Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Σεισμική δόνηση στην Αργολίδα αισθητή σε Κορινθία και Αρκαδία

Σεισμική δόνηση στην Αργολίδα 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Μαρτίου 2024 στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. και έγινε αισθητή σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.05.Το μέγεθος ήταν 3,7 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ.Το εστιακό βάθος ήταν στα 37 χλμ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 13,4 χλμ. δυτικά, βόρεια, δυτικά του Ναυπλίου, 28,3 χλμ. ανατολικά, βορειοανατολικά της Τρίπολης και 101,9 χλμ., δυτικά, νότια, δυτικά της Αθήνας.


Οι μαχες των πλέι άουτ της Super League, ( 2η αγωνιστική)

 Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τα «λιοντάρια»

Επιστροφη στις νίκες ο Πανσεραϊκός

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε ο Πανσερραϊκός και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στα πλεϊ άουτ της Super League. Τα «λιοντάρια» άφησαν πίσω τους την ήττα από τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα και νίκησαν 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέϊ άουτ.

Super League 2: Νίκες για Λεβαδειακό, Ολυμπιακό Β’ και Αιγάλεω

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/30/295727/main/olympiakospanaxaikh.jpg 

Ο Λεβαδειακός ήταν ο κερδισμένος της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ στον βόρειο όμιλο της Super League 2. Οι Βοιωτοί κέρδισαν την Νίκη βόλου (2-0) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Λάρισας με την ΑΕΚ Β’ αποσπάστηκαν επτά βαθμούς από τους θεσσαλούς.

Στον νότιο όμιλο και για τα πλέι άουτ, σπουδαίες νίκες πέτυχαν ο Ολυμπιακός Β’ που θριάμβευσε στον Ρέντη επί της Παναχαϊκής (5-0) και το Αιγάλεω που πέρασε από τις Αρχάνες του Ηρακλείου επικρατώντας με 2-0 του Γιούχτα. 

Α΄ Κορινθίας ( 27η αγωνιστική): Νίκες για Πέλοπα Κιάτου - ΑΟ Λουτρακίου / Ο Τενεάτης πέρασε από τους Αγίους Θεοδώρους , Ισοπαλία στο Χιλιομόδι

 https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2022/04/Screenshot_7-1-687x400.jpg

Με αρκετά ενδιαφέροντα παιγνίδια , συνεχίστηκε, σήμερα Σάββατο (30/3/2024), στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Στο Κιάτο ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου επικράτησε με 3 - 1 επί του Κύψελου Κορίνθου , ενώ στον Άσσο ο Ολυμπιακός Άσσου υπέστη βαριά ήττα  με 1 – 4 από τον ΑΟ Λουτρακίου.  

Στο «Κώστας Βυζάς»  ο  Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 3 – 2 της  Ελλάδας Βέλου. Σε ένα βαρύ απόγευμα τόσο για την περιοχή μας όσο και για την ομάδα μας, λόγω της απώλειας του συγχωριανού μας Παναγιώτη Κοντοχριστόπουλου, εν ενέργεια αστυνομικού, ο Αστέρας επιβλήθηκε επι της Ελλάδας Βέλου με ανατροπή 3-2 (σκόρερ Πράττος, Ευφραιμόπουλος και Βυζάς). 

Την σημερινή νίκη όπως είναι φυσικό την αφιερώνουμε στον Τάκη. 

Ο Πρόεδρος, ο προπονητής, οι παίκτες και όλη η οικογένεια του Αστέρα Δερβενίου εκφράζουν τα θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συγχωριανού μας. 

Γεια σου φίλε μας Τάκη 🕊️. 

ΥΓ.  Αξιζει να σημειωθεί ότι το 3ο γκολ που σημείωσε ο Χρήστος Βυζας το αφιέρωσε στον αδικοχαμένο φίλο της ομάδας μας .

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο, παίζει ποδόσφαιρο και παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο

 Σε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ο Ισθμιακός επικράτησε στο «Γιάννης Στέφας» με 2 – 1 επί  του Πανσολυγειακού, ο ΑΟ Αγίων Θεοδώρων έχασε στην έδρα του , με 0 - 1 από τον Τενεάτη  Αθικίων , ενώ  στο Χιλιομόδι, ο  Ατρόμητος  Χιλιομοδίου με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου αναδείχτηκαν ισοπαλοι 1 - 1.

Την ίδια στιγμή ο  ΑΟ Ζευγολατιού επικράτησε στην έδρα του , με 4 – 3 επί  της Θύελλας Πετρίου, ενώ τέλος ρεπό είχε ο Άρης Βοχαϊκού. 

27η Αγωνιστική

Ό Παναργειακός πέτυχε στα τελευταία λεπτά νικηφόρο έξοδο από το Μεσολόγγι

 Πέρασε από την Ερμιονίδα η Ελλάς Σύρου και μπήκε στην τριάδα

 Με τρία τέρματα , που πέτυχαν το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα οι Ροκάι στο 84΄,  Τσιράκης στο 86΄ και Ηλιόπουλος στο 9+1'  , ο Παναργειακός κατόρθωσε να νικήσει ( 3 - 0) στο Μεσολόγγι την ουραγό  ΑΕΜ, και να διατηρηθεί επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα του 3ου ομίλου , στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. 

Σε άλλο σημερινό αγώνα στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής η Μαρκό επικράτησε με 2 - 1 ( 22' Παυλίδης πεν., 73' Πίκουλας / 56΄ Βουκομάνοβιτς)  επί του ΑΟ Πυλίου Κω.. 

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η 29η αγωνιστική άνοιξε την Τετάρτη 27/3 με το παιχνίδι της ΑΕ Ερμιονίδας με την Ελλάδα Σύρου, στο Κρανίδι , όπου η νησιώτικη ομάδα επικράτησε με 2-0, με τέρματα στο 32’ του Μελισσόπουλου  και του Ζαφείρη στο 60.

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή 31/3,16:00, όπου ο ΠΑΣ Κόρινθος  με στόχο την νίκη εκστρατεύει στη Μυκονο κόντρα στην ΑΕ Μυκόνου, ενώ την ίδια ώρα  ο Ιάλυσος  αντιμετωπίζει  στο Ροδίτικο ντέρμπι τον ΑΣ Ρόδος ,  Επίσης στη Ρόδο  η ΑΕΡ Αφάντου  μαχεται απέναντι στον Πανελευσινιακό , ενώ στα Μέγαρα ο Βύζας υποδέχεται τον Παναιγιάλειο.  Στα Φιλιατρά η τοπική Εράνη  αγωνίζεται με την Θύελλα Ραφήνας, ενώ τέλος ο Αστέρας Βάρης υποδέχεται τον ΠΑΟ Βάρδας

 

29η αγωνιστική

Σε εξέλιξη ομηρία στην Ολλανδία

 

 

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα άνδρας κρατώντας εκκρηστικά μπήκε σε καφέ μπαρ της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία άνθρωποι κρατούνται όμηροι σε ένα κτίριο στην κεντρική πόλη Έντε, στα ανατολικά της χώρας, ενώ ήδη 150 σπίτια εκκενώθηκαν.