Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο ΑΟ Λουτρακίου απο σήμερα και Πρωταθλητής Κορινθίας

 
Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ο  Α. Ο. Λουτρακίου είναι από σήμερα πλεον και μαθηματικά Πρωταθλητής Κορινθίας καθώς νίκησε με γκολ του  Πέτρου στο 51',  1 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου , στο "Θώδειο" Στάδιο. Μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Αστέρα , Στέφανος Μευμάρογλου, δήλωσε τα εξής:  "Κληθήκαμε να αγωνιστούμε σε έναν εκτός έδρα εγώνα, κόντρα στον πρωταθλητή του νομού Κορινθίας, Π.Α.Ο. Λουτρακίου, σε ένα μάτς ''βιτρίνας'', όπου είχαμε να ''αποδείξουμε'' ότι έχουμε αξία, και ότι δουλεύουμε σωστά στήν ομάδα, εδώ και ενάμισι μήνα που είμαστε στόν σύλλογο. Είχαμε σημαντικές απουσίες βασικών παικτών, και πιο συγκεκριμένα απουσίαζαν οι, Μαστρογιαννόπουλος Χρόνης, (στρατευμένος), Ρούτσι Βαέλ, Αναγνωστόπουλος Χρήστος, και Πρίφτης Βασίλης, οι οποίοι δεν ήταν διαθέσιμοι για τον εν λόγω αγώνα. Την τελευταία στιγμή, τραυματίστηκε στήν προθέρμανση ο εξαίρετος επιθετικός μας, Καπούς Βασίλης, και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, ενώ με εντολή της διοίκησεως, δεν αγωνίστηκε ο πρώτος σκόρερ της ομάδος, Μάκης Μυργιώτης. Ηταν μία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποίαν την σεβάστηκα, και αφησα εκτός ομάδος τόν ποδοσφαιριστή. Είχα δηλώσει πρίν λίγες μέρες, ότι θα είμαστε περίφημοι ώς αγωνιστική παρουσία στόν μάτς κόντρα στόν γηπεδούχο πρωταθλητή της κατηγορίας Π.Α.Ο. Λουτρακίου, και παρόλο τίς σημαντικότατες απουσίες που είχαμε απο το ρόστερ μας, εντούτοις οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, τα έδωσαν όλα, και έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την αγωνιστική μας παρουσία στό Λουτράκι, κάτι το οποίο παραδέχτηκαν ακόμα και οι αντίπαλοι μας, οι οποίοι μας συνεχάρησαν για την απόδοση μας. Με χαρά και απόλυτη ικανοποίηση βλέπω ότι οι προσπάθειες μου στην ομάδα πιάνουν τόπο, και βλέπω ότι σε μάτς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όπως το σημερινό, έχουμε εξαιρετική παρουσία, και αυτό μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια. Ευχαριστώ τόν φίλαθλο κόσμο της ομάδος του Αστέρα Δερβενίου, για το χειροκρότημα που έδωσε στούς παίκτες και σε μένα, μετά την λήξη του αγώνος. Είναι μία σημαντική δικαίωση για μάς που έχουμε την αγωνιστική ευθύνη της ομάδος".
Την ίδια στιγμή που ο ΠΑΣ Κλένια, στο γήπεδο Ξυλοκάστρου. έχανε με 3-2 στο Ξυλοκαστρο απο τον Πανκαμαριακό.  Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Πάγκα.  Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν πάντως να προηγηθούν με τον Νίκο Μπαλτζή, με το 0-1 να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιώργου Καρυώτη πίεσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν με τον Τσιπά (55’), ενώ στο 60’ ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πέτυχε το 2-1, με τους ανθρώπους της Κλένιας να διαμαρτύρονται για την υπόδειξη της παράβασης.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, έκαναν το 2-2 με πέναλτι του Μπαλτζή και απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Τσιπά.
Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Αθανασιάδη, με την Κλένια να ζητά οφσάιντ. Ένα γκολ που  αποδείχθηκε μοιραίο στις λιγοστές ελπίδες του ΠΑΣ Κλένια, για την κατάκτηση του τίτλου.
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής, Δεσποτέλης, Μακρής, Κουρούμαλης, Πέδρο, Αθανασιάδης, Τουμπανάκης (46’ Ραχανιώτης), Μπολοβίνος (85’ Κουμούσης), Τσιπάς, Ενό, Σιώζος (80’ Κλουτσινιώτης Β.)
ΚΛΕΝΙΑ: Γκίκας, Μπαλάφας Π.Β., Νούλας, Παπαχρήστου, Μπακλώρης, Σενής, Γεώργαρης Χ., Πανακούλιας, Σκούρτης, Μπαλτζής, Ζήσης Έπαιξαν και οι: Μπαστούνης, Παπαϊωάννου Χ.


