Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ντέρμπι κορυφής στο Βέλο με έπαθλο το «ρετιρέ» - Ο Αστέρας στο Σοφικό

Με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Ελλάδα Βέλου και στην πρωτοπόρο ομάδα του ΠΑΣ Κλένια συνεχίζεται αύριο Σάββατο , στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας.
Εκτός από το ντέρμπι των πρωτοπόρων δεσπόζει και το Λουτρακιώτικο ντέρμπι , στο Θώδειο στάδιο ανάμεσσα στον Α. Ο. Λουτρακίου και στον Ολυμπιακό. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Σοφικού ανάμεσα στον Πανσολυγειακό και τον Ασρέρα Δερβενίου.
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αγώνες του Ισθμιακού με τον Πέλοπα, της Θύελλας Πετρίου με την Προοδευτική, του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τον Παννεμεατικό, του Ηρακλή Λεχαίου με τον Άλμπαρτο και του Σολομού με τον Σαρωνικό Γαλατακίου.
Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σάββατο με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00.

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΤΑΔ. ΒΕΛΟΥ          ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ             ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ – ΠΕΛΟΠΑΣ
ΝΕΜΕΑΣ                    ΘΥΕΛ. ΠΕΤΡΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΣΟΦΙΚΟΥ                  ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΘΩΔΕΙΟ                     ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ      ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ      ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΣΟΛΟΜΟΥ               ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Ο Αετός Κρυονερίου δοκιμάζεται στη Λυκοποριά, Ντέρμπι Πανκαμαριακού = Θύελλας Κ. Διμηνιού

Με τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο και στους δύο ομίλους το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας Κορινθίας.
 Στο Β΄ όμιλο , η αυλαία ανοίγει αύριο στο Δερβένι με τον αγώνα του Πανευρωστινιακού με την Θύελλα Λεοντίου. Στον ίδιο όμιλο δεσπόζει , την Κυριακή, το ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στην ομάδα του Καμαρίου και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ ο πρωτοπόρος Αετός Κρυονερίου δοκιμάζεται στην Λυκοποριά από την τοπική ομώνυμη ομάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και οι αγώνες του Ασπρόκαμπου με το Σπαθοβούνι , στο Βέλο ο αγώνας του Απέσα με την Κόρινθος ΄06, του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με την Αναγέννηση Κιάτου καθώς και του Ολυμπιακού Άσσου με τον Παμφενεατικού
Στο Α΄ όμιλο ξεχωρίζουν οι αγώνες του Τενεάτη με τον Μαψό , της Περαχώρας με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου και ττου Εθνικού Ξυλοκερίζης με τον Κύψελο Κορίνθου
 Όλα τα παιχνίδια και του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Αναλυτικά:

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26.11.2011 ΩΡΑ: 15.00’
 ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ          ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27.11.2011 ΩΡΑ: 15.00’
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΣΣΟΥ                        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΠΑΝΦΕΝ/ΚΟΣ
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ           ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ – ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ     ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ – ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ      ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΣΤΑΔ.ΒΕΛΟΥ          ΑΠΕΣΣΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26.11.2011 ΩΡΑ: 15.00’
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ     ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ          ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ           ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27.11.2011 ΩΡΑ: 15.00’
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ               ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ – ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ            ΤΕΝΕΑΤΗΣ – ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ              ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛ.
ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ           ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ. – ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

Η 6η αγωνιστική στη Γ΄Κορινθίας

Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής συνεχίζεται την Κυριακή και στους δύο ομίλους το πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας Κορινθίας.
Στο 1ο όμιλο ξεχωρίζουν οι αγώνες του Ποσειδώνα Κυραβρύσης με τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών και των Ελαφιών Εξαμιλίων με το Σοφικό ΄05.
Στον 2ο όμιλο δεσπόζουν οι αγώνες της πρωτοπόρου Λαύκας με τον Άρατο Βασιλικού και του Άρη Βοχαϊκού με τον Ορφέα Κιάτου.
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με κοινή ώρα έναρξης στις 10.45 εκτός των αναμετρήσεων , στο πρώτο όμιλο μεταξύ του Αγίου Γεωργίου και του Ολυμπιακού Κορίνθου που διεξαχθεί στις 12:00 καθώς και στο δεύτερο όμιλο μεταξύ του Ατρόμητου Μποζικών και του ΑΟ Λεχαίου και του ΑΟ Λαύκας με τον Άρατο που θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ     ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. – Ν.ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚ
ΑΛΜΥΡΗΣ                     ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ – ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ   ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝ.
ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ        ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡ. ΒΡ. – ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ               ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΩΝ – ΣΟΦΙΚΟ ‘05

