Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Βρυξέλλες: Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά

Βρυξέλλες: Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά
Σε καλό κλίμα έγινε την Τετάρτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σημαντική και εις βάθος συζήτηση, για τα θέματα της Συνόδου και για την ελληνική οικονομία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών και ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο για τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο στις αγορές και για την αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης.
Επίσης, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στις επισκέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού και Προέδρου στην Ελλάδα.
Η Άγγελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την Κίνα, αντάλλαξε απόψεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τις οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με το Πεκίνο.

NEPIT

Ο Κλόντι Κρισάφη στον Αστέρα Δερβενίου - Σημαντικές μεταγραφικές επιτυχίες

krisafi

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του Αστέρα Δερβενίου με τους ποδοσφαιριστές Σταύρο Αντωνόπουλο και Θοδωρή Βασιλάρη καθώς και την έναρξη της συνεργασίας του με τοv τερματοφύλακα Σπύρο Ρουμελιώτη, το Δ.Σ. του της ομάδας ανανέωσε την συνεργασίας του  με τους ποδοσφαιριστές Χρόνη Μαστρογιαννόπουλο και Αντρέα Πολύζο .
 Ο Χρόνης Μαστρογιαννόπουλος θα παραμείνει και για τρίτη χρονιά παίκτης του Αστέρα. Τη περασμένη αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε 30 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ πέτυχε και ένα τέρμα.
Ο Αντρέας Πολύζος ήταν από τους πλέον σταθερούς παίκτες της ομάδας την περυσινή περίοδο και είχε 30 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα. Η ανανέωση της συνεργασίας μαζί του έκλεισε εντός ολίγων λεπτών, μιας και τα δύο μέρη ήθελαν τη συνέχισή της.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα ανακοίνωσε . την ενδηνάμωση του ρόστερ της ομάδος με την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Κλόντι Κρισάφη και Σταύρου Μουστάκα 
Ο Κλόντι Κρισάφη, γνωστός στα Κορινθιακά γήπεδα από τη μακρά θητεία του στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, αποτελεί το νέο επιθετικό όπλο για τον Αστέρα. Τη περασμένη αγωνιστική περίοδο σημείωσε 19 τέρματα στο πρωτάθλημα της Α1' Κατηγορίας, ενώ και κατά το παρελθόν έχει δείξει την εκτελεστική του ικανότητα, μπροστά από τις αντίπαλες εστίες.

Ο Σταύρος Μουστάκας, γεννηθείς το 1990, ήταν παίκτης του ΑΟ Πειραιά (ομάδα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιώς) αγωνιζόμενος κυρίως στο χώρο του κέντρου και αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του, καθότι εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Δερβένι.
Το Δ.Σ. του Αστέρα διαβεβαιώνει τους φίλους της ομάδας ότι οι προσπάθειές του για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας συνεχίζονται και αναμένονται σύντομα και νεες ανακοινώσεις.

Φράγκικος Πύργος Ακροκορίνθου

 Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Γράφει ο Απόστολος Παπαφωτίου



Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του Φραγκικού Πύργου στον Ακροκόρινθο Κορινθίας. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (2007-2013)  με αρχικό προϋπολογισμό 500.000 € και 650.000 € μετά την αναθεώρηση το Δεκέμβριο του 2013. Φορέας υλοποίησης είναι η 25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ε.Β.Α.). Ο τίτλος του έργου είναι «Στερέωση – Αποκατάσταση του Νοτιοδυτικού (Φράγκικου) Πύργου και του περιβόλου του και επείγουσες στερεωτικές εργασίες της Κρήνης Άνω Πειρήνης στο κάστρο Ακροκορίνθου, Δήμος Κορινθίων, Νομού Κορινθίας».
Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση του μεγάλου Νοτιοδυτικού Πύργου στο Κάστρο του Ακροκορίνθου, που είναι γνωστός ως Φράγκικος Πύργος, η συντήρηση του κτηρίου  μέσω της αντιμετώπισης των δομικών του προβλημάτων και η ανάδειξη και η βελτίωσης της επισκεψιμότητάς του.

ΕΤΕ: Συνδικαλιστικό σκάνδαλο με τις προσλήψεις!