Στο Σολομό ο Α. Ο.  Σπαθοβουνίου έχασε με 1 -3 από τον Παννεμεατικό . ενώ  ο Πανσολυγειακός με τους Αγίους Θεοδώρους εμειναν στο 2 - 2
  Η Θύελλα Πετρίου νίκησε με 4 - 2 τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ ο Σαρωνικός Γαλατακίου έχασε με 1 - 3 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος  και ο Ηρακλής Λεχαίου, έμειναν στο ισόπαλο 3 - 3. Τέλος η Ελλάδα Βέλου παίρνει τρίποντο στα "χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου, η οποία έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος


28η αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 2 - 2
 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1 - 3
ΠΑΜΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  3 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  1 - 3
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ  4 - 2
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1 - 0
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 - 3
  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ   0-3 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 28 αγώνες)
1 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ               72-22  66
2 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                    58-29  60
3 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ     49-26  57
4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤ    61-35  52
5 ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ      41-29  48
6 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ       54-30  46
7 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ        40-32  44
8 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜ  60-39  43
9 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ      45-37  39
10 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ      51-54  38
11 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ     51-44  36
12 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ        41-50  33
13 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤ  30-57  28
14 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ      31-77  23
15 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ           29-68  18
16 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ   0 -84  0

Πάτρα: Τα ποντίκια του έφαγαν 25 χιλιάδες ευρώ!

 

Ένας συνταξιούχος που ζει στην περιοχή Μακρυγιάννη της Πάτρας, θορυβημένος από τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τις τράπεζες, σήκωσε τις καταθέσεις του και αποφάσισε να φυλάξει τα λεφτά του στο υπόγειο του σπιτιού του...

Όπως γράφει το patrastimes, ο συνταξιούχος είχε την έμπνευση να κρύψει τις 25.000 ευρώ, που ήταν οικονομίες μιας ζωής μαζί με εγκυκλοπαίδειες που είχε μέσα σε κουτιά.
Για κακή του τύχη έπεσε σε ποντίκια που είχαν ροπή προς τη… γνώση, με αποτέλεσμα πριν από δυο εικοσιτετράωρα, όταν πήγε να ελέγξει αν τα λεφτά βρίσκονται στη θέση τους, να πάθει σοκ με αυτό που αντίκρισε.
Λεφτά και εγκυκλοπαίδειες είχαν γίνει κομμάτια μετά από επίθεση των ποντικών ενώ μεγάλο μέρος των χρημάτων αναπαυόταν στην κοιλιά των τρωκτικών.

newsit.gr

Δραπέτες των Τρικάλων οι δράστες της τραγωδίας στα Ίσθμια; 25χρονη διερχόμενη νεκρή από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς (video)