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Μ.ΒΑΛΤΟΥ    ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. – ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ  ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ
ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ  ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ – ΟΡΦΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΜΠΟΖΙΚΩΝ  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. – ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΛΑΥΚΑΣ       ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ – ΑΡΑΤΟΣ
Ρεπό οι Νέοι Στιμάγκας

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡ​ΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στο συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Δημοκρατών και Μεταρρυθμιστών (ELDR), που πραγματοποιείται στο Παλέρμο της Ιταλίας, με θέμα: «Ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης. Ποιο το μέλλον του ευρώ;».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στη μελλοντική οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε:
«Πρώτον, πρέπει να διατηρήσουμε τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Αυτή όμως δεν είναι η άμεση απειλή. Ο κίνδυνος είναι να δημιουργηθεί μια αυστηρή νομισματική πολιτική που θα προωθεί τον αποπληθωρισμό στο νότιο τμήμα της νομισματικής Ένωσης. Θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί.Δεύτερον, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα δημόσια οικονομικά θα ελέγχονται συνεχώς. Αυτό μπορεί πλέον να γίνει μέσω των πολιτικών που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο συνδυασμός των κοινών δομών φορολογικής διακυβέρνησης και μπλε και κόκκινων ευρωομολόγων, είναι αρκετός για να εξασφαλίσει ότι θα επιτύχουμε και θα διατηρήσουμε τη σταθερότητα και τα λογικά επιτόκια στις αγορές ομολόγων, αν και το «εύκολο χρήμα» του παρελθόντος δεν θα είναι διαθέσιμο στο προβλέψιμο μέλλον».

Πιάστε πάτο και μετά βλέπουμε! Στο χείλος της χρεοκοπίας η ΔΕΗ.

Εκτός από την καταστροφή των εισοδημάτων των Ελλήνων, οδηγείται τώρα στην χρεοκοπία και η ΔΕΗ, μια εισηγμένη δημόσια επιχείρηση, που ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε κατά παράβαση νόμων και λογικής να μετατρέψει σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Η εταιρία έχει γίνει άνω-κάτω και δεν μπορεί να εισπράξει πλέον ούτε το αντίτιμο του ρεύματος!
 

Σοφία Βούλτεψη


Καταστροφική – και με τη βούλα του επικεφαλής της ευρωπαϊκής «Δύναμης Κρούσης» Χορστ Ράιχενμπαχ –υπήρξε η πολιτική σχεδιασμού και εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα.
 

Όπως είπε, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ, η βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την απαιτούμενη ταχύτητα – σπεύδοντας παράλληλα να δικαιολογήσει αστοχίες και καθυστερήσεις στην έλλειψη σχετικής εμπειρίας.

Παραδέχθηκε, όμως, ότι τα λάθη των δανειστών και οι καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επιβάρυναν το τελικό κόστος της διάσωσης.

Και όχι μόνο αυτό. Ο κ. Ράιχενμπαχ είπε πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμη «πιάσει πάτο», η κρίση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο, οι ανισότητες είναι γεγονός και η ανάπτυξη βρίσκεται ακόμη μακριά.

Υπεύθυνη η Βουλή για τις δύο παράνομες και μοιραίες αποφάσεις της ΕΛΣΤΑΤ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πλην όλων των άλλων που κατάπληκτοι παρακολουθούμε να συμβαίνουν γύρω μας, βλέπουμε να παίζεται και να ξαναπαίζεται το έργο των «θεσμοθετημένων πραξικοπημάτων».

Ως γνωστόν, τα πραξικοπήματα είναι κακό πράγμα και οι συνέπειές τους φαίνονται, αργά ή γρήγορα – στο πολίτευμα, στην κοινωνία, στην οικονομία, συνήθως και στα τρία μαζί.

Το παράδοξο είναι πως έχει επικρατήσει ένας μιθριδατισμός, με αποτέλεσμα όλα να περνούν ξώφαλτσα και ουδείς να απολογείται – αλλά ούτε και να αποκαθίσταται η τάξη.

Την προηγούμενη Τρίτη ένα τέτοιο πραξικόπημα επιχειρήθηκε μέσα στη Βουλή.

