Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Με το τραγούδι “Rise Up” η Ελλάδα στη Eurovision (video)

riseup
Το τραγούδι «Rise up» των Freaky Fortune και Risky Kidd θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό πανευρωπαϊκό (59o) διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Κοπεγχάγη.
Υποψήφια τραγούδια ήταν το «Rise up», «Dancing Night» με τον Mark Angelo και Josephine, «Πεταλούδα στην Αθήνα» με την Κρυσταλλία, και «Κανένας δεν με σταματά» με τον Κώστα Μαρτάκη.

Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη ελληνική συμμετοχή στη Eurovision -επέτειο που τίμησαν οι διοργανωτές με τη συμμετοχή παλιών και νέων καλλιτεχνών, όπως τα ντουέτα των Ελπίδας και Tamta, Σοφίας Βόσσου και Demy, Καίτης Γαρμπή και Vegas, Καλομοίρας και Claydee αλλά και του Πασχάλη, της Μπέσσυς Αργυράκη, του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, της Μαριάννας Τόλη μαζί με τις Μέλισσες.
Από τη βραδιά, δεν έλειψαν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας που εκπροσώπησαν τη χώρα το 2013.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Οι Freaky Fortune και o RiskyKidd θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 8 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου. Το «Rise Up» υπογράφουν οι Freaky Fortune στη μουσική, ενώ οι στίχοι είναι δικοί τους σε συνεργασία με τον RiskyΚidd.

Video



Τι θα συνέβαινε αν είχαμε σήμερα εθνικές εκλογές; 3 έγκυρα σενάρια συνεργασιών


Τι θα συνέβαινε αν είχαμε σήμερα εθνικές εκλογές, Τρία σενάρια εκλογικού αποτελέσματος, κατανομής εδρών και κυβερνητικών συνεργασιών με βάση τις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Πως θα διαμορφώνονταν οι συσχετισμοί στα κοινοβουλευτικά έδρανα εάν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές; Ποια θα ήταν η επόμενη κυβέρνηση; Κανείς δεν μπορεί να δώσει με ασφάλεια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ωστόσο έγκυρες ενδείξεις και μηνύματα υπάρχουν: Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων δημοσκοπήσεων (τριών διαφορετικών εταιριών) διερευνούμε τι θα συνέβαινε σε κάθε περίπτωση αν αυτά ήταν τα αποτελέσματα μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης. H ανάλυση έγινε με την βοήθεια ειδικού προγράμματος του Δ. Λίτσα και απαντά με στοιχεία στο ερώτημα, ποιο κόμμα και μέσα από ποιες συνεργασίες μπορεί να πετύχει τον σχηματισμό κυβέρνησης. Δείτε αναλυτικά, μόνο στο eklogika.gr...

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση Τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή ;



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV8qKGChVyWWJLDST2N5Kzyjo40W9OvY93NeVybzDaPlulBpbt1R68QMKuS_qvm0Ot93BGOWvrrFofERNGCPKendL15_v93JdHLjAFPHEAlu1NlRfhvKIs1YRk0RH0Wp1N-RMrvXLPUvGc/s1600/kalpi250112.jpg 

Μία νέα μεγάλη δημοσκόπηση σχετικά με τη δύναμη των κομμάτων ,αποφάσισε να κάνει το ιστιολόγιο μας  «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» καθώς θεωρήσαμε ενδιαφέρον να μετρήσουμε την τάση των επισκεπτών  - αναγνωστών μας με το εξής ερώτημα:
«Τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή ;»
Επειδή θέλαμε να χουμε ένα πιο σαφές αποτέλεσμα από κείνους που θα πάνε να ψηφίσουν και θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα δεν συμπεριλάβαμε στις επιλογές την αποχή, το δεν ξέρω/δεν απαντώ και τους αναποφάσιστους.
Ψηφίστε στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου μας πάνω δεξιά