astynomia
Το ενδεχόμενο να είναι δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων οι δράστες που πρωταγωνίστησαν στην τραγωδία η οποία εξελίχτηκε στην Κόρινθο, όταν μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία, έπεσε νεκρή μια 26χρονη διερχόμενη γυναίκα στα Ίσθμια, στον δρόμο για την Επίδαυρο.
Η καταδίωξη ξεκίνησε όταν τρία άτομα εισέβαλαν με καλάσνικοφ στην ταβέρνα “Μπάμπης”, στο 370ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, στα Παλαιοκούνδουρα, ακινητοποίησαν πελάτες και προσωπικό και αφαίρεσαν χρήματα καθώς και κοσμήματα, για να διαφύγουν με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.
Η Αστυνομία του εντόπισε στην Κίνετα, και η καταδίωξη έφτασε μέχρι την Επίδαυρο, όπου οι δράστες είχαν σταματήσει, περίμεναν τους αστυνομικούς, και μόλις τους είδαν, άνοιξαν πυρ, για να ακολουθήσει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς που αμύνθηκαν.
Μια 25χρονη γυναίκα που περνούσε από το σημείο με το αυτοκίνητό της, βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά, τραυματίστηκε θανάσιμα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και εξέπνευσε.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η άτυχη κοπέλα έπεσε νεκρή από τα πυρά των κακοποιών, καθώς χτυπήθηκε από σφαίρα καλάσνικοφ.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή, προκειμένου να εντοπιστούν. Έχουν μάλιστα γίνει σχετικές ανακοινώσεις προς τους κατοίκους, ώστε να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν το αυτοκίνητο των δραστών, ένα μαύρο τζιπ με αριθμό κυκλοφορίας  ΥΡΟ-1394.

Video


ysterografa.gr

Σόιμπλε: Θα μας γράψουν… τα βιβλία της Ιστορίας!

Wolfgang-Schaeuble-eurozone-crisis
Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Την Ιστορία τη γράφουν πάντα οι νικητές. Γι’ αυτό και η περιγραφή των γεγονότων, επομένως και η αναζήτηση-αποτύπωση της αλήθεας, είναι έννοιες εξαιρετικά συζητήσιμες ως προς τη σχέση τους με την πραγματικότητα.
Στη σημερινή Ευρώπη, την Ευρώπη που δοκιμάζεται από μια κρίση… εισαγωγής, η οποία ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την κατάρρευση της Lehman Brothers, αλλά γιγαντώθηκε και “μόλυνε” τον υπόλοιπο πλανήτη λόγω της αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας της ηπείρου μας και της ευρωζώνης να μην συμπεριφέρεται σαν “παιδική χαρά”, την Ιστορία τη γράφουν οι Γερμανοί. Επειδή οι Γερμανοί είναι οι νικητές της κρίσης, και όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής παρέμβασης και διπλωματικής ηγεμονίας. Η επικράτησή τους είναι μετρήσιμη και με δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπουτάρης: «Μεγάλος ηγέτης» ο Ατατούρκ, Istanbul η Κωνσταντινούπολη

Με δηλώσεις που θα συζητηθούν, «επέστρεψε» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.  Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη «Άλλη Όψη», ο Γ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον χαρακτήρισε μεγάλο ηγέτη, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι ο ίδιος θα αποκαλεί Instabul την Κωνσταντινούπολη.
«Άσχετα με οποιαδήποτε πολιτική πεποίθηση, εμείς δεν ανακατευόμαστε στο τι συμβαίνει στην Τουρκία, ο Κεμάλ εξακολουθεί και είναι ένας μεγάλος ηγέτης, για να μην πως από τους μεγαλύτερους του τουρκικού κράτους», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη Istanbul.