Σταύρος Καλαφάτης... η απορρόφηση του Ι.Γ.Μ.Ε. από το Ε.Κ.Π.Α.Α.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την έκδοση ΚΥΑ των Υπουργών ΠΕΚΑ και Οικονομικών, σχετικά με τη συγχώνευση του Ι.Γ.Μ.Ε. με απορρόφησή του από το Ε.Κ.Π.Α.Α., θέμα για το οποίο κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Προκαλεί κατ' αρχήν έκπληξη, ότι το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Π.Α.Α.), ένας φορέας με 10 άτομα προσωπικό (2 μονίμους υπαλλήλους και 8 εκτάκτους), απορροφά το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) με 370 υπαλλήλους, με επιτυχημένη πορεία 40 και πλέον ετών και τεράστια διαχρονική προσφορά στην Εθνική Οικονομία.     
            Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει με ποιά λογική αποφασίσθηκε η απορρόφηση του Ι.Γ.Μ.Ε. από το Ε.Κ.Π.Α.Α. και όχι το αντίστροφο, δεδομένου του μεγέθους και της σημασίας των δύο φορέων.
            Από την άλλη μεριά, η οικονομική και διοικητική υπαγωγή του Ι.Γ.Μ.Ε. (Γενική Διεύθυνση με 5 Τεχνικές Διευθύνσεις), σε ανεξάρτητη Διεύθυνση του νεοσύστατου φορέα, είναι προφανές ότι θα επιφέρει δυσχέρειες στη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.
            Σημαντικό ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι τίθεται σε εφεδρεία το σύνολο του προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ (170 άτομα) του Ι.Γ.Μ.Ε..
Ο Υπουργός Π.Ε.Κ.Α. οφείλει να επανεξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα τροποποιώντας τη σχετική Κ.Υ.Α., ώστε να διαρθρωθεί ορθολογικά ο νέος φορέας και να διατηρηθεί ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων ΔΕ και ΥΕ, που κρίνεται αναγκαίος για την αποτελεσματική λειτουργία του Ινστιτούτου».

Δημήτρης Ζαφειριάδης...σύσταση αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:   

«Οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί για τα θέματα της Ναυτιλίας κ. κ. Παπουτσής, Χρυσοχοΐδης, Γεωργιάδης, με τον τρόπο που λειτουργούν για τα σοβαρά και τα μη σοβαρά θέματα του υπουργείου Ναυτιλίας, εκθέτουν την κυβέρνηση. Όσα συμβαίνουν μεταξύ τους επιβεβαιώνουν ότι αν θέλουμε να ενισχύσουμε ουσιαστικά την ελληνική ναυτιλία, τον πιο παραγωγικό και εξωστρεφή τομέα της οικονομίας, χρειάζεται μια πολιτική απόφαση: Η σύσταση αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας με ισχυρό υπουργό, με ταυτόχρονη κατάργηση καμιά εικοσαριά από τις σημερινές θέσεις υπουργών και υφυπουργών».

Γιάννης Μιχελάκης : Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της μεταβατικής κυβέρνησης στη Βουλή, έκανε έκκληση να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
Δυστυχώς, η κατάσταση, σήμερα, παραμένει αδιέξοδη και επικρατεί απόλυτο αλαλούμ. Χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε πραγματικά δυσχερή θέση, δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται εξαίρεσης. Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και εκείνοι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, βρίσκονται εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι.
Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, να δείξουν την πρέπουσα κατανόηση και να δώσουν λύση σε αυτό το μεγάλο και  ευαίσθητο κοινωνικό θέμα».

Θανάσης Δαβάκης: καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων μηνών στους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή δεδουλευμένων μηνών στους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες:

«Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν την ευθύνη φύλαξης εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων της πατρίδας μας, διότι δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, παραμένουν απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν έξοδα για τις μετακινήσεις τους από και προς τους αρχαιολογικούς χώρους την ευθύνη φύλαξης των οποίων έχουν. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις παρά το γεγονός ότι η σύμβαση τους έχει λήξει από την 31η Οκτωβρίου 2011, ακόμα δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν έναν μήνα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εκδίδει πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου, για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με θέμα “Αναβάθμιση Υπηρεσιών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων”!

