Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ελιά: Πώς θα κατανεμηθεί το εποχικό προσωπικό για τη δακοκτονία 2023

 Ελιά: Πώς θα κατανεμηθεί το εποχικό προσωπικό για τη δακοκτονία 2023 

Η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα και ανά ειδικότητα

Στους 750 αανέρχεται το εποχικό προσωπικό που θα εργαστεί στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2023. Σύμφωνα με ΥΑ του ΥπΑΑΤ, το προσωπικό αυτό, το οποίο είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, θα απασχοληθεί θα κατανεμηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της χώρας.

Ειδικότερα, το προσωπικό αυτό θα απασχοληθεί ως εξής:

24ωρη απεργία την Τετάρτη κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

 24ωρη απεργία την Τετάρτη κήρυξε η ΑΔΕΔΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε, στη σημερινή της συνεδρίαση, την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023…

«Mετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε – μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό – να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Η συγκέντρωση στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 προκηρύσσει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις (13:00 στην Πλατεία Συντάγματος).


Super League 1: Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

 Super League 1: Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής 

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1 ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή (12/3) με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής.

Όλοι οι αγώνες για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League 1 θα ξεκινήσουν στις 19:00.

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στην Opap Arena συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του, ενώ επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές έχουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κόντρα σε Ατρόμητο και Βόλο, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Βόλος – ΠΑΟΚ
Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός – ΟΦΗ
Παναιτωλικός – Λαμία

Η Πέννυ Καλύβα πρόεδρος στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

 Η Πέννυ Καλύβα από την Γορτυνία, πρόεδρος στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου 

Η  Πέννυ Καλύβα, θα είναι η νέα πρόεδρος στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου.

Έγκριση αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Νεμέας

Έγκριση αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Νεμέας

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε στην προέγκριση της διακήρυξης του έργου, στο δήμο Νεμέας, που αφορά την βελτίωση της βατότητας των αγροτικών οδών της κοινότητας Δάφνης Νεμέας, προυπολογισμού 490.000 ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου αγροτικής οδοποιίας, μήκους 2.653,00 μ. βελτιώνεται η βατότητα των αγροτικών οδών και πιο συγκεκριμένα, διευκολύνεται η πρόσβαση προς τις γεωργικών χρήσεων εκτάσεις, στην Κοινότητα Δάφνης.

Η δράση, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%. Μέσα στον μήνα θα γίνει και η ανακοίνωση για την ημερομηνία της δημοπράτησης του έργου.

 

Συγκέντρωση στην Κόρινθο με αφορμή το δυστύχημα με την Intercity 62

Συγκέντρωση στην Κόρινθο με αφορμή  το δυστύχημα με την Intercity 62 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Μαρτίου 2023, στην Κόρινθο. Η συγκέντρωση έγινε στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ, της Κορίνθου.

Κεράκια τοποθετήθηκαν στις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον σταθμό, κρατούσε και αυτός κεράκια. Συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι, σωματεία και συλλογικότητες. Εν’ τω μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Κορινθίας, γνωστοποιεί, ότι, την Τετάρτη, συμμετέχει στην 2ωρη πανκορινθιακή στάση εργασίας, απ’ τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και απ’ τις 6 μέχρι και τις 8 το απόγευμα.

Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-0: Ξανά πρώτος!

 Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-0: Ξανά πρώτος! (highlights)

 Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού επιστρέφοντας στις νίκες, αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας με ένα παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ.  Μάλιστα θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερα γκολ, αφού είχε τρία δοκάρια και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ.  Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο γήπεδο, πίεσε τους φιλοξενούμενους κυρίως πλαγιοκοπώντας από την δεξιά πλευρά του με τους Κώτσιρα και Παλάσιος, αλλά οι επιθετικοί του δεν μπορούσαν να σκοράρουν.

Σπαραγμός στις κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικούς δυστυχήματος στα Τέμπη.

 

 Σε κλίμα απέραντης οδύνης και θλίψης τελέστηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικούς δυστυχήματος στα Τέμπη που συγκλόνισε τον κόσμο. Φίλοι και συγγενείς προσπαθώντας να διαχειριστούν τις απώλειες των δικών τους ανθρώπων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στις εκκλησίες που πραγματοποιήθηκαν οι εξόδιες ακολουθίες προκειμένου να τους αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά. 
Ανείπωτος πόνος και θλίψη στην

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος .

 

  

O πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος  δήλωσε επίσημα πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος  και κάνει επαφές με συμπολίτες του που θα ήθελαν να κατέλθουν υποψήφιοι σύμβουλοι μαζί του σχηματίζοντας τον κορμό του συνδυασμού του.

korinthostv.gr