aftodioikisi.gr

Δημόσια πρόσκληση και συναίνεση ιδιοκτητών για απαλλοτριώσεις

Ρυθμίσεις για περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων και άλλων έργων, με στόχο την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και την ενίσχυση της αγοράς, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο επενδυτικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για τη δεύτερη δέσμη μέτρων προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, μετά τις ρυθμίσεις που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μεταξύ άλλων, καταργήθηκε πάνω από το 60% των απαιτούμενων υπογραφών για τη διαχείριση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θεσπίστηκε η υποχρέωση καταβολής παραβόλου για την κατάθεση προσφυγών σε διαγωνισμούς κ.ά.
Μια από τις καινοτόμες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία προβλέπει ότι πριν από την κήρυξη απαλλοτρίωσης θα γίνεται υποχρεωτικά δημόσια πρόσκληση του Δημοσίου προς τον ιδιοκτήτη προκειμένου να συναινέσει στην εξαγορά του ακινήτου του από το Δημόσιο. Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εξασφαλίζει τόσο για το Δημόσιο όσο και για τους ιδιοκτήτες, αφενός ταχύτητα στην εκτέλεση της απαλλοτρίωσης και στην καταβολή της αποζημίωσης και αφετέρου αποφυγή της αβεβαιότητας που συνεπάγεται η δικαστική κρίση της αξίας του ακινήτου. Με τη ρύθμιση επιτυγχάνεται επίσης αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η εξαγορά, θα εφαρμόζεται η διαδικασία απαλλοτρίωσης.
Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας προβλέπεται ότι:
- Οι υποθέσεις που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα άνω των 15 εκατ. ευρώ θα εκδικάζονται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά το παράδειγμα των Ολυμπιακών έργων και των επενδύσεων που υπάγονται στο καθεστώς του fast-track.
- Αυξάνεται από 5 σε 10 εκατ. ευρώ το όριο προϋπολογισμού των έργων που θα ελέγχονται προσυμβατικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με την τροποποίηση αυτή, το όριο υπαγωγής στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι πλέον το ίδιο τόσο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, προμήθειες και υπηρεσίες, όσο και για τις προγραμματικές συμβάσεις ενώ επιταχύνεται η ανάθεση των συμβάσεων.
- Δίνεται η δυνατότητα, με κοινή απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού να χαρακτηρίζονται ως έργα εθνικής σημασίας εκείνα που κρίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα (όπως τα έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ, έργα χωρίς τα οποία απειλούνται πρόστιμα από την ΕΕ για μη συμμόρφωση κλπ), προκειμένου να επιταχύνεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).
- Προβλέπεται ότι ο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας και η εκτίμηση της αξίας των ακινήτων θα γίνονται και πριν την κήρυξη της απαλλοτρίωσης, ώστε αφενός να αποφεύγεται το φαινόμενο απαλλοτρίωσης εκτάσεων που ανήκουν στο Δημόσιο, που έχει ως αποτέλεσμα συχνά να παρακατατίθενται αναίτια οι σχετικές αποζημιώσεις και αφετέρου ο φορέας του έργου να μπορεί εκ των προτέρων να προϋπολογίζει το κόστος των απαλλοτριώσεων.
- Προβλέπεται για τις περιπτώσεις των συγχρηματοδοτούμενων έργων ότι ο υπέρ ου η απαλλοτρίωση ζητάει εκτίμηση από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή.
- Ορίζεται ότι οι υποθέσεις για καθορισμό αποζημίωσης επί απαλλοτρίωσης εισάγονται καθ’ υπέρβαση στα πινάκια των δικαστηρίων, ώστε να δικάζονται συντομότερα.
- Καθιερώνεται υποχρέωση εκτίμησης της αξίας από ανεξάρτητο και πιστοποιημένο εκτιμητή στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, ώστε να αποφεύγονται οι υπέρογκες αποζημιώσεις. Τα δικαστήρια θα υποχρεούνται να αιτιολογήσουν ειδικά τυχόν απόκλιση από την αντικειμενική αξία και από την ανεξάρτητη εκτίμηση.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 
aftodioikisi.gr

«Πόρτα» στον επίτιμο πρέσβη από τα «παιδιά» του

Ο επίτιμος Ότο συναντήθηκε με το «Γιούρι», με το Γιάννη (το Σγουρό, ντε!), αλλά… έφαγε «πόρτα» από τους διεθνείς, με τους οποίους κατέκτησε το Euro 2004.
Οι διεθνείς αρνήθηκαν να συναντήσουν τον Ότο Ρεχάγκελ, με τη σημερινή του ιδιότητα, αυτή του επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, τίτλο τον οποίο του απένειμε η Άνγκελα Μέρκελ.
Οι μόνοι που τον συνάντησαν, έπειτα από πρόσκλησή του, ήταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και πρώην παίκτης του Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο επίσης πρώην βοηθός του στην Εθνική Γιάννης Τοπαλίδης.

aftodioikis.gr

Προβάδισμα 0,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


kalpesΠροβάδισμα 0,4% δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της MRB την οποία δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα “Real News”.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,9% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά θα αναδείξει το προϊόν και θα ενισχύσει την περιφερεια​κή οικονομία της Πελοποννήσ​ου