Είναι πασιφανές ότι η κατάσταση αυτή εκθέτει το Υπουργείο Πολιτισμού, που οφείλει να δεσμευτεί ότι άμεσα θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, σταματώντας τις φιέστες και τα επικοινωνιακά τρικ.
Δεν θα επιτρέψουμε η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί επί μακρόν!
Για το λόγο αυτό εκτός από την αυτονόητη κατάθεση σχετικής Ερωτήσεως στη Βουλή, κάνουμε έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού, να αναλογισθούν την άσχημη ψυχολογία αυτών των ανθρώπων αλλά και των οικογενειών τους, εξαιτίας του ότι ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων  βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και τους ζητούμε  άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προχωρήσουν στην επίλυση του προβλήματος».










Κώστας Κόλλιας: «Χρέος όλων μας να συμβάλουμε στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου»

Συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Αμαλία Σκέπερς είχε την Παρασκευή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Σκέπερς, κατά την οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα και να αναζητήσουμε κοινά σημεία, πάνω στα οποία μπορούμε και πρέπει να συνεργαστούμε για τη βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης.
Ενημέρωσα την κυρία Διοικήτρια για τη θετική εξέλιξη που είχαμε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία κατέστη σαφές από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι οι προτάσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για κλείσιμο τμημάτων στο Νοσοκομείο δεν υιοθετούνται και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Επίσης, την ενημέρωσα για τις παρεμβάσεις που έχω πραγματοποιήσει σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό και, κυρίως, νοσηλευτικό, τις ελλείψεις σε εφόδια, ιατρικά αναλώσιμα και εξοπλισμό, τα προβλήματα στα εξωτερικά ιατρεία και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Τα προβλήματα αυτά δεν είναι βεβαίως άγνωστα στην κυρία Σκέπερς και οφείλω να πω ότι έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους, οι οποίες διαπίστωσα ότι έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν προβλήματα που παραμένουν και τα οποία δεν μπορούν να λυθούν χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχω αποταθεί επανειλημμένα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και έχω κάνει παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο. Διότι αναγνωρίζω ότι χωρίς πολιτική βούληση, χωρίς κεντρική χρηματοδότηση και εκσυγχρονισμό βασικών δομών, είναι αδύνατον να γίνουν τα αποφασιστικά βήματα.
Από το 2009 το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπήκε σε μεγάλη περιπέτεια. Αρχικά θυμίζω ότι είχαμε τις εξωφρενικές καθυστερήσεις στο διορισμό Διοικητών στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Έπειτα, υπήρξε μεγάλη αναβλητικότητα σε διαδικασίες πρόσληψης νέου προσωπικού, αφού δεν υπήρχε συμβούλιο κρίσεων, με αποτέλεσμα το υπάρχον προσωπικό να υπερβάλει εαυτόν για να καλύψει τις ανάγκες, δουλεύοντας εξαντλητικές υπερωρίες. Στη συνέχεια είχαμε τις παλινωδίες με τις προμήθειες, οι οποίες και καθυστέρησαν, δημιουργώντας ελλείψεις σε υλικά ζωτικής σημασίας και, όταν εντέλει προχώρησαν, έγιναν με μια ιδιαίτερα αμφίβολη διαδικασία.
Μετά από όλα αυτά τα προβλήματα, για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν η Κυβέρνηση, ήρθε βεβαίως και η τραγωδία του Μνημονίου. Οι περικοπές δισεκατομμυρίων στο χώρο της υγείας δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το Νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο, μαζί με το προσωπικό και τους ασθενείς, έπεσαν θύματα μιας ανάλγητης πολιτικής.
Οι εκπτώσεις σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα όπως η υγεία δεν δημιουργούν μόνο λειτουργικά προβλήματα, δημιουργούν τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών. Και θεωρώ ότι μέσα στα νέα δεδομένα, χρειάζεται η συνδρομή όλων μας, ώστε να διαφυλάξουμε αυτό το ανεκτίμητο αγαθό της ζωής και της υγείας. Επειδή πιστεύω ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη συνεργασία, διαβεβαίωσα την κυρία Σκέπερς ότι θα μεταφέρω και θα στηρίξω με τη σειρά μου οποιοδήποτε αίτημά της προς το Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη, στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και στη συνολική αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείο Κορίνθου.»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣ​ΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατάθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, για τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, αλλά και τα υπέρογκα χρέη τους προς τις ελληνικές τράπεζες.  Συγκεκριμένα, επερωτάται ο αρμόδιος υπουργός αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για την ουσιαστική μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, μέσω: (α) 50% μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, (β) απαγόρευσης δανειοδότησης από τις τράπεζες (γ) απόλυτης διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και (δ) εκκαθάρισης των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.

