Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

Στο Κιάτο κόντρα στην Αναγέννηση, που ψάχνει βαθμούς για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Παννεμεατικός, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής
ενώ την ίδια ώρα στο Θώδειο στάδιο ο ΑΟ Λουτράκι υποδέχεται τον επικίνδυνο Ηρακλή Ξυλοκάστρου και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες, πριν το ντέρμπι στη Νεμέα.

Στο Δερβένι,στο 'ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ο Αστέρας φιλοξενεί το Σπαθοβούνι,ενώ ο Πέλοπας Κιάτου δοκιμάζεται στο Πετρί κόντρα στη τοπική Θύελλα, ενώ στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Κύψελο Κορίνθου.
Στο Ξυλόκαστρο, κοντράρονται ο Πανκαμαριακός με τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός ψάχνει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Τρίποντο στα χαρτιά θα πάρει η Ελλάς Βέλου, λόγω του αγώνα με τον Σαρωνικό Γαλατακίου.

Η 10η αγωνιστική:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Κανόνισε να ανοίξει το Πανεπιστήμιο

arvanitopoulosvouli
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε  το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να καλέσει τους διοικητικούς να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, ενώ του υπογράμμισε την ευθύνη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχουν πράξει από τον Οκτώβριο οι συνάδελφοί του πρυτάνεις.
Αυτό, εξάλλου, υπογράμμισε ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι απαραίτητη προυπόθεση, για να συνεχιστεί ο διάλογος.
Λίγο αργότερα, ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε και επίσημη δήλωση για το θέμα:
«Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια μικρή μειοψηφία επέβαλε το χάος και τις αποφάσεις δια βοής.
Σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα:
1ον να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και
2ον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.
Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

Μητσοτάκης: Ιδού οι πηγές διαθεσιμότητας, απολύσεων – Καμία υπαναχώρηση με διοικητικούς ΑΕΙ

Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν αλλάζει. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για υπαναχώρηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου. Ως προς τις απολύσεις, ανέφερε ότι όσοι φύγουν από τα ΕΑΣ θα προσμετρηθούν στη λίστα του 2013, ενώ για το 2014 απολύσεις θα προέλθουν και από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε τα εξής:

Μπλόκο στη διαθεσιμότητα με δικαστική απόφαση

Το Πρωτοδικείο Αθηναών με τρεις αποφάσεις του δικαιώνει σχολικούς φύλακες από τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Πεντέλης και Πετρούπολης, που είχαν προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών«, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης, η οποία αναφέρεται σε κυβερνητική πολιτική που «θέτει στο περιθώριο τον άνθρωπο ή τον μετατρέπει σε μέσο του επιδιωκόμενου σκοπού«. Η διαθεσιμότητα χαρακτηρίζεται «ισοπεδωτικός θεσμός» που εισάγει «ένα νέο είδος sui generis απολύσεων«, «προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και «εφαρμόζεται χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες«.
Το δικαστήριο διατάσσει την επαναπασχόληση των σχολικών φυλάκων στις θέσεις εργασίας τους και δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση της διαθεσιμότητας που εφαρμόζεται μετ εμποδίων.

H Miley Cyrus πάει για “πρόσωπο της χρονιάς” του TΙΜΕ

Miley-Cyrus
Το “πρόσωπο της χρονιάς” είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε το περιοδικό “TIME”, και κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο, καθώς αποτιμά τα γεγονότα κάθε χρονιάς, οπτικοποιώντας τα σε συγκεκριμένους πρωταγωνιστές.
Για το 2012, όπως συμβαίνει παραδοσιακά με τις χρονιές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν εκείνος που αναδείχτηκε “πρόσωπο της χρονιάς”, στην απόηχο της επικράτησής του απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ, και της επανεκλογής του στον Λευκό Οίκο για μια δεύτερη θητεία.
Φέτος, το… παιχνίδι ανοίγει, προβλέψεις δεν είναι εύκολο να γίνουν, τα αμερικανικά ΜΜΕ ωστόσο, που παρακολουθούν την ψηφοφορία των αναγνωστών, διαπιστώνουν ότι η δική τους κρίση θα είναι πιθανότατα τελείως διαφορετική από εκείνη στην οποία θα καταλήξουν οι συντάκτες του περιοδικού.
Στην ψηφοφορία του… λαού λοιπόν, μια εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωσή της, προηγείται η νεαρή τραγουδίστρια Miley Cyrus, που προκάλεσε όσο κανείς με τις εμφανίσεις της το 2012. Οι ανατροπές βεβαίως σταματούν εκεί, στη λαϊκή ψήφο. Μετά αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του “TIME” να… διορθώσουν.