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχετικά με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για τις ελιές δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παρακολουθούν τις εξελίξεις όσον αφορά την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για τις ελιές από πολύ κοντά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται για το θέμα αυτό σε συνεργασία με την ΕΑΣ Μεσσηνίας και θέση της είναι ότι η ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας πρέπει να επεκταθεί και στους όμορους Νομούς, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η παραγόμενη ποσότητα, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητά του, αναδεικνύοντας το εξαιρετικό αυτό προϊόν ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία της Πελοποννήσου».
Το αίτημα της ΠΕΜΕΤΕ, συνέχισε η κα Νικολάκου, η οποία κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου στο ΥΠΑΑΤ, είναι εντελώς ανυπόστατη και ατεκμηρίωτη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη και είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την άποψη που αυτός έχει εκφράσει και η οποία ταυτίζεται με αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα το ΥΠΑΑΤ θα απαντήσει αυστηρά σε όσους προσπαθούν να αποτρέψουν την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά» δήλωσε τέλος η κα Νικολάκου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Προς: Κάθε εργατική ομοσπονδία, σωματείο, επιτροπή, πρωτοβουλία, συνέλευση που αντιτίθεται στα χαράτσια και στην αντιλαϊκή φοροληστεία 
kalesmaΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013
Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση.Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος,..
 

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013Φτάνει πια! Κυριακή 31 Μάρτη όλοι στο Σύνταγμα!

Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες, ως εδώ! Στις 31 Μαρτίου το ραντεβού είναι και πάλι στο Σύνταγμα
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την Κυριακή 31 Μάρτη στο Σύνταγμα
Η ΓΣΕΕ καλεί στο Σύνταγμα την Κυριακή Πρωτοβάθμια Σωματεία: Ξανά την Κυριακή στο Σύνταγμα για την ανατροπή!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, στο Σύνταγμα, ώρα 6:30μ.μ., ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, τα απάνθρωπα και βίαια μέτρα που συναποφασίζουν Κυβέρνηση και Τρόικα.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους υπαλλήλους ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ το μεγάλο παρόν,
δηλώνοντας δυναμικά και ανυποχώρητα την αντίθεσή τους, στα μέτρα της Τρόικας και της συγκυβέρνησης που οδηγούν στην βαρβαρότητα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και των μετατάξεων, με την δήθεν αξιολόγηση των εργαζόμενων.
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στο σχέδιο της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τη συνέχιση των πρωτοφανών περικοπών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την εξαφάνιση των εργασιακών σχέσεων και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ώρα 6:30 μ.μ...
.http://denpaeiallo-xylok.blogspot.gr/2013/03/31.html

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ.Α. ΜΕΤΩ.ΠΟ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τρία χρόνια μέσα στο μνημόνιο πολύ φτωχότεροι , με πολύ κατώτερη ποιότητα ζωής συνειδητοποιούμε οι περισσότεροι τουλάχιστον ,ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί τον μεν λαό στη πλήρη εξαθλίωση , στη δε υπερ- εθνική ελίτ της παγκοσμιοποίησης με τους ντόπιους συνεργάτες της , της εξασφαλίζει την απόλυτη εξουσία.
Είμαστε καταδικασμένοι ή μπορούμε να κάνουμε κάτι ;
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Δεν νοιώθουμε ένοχοι, επειδή προτιμάμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας , παρά να πληρώσουμε το χαράτσι, της ΔΕΗ.
Δεν ανεχόμαστε να κρυώνουν τα παιδιά μας για να πληρώνουμε τοκογλυφικά δάνεια στη τράπεζα.
Επιλέγουμε ν’ αντισταθούμε στη φοροληστία για να πληρώσουμε τα φάρμακά μας.
Δεν νοιώθουμε ένοχοι, επειδή δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη κατάσταση της χώρας.