Επισυνάπτεται η Επίκαιρη Επερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 

                                                                ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
                                                                   Δημοκρατική Συμμαχία
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
                                                                  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
                                                                                                            Αθήνα, 24/11/2011

Θέμα: Προκλητικές οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων αλλά και υπέρογκα τα χρέη προς τις Ελληνικές τράπεζες

Παρέμβαση Πάνου Μπεγλίτη για τις ιχθυοκαλλιέργειες

  
 Παρέμβαση  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (23.11.2011) έκανε ο Βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης σχετικά με το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών. Ο κ. Μπεγλίτης  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τόνισε:

(…) Θέλω, επίσης, να αναφερθώ στο θέμα της ιχθυοκαλλιέργειας, με αφορμή το νέο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που έχουν προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς και ενστάσεις.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο αρμόδιος Υπουργός έχει εντάξει στην κατηγορία Β (κατηγορία που δεν απαιτεί μελέτη περιβαλλοντικών όρων) σημαντικές ιχθυοκαλλιεργητικές παραγωγικές δραστηριότητες.
Αναγνωρίζω τη συμβολή του κλάδου στην εθνική οικονομία, όμως χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα για περιοχές που είναι, ήδη, κορεσμένες και έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικής πλευράς. Θεωρώ όμως ότι όλες οι ιχθυοκαλλιεργητικές δραστηριότητες θα πρέπει να ενταχθούν είτε στην κατηγορία Α2 (κατηγορία που προβλέπει την ανάθεση της αρμοδιότητας μελέτης περιβαλλοντικών όρων στην Περιφέρεια), είτε, και αυτό προτείνω στην Κατηγορία Α1 (η μελέτη και ο έλεγχος περιβαλλοντικών όρων ανατίθεται στις κεντρικές υπηρεσίες του  αρμόδιου Υπουργείου).
Πρέπει άμεσα ο κ. Υπουργός να επανεξετάσει τις προτάσεις που έφερε στην Επιτροπή μας.»

Ο Πάνος Μπεγλίτης για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για Διώρυγα

 
Στο μεταξύ και σε συνέχεια της πρόσφατης ενημέρωσης του πρώην Υπουργού και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην Α.Ε.Δ.Ι.Κ κ. Τάσο Μούτσο, στο Δημαρχείο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, σχετικά με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες ανάγκες της Διώρυγας, ο κ. Μπεγλίτης είχε απευθείας συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και της Α.Ε.Δ.Ι.Κ.
Ο πρώην υπουργός έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η πληροφορία για την αποχώρηση 25 εργαζομένων, υπό το νέο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Μετά από εξέταση όλων των δεδομένων και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο σχετικός νόμος, τρεις εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται, λόγω της συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας τους.
Συγκεκριμένα, οι δυο εξ αυτών, με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ο ένας με μειωμένα. Προβλέπεται να εφαρμοσθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία μόνο για έναν εργαζόμενο (Τεχνικός Δ/ντής) για τον οποίο όμως θα ζητηθεί εξαίρεση λόγω μη ύπαρξης αντικαταστάτη του.
Ο κύριος Μπεγλίτης ζήτησε να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την λήψη αποφάσεων που θα αφορούν στην προοπτική και στο μέλλον της Διώρυγας. Το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Πολιόρκησαν τον Άδωνι Γεωργιάδη με αυγά και πορτοκάλια στη Μυτιλήνη

Δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Άδωνι Γεωργιάδη , που βρέθηκε χθες στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν μεγάλη ομάδα διαδηλωτών στελέχη κομμάτων της Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας και μάλιστα κάποια στιγμή προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.
Η δεύτερη απόδραση έγινε λίγο αργότερα όταν οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπoυ έδινε συνέντευξη στον Γιάννη Συνάνη.
Γρήγορα λοιπόν συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του σταθμού και περίμεναν τον υφυπουργό με άγριες διαθέσεις και συνθήματα.
Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πάντως, παρά την προσπάθεια της αστυνομίας αυγά, πορτοκάλια και άλλα αντικείμενα, έπεφταν βροχή κάθε φορά που οι διαδηλωτές αντίκριζαν τον κύριο Γεωργιάδη.
Κατά την επισκεψή του στη Μυτιλήνη, αρνήθηκαν να τον συναντήσουν ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής.
Δείτε το βίντεο από το lesvosnews.gr με τις δύο «αποδράσεις» του Άδωνι Γεωργιάδη.