ysterografa.gr

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Thanasis-Giannopoulos-Antonis-Samaras
Στον απόηχο της επίθεσης που εξαπέλυσε σήμερα κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, ειρωνευόμενος ουσιαστικά τον Υπουργό Υγείας για τις θέσεις που διατύπωσε αναφορικά με το μείζον θέμα του φαρμάκου, ο Θανάσης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είναι ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με μακρά, μάχιμη διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ενώ την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή μετά το 2004, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας.
Θεωρείται πρόσωπο με αποδοχή τόσο στις τάξεις του καραμανλικού στρατοπέδου, όσο και στην πτέρυγα που στην εσωκομματική μάχη του 2009 για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη, και η ανακοίνωση της υποψηφιότητά του έρχεται να… προλάβει άλλους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων φημολογείται ότι βρίσκεται και ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου και γιος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στην ομιλία που συνόδευσε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να κρίνουν εκείνους που διεκδικούν τα κεντρικά αξιώματα, χωρίς κομματικές ταμπέλες και να σταθμίσουν τις προσωπικές ικανότητες του καθενός.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ( VIDEO)

Εμφάνιση DSC_0751.JPG 
Στα πλαίσια των επίσημων συναντήσεων του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Wolfgang Dold, με την Περιφερειακή ηγεσία και των περιηγήσεών του στην Πελοπόννησο, με σκοπό την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων στη Γερμανική αγορά και την ενίσχυση των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Γερμανία, ο Γερμανός Πρέσβης επισκέφτηκε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Νομό Κορινθίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γ. Πουλοκέφαλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε.

Στο σύντομο καλωσόρισμα που έκανε στον κ.Dold, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στα διεθνώς αναγνωρισμένα Κορινθιακά προϊόντα όπως το Νεμεάτικο κρασί, την Σουλτανίνα και την Κορινθιακή Σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, το Κορινθιακό λάδι κ.ά, που κυκλοφορούν σε δεκάδες αγορές του πλανήτη. Αναφέρθηκε ακόμη, στον τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Νομού για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ιδιαίτερα την στρατηγική θέση του νομού για το εμπόριο, τις συγκοινωνίες και τον τουρισμό.

Κλείνοντας, ο κ. Δέδες απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Γερμανό Πρέσβη, προκειμένου να φιλοξενηθεί και να περιηγηθεί την Κορινθία, ώστε να μπορέσει να γνωρίσει από κοντά τον αγροτικό, τον πολιτιστικό, αλλά και τον τουριστικό μας «πλούτο».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Πρέσβης αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση και έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για όσα πληροφορήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για την Κορινθία, τα προϊόντα της, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της.


ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ - VON KARMAN

 Εμφάνιση IMG_0609.jpg
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Διευθυντής του Βελγικού Ινστιτούτου «Von Karman Institute of Fluid Mechanics» Dr. Jean Muylaert, υπέγραψαν σήμερα 29/11/2013 Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ινστιτούτου. Το Von Karman Institute είναι ένα μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο, διεθνούς εκπαιδευτικής και επιστημονικής οργάνωσης, με τμήματα αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής, περιβάλλον και εφαρμογής της δυναμικής ρευστών, στροβιλομηχανών και προώθησης. Παρέχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη δυναμική των ρευστών και ενθαρρύνει την κατάρτιση για την έρευνα μέσω της έρευνας. Το Von Karman Institute αναλαμβάνει και προωθεί την έρευνα στον τομέα της μηχανικής των ρευστών.
Η συνεργασία των δύο μερών θα έχει ως σκοπό την:
Εμφάνιση IMG_0612.jpgΠροώθηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στον τομέα της πειραματικής και υπολογιστικής ρευστοδυναμικής για την Αεροναυτική και τις αεροδιαστημικές εφαρμογές.
• Ενίσχυση της διάδοσης των γνώσεων στον τομέα της μηχανικής των ρευστών, με ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς της πειραματικής και εφαρμοσμένης δυναμικής των ρευστών.
• Ανάπτυξη και προώθηση ερευνών και μελετών στον τομέα των επιστημών που αφορούν την πειραματική αεροδυναμική ή τη μηχανική των ρευστών.
• Καθιέρωση στενής συνεργασίας σε τομείς προηγμένου τεχνολογικού περιεχομένου, όπως αυτές που απαιτούνται για την αεροδιαστημική βιομηχανία, την Αεροναυτική, την ενέργεια και την βιοτεχνολογία και νανοτεχνολογία.
• Οργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων και διαλέξεων σε αμοιβαία ενδιαφέροντα και θεματικούς τομείς.
O κ. Τατούλης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ίδρυσης Τεχνολογικού Πάρκου καθώς και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και άλλα Τεχνολογικά Ιδρύματα για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

«Είμαστε όλοι νικητές» - 7η Παναττική Αθλητική διοργάνωση Α.με.Α

«Είμαστε όλοι νικητές»,  είναι ο τίτλος της 7ης Παναττικής Αθλητικής διοργάνωσης για Α.με.Α η οποία θα λάβει χώρα  την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου» (Τζων Κέννεντυ & Γιαννιτσών 81, Περιστέρι), στις 9:00 πμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση Α.μ.ε.Α, που διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά από την Έδρα, είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.
 Άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την Αττική θα συμμετάσχουν σε αγωνίσματα και θα τιμηθούν για την προσπάθεια τους.
Στο πλαίσιο των αγώνων θα βραβευτούν ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και αθλητές.
Τα αθλήματα
Τα αθλήματα τα οποία καλούνται να φέρουν σε πέρας οι συμμετέχοντες είναι: Μπάσκετ (εκτέλεση βολών από μέση και κοντινή απόσταση), Σκυταλοδρομία και Τράβηγμα Σχοινιού.
Θα δοθεί στα άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική στέρηση η δυνατότητα συμμετοχής σε μία διοργάνωση η οποία θα τους επιτρέψει να αναδείξουν την συμμετοχή μέσα από την διαφορετικότητα τους.
Φόρος τιμής
Η Έδρα στο πλαίσιο των Παναττικών αγώνων Α.με.Α θα τιμήσει και αθλητές που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα με τις επιδόσεις τους. Η παραολυμπιονίκης Βούλα Καντζά είναι μία από αυτούς.
Επίσης ο Περιστεριώτης αθλητής και επί χρόνια αρχηγός της ομάδας μπάσκετ Γ.Σ.Περιστερίου, Αντώνης Μάντζαρης, θα τιμηθεί για το ήθος του και την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Δρυμούσης.

Η σύμπλευση (με τη Χ.Α.) ως κοινοβουλευτική πρακτική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ενοχλεί και προκαλεί οργίλες αντιδράσεις, αλλά είναι η αλήθεια:

Μέσα στη Βουλή το λεγόμενο «αντιμνημονιακό» μπλοκ ψηφίζει, συμπεριφέρεται και εκφράζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Υπάρχει ταύτιση και σύμπλευση.

«Είστε παράνομοι!», φώναξε η κ. Ζαρούλια κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας που περιελάμβανε την μείωση της τιμής των φαρμάκων και πήρε την ομάδα της και αποχώρησε.

«Η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική (sic) και αντισυνταγματική… Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», ανέφεραν στο έγγραφο που κατέθεσαν στο προεδρείο της  Βουλής ο γραμματέας της Κ.Ο και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.κ. Βούτσης, Λαφαζάνης και Κουρουμπλής.

