Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ : Τουρνουά ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2014


 Λεπτομέρειες σύντομα...

Στο Φαράγγι Φόνισσας

Φαράγγι ΦόνισσαςΗ Φόνισσα είναι ένας χείμαρρος που στην πορεία του σχηματίζει βαθύ σχίσμα, από το χωριό Βρυσούλες έως το Λουτρό, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Στην αρχαιότητα αυτός ο χείμαρρος αποτελούσε το σύνορο της αρχαίας Πελλήνης και ονομαζόταν «Κριός». Όνομα ταιριαστό, λόγω της ορμητικότητας του. Εξίσου ταιριαστή η σημερινή ονομασία, «Φόνισσα», καθώς είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο να βρεθεί κάποιος στο στενό άνοιγμα του, όταν κατεβάζει νερό. Για να μπούμε στη Φόνισσα, ακολουθούμε το δρόμο από Κάτω Λουτρό προς Κορφιώτισσα. Λίγο πριν τη Κορφιώτισσα στρίβουμε αριστερά στο χωματόδρομο που κατηφορίζει προς το ρέμα. Σε όλες τις διασταυρώσεις στρίβουμε με κατεύθυνση προς τη κεραία του απέναντι λόφου. Ο χωματόδρομος σταματάει στο ρέμα μπροστά στην είσοδο. Ενώ από το φράγμα που βρίσκεται λίγο μετά την έξοδο για να επιστρέψουμε, ακολουθούμε το χωματόδρομο που μας οδηγεί στο Κάτω Λουτρό.
Φαράγγι Φόνισσας
Αν και πρόκειται για ένα μικρό φαράγγι αναπληρώνει η ιδιαιτερότητα και η επιβλητικότητα του. Κρυμμένο και απροσδόκητα όμορφο, ξετυλίγεται μπροστά μας σε μια διαδρομή περίπου 10 χιλιομέτρων. Σχηματίζεται όταν το ποτάμι που ξεκινάει από τη Κορφιώτισσα διακόπτεται από ένα μεγάλο ασβεστολιθικό λόφο για περίπου 1,5 χιλιόμετρο, πριν καταλήξει στον Κορινθιακό κόλπο. Κατά τη διάσχιση τα τοιχώματα γίνονται πολύ στενά, δημιουργώντας χαρακτηριστικά σπηλαίου, προσδίδοντας ιδιαιτερότητα και χαρακτήρα στο τοπίο. Το σύνηθες πλάτος είναι 2-3 μέτρα και τα τοιχώματα από συμπαγή ασβεστόλιθο. Το φαράγγι της Φόνισσας ασφαλίστηκε για πρώτη φορά το 1984 από τους Σπύρο Αποστολόπου και Άρη Θεοδωρόπουλο ενώ έχει ανανεωθεί πολλές φορές, από διάφορες ομάδες και έτσι δέχεται συχνά επισκέψεις. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης έχει νερό ενώ λίγο μετά την είσοδος συναντάμε το πρώτο σκοτεινό στένωμα. Για σχεδόν ένα χιλιόμετρο (800 μέτρα) το φώς για τον επισκέπτη είναι λιγοστό και τα ανοιχτά σημεία λίγα. Στο φαράγγι βρίσκουμε 5 τεχνικές καταβάσεις με τη μεγαλύτερη στα 18 μέτρα, ενώ λίγο πριν την έξοδο συναντάμε και πάλι το φως. Αν και απαιτείται εξοπλισμός για όλη τη διαδρομή, μπορούμε να το περπατήσουμε σε όλο του το μήκος.
Η Φόνισσα έχει 5 τεχνικές καταβάσεις, υψομετρική διαφορά 250 μέτρα και μήκος 1,5 χιλιόμετρα και ο χρόνος διάσχισης για 4μελή ομάδα, περίπου 3 ώρες.