Αιχμές Ντίνας Νικολάκου γιά Γιάννη Μανώλη και Οδυσσέα Βουδούρη



"Να μας αποδείξει ο κ. Μανώλης ότι δεν είναι στις μαύρες λίστες των μεγαλοσυνδικαλιστών που τα έπαιρναν χοντρά και μετά να συζητήσουμε για το έργο"
«Η ατζέντα θεμάτων που θέλει να ανοίξει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης δεν αφορά τον Πελοποννήσιο πολίτη στην σημερινή εποχή,  τον πολίτη που θέλει να ακούσει συγκεκριμένα στοιχεία και  από τον κ. Μανώλη και όχι αερολογίες, σαματά και πυροτεχνήματα. Ο λαϊκισμός έχει κουράσει και οι πολίτες θέλουν πολιτικούς των έργων και όχι της θεωρίας». Αυτό δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κριτική που ασκεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης στον «νεοφιλελεύθερο Τατούλη», «στον Τατούλη που έχει χρήματα για να κάνει εκλογές».
«Ας μας δείξει το πόθεν έσχες του ο κ. Μανώλης και ας αφήσει τη φασαρία και το καλαμπούρι και ας πει στους πολίτες για τη διαδρομή του ως μεγαλοσυνδικαλιστής και για τα «δωράκια» που ανάγκασαν τη χώρα να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία», συμπλήρωσε η κα. Νικολάκου και κάλεσε τον κ. Μανώλη να αφήσει τον ρόλο του Εισαγγελέα , του Επαναστάτη χωρίς λόγο  και του Μεσσία.
«Εμείς μιλάμε με το έργο μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλό των πολιτών. Τι είναι νεοφιλελευθερισμός; Είναι τα έργα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιούνται σε όλη την Πελοπόννησο σήμερα; Είναι  τα έργα που γίνονται στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, των υποδομών, της αγροτικής ανάπτυξης ή μήπως έχει ξεχάσει ο κ. Μανώλης τη δική του διαδρομή δίπλα στον Ανδριανόπουλο;» επεσήμανε η κα. Νικολάκου και κατέληξε λέγοντας πως «για εμάς το θέμα δεν είναι το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο αλλά η σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη του τόπου που ζούμε και αγαπάμε και η συσπείρωση όλων των υγειών δυνάμεων που έχουν τον ίδιο στόχο».
  "Ο κ. Βουδούρης, γνωστός από παλιά, δεν ήρθε για να μείνει, αλλά για να φυγει, όπως έκανε πάντα"
Για γνωστή πολιτική διαδρομή, από την εποχή που ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, διαδρομή που την χαρακτηρίζει η αδιαφορία για τους πολίτες, η θεωρία γενικά για την πολιτική και η άγνοια των προβλημάτων των κατοίκων της Πελοποννήσου έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την υποψηφιότητα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την κριτική που αυτός ασκεί στο «Σύστημα Τατούλη».
Ένα «σύστημα» που όμως δεν μπορεί να το γκρεμίσει κανένας αλεξιπτωτιστής και κανένας κομήτης, όπως είναι ο κ. Βουδούρης, γιατί το δήθεν «σύστημα Τατούλη» στηρίζεται μόνο στους πολίτες και δουλεύει για τους πολίτες σε καθημερινή βάση, σημείωσε η κα. Νικολάκου για να συμπληρώσει πως «και τη νέα 5ετία η «Νέα Πελοπόννησος» θα είναι εδώ, ανανεωμένη, με νέες ιδέες, πάλι πρωτοποριακή, καινοτόμα, βάζοντας νέους στόχους που θα υπηρετούν μόνο τις ανάγκες των πολιτών και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων που δεν ήρθαν για να μείνουν αλλά για να φύγουν, όπως το έπραξαν και στο παρελθόν».
Η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ακόμα πως οι πολίτες δεν παρασύρονται πλέον από το «μειλίχιο ύφος» «τις θεωρίες περί πολιτικής» αλλά θέλουν απαντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα οποία ο κ. Βουδούρης έχει άγνοια και ασκεί κριτική βασιζόμενος σε δελτία τύπου που εκδίδουν άλλοι υποψήφιοι, ενώ δεν τα έχει βρει με το ίδιο το κόμμα που τον στηρίζει και είναι «μπερδεμένος».
Ας μάθουν πρώτα την Πελοπόννησο και τα προβλήματά της και μετά να έρθουν να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών της, κατέληξε η κα. Νικολάκου.