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι, η λιτανεία της Ιερής Εικόνας, θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, από τον Ι. Ν. του Αγίου Ιωάννου προς τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λουτρακίου.

Χειροτονίες Ιερέων από τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο αυριο στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Πιτσών.


Γίνεται γνωστό αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ημέρα που τιμάται η μνήμη του Πρωτοκλήτου και Αποστόλου Αγίου Ανδρέου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου κ. Ιωάννου Δρίτσα (αποφοίτου της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, εγγάμου, καταγομένου και διαμένοντος εις το Λουτράκι.)

και την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτου Μπουραντάνη – Μελά, αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Κορίνθου, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου και διαμένοντος εις Μάννα Κορινθίας.
Καλούνται όλοι οι πιστοί να ενισχύσουν με την παρουσία και την προσευχή τους, τους δύο νεοεισερχομένους στην Εκκλησιαστική «οικογένεια» της Ι. Μητροπόλεώς μας Κληρικούς.

Γερμανός Πρέσβης «Για να ξεπεραστεί η κρίση χρειάζονται εμπνευσμένοι πολίτες όπως οι Πελοποννήσιοι» Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Μεγάλη η ευθύνη της Ευρώπης. Ανήθικο να «παίρνει» τους νέους μας, στην Πελοπόννησο στόχος μας να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ»

Εμφάνιση PB280117.JPG 
Την εμπιστοσύνη του στο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξή της και την έξοδο από την κρίση, στηριζόμενη στα «εξαιρετικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα», εξέφρασε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold κατά την παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «της ειλικρινούς εικόνας μιας Περιφέρειας που στηρίζεται στους ανθρώπους της και στην αλληλεγγύη των φίλων της και με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την αισιοδοξία, την πίστη στις δυνάμεις της και την υπερηφάνεια της, μια άλλη εικόνα για την Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.

ΔΡΑΣΕΙΣ "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ", στην Κορινθία 22/11 - 22/12.


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση,  οι δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ", στην Κορινθία.

Οι συντονισμένες δράσεις λαμβάνουν χώρα από τις 22/11 έως 22/12/2013, σε όλη την Κορινθία και θα συνεχισθούν και με την έναρξη του νέου έτους.

Οι διάρκειας ενός μηνός δράσεις, αποτελούν μία καινοτόμα πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά γίνεται στην χώρα μας, με την συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων:

Στις δράσεις μετέχουν και οι έξι (6) Δήμοι της Κορινθίας: Κορινθίων, Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Σικυωνίων, Νεμέας, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Βέλου - Βόχας, όπου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις.

Επίσης συμμετέχουν: η α' βάθμια και β' βάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας με εκπαιδευτικές ενημερώσεις - ομιλίες - διαδραστικά παιχνίδια στα σχολεία, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο), ενώ το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  

Tο πρόγραμμα δράσεων, των αμέσως προσεχών ημερών, έχει ως εξής:

  • Σάββατο 30/11 και ώρα 10:00 πμ - 14:00 μμ : Ζευγολατιό, Δημοτικό Σχολείο / Δήμος Βέλου - Βόχας / Luna Park ανακύκλωσης και παιχνίδια για παιδιά - ενημέρωση για ενήλικες.
  • Σάββατο 30/11 και ώρα 10:00 πμ - 14:00 μμ : Νεμέα, 2ο Δημοτικό Σχολείο / Δήμος Νεμέας / Luna Park ανακύκλωσης και παιχνίδια για παιδιά - ενημέρωση για ενήλικες.
  • Σάββατο 30/11 και ώρα  18:00 μμ : Νεμέα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Νεμέας: ομιλία με θέμα « Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση – Αλληλεγγύη »
  • Σάββατο 30/11 και ώρα 20:00 μμ: Ξυλόκαστρο,  στο Θέατρο "Αγγελος Σικελιανός": ομιλία με θέμα « Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση – Αλληλεγγύη »
  • Δευτέρα 01/12 εκπαιδευτικές ομιλίες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή όλων των φορέων είναι εθελοντική.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
κιν 6944764651