Εθνική Τράπεζα: Διαγωνισμός μεν, αλλά οι συνδικαλιστές προσέλαβαν τα παιδιά τους!Τις προσλήψεις των παιδιών... συνδικαλιστών της ΕΤΕ από το «παράθυρο», ενώ διεξάγεται δημόσιος διαγωνισμός, κατήγγειλε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ένα «ηθικό πλήγμα, εγκληματικό για το συνδικαλισμό», για «πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο». Αργότερα, παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ καταδικάζοντας τη συναλλαγή. Κατά τα άλλα, τα παιδιά του λαού, τρέχουν να προλάβουν τους διαγωνισμούς...

Επιστρέφουμε 387,4 εκατ. στην Κομισιόν!

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Να επιστρέψει η Ελλάδα 387,4 εκατ. για αγροτικές επιδοτήσεις!Απόφαση - καταπέλτης για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο απορρίπτει την προσφυγή της και επικυρώνει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιστροφή των αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν στους αγρότες το 2008 και το 2009, από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η απόφαση και η ελληνική επιχειρηματολογία...

Μεσογαίας Νικόλαος: Οι βιβλιοθήκες κρύβουν σοφία

kropia-43
Πηγή: www.romfea.gr
Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 15 Ιουλίου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στο Ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρίνης Αλυκού Κρωπίας.
Την τιμία κάρα του Οσίου Δαυίδ μετέφερε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντας Γαβριήλ.
Στα προπύλαια του Ναού την τιμία καρά υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσογαίας προσκύνησε την τιμία καρά και την μετέφερε στο μέσω του Ιερού Ναού προς προσκύνηση των πιστών.
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Καρθαγένης για την παρουσία του, καθώς και τον Ηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ για την μεταφορά της τιμίας κάρας του Οσίου Δαυίδ.
Με αφορμή την μεταφορά της τιμίας καράς ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αναφέρθηκε στην σημασία των ιερών λειψάνων, τονίζοντας ότι “εάν ένα μοναστήρια πιάσει φωτιά οι μοναχοί δεν θα σώσουν την βιβλιοθήκη, ούτε τα κειμήλια αλλά τα ιερά λείψανα των αγίων.”
Οι βιβλιοθήκες κρύβουν σοφία, τα όμορφα κτίρια κρύβουν την ευγένια της τέχνης, τα ιερά λείψανα κρύβουν πλούσια τη μυστική χάρη των αγίων και του Θεού στη ζωή μας”, πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος.
Τον λόγο αμέσως μετά έλαβε ο Ηγούμενος Γαβριήλ ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Δαυίδ και ιδιαίτερα στην υπακοή του, ενώ τόνισε ότι πολλές φορές στην ιστορία της Εκκλησίας πίσω από μεγάλους αγίους κρύβονταν μεγάλοι γονείς.
Τέλος ακολούθησε ιερά παράκληση στον Όσιο Δαυίδ την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, παρουσία εκατοντάδων πιστών οι οποίοι κατέκλησαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας.

Ο Μαζιώτης οδηγεί στον... Χριστόδουλο Ξηρό


Christodoulos XirosΗ σημερινή σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη από την Ελληνική Αστυνομία, έχει σημάνει συναγερμό για τις αρχές.
Οι πλέον συγκρατημένοι αλλά και μετριοπαθείς γνώστες και μελετητές της εγχώριας τρομοκρατίας, δεν κρύβουν ότι η σύλληψη Μαζιώτη μπορεί να αποτελέσει το “κλειδί” ώστε να οδηγηθούν οι αρχές στη σύλληψη της νεώτερης γενιάς τρομοκρατών, αλλά ακόμη και στον ίδιο τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Ακόμη φυσικά είναι πολύ νωρίς, με βάση ωστόσο και την ιστορική εμπειρία, τέτοιου είδους περιστατικά οδηγούν συνήθως σε ντόμινο αποκαλύψεων.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία τον κεντρικό στόχο της αυτή τη στιγμή, καθώς μια ενδεχόμενη σύλληψή του θα στείλει ηχηρά μηνύματα για τη νίκη απέναντι στην τρομοκρατία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

