. Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  5. Έγκριση παράτασης της μίσθωσης χώρου για χρήση parking επί της στην οδού Νοταρά στο Ξυλόκαστρο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. 12/02/2021

 Δημιουργία Πολιτιστικού Μητρώου στο Δήμο μας

Προς: Μέλη Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΞE , που θα πραγματοποιηθεί : ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 και ώρα 11.00  ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 18318/13.3.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11.3.2020), την  αριθμ. 40/31.3.2020 εγκύκλιο του  Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις  του άρθρου  3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέμα:

  1. Ψήφιση προϋπολογισμού και έγκριση του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης (Ο.Π.Δ.) της  ΔΗΚΕΞΕ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ) για το οικονομικό έτος 2021


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΞΕ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

 

: Ενημέρωση σχετικά με κρούσματα covid στο Δήμο Νεμέας

 

 dimos nemeas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 Νεμέα : 09-2-2021

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Μέσα στο πλαίσιο του 2ου κύματος της πανδημίας , ο Δήμος Νεμέας καταγράφει ως τώρα ελάχιστα κρούσματα θετικά στον covid.

Πίσω από κάθε περιστατικό βρίσκεται άνθρωπος και οικογένειες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται διακριτική διαχείριση και σεβασμός στην ανθρώπινη υπόσταση. Οι κινήσεις και οι συμπεριφορές μας πρέπει να είναι προσεγμένες ,πάντα μέσα στο πλαίσιο ενεργειών του υγειονομικού πρωτοκόλλου ,  που ισχύει.

Θέλω να επισημάνω πως όταν κλείνει ένα τμήμα σχολείου λόγω θετικών κρουσμάτων αυτό γίνεται απ’ ευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Προστασία, χωρίς καμία ειδοποίηση στις Δημοτικές Αρχές.

Ο Δήμος Νεμέας μετά τη γνωστοποίηση δύο περιστατικών , που σχετίζονται με σχολικές μονάδες , άμεσα προέβη στην απολύμανση των χώρων αυτών. Παράλληλα άμεσα θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες.

Τις τελευταίες μέρες δημιουργείται ένα κλίμα πανικού,  κυρίως μέσα από το διαδίκτυο , συνωστισμός έξω από καφετέριες, πάρα πολλά παιδιά που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη άσκοπα χωρίς προστατευτικές μάσκες και γενικότερα επικρατεί μια αδικαιολόγητη  χαλάρωση των «μέτρων» απ’ όλους μας.

   Πρέπει όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας ,τηρώντας τους κανόνες για τη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας , αφού όπως είναι γνωστό η ΠΡΟΛΗΨΗ σώζει και όχι η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης : Συμμετοχή του Δήμου μας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 5 – 14 Φεβρουαρίου

 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου #5η ημέρα-Το Πρόγραμμα της Τρίτης 09/02

“Παλεύοντας για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεκδικούμε το αύριο του πλανήτη”

Ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, διαδικτυακά, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά, οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν on line  και δωρεάν 55 ταινίες του εκλεκτού διεθνούς προγράμματος του Φεστιβάλ.

Ανοικτή Επιστολή Γεωργίου Α. Γεωργαντοπούλου ομότιμου καθηγητή Σχολής Ικάρων προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιο Τσιώτο... "Οι οικοδομές στο Δερβένι, χρειάζονται προστασία . Κινδυνος από την διάβρωση των ακτών."

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/p200x200/10154923_852904718098284_6713822347876099137_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=2&_nc_sid=7206a8&_nc_ohc=OCTYgy9JgJ4AX8EGgtO&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&tp=6&oh=5dc227b7ecb84b6feb791b7d1825f49a&oe=60488697https://www.newsbeast.gr/files/1/2012/03/08/derveni_1.thumbnail.jpg

 Κε Δήμαρχε,

έκτος από τη προστασία του Πευκιά σκέπτεσθαι να προστατεύσετε καμιά οικοδομή που ειδικά στο Δερβένι, που το έχετε τελείως παραμελήσει, η θάλασσα βρίσκεται στα θεμέλια των σπιτιών;
Διότι καλή είναι η προστασία της φύσης αλλά και προστασία των περιουσιών των δημοτών είναι εξίσου σοβαρή.

Άλλωστε αυτοί πληρώνουν τέλη για να μπορείτε να προστατεύετε και τη φύση.

Γιατί λεφτόδενδρα, όπως πιθανόν να ξέρετε,δεν υπάρχουν.

Σας παρακαλώ ενεργήστε στη Περιέφερα να τροποποιείστε το πρόγραμμα και προς αυτή τη πρόταση.-

Με τιμή

 Γεώργιος Α. Γεωργαντόπουλος

* καθηγητής Αεροδυναμικής

Σχολής Ικάρων.

* Τέως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 

τ. Δήμου Ευρωστίνης