ΠΗΓΗ:  lesvosnews.gr, newsit.gr 

Πάτρα: Διευθύντρια τράπεζας έπαιζε τα χρήματα πελατών, στο χρηματιστήριο!

Επί 3 ολόκληρα χρόνια, η διευθύντρια έπαιζε εν αγνοία των πελατών, τα χρήματά τους - Η εν λόγω κυρία είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση για να μην γίνει αντιληπτή...
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων Πάτρας η πρώην προϊσταμένη προώθησης επενδυτικών προϊόντων, υποκαταστήματος τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη.

Είχε κατηγορηθεί πως την περίοδο 1999 - 2001 τοποθετούσε κεφάλαια πελατών της τράπεζας σε μετοχές στο Χρηματιστήριο χωρίς τη συναίνεσή τους. Αποτέλεσμα ήταν οι πελάτες να χάσουν τα κεφάλαιά τους λόγω της πτώσης του δείκτη και η τράπεζα να αναγκαστεί να τους πληρώσει ως αποζημίωση 366.000 ευρώ.

Θύματά της είχαν πέσει 14 πελάτες της τράπεζας. Η πρώην διευθύντρια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φρόντιζε να παρεμβαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και να αλλάζει τις μόνιμες διευθύνσεις κατοικίας των πελατών της. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες δεν ενημερώνονταν για την πραγματική πορεία των επενδύσεών τους.

Οσο για τα έγγραφα που στέλνονται, η διευθύντρια φρόντιζε να της έρχονται... στο υποκατάστημα. Σύμφωνα με το dete.gr, η ίδια στην απολογία της δήλωσε πως οι πελάτες της έδιναν προφορικά εντολές και γνώριζαν τις κινήσεις της. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 5 έτη φυλάκιση, όμως το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

newsit.gr

Σε απεμπλοκή των μεγάλων έργων προχωρά η κυβέρνηση

Aθήνα
Την απεμπλοκή των μεγάλων έργων, έτσι ώστε να δοθεί μια πρώτη ώθηση στην ανάπτυξη, έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων του στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναθέτοντας στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να συντονίσει για τον σκοπό αυτό τα αρμόδια υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και καιρό, όπως επισημαίνουν «Τα Νέα» και μάλιστα το έχει περιλάβει στους στόχους του και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ειδικά για τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, πουπροωθούνται με αυτοχρηματοδότηση, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια του ΕΣΠΑ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ως εγγυήσεις, ώστε να δανειοδοτηθούν οι κατασκευαστές με 6 δισ. ευρώ.

Στο χρηματοδοτικό σχήμα θα μεσολαβήσειη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Επίσπευση απαλλοτριώσεων


Παράλληλα, ρυθμίσεις για την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, ώστε να επιταχυνθούν οι κατασκευές των μεγάλων έργων, προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου και θα αφορά στην άρση των εμποδίων για τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Στις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων στις
περιπτώσεις κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων που εντάσσονται στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο ή συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ, θα γίνεται με απόφαση του υπουργού Υποδομών και όχι με απόφαση του ΥπουργικούΣυμβουλίου, όπως γίνεται σήμε-α, ώστε να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος κατά 2-4 μήνες.

Επιπλέον, μέσω αμετάκλητης απόφασης του Εφετείου θα μπορεί να δίνεται άδεια για την πραγματοποίηση εργασιών προτού προσδιοριστούν οι αποζημιώσεις για μια απαλλοτρίωση, ενώ με την ίδια απόφαση του Εφετείου θα μπορεί να διατάσσεται ταυτόχρονα και η αποβολή του κατόχου από το ακίνητο που απαλλοτριώνεται, κάτι που σήμερα δεν ισχύει.

