Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Οι μαχες των πλέι άουτ της Super League, ( 2η αγωνιστική)

 Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τα «λιοντάρια»

Επιστροφη στις νίκες ο Πανσεραϊκός

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε ο Πανσερραϊκός και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στα πλεϊ άουτ της Super League. Τα «λιοντάρια» άφησαν πίσω τους την ήττα από τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα και νίκησαν 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέϊ άουτ.

Αυτό ήταν το δεύτερο μόλις εντός έδρας τρίποντο για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στην κατηγορία από την «αυγή» του 2024, που της επέτρεψε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, στη μάχη που μαίνεται για την παραμονή. Αντίθετα, οι Αρκάδες έφτασαν αισίως τις επτά συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στα παιχνίδια τους στη Super League, αφού συνεχίζουν να αγνοούν το τρίποντο μακριά από την Τρίπολη από εκείνο το 0-2 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ελάχιστες φορές απείλησαν με αξιώσεις τις αντίπαλες εστίες και οι όποιες επιθετικές τους προσπάθειες δεν στάθηκαν ικανές για να φτάσουν στο γκολ. Παρόλα αυτά όμως, είχαν από ένα δοκάρι στο παιχνίδι. Μόλις στο έκτο λεπτό οι Αρκάδες βγήκαν στην κόντρα επίθεση, ο Μιριτέλο σούταρε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Χόβαν, ενώ στο 40’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων, όταν ο Διαμαντής έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και σημάδεψε το οριζόντιο του Τσιφτσή. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0, δίχως μάλιστα να έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα σουτ εντός στόχου, ωστόσο η κατάσταση στην επανάληψη δεν ήταν ανάλογη.

Στο 59’ από την εναέρια μονομαχία του Αυλωνίτη με τον Γιαμπλόνσκι, μετά την κεφαλιά του πρώτου η μπάλα βρίσκει στο χέρι του δεύτερου και ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR καταλόγισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αμρ Ουάρντα και νίκησε τον Τσιφτσή για το 1-0 του Πανσερραϊκού. Ο Μίλαν Ράσταβατς του Αστέρα έριξε άμεσα στο ματς τους Πίτσου και Ρεγκίς Κρεσπί με την ελπίδα να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση.

Αντ’ αυτού όμως, στο 74’ ήρθε και το 2-0 των γηπεδούχων. Από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα ο Αυλωνίτης έκανε το σουτ στην αντίπαλη περιοχή και πέτυχε έτσι το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν. Παρά τις προσπάθειες του Αστέρα να φτάσει στα γκολ για να αποσοβήσει την ήττα, το 2-0 παρέμεινε ως το φινάλε και ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε το τρίποντο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (4-2-3-1): Χοβάν – Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (46’ Αυλωνίτης), Πεταυράκης – Μορέιρα, Στάικος – Γούλερι, Χατζηστραβος, Ουάρντα – Μπετανκόρ (75’ Άλεξιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4-2-3-1): Τσιφτσής - Γκαρθία, Καστάνιο, Χριστόπουλος (61’ Πίτσου), Άλβαρες – Αλάγκμπε (80’ Γκος), Σουρλής (46’ Γιαμπλόνσκι) – Καλτσάς, Μπαρτόλο, Παλάσιος (61’ Ρεγκίς Κρεσπί) – Μιριτέλο (80’ Μάντζης).

Ντόρτια παραμονής

Ο Βόλος έπαιξε με δύναμη και πλάνο από τα πρώτα λεπτά και επικράτησε με σκορ 4-1 της Κηφισιάς στο μεγάλο ντέρμπι της παραμονής.

Παράλληλα κέρδισε και τη διαφορά τερμάτων έναντι της ομάδας των βορείων προαστίων και πλέον έχει και την ισοβαθμία. Κυρίως όμως έδειξε πως έχει τα προσόντα να διεκδικήσει και να κερδίσει την παρουσία της στην κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Από την άλλη η ομάδα του Κώστα Μπράτσου δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να ισορροπήσει την κατάσταση και στο β’ μέρος… κατέρρευσε.

Οι Θεσσαλοί ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη και το έδειξαν από τα πρώτα… δευτερόλεπτα χάνοντας τεράστια ευκαιρία στα 45’’, ενώ λίγο αργότερα στο 3’ άνοιξαν το σκορ με τον Κόμπα.

Συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα της Κηφισιάς και να αναζητούν ένα ακόμα γκολ και το κατάφεραν στο 11’ με τον Γκαρσία.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Βόλος έριξε… στροφές στην απόδοσή του, κέρδισαν μέτρα και με τον Οζέγκοβιτς μείωσαν στο 33’ σε 2-1.

Μάλιστα ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες στις οποίες ο Κόβατς είπε «όχι».