Για να φτάσει η χώρα μέχρι εδώ εφαρμόστηκε ένα σχέδιο που εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες ...
http://denpaeiallo-xylok.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1844.html
 

ΓΓ Πρόνοιας: Λύση στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων

Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, με την οποία συμπληρώνονται τα κενά και οι ασάφειες της εγκυκλίου Π3Α/φ.32/γπ.ΟΙΚ.141770/22-12-2011 που αφορούσε στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 46 του ν. 4025/2011 για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων και τα οποία είχαν οδηγήσει στην αναιτιολόγητη διακοπή επιδομάτων πρόνοιας από προνοιακά τμήματα δήμων της χώρας. Η νέα εγκύκλιος που εστάλη από τη Γ.Γ. Πρόνοιας προς όλα τα τμήματα Πρόνοιας των δήμων, αρμόδια για τη χορήγηση των επιδομάτων, επιλύει τα ανωτέρω προβλήματα ενώ η τελική λύση θα δοθεί με την έκδοση του νέου Κανονιστικού Πλαισίου για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στα Προγράμματα Οικονομικής Ενίσχυσης.
Όπως είχε καταγγείλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΕΣΑμεΑ), «το εν λόγω ζήτημα που άρχισε τον τελευταίο καιρό να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε δήμους όπως της Πάτρας, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας κλπ., η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς – μέλη της άσκησαν έντονες πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, δεδομένου ότι πολλά τμήματα Πρόνοιας της χώρας διέκοπταν τη χορήγηση επιδόματος, ακόμα και σε δικαιούχους των οποίων οι αποφάσεις χορήγησης ήταν σε ισχύ, ενώ άλλα εντελώς αυθαίρετα δε δέχονταν αίτηση από δικαιούχους με παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή τυφλότητα ακόμα και εάν διέθεταν Γνωμάτευση ΚΕΠΑ. Αιτιολογικό αυτής της άρνησης ήταν ότι δεν έχει εκδοθεί το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο χορήγησης επιδομάτων, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα αναδρομικής χορήγησης αυτών».
Τι λέει η εγκύκλιος της ΓΓ Πρόνοιας

ΑΣΕΠ: Σε ετοιμότητα για να αναρτήσει τους προσωρινούς Πίνακες

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προκειμένου «να αναρτήσει τα προσωρινά αποτελέσματα (δηλαδή τον ενιαίο προσωρινό πίνακα Βαθμολογίας και Κατάταξης καθώς και τον προσωρινό πίνακα Διάθεσης των υπαλλήλων σε φορείς υποδοχής) μόλις του γνωστοποιηθεί ότι δεν αναμένονται άλλοι ψηφιακοί πίνακες συνδρομής κριτηρίων».
Όπως ενημερώνει, οι φορείς, προσωπικό των οποίων έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανταποκρίθηκαν στο σύνολό τους στην υπ’ αριθ. 1/2013 Ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Οι ψηφιακοί πίνακες συνδρομής κριτηρίων που έχουν περιέλθει στο ΑΣΕΠ έχουν ήδη εισαχθεί ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα και αφορούν 1803 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.
Υπενθυμίζεται πως στις 27η Μαρτίου δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο τύπο Ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την οποία «καλούνται οι υπάλληλοι που κατείχαν οργανική θέση σε φορείς προέλευσης, για τους οποίους οι οικείες Διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού δεν υπέβαλαν στο ΑΣΕΠ Πίνακες Συνδρομής Κριτηρίων, να υποβάλουν εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στον ημερήσιο Τύπο Αιτήσεις – Υπεύθυνες Δηλώσεις και τα τυχόν δικαιολογητικά που τις συνοδεύουν απευθείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατά τα οριζόμενα στη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ – ΔΙΠΙΔ / οικ. 559 (Α7/8-1-2013) ΥΑ και την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ – ΔΙΠΙΔ / οικ. 560/8-1-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ) Εγκύκλιο».

aftodioikisi.gr

Παραμένει σε αδιέξοδο η… ακυβέρνητη Ιταλία

napolitano
Ασυμφωνία των πολιτικών δυνάμεων ως προς την διακυβέρνηση της χώρας προέκυψε από τις σημερινές σύντομες διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
«Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής», δήλωσε εκ μέρους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ο Ενρίκο Λέτα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ναπολιτάνο.