ysterografa.gr

Αναβαθμίζεται ο μικρο-υπολογιστής των 35 δολαρίων

Αναβαθμίζεται ο μικρο-υπολογιστής των 35 δολαρίων

Ο Raspberry Pi B+ διαθέτει περισσότερες θύρες και καλύτερη ενεργειακή διαχείριση
Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος μικρο-υπολογιστής Raspberry Pi, με τιμή μόλις 35 δολαρίων, δέχτηκε τη σημαντικότερη αναβάθμισή του.
Έτσι, ο νέος Raspberry Pi B+ διαθέτει περισσότερες θύρες και καλύτερη ενεργειακή διαχείριση. Όλα αυτά έρχονται δίχως καμία μεταβολή στην τιμή του, που παραμένει στα 35 δολάρια.
plaks2Ο αρχικός Model B, που ουσιαστικά ήταν μια πλακέτα που συνδεόταν με οθόνη HD και τρέχει ελεύθερο λογισμικό, πούλησε πάνω από 2 εκατ. μονάδες.
 
Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το νέο μοντέλο δεν πρόκειται για την επόμενη γενιά του συστήματος, αλλά για την ολοκλήρωση του αρχικού.
Χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή με το Model B (Broadcom BCM2835) και την ίδια RAM, 512MB. Ωστόσο, οι βελτιώσεις που φέρει είναι οι εξής:
- Νέο GPIO με 40pins.
- Τέσσερις θύρες USB 2.0.
- Υποδοχή microSD.
- Χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση.
-Βελτιωμένος ήχος.

techit.gr

Οι επικεφαλής των Ιδρυμάτων Μεσογειακών Μελετών και friedrich Edert στον Πρόεδρο της Βουλής

Εμφάνιση img2014_07_16 049.jpg
Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη επισκέφτηκαν σήμερα  οι επικεφαλής του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών κ. κ. Σήφης Βαλυράκης και Στέργιος Μπαμπανάσης και του Γερμανικού Ιδρύματος “Friedrich Ebert” κ. Χρήστος Κατσούλης, προκειμένου να του επιδώσουν τα συμπεράσματα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα με θέμα: «Από την κρίση στην ανάπτυξη: σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο».
Ο κ. Σήφης Βαλυράκης παραδίδοντας το κείμενο των συμπερασμάτων στον κ. Μεϊμαράκη είπε πως πρόκειται για 30 επεξεργασμένες προτάσεις σε διάφορους τομείς για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση:

Ντόρα στο Twitter: Ένα μεγάλο μπράβο για τη σύλληψη Μαζιώτη

Dora-Bakoyanni

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πιθανότατα η Ελληνίδα πολιτικός με την πλέον εμβληματική αντιπαράθεση με την εγχώρια τρομοκρατία.
Από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη μέχρι και σήμερα, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, μια μετακίνηση της οποίας στις Βρυξέλλες θα βοηθούσε σημαντικά τη χώρα, έχει χαράξει ξεκάθαρα επιθετική στάση απέναντι στους τρομοκράτες, των οποίων άλλων έγινε και η ίδια στόχος.
Σήμερα, στον απόηχο της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, η Ντόρα Μπακογιάννη χρησιμοποίησε τον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, για να δώσει συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και την ομάδα ΔΙΑΣ.
“Ενα μεγάλο μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στην ομάδα ΔΙΑΣ για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ΝΜ.”, έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, υπογράφοντας η ίδια το σχετικό tweet, με τα αρχικά ΝΜ.

Ο Τζήμερος αποκάλυψε στο Twitter... τι είπε ο Μαζιώτης στους αστυνομικούς

Thanos-Tzimeros

Πάντα ευρηματικός ο Θάνος Τζήμερος, χρησιμοποίησε τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, για να σχολιάσει τις εξελίξεις με τη σημερινή σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter λοιπόν, ο Θάνος Τζήμερος πέρασε το δικό του μήνυμα για τον… διάλογο που είχαν οι αστυνομικοί με τον Νίκο Μαζιώτη, αμέσως μετά τη σύλληψή του.
“”Πότε θα πάρω άδεια;” ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Μαζιώτης στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν”, έγραψε ο Θάνος Τζήμερος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
ysterografa.gr