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως η ομάδα του Χρήστου Κόντη κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά των γκολ με τον Γκαρσία που ευστόχησε ξανά και έκανε το σκορ 3-1!

Ο Κώστας Μπράτσος πέρασε στο ματς τους Κλωναρίδη και Τετέι στην ανάπαυλα και γύρισε τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2.

Ο Ματέους Σάντος από το «δέκα» πήγε στα άκρα και ο Τεττέι πέρασε παρτενέρ του Οζέγκοβιτς στην επίθεση και. Ο Κλωναρίδης αγωνίστηκε ως δεξί μπακ αντί του Γκόμπελιτς.

Το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό με σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση αλλά και ελάχιστες φάσεις.

Στο 85’ όμως άρχισε πάλι να… παίρνει φωτιά, καθώς ο Μωραΐτης έκανε το 4-1 με τον Βόλο να παίρνει σαφές προβάδισμα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Οζέγκοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Καλογερόπουλο.

Ανέλαβε να το χτυπήσει, αλλά το εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας με δύναμη και ο Κόβατς που… έμεινε στη θέση του απέκρουσε!

Έτσι στην υπόλοιπη διάρκεια οι Βολιώτες κράτησαν το σκορ, με τον Ντε Καμπς πάντως να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται και πήρε τη νίκη με το τελικό 4-1.

ΒΟΛΟΣ (Κόντης): Κόβατς- Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα,-Γκλάβτσιτς (93’ Τρουιγέ), Ντε Καμπς- Μύγας Ασεχνούν, Κόμπα (71’ Μπερτόλιο)- Γκαρσία (82’ Μωραΐτης)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος- Γκόμπελιτς (46’ Τεττέι), Τσάπαν, Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς (79’ Γιόβαντσιτς )- Τσανάτζια (64’ Πρίτσας), Σναϊντερλέν (64’ Σολόα) - Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Σάντος Ματέους, Μπιφουμά- Οζέγκοβιτς

Μόνο με θαύμα οι Ηπειρώτες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και προηγήθηκε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναιτωλικό (1-1) κι έτσι η προσπάθειά του για την παραμονή στη Super League έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Αντιθέτως ο Παναιτωλικός πήρε πολύτιμο βαθμό (σε ένα ακόμη ματς των δύο ομάδων για φέτος που έληξε ισόπαλο) με συνέπεια να είναι πολύ περισσότερο αισιόδοξος για το δικό του στόχο.

Ο ΠΑΣ μπήκε επιθετικά και είχε ευκαιρία στο 3' με τον Κόντε, ενώ ο Γιάννης Πετράκης (που αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στο γήπεδο από το κοινό λόγω της μεγάλης θητείας του στα Γιάννινα) είδε την ομάδα του να σκοράρει στο 5' με τον Νίκο Καρέλη, αλλά ήταν οφσάιντ μετά το γύρισμα του Μαυρία. Την απόφαση έλαβε το VAR που τσέκαρε τη φάση.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να είναι επικίνδυνος όταν έβγαινε στην κόντρα καθώς έβρισκε χώρους, αλλά το ματς δεν είχε τη μεγάλη φάση μέχρι το 25' όταν ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Ο Σόρια έκλεψε, συνεργάστηκε τον Ροσέρο και γύρισε στην περιοχή προς τον Πέδρο Κόντε που με άμεση εκτέλεση με σουτ έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι πήραν πάνω τους ψυχολογικά και έλεγξαν το παιχνίδι, απειλήθηκαν στο 40' από τον Καρέλη και απείλησαν στο 42' με τους Ροσέρο και Παμλίδη. Για να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές οι δύο προπονητές στην επανάληψη με το 4-3-3 του ΠΑΣ και το 3-5-2 του Παναιτωλικού να διατηρείται. Χωρίς ρυθμό το ξεκίνημα καθώς ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο Γρηγορίου είχε σφίξει τις γραμμές του ΠΑΣ. Γρήγορα ο Πετράκης γύρισε σε τετράδα στην άμυνα βάζοντας τον Πέρες αντί του Μλάντεν, περιμένοντας κάτι καλύτερο επιθετικά.

Ο Παναιτωλικός είχε δύο σουτ με Μαρία και Λομόνακο που έφυγαν άουτ, αλλά στο 68' ο ΠΑΣ μεγάλη ευκαιρία με τον Τζίνο για δεύτερο γκολ μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Ροσέρο. Όμως ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που σκόραρε, με τον Σέρχιο Ντίας να αξιοποιεί με κεφαλιά - ψαράκι την ωραία σέντρα του Μαυρία στο 70'.