Κολύμπι στη Νέδα, το μοναδικό «θηλυκό» ποτάμι της Ελλάδας


Rafting στη Νέδα

Rafting στη ΝέδαΗ γνωριμία με τα μαγευτικά τοπία της Νέδας είναι μια μυθική εμπειρία. Η είσοδος στην παραποτάμια πεζοπορία μπορεί να γίνει από διάφορες τοποθεσίες στην κοιλάδα του ποταμού. Εξαρτάται πάντα από το πόσο θέλετε να περπατήσετε: μπορείτε να κατέβετε στο ποτάμι ψηλά, κοντά στο χωριό Κούβελα και να κάνετε μια μεγάλη, ολοήμερη διάσχιση ή μπορείτε να κατέβετε στη Νέδα κάτω από το χωριό Φιγαλεία και να δείτε τα ωραιότερα τοπία της κοιλάδας κοντά στο Στόμιο.
Ο καλύτερος καιρός για να χαρείτε τη Νέδα είναι στα τέλη της Άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, αρκεί η στάθμη του νερού να είναι χαμηλή γιατί υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σημεία. Το ποτάμι περνάει κάτω από ωραία παλιά πέτρινα γεφύρια και σε πολλά σημεία σχηματίζονται μικρές λιμνούλες και αμμουδερά πλατώματα για ξεκούραση ή ακόμη και για διανυκτέρευση. Όσο συνεχίζετε, οι όχθες της Νέδας στενεύουν πολύ και σχηματίζουν ένα θεόστενο φαράγγι το οποίο το περνάτε αναγκαστικά μπαίνοντας μέσα στο νερό. Το μονοπάτι μοσχομυρίζει νωπό χώμα, σκίνα, κισσό και βελανίδι, είναι στολισμένο συχνά με μεγάλα και λαμπερά, σχεδόν εξωτικά, μοβ κρινάκια με κίτρινα στίγματα, που θυμίζουν πολύ ορχιδέες.
Τα τοπία είναι πραγματικά πανέμορφα με τα νερά να σταλάζουν από παντού, τη βλάστηση να κρέμεται από τα βράχια και τα πετρώματα να σχηματίζουν πολύχρωμους σχηματισμούς από την πολύχρονη διάβρωση. Οι καταρράκτες έχουν εκπληκτικές βάθρες με σμαραγδένιο χρώμα. Εδώ αξίζει να κάνετε μια ωραία και αναζωογονητική βουτιά και μετά να επισκεφθείτε το ξωκλήσι της Παναγίας, κολλημένο στις σπηλιές του βράχου. Σε κάποια από αυτές τις σπηλιές που είναι διάσπαρτες στο Ελάϊον Όρος , κρύφτηκε η θεά Δήμητρα αηδιασμένη από το βιασμό της από τον μεταμορφωμένο σε άλογο Ποσειδώνα! Τότε οι σοδειές καταστράφηκαν και οι άνθρωποι κόντεψαν να πεθάνουν από την πείνα μέχρι που την ανακάλυψε ο Πάν και να την έπεισε να ξαναβγεί στο φως για να καρπίσει πάλι η γη…
Πιο κάτω η Νέδα χώνεται μέσα σ’ένα στόμιο, σ’ένα κατασκότεινο σπήλαιο, όπου ζουν νυχτερίδες και αγριοπερίστερα. Το νερό εκεί είναι αρκετά βαθύ – θα χρειαστεί να κολυμπήσετε ξανά – και μετά το ποτάμι ξαναβγαίνει στον ανοιχτό αέρα, και σιγά σιγά το φαράγγι αρχίζει να πλαταίνει και ο ποταμός να φαρδαίνει πολύ, και σε λίγο εμφανίζονται τα πλούσια χωράφια με τους ελαιώνες και τα αμπέλια. Αν ψάξετε καλά, ίσως κάπου δείτε και τη Δήμητρα…


Τεκμηρίωση:
http://www.kyparissia.com
http://www.canyoningingreece.gr
http://www.zourtsa.gr
http://www.eoskal.gr
 
mythicalpeloponnese.gr

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Μαζιώτης, που δήλωσε «επαναστάτης» – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μέσω… Εφετείου