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με τρόικα και… εκλογές

kalpes-proores-ekloges
Ο Πολ Τόμσεν και… η παρέα του ολοκλήρωσαν τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο Αύγουστος θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς για τον διάδοχο του Γιάννη Στουρνάρα, και ο Σεπτέμβριος θα εξελιχθεί σε… D-Day για τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από τη συνάντηση, οι δυο πλευρές προχώρησαν σε καταγραφή των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, με πρόθεση να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση εντός του Αυγούστου, και τον Αύγουστο η κυβέρνηση να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη.

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου λοιπόν αποκτά κομβική σημασία, καθώς από το αποτέλεσμα που θα έχει η διαπραγμάτευση με την τρόικα, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι επόμενες κινήσεις των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας στο μέτωπο της περαιτέρω διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
Επομένως, τότε θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

ysterografa.gr

Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη προς τον Jean Claude Juncker

http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/11/meimarakis2.jpg 
Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Jean Claude Junker για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης
.
Στην επιστολή του ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει:
« Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
   Αγαπητέ φίλε
Με την ευκαιρία της εκλογής σας στο ύψιστο αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιθυμώ να σας εκφράσω προσωπικώς και εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων τα θερμότερα συγχαρητήρια μας και τις καλύτερες ευχές για την επιτυχία της αποστολής σας.
Η μέχρι τώρα λαμπρή πορεία σας στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της Επιτροπής και πιστεύω ότι κατά την διάρκεια των νέων καθηκόντων σας θα προωθήσουμε από κοινού τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι τόσον ο Πρόεδρος του Ελληνικού  Κοινοβουλίου, όσον και το σύνολο των μελών του, θα σταθούν αμέριστοι συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο σας.
Παρακαλώ δεχθείτε, Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε, την διαβεβαίωση της υψηλής εκτιμήσεώς μου.»

Eλάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ για 380.000 φτωχές οικογένειες

D6F42A5D5B5883CEF492E0B0FBAAA862.jpg
Τη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς και τη μεταφορά όλων των επιδομάτων κάτω από την «ομπρέλα» του υπουργείου Εργασίας προβλέπει το σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα παρουσιάσει στην Τρόικα το μεσημέρι ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ζήτησαν περιορισμό του κονδυλίου για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ ενώ ξεκαθάρισαν ότι όποιος λαμβάνει άλλο επίδομα δεν θα δικαιούται το ελάχιστο εγγυημένο.
Η μεταφορά του συνόλου των επιδομάτων (θέρμανσης, φοιτητικό, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών κ.ά.) στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Εργασίας προσβλέπει σύμφωνα με το υπουργείο στον καλύτερο έλεγχο και στόχευση της επιδοματικής πολιτικής. Για παράδειγμα, θα καταβάλλεται οικογενειακό και φοιτητικό επίδομα χωρίς να απαιτούνται δύο αιτήσεις ενώ θα παταχθεί το φαινόμενο μια οικογένεια να παίρνει για την ίδια αιτία δύο- τρία επιδόματα από διαφορετικούς φορείς.

Η επιστημονική επιτροπή για την αξιολόγηση των αριστούχων μαθητών του Αριστοτέλειου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου

Εμφάνιση egkatastaseis1.jpg





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                     Ισθμός, 16.07.2014

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο, ανακοινώνει επισήμως, την επιστημονική επιτροπή για την αξιολόγηση των αριστούχων μαθητών που έθεσαν υποψηφιότητα, για την λήψη υποτροφιών, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2014 – 15.

