Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο Σγουρός επιλέγει να βάλει απέναντί του τη Δούρου

Giannis-Sgouros-George-Papandreou-Giorgos-Kaminis
Η μάχη της Περιφέρειας Αττικής αναμένεται να είναι η περισσότερο πολιτική αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου. Και έχει τη σημασία της η στρατηγική επιλογή των υποψηφίων των μεγάλων κομμάτων να βάλουν απέναντί τους συγκεκριμένους αντιπάλους.
Περισσότερο ενδιαφέρουσα είναι εκ των πραγμάτων η περίπτωση του Γιάννη Σγουρού. Ο σημερινός Περιφερειάρχης Αττικής αποτελεί το τελευταίο αναγνωρίσιμο και ηχηρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, και μάλιστα, σε αντίθεση με τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη, ο Γιάννης Σγουρός προέρχεται από τα σπλάχνα του βαθέως ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Σγουρός έδειξε ότι επιλέγει ως αντίπαλο τη Ρένα Δούρου και όχι τον Γιώργο Κουμουτσάκο, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες της Συγγρού για “συνεννόηση”, στο πλαίσιο άλλωστε και της συναντίληψης που υπάρχει με “γαλάζιους” δημάρχους του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι δεν δίστασαν να ταχθούν ανοιχτά στο πλευρό του Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Σγουρός επέρριψε στη Ρένα Δούρου… άγνοια για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, αλλά και ευρύτερα για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι προβλέπει πως θα βρει απέναντί του την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

υστερογραφα