Η Γιώτα Αντωνοπούλου και τυπικά πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

antonopoulou290313_625___
Πλέον και τυπικά πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Προσωπικού των Μέσων Ενημέρωσης η δημοσιογράφος Γιώτα Αντωνοπούλου.
Η τοποθέτησή της στη θέση της προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ επικυρώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ.

Οι πόλεμοι κοστίζουν 6 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ

usa
Οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν θα κοστίσουν μακροπρόθεσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες 4 έως 6 τρισεκατομμύρια δολάρια, και ως εκ τούτου θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό για τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.
Σύμφωνα με μια ειδικό από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, την Λίντα Μπιλμς, οι ΗΠΑ θα κληθούν να αναλάβουν την φροντίδα όλο και περισσότερων βετεράνων πολέμου, περίπου 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, και επιπλέον θα πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει για την κάλυψη του κόστους των πολέμων αυτών.

Εάλω η Κύπρος!

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVOXgpubyCdE5BFnzrwRauPigF4iK3AiO83SvBKz94OaQ-ZCtO

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki) *


Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki).jpgΈνα νέο Ατίλλα ζει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό η μαρτυρική Μεγαλόνησος της Κύπρου. Μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής συνέβη αυτό που όλοι υποψιαζότανε και φοβότανε και το οποίο είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο μας. Η υπαναχώρηση του Κύπριου προέδρου, παρά τις δηλώσεις του περί παραιτήσεως του, έναντι των παράλογων αξιώσεων της Τρόικας, υπό την απειλή της άτακτης χρεωκοπίας ή ποιος ξέρει τι άλλο – ο κύριος Σόιμπλε μίλησε για έξοδο από την ευρωζώνη, τουρκική εισβολή, λόγω δικαίων, όπως υποστήριξε, αξιώσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ με την Ε.Ε αμέτοχη και ανάπτυξη των κατεχομένων με στήριξη της Ευρώπης – είναι γεγονός. Καταπληκτικοί φίλοι και εταίροι, αγαπητοί αναγνώστες!
            Επιπλέον, καταπατώντας κάθε έννοια συνταγματικότητας και πολιτικής ηθικής, το καινούριο ευφάνταστο σχέδιο των πιστωτών θα νομοθετηθεί χωρίς να περάσει προηγουμένως από την έγκριση της Κυπριακής Βουλής όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απορριφθεί ομόφωνα, όπως και το προηγούμενο αποκύημα της φαντασίας τους.
            Ο κύριος Όλι Ρεν , που όλοι τον θυμόμαστε για τη δακρύβρεχτη δήλωσή του με τα σπαστά ελληνικά όταν μας ευχόταν «καλό κουράγιο…», ξαναχτύπησε ανακοινώνοντας ότι «δύσκολες μέρες περιμένουν την Κύπρο».
            Οι εντός και εκτός Ε.Ε. “φίλοι” (;)  της Ελλάδος και της Κύπρου, προσβλέποντας μόνο στα κέρδη τους και αγνοώντας τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης λειτούργησαν ουσιαστικά ως ολετήρες του Νότου.
          

Τράπεζες της Κύπρου διέγραφαν δάνεια πολιτικών! Αρχίζει η διερεύνηση ευθυνών

Τράπεζες της Κύπρου διέγραφαν δάνεια πολιτικών! Αρχίζει η διερεύνηση ευθυνώνΧθες το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε αυτό που δεν τόλμησε να κάνει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (δηλαδή να ερευνήσει το πώς έφθασε η χώρα να υπογράψει το 1ο Μνημόνιο): Συγκρότησε ανώτατη δικαστική επιτροπή που θα αναλάβει να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες πολιτικές, αστικές ή ποινικές για ενέργειες, παραλείψεις, ή σε συνδυασμό τους, που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Ποιοι συγκροτούν και τι αναλαμβάνει να εξετάσει η Ερευνητική Επιτροπή. Το γεγονός ότι απαιτείται διερεύνηση αποδείχθηκε σήμερα κιόλας, με την αποκάλυψη του σκανδάλου που προκάλεσε σάλο στην Κύπρο: Οι κυπριακές τράπεζες διέγραψαν δάνεια συνολικού ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία είχαν πάρει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα της Κύπρου (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων), στελέχη κομμ άτων, εταιρίες συμφερόντων συγγενικών προσώπων πολιτικών, συγγενικά πρόσωπα μελών του ΔΣ τράπεζας, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης! Τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ...