Ο Απόστολος Παπαφωτίου στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων

Εμφάνιση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (7).jpg


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου 2014, στην  6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων, στο Μέγαρο “Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών”. Η Διάσκεψη είχε προγραμματισθεί να γίνει λίγες μέρες πριν από το εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
 Εμφάνιση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (11).jpg
Διοργανώθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης είχε την  υποστήριξη από την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συμμετείχαν περισσότεροι από 800 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών, εκπρόσωποι των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών, φορείς της ελληνικής κοινωνίας πολιτών, εκπρόσωποι οργανώσεων και ειδικοί εμπειρογνώμονες από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.


Εμφάνιση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (8).JPG

“Το Ποτάμι” απαντά σε… συχνές ερωτήσεις, δίνοντας το στίγμα του (και) για το Μνημόνιο

potami
«Το Ποτάμι» προσπαθεί να παρουσιάσει το ιδεολογικό στίγμα του, απαντώντας στις πιο συχνές ερωτήσεις που διατυπώνουν οι πολίτες.
Αρχικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα «κατεβάσει» κανέναν υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές και στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του κόμματός, μέσω ερωτοαπαντήσεων:
Οι ερωταπαντήσεις αναλυτικά στο: ysterografa.gr

Νευροεπιστήμες & Εκπαίδευση

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Ο Φάνης Στεφανόπουλος νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας με απόφαση Τατούλη



Η παραίτηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Πουλά Ανδρέα, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της εκτελεστικής επιτροπής της 10ης Μαρτίου 2014, έγινε αποδεκτή από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την τριετή συνεργασία και ορίζει στη θέση του τον περιφερειακό Σύμβουλο κ. Φάνη Στεφανόπουλο.    

3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου - Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας 2014


 Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», σε συνεργασία με τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», διοργανώνουν τον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου - Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας.

Ο Γιώργος προετοιμάζεται για τη μεγάλη ρεβάνς από τον Βενιζέλο

George-Papandreou-Greek-PM
Είναι ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός. Και πιθανότατα, ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός γύρω από τον οποίο συσπειρώθηκαν ευρύτερες πλειοψηφίες, επειδή πίστεψαν στο σύνθημα περί των “λεφτών που υπήρχαν”, στις βουλευτικές εκλογές του 2009.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, που παρέλαβε το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, με διαδικασία… θαμπού δαχτυλιδιού, και το παρέδωσε περίπου μετά από εσωκομματικό εκβιασμό, έχει πολλαπλασιάσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα. Παρεμβάσεις ηχηρές και πολιτικά στοχευμένες.
Η σημερινή επίθεση του Γιάννη Πρετεντέρη προς τον Γιώργο Παπανδρέου μέσω άρθρου του στα “Νέα”, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους “παπανδρεϊκούς”, στο στρατόπεδο των οποίων ηχούν τύμπανα πολέμου κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αλλά και του ίδιου του γνωστού δημοσιογράφου.
Στο παρασκήνιο, εκείνοι που μπορούν να διαβάσουν τη “μετακίνηση ισορροπιών” στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς. βάζουν στοίχημα ότι το βράδυ των ευρωεκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίξει τη διαδικασία διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Μια εκτίμηση που, εφόσον επιβεβαιωθεί, φέρνει εκ των πραγμάτων πιο κοντά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

ysterografa.gr

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Η καλλιτέχνις είναι εδώ



Ο perfomer δημιουργός της Δημοσθένης Δαββέτας αποκαλύπτεται στην Μάρα Μπέκα και στο metrogreece.gr! 

Με αφορμή την σημερινή παρουσίαση που θα γίνει στις 19.30 στο Polis Art Cafe της νέας δουλειάς του ποιητή, συγγραφέα, περφόρμερ, σύμβουλο του πρωθυπουργού σε πολιτιστικά θέματα, Δημοσθένη Δαββέτα, "Μαρίνα Αμπράμοβιτς: H καλλιτέχνης είναι εδώ" το metrogreece.gr υποβάλλει μερικές ερωτήσεις στην καλλιτεχνική του φύση....
Η επιλογή της θεματολογίας του νέου βιβλίου που αναφέρεται στην καλλιτέχνιδα «γιαγιά της performance», Marina Abramovic, αποτελεί συγγραφικό στοίχημα ή βαθύτερο προσωπικό πόθο;