Nikos-Maziotis

Διήμερη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Μαζιώτης από τον τακτικό ανακριτή που τον επισκέφτηκε στον Ευαγγελισμό για να του πάρει κατάθεση.
Ο συνήγορος του Μαζιώτη ζήτησε αυτήν την προθεσμία για να μελετήσει την δικογραφία και στην συνέχεια να μπορέσει να απολογηθεί ο πελάτης του.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει και δήλωσε «επαναστάτης», ενώ επέμεινε στο να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.
Επίσης ο Μαζιώτης ζήτησε επίμονα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η θεραπευτική αγωγή του. Μάλιστα υπέγραψε με δική του ευθύνη το έγγραφο με το οποίο ζητά να πάρει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό».
Στο αίτημά του οι γιατροί του νοσοκομείου  αλλά και η Αντιτρομοκρατική έδωσαν το «πράσινο» φως.
Ο Μαζιώτης μεταφέρεται στο νοσοκομείου του Κορυδαλλού, αφού πρώτα όμως μετέβη στο Εφετείο προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.
Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Μαζιώτης.

Το… μήνυμα της Δούρου στον Σγουρό: Η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα

Rena-DourouΗ εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έχει… σηκώσει ήδη τα μανίκια, ενημερώνεται για τα πάντα και μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για ένα «κίνημα» περιφερειαρχών με έδαφος κοινής δράσης για ζητήματα που τους απασχολούν.
«Η νέα περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα. Και ο νοών νοείτω», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κα Δούρου και επισημαίνει: «Η ισχύς εν τη ενώσει… Πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες, τις οποίες δεν κρύβουμε καθώς τα προβλήματα έχουν μεν πολιτικό πρόσημο, ωστόσο η επίλυσή τους απαιτεί να βάλουμε στην μπάντα τις κομματικές στοιχίσεις».
Για τα σκουπίδια τονίζει ότι είναι άμεση ανάγκη η ριζική αλλαγή φιλοσοφίας για τη διαχείρισή τους και προσθέτει θα πρέπει να μειωθεί ο όγκος τους «μέσα από τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την ανάκτηση και την κομποστοποίηση, χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις και ΣΔΙΤ, με τη συμμετοχή δήμων και πολιτών».

ysterografa.gr

ΑΥΡΙΟ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ‘ΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ


Αύριο 20 Ιουλίου πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι στους πρόποδες του Μαύρου Όρους στην εδαφική περιφέρεια του Χελυδορίου (Κούτου), ανάμεσα στη Ζάχολη και τον Πύργο, σε υψόμετρο 780 μέτρων και σε απόσταση 20 χλμ νότια του Δερβενίου.
Στο παρελθόν, όλοι οι περιηγητές, οι επισκέπτες και οι προσκυνητές, μιλούσαν για το θαυμάσιο τοπίο στο οποίο είναι χτισμένο το μοναστήρι και για την πλούσια βλάστηση, δάση με πεύκα και έλατα, καλλιεργημένες εκτάσεις, πολλά νερά. Αυτή η εικόνα είχε μείνει στη μνήμη όλων μας. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση δεν είναι η ίδια με εκείνη που περιγράφεται στις εντυπώσεις των επισκεπτών.
Από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, του έτους 2000, η οποία εξαπλώθηκε από την Αχαΐα μέχρι την ανατολική Κορινθία και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, κάηκε ολοσχερώς και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Μόνο το καθολικό, στο μέσον της αυλής, σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Η πρόσβαση στον ιερό αυτό τόπο γίνεται από τη Ζάχολη μέσω Δερβενίου ή από τον Πύργο, μέσω Λυγιάς. Προκειμένου να φθάσει κανείς στην Ι. Μονή, στο κόμβο του Δερβενίου (142 χλμ. Πατρών - Αθηνών), ακολουθεί τη διαδρομή Ροζενά- Ζάχολη. Στο χωριό Ζάχολη περνώντας μπροστά απ΄τον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει τον δρόμο για τον Κούτο (ή Χελυδόρι) και ύστερα από 2 χλμ. ο επισκέπτης βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μονής. Έξω από την Ι. Μονή δεσπόζουν 2 πανύψηλα έλατα και κάτω απ΄ αυτά υπάρχει παραδοσιακή Κρήνη.
Με  αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία , στις 20 Ιουλίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. σας παρουσιάζουν την Ιστορία της Μονής καθώς και απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση - οδοιπορικό στο ιστορικό αλλά και κατεστραμένο μοναστήρι της περιοχής μας.
Την παρουσίαση της ιστορίας του μοναστηριού κάνει ο συμπολίτης μας κ. Δημήτριος Κάσιος. στο video που ακολουθεί:

ΟΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΖΑΧΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ένα αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Ζαχόλη Κορινθίας.

'Η τέλεια ομορφιά'' απόψε στο Δερβένι

http://www.lifo.gr/uploads/image/594095/bella3.jpg 
Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι... μες τα θερινά τα σινεμά... με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί... νύχτες μαγικές... νοσταλγικές!!! Στο πανέμορφο Δερβένι, με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα, ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος Το διάλειμμα” , εδώ και λίγες ημέρες είναι και πάλι κοντά μας για 8η συνεχή χρονιά , όπου για τους καλοκαιρινους μήνες θα μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθήσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα” λειτουργεί για όγδοη χρονιά με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης,  Με πυξίδα την περσινή μεγάλη επιτυχία  συνεχίζει και φέτος να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά (ώρα 9:30 μ.μ.) στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου.
,συνεχίζουμε να βλέπουμε σπουδαίες ταινίες στον θερινό κινηματογράφο-κόσμημα για την περιοχή.
Απόψε προβάλλεται το βραβευμένο με Όσκαρ αριστούργημα του Πάολο Σορεντίνο ''Η τέλεια ομορφιά'' με τον Τόνι Σερβίλο. Μια ταινία με Φελινικές επιρροές, που μας παραπέμπει στη ''Γλυκιά ζωή'' του μάγου του σινεμά.

Για να έχουν οι καλοκαιρινές νύχτες μας ακόμα περισσότερη μαγεία!

Ο κατάσκοπος που τον έλεγαν smart TV.

Κάθεστε στον καναπέ αναπαυτικά δίπλα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και χαλαρώνετε ύστερα από μια κουραστική ημέρα βλέποντας τηλεόραση. Πού και πού σχολιάζετε αυτά που βλέπετε, συζητώντας παράλληλα για το πώς πήγε η ημέρα σας...

Και ξαφνικά... άνοιξαν οι ουρανοί! Βροχές στην Αττική (ΦΩΤΟ και VIDEO)


 Μπορεί να είμαστε στα μέσα Ιουλίου, αλλά οι απότομες αλλαγές του καιρού δεν λένε να σταματήσουν. Σήμερα το μεσημέρι, άνοιξαν ξανά οι ουρανοί στην Αττική και το σκηνικό θυμίζει... φθινόπωρο!
 
Πρόγνωση για σήμερα Σάββατο
 Τοπικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.


Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 34 βαθμούς κελσίου.