Αλλαγές στις αποζημιώσεις

Στο νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κόστους των αποζημιώσεων.

Τέλος, περιλαμβάνονται διατάξεις που μειώνουν τον χρόνο παραγραφής αξιώσεων για αποζημιώσεις σε 8 χρόνια από 10 που είναι σήμερα.

Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε επίσης ο κ. Βενιζέλος να χειριστεί το θέμα μιας συμφωνίας με τη Siemens, προκειμένου να επέλθει συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με το
Δημόσιο, ώστε να τερματιστεί η εμπλοκή σε διάφορα έργα, όπως του Μετρό.
Newsroom ΔΟΛ

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου η δημοπράτηση του έργου “ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ”


Συνεδριάζει την Δευτέρα 28/11/2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας , στη Τρίπολη, υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχης  κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010) , για συζήτηση και λήψη απόφασης σε 56 θέματα.
 Μεταξύ των υπό συζήτηση θεμάτων ειναι η:

Έγκριση τευχών δημοπράτησης και δημοπράτηση του έργου “ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ” π/υ 1.600.000,00€ και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού
ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

* Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου “ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ
ΓΕΩΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ” το οποίο
ήταν ενταγμένο στα Αδιάθετα Ταμειακά Υπόλοιπα του Προγράμματος Πόρων της Ν.Α Κορινθίας 2009 ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

* Έγκριση 1ου Α.Π.Ε και παράταση προθεσμίας του έργου “ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΕΠ.ΟΔΟΥ ΜΕΣΙΝΟ ΓΚΟΥΡΑ” π/υ 150.000,00€ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

* Έγκριση σκοπιμότητας και όρων προκήρυξης για τη προμήθεια γραφικής ύλης , εκτυπωτικού χαρτιού συναφών υλικών, γραφίτη- τόνερ φωτοαντιγραφικών και μελανοταινιών ΦΑΞ για τις υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας για το έτος 2011 και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών.

* Εγκριση ποσού κατά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης για την επίσημη υποδοχή των
κούρων στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου της ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

* Συγκρότηση 3/μελούς Επιτροπής-Παράδοσης Παραλαβής μισθίων για τη στέγαση Υπηρεσιών της ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

* Ανασυγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτων για τη στέγαση Υπηρεσιών της ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Eurostat: Στο 9,8% η ανεργεία στην Πελοπόννησο


Eurostat: Πρώτοι στην ανεργία στην Ελλάδα οι νέοι της Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης!Στο ... 40,7% ανέρχεται η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία στους νέους μέχρι 25 ετών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό ανέργων στην Ελλάδα! Η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε το 12,5% το 2010, έναντι 9,5% το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για την ανεργία στις περιφέρειες της ΕΕ και της Ελλάδας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ανα περιφέρεια, για το 2010 σημειώνονται, στην Δυτική Μακεδονία (15,5%), στα Ιόνια Νησιά (14,8%), στο Νότιο Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (14,2%). Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (13,5%), η Ήπειρος (12,6%) η Στερεά Ελλάδα (12,5%), η Αττική (12,3%), η Θεσσαλία (12,1%), η Δυτική Ελλάδα και η Κρήτη (11,7%). Tα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται στην Πελοπόννησο (9,8%) και στο Βόρειο Αιγαίο (9%).
eklogika..gr
Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε το 2010 στο 16,2%, έναντι 13,1% το 2009. Τα ποσοστά ανεργίας για τις Ελληνίδες κυμαίνονται από 14,3% στην Αττική και στο Βόρειο Αιγαίο ως 21,7% στο Νότιο Αιγαίο, 19,8% στη Δυτική Μακεδονία και 19% στα Ιόνια Νησιά.

Για τους νέους ηλικίας 15 ως 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας το 2010 στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 32,9%, έναντι 25,8% το 2009. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται στην Κρήτη (30,3%) και στην Αττική (30,9%) και τα υψηλότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (40,7%), στη Στερεά Ελλάδα (37,2%) και στην Ήπειρο (37%).

Οι περιοχές της ΕΕ που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας   είναι 8 περιφέρειες της Ισπανίας. Ανάμεσά τους τα Κανάρια Νησιά (28,7%), η Ανδαλουσία (28%), η Σέουτα (24,1%) και η Μελίγια (23,7%)