  • Δρ. Αθανάσιος Στούμπος, Διευθυντής Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας Ε.ΚΕ.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
  • Γ.Μανθόπουλος, Φυσικός, Πρόεδρος Δ.Σ. «Αριστοτέλειου»
  • Β. Φόρτη – Στεφάνου, Πτυχ. Γαλλικής Φιλολογίας & MSc Διδακτική Ζωντανών Γλωσσών, ΑΠΘ, υποψηφ. διδάκτωρ
  • Λ.Μπούκλης, Φυσικός, Msc Business strategy & Environmental Management., υποψηφ.διδάκτωρ

Η αξιολόγηση της πρώτης ομάδας των αριστούχων υποψήφιων υπότροφων μαθητών θα λάβει χώρας στις εγκαταστάσεις μας, την Τετάρτη 23. Ιουλίου και ώρα 10 π.μ. Η επόμενη ομάδα των υποψήφιων, θα αξιολογηθεί τον μήνα Αύγουστο 2014.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Μαρία Στεργίου,  τηλ 27410 72300, 76300 ώρες επικοινωνίας  8:30 π.μ. – 14:30 μ.μ.

Συνελήφθη ο Μαζιώτης, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών!

Nikos-Maziotis

Ο αρχιτρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης έπεσε σήμερα στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Μαζιώτης πρωταγωνίστησε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, με έναν αστυνομικό να τραυματίζεται στο επεισόδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τραυματισμένος και ένας πολίτης,
Ο Νίκος Μαζιώτης τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, που έγιναν στο Μοναστηράκι, καθώς ο γνωστός τρομοκράτης σχεδίαζε να ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας.
 ενώ έχουν συλληφθεί και άλλα δυο άτομα, ενώ ένα τρίτο διέφυγε πιθανότατα με ταξί.
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αφού όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουρίστες.

Ποιοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ "κατεβαίνουν" στις βουλευτικές εκλογές

Nea-Dimokratia-grafeia-Syggrou

Τα πρώτα σενάρια για υποψηφιότητες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, στο πολιτικό παρασκήνιο, με την έμφαση να εστιάζει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κυβερνών κόμμα αναμένεται να υποστεί ραγδαία ανανέωση στα ψηφοδέλτιά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα αξιοποιήσει στο έπακρο το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να ρίξει στη μάχη των εθνικών εκλογών στελέχη που έκαναν ικανοποιητικό πλασάρισμα.
Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Γιώργος Αμυράς, η Νίκη Τζαβέλα, η Νατάσα Ράγιου, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, η Ζωή Ράπτη και η Ιωάννα Καλαντζάκου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των υποψηφιοτήτων, ενώ ανάλογα με τη χρονική συγκυρία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών θα εκτιμηθεί η ενδεχόμενη υποψηφιότητα και κάποιων με εξαιρετικό βιογραφικό, όπως της Χριστίνας Γιαννόπαπα και της Φωτεινής Τομαή.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού γνωρίζουν ότι η μάχη των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα δοθεί σε κάθε γειτονιά, γι΄αυτό και αναζητούνται υποψηφιότητες που να έχουν “πέρασμα” στις τοπικές κοινωνίες.

ysterografa.gr

Ποιους υπουργούς «καρφώνει» ο Μητσοτάκης για τις απολύσεις – «Καθυστερούν στην αξιολόγηση των ΝΠΙΔ»

Με «καρφιά» κατά των υπουργών στους τομείς ευθύνης των οποίων παρατηρούνται μεγαλύτερες ή μικρότερες καθυστερήσεις στη διαδικασία αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου, απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «αντάρτικο» συναδέλφων του που υποστηρίζουν ότι στα υπουργεία τους δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.
Συνομιλητές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλά υπουργεία, φέρνοντας ως παράδειγμα το Εσωτερικών με τα Νομικά Πρόσωπα και της Επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και το Υποδομών, «καρφώνοντας» στην ουσία τους δύο υπουργούς που σήκωσαν πρώτοι την «παντιέρα» κατά των απολύσεων: Τον Αργύρη Ντινόπουλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Επαναλαμβάνουν, δε, τα όσα έχει πει δημοσίως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ότι τα ΝΠΙΔ και οι επιχειρήσεις του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή των, υπολειπόμενων,  6.500 απολύσεων τους 2014. «Αυτή είναι συλλογική απόφαση της Κυβέρνησης μέσω του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και όχι του υπουργού», καταλήγουν με νόημα.

aftodioikisi.gr

Τα "Υστερόγραφα" άλλαξαν...