Ο ΠΑΣ το γύρισε σε 4-4-2 με φουλ επίθεση, αλλά οι παίκτες του φαίνονταν επηρεασμένοι από την ισοφάριση. Στο 81' πάντως ο Κόντε έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από μπάσιμο και σέντρα του Σόρια. Στο 86' επικίνδυνο φάουλ του Χουάνπι κόντραρε σε κόρνερ, ενώ στο 89' ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Τζίμα, αλλά ο Κουμπαράκης σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι καθώς δεν υπήρξε παράβαση από τον Ταμπίτζε. Ευκαιρία για τον Τζίμα στο 90', αλλά ο Τσάβες «καθάρισε». Τρομερή ευκαιρία πάλι με τον Τζίμα στο 90'+3' αλλά το πλασέ του κόπηκε από τον Οικονόμου πριν πάει στα δίχτυα. Στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντουάρτε (απόκρουση ο Νάγκι), ενώ στη συνέχεια η μπάλα πήγε από κεφαλιά του Λομόνακο προς τη γραμμή, ο Νάγκι έδιωξε, ο Λιάβας την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος (78' Τσαούσης), Καραχάλιος, Ριένστρα (71' Τζίμας), Τζίνο (87' Ροζάλες), Παμλίδης, Ροσέρο (71' Λεό), Κόντε

Παναιτωλικός: Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (55' Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τσιγγάρας (66' Φρ. Ντουάρτε), Χουάνπι (87' Λιάβας), Χατζηθεοδωρίδης (66' Λομόνακο), Τορεχόν, Καρέλης, Ντίας (87' Μπακάκης)

ΟΦΗ και Ατρόμητος είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν

ΟΦΗ και Ατρόμητος αν και είχαν αρκετές ευκαιρίες και από ένα καλό ημίχρονο η κάθε μία δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμειναν στο 0-0. Κάπως έτσι και το τρίτο μεταξύ τους φετινό παιχνίδι δεν ανέδειξε νικητή, αφού και τα δύο της κανονικής διάρκειας είχαν μείνει στο 1-1.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κυριάρχησε στο γήπεδο και πίεσε τον Ατρόμητο ψάχνοντας το γκολ. Οι Κρητικοί βρήκαν αρκετούς χώρους και απείλησαν την εστία του Μαρκετζάνι. Ο γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου, όμως, ήταν πάντα σε ετοιμότητα και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να βρει χώρους στο γήπεδο και να μπορούσε να πάρει μέτρα για να απειλήσει την ομάδα της Κρήτης, η οποία είχε τον πρώτο λόγο, αλλά αυτό που της έλειπε ήταν το γκολ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να μην αλλάζει.

Στην επανάληψη, όμως το σκηνικό άλλαξε. Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που πήρε τη μπάλα στα πόδια της. Είχε τον πρώτο λόγο και πίεζε τον ΟΦΗ, ο οποίος είχε μείνει στο μισό γήπεδο και περίμενε τους Περιστεριώτες.

Το συγκρότημα του Σάσα Ίλιτς είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, αλλά από το 70' και μετά το σκηνικό άλλαξε. Και οι δύο ομάδες βρήκαν χώρους στο γήπεδο και δημιούργησαν καταστάσεις. Ο Ατρόμητος ειδικά από τη στιγμή που μπήκε ο Βέργος στο παιχνίδι έγινε ακόμα πιο επικίνδυνος, αλλά ο Χριστογεώργος κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Έτσι από αυτό το παιχνίδι το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ.

ΟΦΗ (4-2-3-1): Χριστογεώργος - Αμπάντα (79' Θεοδοσουλάκης), Λαμπρόπουλος, Βούρος, Μαρινάκης - Γκαγέκος Μεγιάδο (66' Φελίπε) - Ριέρα Τοράλ (61' Μπάκιτς) Μπάκου (67' Αποστολάκης) - Ισέκα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (4-3-3): Μαρκετζάνι - Αθανασίου Ντε Μποκ Ασεβέδο Κεσχρίντα - Γκονζάλες Κούντε (89' Έρλινγκμαρκ) Καμαρα - Βρακάς (72' Ρομπάιγ) Αντζιέλσκι (61' Βέργος) Βαλένσια (89' Τζοβάρας).

 

Σάββατο 30 Μαρτίου

Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2 - 0
Βόλος – Κηφισιά 4 - 1
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός  1 - 1
ΟΦΗ – Ατρόμητος 0 - 0

Η βαθμολογία των Play Out (27 αγώνες)

7. Ατρόμητος 32
8. Αστέρας Τρίπολης 31
9. Πανσερραϊκός 30
10. ΟΦΗ 27
11. . Βόλος 25
12.Παναιτωλικός 24
13Κηφισιά 22
14. ΠΑΣ Γιάννινα 19

 

H επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 6 Απριλίου
Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 17:00
Παναιτωλικός – Βόλος 19:30
Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά 19:30
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 20:00