newsit.gr

Η επένδυση του ΣΚΑΪ σε μια διαφορετική "αισθητική", με την Έλενα Παπαδημητρίου

Elena-Papadimitriou

Λένε συνήθως ότι τα “καλά παιδιά”… δεν πηγαίνουν πουθενά. Στην περίπτωση της Έλενας Παπαδημητρίου, η παραπάνω διαπίστωση βρίσκει την εξαίρεσή της, καθώς η εξαιρετική δημοσιογράφος, μετά από μακρά και συνεπή διαδρομή αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας στο Mega, μετακομίζει στον ΣΚΑΪ, όπου και αναλαμβάνει την παρουσίαση ενός νέου ενημερωτικού μαγκαζίνο.
Το νέο εγχείρημα ονομάζεται “Newsroom”, παραπέμποντας και στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που σπάει τα ταμεία παγκοσμίως, και παρουσιάζει τη δημοσιογραφία όπως θα έπρεπε να είναι, στη μάχιμη και παρεμβατική πλευρά της, μακριά από κιτρινισμούς και διολίσθηση στα πολύ χαμηλά ράφια στα οποία έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Η ίδια η Έλενα Παπαδημητρίου άλλωστε συνήθιζε να αναζητεί και να καταγράφει τις διεθνείς ειδήσεις από τις οποίες και επηρεάζεται άμεσα η καθημερινότητα όλων μας, με μια διαφορετική και περισσότερο “ψαγμένη” ματιά.
Παράλληλα, ήταν εξαρχής εξαιρετικά δραστήρια στα social media, οικοδομώντας ένα προφίλ πιο κοντά στη σημερινή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε, ενώ δηλώνει φανατική των εκδηλώσεων του TEDx, και των στοχευμένων βημάτων προς το μέλλον που μπορεί να γίνουν μέσα από τη ζύμωση νέων ιδεών, κουλτούρας και αισθητικής.
“Newsroom” λοιπόν, από τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στον ΣΚΑΪ. 13.00-15.00, ένα δίωρο που στοχεύει να φέρει φρεσκάδα σε μια ζώνη που έχει… ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από δημοσιογραφία “άλλου” (όχι ιδιαίτερα υψηλού) επιπέδου.

ysterografa.gr

“Κόλπο γκρόσο” του Mega με Τσαπανίδου… αντι-Τρέμη;

Popi-Tsapanidou-2

Η αποχώρηση της Όλγας Τρέμη από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, φέρνει εκ των πραγμάτων το Μεγάλο Κανάλι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Θα επιλεγεί για την αντικατάστασή της κάποιο νέο και σχετικά άφθαρτο πρόσωπο, ή θα δοθεί έμφαση στην αλλαγή του τρόπου παρουσίασης και της δομής του δελτίου ειδήσεων, με κάποια από τις λύσεις που έχουν ήδη ακουστεί;
Στη δεύτερη περίπτωση, η Μαρία Σαράφογλου φαντάζει το ακλόνητο φαβορί, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια ηχηρή μεταγραφή όπως της Σίας Κοσιώνη.
Στην πρώτη περίπτωση, τα πράγματα γίνονται περισσότερο ενδιαφέροντα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα σενάριο το οποίο έπεσε πρόσφατα στο τραπέζι μεταξύ των επιτελών του Mega, είχε στο επίκεντρο την Πόπη Τσαπανίδου.
Η έμπειρη παρουσιάστρια βρίσκεται στο “γειτονικό” Star, και μια ενδεχόμενη μετακίνησή της στη Μεσογείων δεν θα συναντούσε μεγάλα προβλήματα.
Την ίδια στιγμή,
η Πόπη Τσαπανίδου, με το σοβαρό προφίλ που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια, την πρωτογενή άποψη που μπορεί να εκθέσει για τις εξελίξεις, και την ευχέρειά της να συντονίζει πάνελ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους που κατανόησαν εγκαίρως τη διαδραστική δύναμη του διαδικτύου, φαντάζει ως μια εξαιρετική επιλογή για την επόμενη μέρα του Mega.
Αναμένουμε τις εξελίξεις…

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς πάει σε εκλογές μέσω… Συνεδρίου

Antonis-Samaras-ekloges

Στην πολιτική υπάρχουν οι ρομαντικοί, οι αδιάφοροι και οι… αφελείς. Αν εξαιρέσει κανείς τους τελευταίους, όσοι σεργιανίζουν στις δυο πρώτες κατηγορίες δυσκολεύονται να αποφύγουν το συμπέρασμα ότι η χώρα βαδίζει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του 2014, με πιθανότερη ημερομηνία τον Οκτώβριο, όταν η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει την παρουσία της στην Ελλάδα.

Εγκατέλειψε τους συμβασιούχους ο Γιώργος Καμίνης; Ένδικα μέσα του δήμου της Αθήνας κατά εργαζόμενων που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια

Μια σημαντική καταγγελία που αφορά στο μέλλον των 800 συμβασιούχων του δήμου της Αθήνας, που δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο ΑΙΡΕΤΟΣ ...