Liberty-leading-the-people

Twitter@EmOikonomidis
“Γεννημένοι” τη 14η Ιουλίου λοιπόν… Το restart των “Υστερόγραφων”, στην επέτειο της μιας και μόνης αυθεντικής Επανάστασης της συνείδησης, της Γαλλικής.
Χωρίς τα… παραπατήματα που ακολούθησαν, με γκιλοτίνες και εποχές τρομοκρατίας, ή έστω με την ελπίδα ότι δεν θα υποχρεωθούμε να τα ζήσουμε.
Όταν ξεκινήσαμε αυτό το όμορφο ταξίδι στο συναρπαστικό διαδίκτυο, ξέραμε ότι δεν θα ήμασταν πολλοί. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι η μοναξία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, με δεδομένες τις γνωστές, παθογένειες και στρεβλώσεις, που ακόμη και στην καρδιά της κρίσης κουβαλάει η χώρα μας.
Πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνει κανείς με θλίψη τη… βουλιμία με την οποία εισέβαλαν και επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο στο διαδίκτυο, όσοι δεν κατάλαβαν ότι η κοινωνία της μεγάλης (έστω και σιωπηλής) οργής τους απώθησε από το εθνικό αφήγημα.
Ίσως και σε πείσμα των πιθανοτήτων, εμείς αντέξαμε. Και συνεχίζουμε. Περισσότερο δυναμικά, περισσότερο προσγειωμένοι, με σαφή πλέον εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε, και από ποιούς.
Τα “Υστερόγραφα” θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της εξαίρεσης. Για να δοκιμάσουμε να επαναδραστηριοποιήσουμε τα ενεργά κύτταρα της κοινωνίας, που λόγω της δικής τους αποχής και αποστασιοποίησης, τα άκρα και οι ακρότητες βρήκαν χώρο να σταθούν και να απειλούν το εθνικό μέλλον.
Εμείς, από την πλευρά μας, μόνο “ευχαριστώ” έχουμε να πούμε. Σε εσάς που μας στηρίζετε. Σε όσους μας βοήθησαν (ξέρουν εκείνοι). Και φυσικά, σε όσους μας ξέχασαν. Το μάθημα που οι τελευταίοι μας δίδαξαν άλλωστε, ήταν και το πλέον διδακτικό.

ysterografa.gr

Πάγκαλος ασυγκράτητος, για Δούρου: Της έδωσαν ένα γκλομπ που είναι μια μαύρη μαλαπέρδα πενήντα πόντων ...

Μιλώντας στο Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος άρχισε να ξιφουλκεί εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου για να καταλήξει στην κ. Δούρου με τον πλέον άκομψο τρόπο:

«Άκουσα σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Ντινόπουλο, ο οποίος ομιλούσε και ήταν πανευτυχής μετά από μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αυτοί που έδωσαν στην κυρία Δούρου ως δώρο μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης κι ένα γκλομπ αστυνομικό, το οποίο είναι μια μαλαπέρδα, περίπου πενήντα πόντων, μαύρη. Φαντάζομαι θα πονάει, δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, γιατί εμένα η αστυνομία ήταν σε παλαιότερες εποχές, όπου τα γκλομπ ήταν ξύλινα. Εν πάση περιπτώσει, της το έδωσαν ως δώρο γιατί το αφαίρεσαν από την αστυνομία μετά από μάχη που έδωσαν, επαναστατικού χαρακτήρα, αφού αφόπλισαν κάποιο αστυνομικό. Το έδωσαν λοιπόν στην κυρία Δούρου και χάρηκε πολύ».

airetos.gr

Αξιολόγηση: Νέες απειλές για πειθαρχικά μέτρα αλλά και νέα παράταση – Τι λέει η εγκύκλιος του ΥΔΜΗΔ, τι απαντά η ΑΔΕΔΥ

Νέες «απειλές» για τους δημοσίους υπαλλήλους που απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης εκτοξεύει με σημερινή εγκύκλιο του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.
Στην εγκύκλιο του, συνέχεια αντίστοιχης που είχε σταλεί στις αρχές Ιουλίου ο κ. Στεφάνου επικαλείται την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, δίνοντας τρεις ημέρες προθεσμία στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης να εκδώσουν τις αποφάσεις για τον επιμερισμό των ποσοστών που έληγε στα τέλη Ιουνίου και το δεύτερο στάδιο (αυτοαξιολόγηση) που έληγε σήμερα στα τέλη Ιουλίου.
Σε αντίθετη περίπτωση ο κ. Στεφάνου τονίζει ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα πρέπει να λάβετε μέριμνα προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες δεδομένου ότι δεν είναι πλέον δυνατή η επίκληση άγνοιας ή πλάνης για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις των υπαλλήλων σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης.»

