xiliomodi ektos

















Ένας εξαιρετικός Αστέρας Δερβενίου άφησε τζάμπα δύο βαθμούς σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, στο Χιλιομόδι, στον αγώνα του με τον τοπικό Ατρόμητο, αφού ήρθε ισόπαλος με 0 – 0.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, αφού ο Αστέρας παίζοντας, ιδιαίτερα στο α’ μέρος, πολύ μυαλωμένα φάνταζε στο γήπεδο σαν ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας. Ο προπονητής κ. Χριστοδουλόπουλος, διαβασμένος πολύ καλά, έστησε την ομάδα εξαιρετικά και με την απόδοσή τους οι παίκτες του τον δικαίωσαν. Η αντίδραση των παικτών του Αστέρα, μετά τον άτυχο αγώνα τους με την Ελλάδα Βέλου ήταν κάτι παραπάνω από αξιέπαινη. Ο Ατρόμητος, μια ομάδα που έχει μάθει να είναι πρωταγωνίστρια στα γήπεδα, τα βρήκε σκούρα και πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που δεν έχασε τον αγώνα. Βέβαια είχε και αυτός, στο β’ μέρος, τις μικρο-ευκαιρίες του όταν ο Αστέρας άρχισε να σκέφτεται ότι «αφού δεν με θέλει, ας μη χάσω κι όλας», αλλά δεν δικαιούται να μιλά για κάτι περισσότερο από το βαθμό της ισοπαλίας. Αυτός που έφυγε «τσαντισμένος» από τον αγώνα ήταν ο Αστέρας, που δεν πήρε αυτό που άξιζε.
 
Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων, ο Αστέρας άρχισε να φαίνεται περισσότερο στο γήπεδο. Οι γρήγορες αντιδράσεις των παικτών στις προσπάθειες των αντιπάλων τους, η ψυχραιμία στις κινήσεις τους στο χώρο του κέντρου και οι ταχύτατες επιθέσεις τους μπλόκαραν τελείως τον Ατρόμητο, που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Ο Αστέρας ξεκίνησε να πατά την περιοχή του Ατρόμητου συχνά και να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς του που είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός του Μυργιώτη και τους Δημόπουλο, Τόλια και Κουτρούλη που ξεκινούσαν από πιο πίσω. Η πρώτη ευκαιρία για τον Αστέρα ήταν στο 8’ όταν ο Τόλιας σούταρε άουτ όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα Χόντια. Στο 12’ και πάλι ο Τόλιας σηκώθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι για κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ακολούθησε μια υπέροχη λόμπα του Δημόπουλου στο 16’, που σούταρε από το χώρο του κέντρου απευθείας σε απόκρουση αμυντικών και με τον Χόντια εκτός της εστίας του, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Νέα ευκαιρία με τον Μυργιώτη που ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή, να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά σε φάουλ του Μετεβελή. Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του Ατρόμητου να καταφεύγουν σε σπασμωδικές κινήσεις. Στο 27’ ο Αστέρας είχε ένα χαμένο τετ-α-τετ με τον Μυργιώτη, που πλάσαρε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χόντια κι άλλο δοκάρι σε ανάποδη κεφαλιά του Τόλια, μετά από φάουλ του Δημόπουλου. Από την άλλη πλευρά ο Κολιμάδης σταμάτησε δυό φορές τον Ατρόμητο σε κεφαλιά του Αμπαδιωτάκη μετά από φάουλ και σε πλασέ του Μπόρση μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο Λέπεντζης του Ατρόμητου είχε στο 36’ ένα καλό σουτ, που πέρασε όμως λίγο άουτ. Ο Τόλιας υποχρέωσε στο 38’ τον Χόντια να αποκρούσει υπέροχα την κεφαλιά του και στο 41’ σε φάουλ του Μετεβελή η μπάλα πέρασε χαμηλά από πολλά πόδια και βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι (το τρίτο !) του άναυδου Χόντια.

Στο β’ ημίχρονο, οι παίκτες του Ατρόμητου μπήκαν περισσότερο φανατισμένα και οι μάχες πλέον για τη διεκδίκηση της μπάλας ήταν σφοδρές. Ο Αστέρας μαζεύτηκε γύρω από την περιοχή του και για ένα 10λεπτο δέχτηκε μεγάλη πίεση. Η αμυντική γραμμή του Αστέρα είχε πολύ περισσότερη δουλειά, αλλά κατά κανόνα έβγαινε κερδισμένη στις μονομαχίες. Έτσι ο Ατρόμητος, εκτός από τις στημένες μπάλες που δημιουργούσαν καταστάσεις στην εστία του Κολιμάδη, άρχισε να απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή κυρίως με τον Αμπαδιωτάκη. Σ’ ένα απ’ αυτά, ο Κολιμάδης απέκρουσε με γροθιές, ενώ δυο τρία άλλα έφυγαν πολύ άουτ. Ο Ατρόμητος φωνάζει για ένα χέρι μέσα στην περιοχή σε κάποια καραμπόλα της μπάλας, αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο. Δύο τρεις φορές που ο Αστέρας προσπάθησε να αναπτυχθεί στην κόντρα, έγινε λάθος στην τελική πάσα. Όμως στο 82’ ο Μυργιώτης βρέθηκε πλάγια δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ατρόμητου και σούταρε, με τον Χόντια να αποκρούσει στην κλειστή γωνία του, ενώ δύο συμπαίκτες του περίμεναν αμαρκάριστοι στο ύψος του πέναλτι. Ο αγώνας τελείωσε σε κλίμα άγχους και γκρίνιας από πλευρά Ατρόμητου που δεν περίμεναν τόσο γερό αντίπαλο.

Συμπερασματικά, για τον Αστέρα η μεγάλη ευκαιρία για μια τεράστια εκτός έδρας νίκη χάθηκε στο α’ μέρος, αλλά η ικανοποίηση ήταν διάχυτη για την εμφάνιση των παικτών. Αν συνεχίσουν με τέτοιες εμφανίσεις τα χαμόγελα θα είναι μόνιμα στις τάξεις της ομάδας.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης πέτυχε στο έργο του σε έναν αγώνα, που είχε αρκετές δυσκολίες. Η σχολαστικότητα που δείχνει όμως, δεν μπορεί να εξηγήσει το προφανές λάθος του να δείξει κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον Τζαναβάρα που δεν είχε άλλη κίτρινη. Προς τιμή του όμως, το διόρθωσε και ο αγώνας έληξε ομαλά. Οι γκρίνιες του Χιλιομοδιτών για κάποιες αποφάσεις των βοηθών του κκ. Μπετσόγλου και Σεφέρη, που ήταν και αυτοί σωστοί, ήταν άνευ λόγου, παρά μόνο μήπως και τους επηρεάσουν για επόμενες φάσεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος, Μετεβελής, Παπαδημητρίου, Αναγνωστόπουλος, Δημόπουλος (81’ Πρίφτης), Κουτρούλης (71’ Μερκούρης), Μυργιώτης, Τόλιας.
asterasderveniou.gr