Περισσότερα στο metrogreece.gr

 

Ο Δημοσθένης Δαββέτας μιλάει στα “Υστερόγραφα”: Στην Ευρωβουλή, για να προβάλλουμε την εικόνα της Ελλάδας





davetas.jpg
Μια Ελλάδα σε αξιακή κρίση, πασχίζει να βρει και να αθροίσει ατομικές διαδρομές-εξαιρέσεις, που δεν παραδόθηκαν στην εθνική μελαγχολία, δεν απογοητεύτηκαν, δεν επέλεξαν τη φυγή και τον αναχωρητισμό, αλλά παρέμειναν στη χώρα και δίνουν τη μάχη τους για την “εθνική επιστροφή”.
Ο Δημοσθένης Δαββέτας, ένας άνθρωπος των τεχνών και των γραμμάτων, αποτελεί μια χαρακτηριστική σχετική περίπτωση, με δημόσια παρέμβαση πέραν της ηχούς του έργου του, καθώς αρθρογραφεί σε ΜΜΕ, ενώ κατέχει και θέση συμβούλου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επί θεμάτων Πολιτισμού.

Π'ετρος Τατούλης: «Ο κ. Βουδούρης είναι ένας αλεξιπτωτιστής που έπεσε στην Πελοπόννησo.Τελεί σε άγνοια και σύγχυση.»



«Αλεξιπτωτιστή» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Πέτρος Τατούλης τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Οδυσσέα Βουδούρη σε συνέντευξη του στον «Alpha Radio», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Βουδούρης δεν γνωρίζει καθόλου την Πελοπόννησο, ούτε και έχει καμία γνώση των προβλημάτων μας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε διεξοδικά στο σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί στην περιφέρειά του, λέγοντας ότι «το σχέδιο που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, όχι απλά υλοποιήθηκε, αλλά οι δεσμεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο βαθμό». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε  ο κ. Τατούλης στο έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, λέγοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ λύνεται ένα πρόβλημα, αυτό των χωματερών, που για χρόνια αποτελεί εστία ντροπής για την Πελοπόννησο, και ότι μάλιστα η μέθοδος που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνιστά το πρότυπο που ακολουθεί αυτήν την στιγμή το σύνολο της χώρας.
Σε ερώτηση για τις βολές που δέχεται ο κ. Βουδούρης ως «γυρολόγος», ο κ. Τατούλης παρακάλεσε η αντιπαράθεση να γίνει μόνο σε αυστηρά πλαίσια πολιτικών και προτάσεων για την Πελοπόννησο και όχι με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Ο κ. Βουδούρης βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι θα διερευνήσει τις διαδικασίες και να μην γνωρίζει το αυτονόητο, ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ, το σημαντικό αυτό έργο έχει πάρει εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από τα κρατικά όργανα και τα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης» και ότι δεν μπορεί, για ένα έργο που δεν είχε καμία ένσταση, να παίρνει τη θέση του υπερασπιστή των εταιρειών. Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναρωτήθηκε «τι τελικώς πιστεύει ο κ. Βουδούρης για τα απορρίμματα; Ο ίδιος δεν δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ και ότι δεν θα ακυρώσει την σύμβαση με τον ανάδοχο; Τι ακριβώς θα διερευνήσει λοιπόν;».

Σε εξέλιξη έρευνες των αστυνομικών Αρχών για εντοπισμό και σύλληψη δραστών, που μετέφεραν πάνω από 7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στη Ρίζα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που μετέφεραν με όχημα, πάνω από -7- κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, σήμερα (11.3.2014) πρώτες πρωινές ώρες, στη Ρίζα Κορινθίας,

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος οδηγός και στο οποίο επέβαιναν και άλλα άτομα, δε σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.
Ακολούθως, μετά από ολιγόλεπτη αστυνομική καταδίωξη, τα άτομα εγκαταλείψαν το όχημα και διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού νωρίτερα απέρριψαν από αυτό, επτά συσκευασίες.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις ανωτέρω συσκευασίες, προέκυψε ότι, περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -7,187- κιλών και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ανακάλυψη της ταυτότητας των δραστών, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.