Η συνεννόηση προτιμότερη από το λουκέτο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα του δυτικού κόσμου, όπου υπάρχουν κόμματα που δεν είναι κομμουνιστικά και πολίτες που δεν είναι κομμουνιστές, πλην όμως θεωρούν ότι το κράτος μπορεί να υποδύεται τον επιχειρηματία - τον οποίο μάλιστα οι ανωτέρω εμφανίζουν και ως... ικανό και αξιόπιστο.
Αρνούνται δηλαδή (στην προσπάθειά τους να χαϊδέψουν αυτιά) πως όπου το κράτος έγινε επιχειρηματίας, οι επιχειρήσεις που διηύθυνε κατέρρευσαν.
Επίσης, η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα - στον κόσμο, αυτή τη φορά - όπου τα συνδικάτα δεν λαμβάνουν μέρος σε πραγματικές διαπραγματεύσεις, αλλά σε προσχηματικές.
Προσέρχονται στον διάλογο για μία μόνο φορά, διαφωνούν με τα πάντα και αποχωρούν καταγγέλλοντας.
Διότι και στις άλλες χώρες οι δημόσιες επιχειρήσεις καταρρέουν, αλλά αυτό τα συνδικάτα το αντιλαμβάνονται.

"Ανάσα" για το Ράλλυ Ακρόπολις, με τροπολογία Χρήστου Δήμα

http://revup.gr/wp-content/uploads/2014/03/rally-2014.jpg 
Σημαντική τροπολογία που δίνει βάσιμες ελπίδες για την παραμονή και διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, με θέμα την τροποποίηση του άρθρου 49 του ΚΟΚ.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλους υπογράμμισε από την Βουλή για την τροπολογία ότι:
«κατατέθηκε από τον συνάδελφο Βουλευτή κ. Χρίστο Δήμα, είναι μία τροπολογία που πραγματικά εμείς τη στηρίζουμε και την υποστηρίζουμε γιατί είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Μιλάω για το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας…είναι επείγουσα ανάγκη να τροποποιήσουμε το Άρθρο 49, διότι είναι κρίμα για άλλη μια φορά να μην μπορεί η χώρα μας να συμμετέχει σε ένα διεθνή αγώνα αυτοκινήτων όπως είναι το Ράλλυ Ακρόπολις.
Με αυτή λοιπόν, την τροπολογία και με τις προτάσεις τις οποίες έχει εισηγηθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού -γιατί αυτή προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διεκδίκηση του Ράλλυ Ακρόπολις λύνουμε τα θέματα που αφορούν τους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου.
Νομίζω ότι η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον αγαπητό συνάδελφο είναι μία πρόταση με την οποία συμφωνούμε απόλυτα.»
Επίσης η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος εκφράζει την εκτίμηση και ικανοποίηση της προς τα πολιτικά πρόσωπα για την καταλυτική συνεισφορά στην ιστορική αυτή αλλαγή, που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο του μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη χώρα μας.
Απελευθερωμένοι από δεσμεύσεις του παρελθόντος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού, του υφυπουργού, κ. Αδριανού και των υπηρεσιακών παραγόντων της Γ.Γ.Α., μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι για τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών διοργανώσεων προς όφελος της χώρας μας, του κοινωνικού συνόλου, των 2.650 εγγεγραμμένων αθλητών-οδηγών αγώνων, των 104 αθλητικών σωματείων και των άνω των 1.000 στελεχών, αλυταρχών, αγωνοδικών και κριτών οι οποίοι στηρίζουν τους ελληνικούς και διεθνείς αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα.»