Συνάντηση Ντινόπουλου με την Ένωση Περιφερειών

  Η μεταφορά των μαθητών, το διατροφικό επίδομα, η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών καθώς και το ζήτημα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ...
airetos.gr

Λωρίδα της Γάζας, το σύγχρονο «ηρωικό Μεσολόγγι»

Gaza-victims

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
 
Αναμένοντας την «ηρωική έξοδο», όποτε και με όποια μορφή αυτή έρθει, η διεθνής κοινότητα παραμένει αδρανής και απαθής στον αποκλεισμό και τη «σύγχρονη γενοκτονία» της εποχής μας.

Των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας.
Ήταν, τότε (25 Απριλίου του 1825 – 10 Απριλίου 1826) , που το ηρωικό Μεσολόγγι, στην 3η πολιορκία από τους Τούρκους δεν άντεξε και επιχείρησε την μαρτυρική έξοδο. Στην χειρότερη περίοδο της πολιορκίας του δεχόταν 2000 βόμβες (!) το 24ώρο από τον Ιμπραήμ που είχε σπεύσει σε ενίσχυση των Τούρκων.

Η γελοιογραφία των “Times” για τον Πούτιν που εξόργισε τη Ρωσία

“Times”, Putin, cartoon


Στον πόλεμο της προπαγάνδας, οι γελοιογραφίες έχουν πάντοτε ξεχωριστό, διακριτό και παρεμβατικό ρόλο, και στην περίπτωση της κατάρριψης του Boeing των Malaysia Airlines δεν θα ήταν δυνατό να λειτουργήσουν ως εξαίρεση.
Έτσι, έχει προκαλέσει οργή στη Ρωσία η γελοιογραφία του βραβευμένου Πίτερ Μπρουκς που δημοσιεύουν οι “Times” του Λονδίνου, και παρουσιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως κυνηγό, να έχει στα τρόπαια που υπάρχουν στον τοίχο του σπιτιού του, και το μπροστινό μέρος από το μοιραίο αεροπλάνο.
Στη Μόσχα εστίασαν από την πρώτη στιγμή στην κορύφωση της προπαγάνδας που βρισκόταν σε εξέλιξη σε βάρος της Ρωσίας, καθώς η Δύση επιρρίπτει ευθύνες στους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας για το τραγικό συμβάν, την ώρα που το Κίεβο δείχνει να προσπαθεί να κρύψει τις δικές του ευθύνες.
Τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με όσα είπε χθες, όσο και πολλές μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας με τα πρωτοσέλιδά τους, “δείχνουν” στην κατεύθυνση των ευθυνών της Ρωσίας, η γελοιογραφία των “Times” ωστόσο… πήγε πιο μακριά.
Οι “Times” ανέβασαν τη σχετική γελοιογραφία στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, με αποτέλεσμα το θέμα να γίνει viral, και να προκαλέσει πληθώρα σχολίων.

ysterografa.gr

Το ΥΔΜΗΔ επισπεύδει τον έλεγχο των πλαστών – Τι αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος

Πέντε διευκρινίσεις που απαντούν σε σχετικά ερωτήματα για τον επανέλεγχο των περίπου 50.000 συμβασιούχων των ΠΔ Παυλόπουλου και Β. Παπανδρέου, οι συμβάσεις των οποίων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, δίνει μέσω διευκρινιστικής εγκυκλίου που υπογραφεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στόχος, η επίσπευση του ελέγχου των υπαλλήλων που έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση το ΥΔΜΗΔ προχωρά στη διευκρινιστική εγκύκλιο που αφορά στον έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων, ενώ παρέχονται σχετικές με τη διαδικασία πληροφορίες που θα κληθούν να ακολουθήσουν βήμα προς βήμα οι Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού.
Αναλυτικά:

ΑΚΡΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΗΡΩΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ



Περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη του Ανεξάρτητου Βουλευτή Γιώργου Νταβρή στο Ράδιο Γάμμα:


alexandra17tragka