Εγκύκλιος - εντολή του υπουργείου Οικονομικών για Αμεση επιστροφή ΦΠΑ

Εγκύκλιος - εντολή του υπουργείου Οικονομικών για άμεση επιστροφή ΦΠΑΕπείγουσα εγκύκλιο προς τις εφορίες με την οποία δίνει εντολή να τακτοποιηθούν άμεσα οι οφειλές του κράτους από επιστροφές φόρων, έστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Έτσι, μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, αναμένεται να δοθεί μια σημαντικότατη οικονομική ανάσα σε περίπου 330.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, αφού θα επιστραφούν συνολικά περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ με παράλληλο συμψηφισμό χρεών προς και από το κράτος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εφόσον ο δικαιούχος πρόκειται να λάβει επιστροφή ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος έως 300.000 ευρώ, αυτό...

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματική συζήτηση για αλλαγή στάσης στο θέμα του ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματική συζήτηση για αλλαγή στάσης στο θέμα του ευρώΝέα συζήτηση για αλλαγή στάσης σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, φαίνεται πως ανοίγει στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ραγδαία αρνητικές εξελίξεις στην ευρωζώνη φαίνεται να τον οδηγούν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στο να κρατήσει στάση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά όχι πάση θυσία, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκαναν τόσο ο επικεφαλής του σχηματισμού, Αλ. Τσίπρας, όσο και ο εκπρόσωπος Π. Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας πρότεινε «να ανοίξει η συζήτηση χωρίς ιδεολογήματα», ενώ επί της ουσίας να τάχθηκε...

Απάντηση στον Τούρκο ΥΠΕΞ: Μη διαπραγματεύσιμη η ακεραιότητα της Κύπρου

Απάντηση στον Τούρκο ΥΠΕΞ: Μη διαπραγματεύσιμη η ακεραιότητα της ΚύπρουΜε οργή απαντά o υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος και ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας στην τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για «διχοτόμηση» της Κύπρου, προκειμένου να γίνει εφικτή η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου! Σε επιστολή του προς τον κ. Νταβούτογλου ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει πως «κανείς δεν πρέπει ούτε να διανοηθεί, πόσο μάλλον υπονοήσει διχοτόμηση». Τι είχε δηλώσει ο Τούρκος Υπ.Εξ. Τι λένε τα ελληνικά κόμματα για τον νέο κίνδυνο στις ελληνοτουρκικές και τουρκοκυπριακές σχέσεις...

«Μυστική» συνάντηση Βενιζέλου με Κουβέλη - Λένε όχι στο χαράτσι

«Μυστική» συνάντηση Βενιζέλου με Κουβέλη - Λένε όχι στο χαράτσιΣύσκεψη των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον πρωθυπουργό στις 3 Απριλίου, ενόψει της άφιξης της τρόικας, ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Στο μεταξύ, «μυστικό» τετ α τετ στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, στην οποία φέρεται να συζητήθηκαν όλα τα θέματα που καίνε τον κυβερνητικό συνασπισμό όπως ο καλύτερος συντονισμός ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εντός της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η Κεντροαριστερά, αλλά και οι σχέσεις των δύο κομμάτων. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) θα...

N. Δ.: « Η Πρωταπριλιά είναι τη Δευτέρα...».


Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Ο κ. Σταθάκης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, για παραποίηση δήλωσής του, την οποία επισυνάπτει ο ίδιος, μόνο και μόνο για να αυτοδιαψευστεί!
Ας μην βιάζονται τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ. Η Πρωταπριλιά είναι τη Δευτέρα...».