Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Πώς θα μπαίνουμε στο γήπεδο: Αναλυτικά τα βήματα - Τι θα ισχύει με ανήλικους και όσους δεν διαθέτουν smartphone

 Πώς θα μπαίνουμε στο γήπεδο: Αναλυτικά τα βήματα  Τι θα ισχύει με ανήλικους και όσους δεν διαθέτουν smartphone 

Παραδόθηκε η ΚΥΑ στους προέδρους της Super League και της Basket League που αναφέρει το πώς θα μπαίνουμε στο γήπεδο, τι θα ισχύει με ανήλικους και πολίτες χωρίς smartphone.

Παραδόθηκε σήμερα στους προέδρους των Super League και Basket League η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Εξειδίκευση ζητημάτων σχετικά με την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Πλατφόρμα ταυτοποίησης κατόχων αθλητικών εισιτηρίων” (ΦΕΚ Β’ 1120/2024), όπου καθορίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για την είσοδό τους στα γήπεδα.

Χρήστες της Πλατφόρμας

Ξυλόκαστρο:«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία» - Τι λένε οι παλαιοχριστιανοί στις κατακόμβες της Ορεινής Ξυλοάστρου.

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2024-02-16/korinthia-555.png 

«Αδέλφια» αποκαλούν ο ένας τον άλλον όσοι ζουν στην μυστηριώδη κοινότητα στην ορεινή Κορινθία: Αυτοπροσδιορίζονται, μάλιστα, ως  «παλαιοχριστιανοί» και «Ρωμιοί» και όχι Έλληνες.

Ο πατέρας της οικογένειας που έγινε αφορμή για να έρθει στο φως η ύπαρξη αυτού του κοινοβίου μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε πως δεν στέλνει κανείς τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση. 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στο συνέδριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «50 χρόνια μετά: Τα οικονομικά της Δικτατορίας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με θέμα «50 χρόνια μετά: Τα οικονομικά της Δικτατορίας» το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε συνέδριο, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Το συνέδριο άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος ξεκίνησε την αναφορά του από το γεγονός πως τα οικονομικά της δικτατορίας έμειναν στη σκιά άλλων θεμάτων όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων ελευθεριών, η πρόκληση της κυπριακής τραγωδίας ή το μέγεθος της συμβολής σε αυτήν των ΗΠΑ.

Καρναβάλι στο Λουτράκι 2024

Ανακοινώθηκε όλο το πρόγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων στον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Πολλές εκδηλώσεις θα γίνουν όλο αυτό το διάστημα.

Παιδικά party, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων, συναυλία με τη Ζόζεφιν, παραδοσιακή συναυλία με χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, αναπαράσταση του εθίμου του χορού της τράτας, καύση Καρνάβαλου και βεγγαλικά.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο δ. σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Πελοποννήσου.

 Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου 

Συγκροτήθηκε σε Σώμα, στα γραφεία της ΠΕΔ, στην Τρίπολη, το νέο δ. σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Πελοποννήσου, ως εξής:

Πρόεδρος: Θανάσης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας

Α Αντιπρόεδρος: Δήμος Βέργος, δήμαρχος Ευρώτα

Β Αντιπρόεδρος: Γιάννης Γεωργόπουλος, δήμαρχος Ερμιονίδας

Γραμματέας: Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Βαγγέλης Βαλιώτης, δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης

Ο Γιώργος Καμπύλης, δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, ορίστηκε υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας.

Υπεύθυνος για την Αργολίδα ορίστηκε ο Γιάννης Γεωργόπουλος, υπεύθυνος για την Αρκαδία ο Γιώργος Καμπύλης, υπεύθυνος της Κορινθίας, Γιώργος Γκιώνης, υπεύθυνος της Λακωνίας ο δήμος Βέρδος και υπεύθυνος της Μεσσηνίας ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κράτος Δικαίου: Σκληρή απάντηση από Άρειο Πάγο στο Ευρ. Κοινοβούλιο – Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

  

Ως ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστικών αρχών, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς, με αναπόδεικτες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις, χαρακτηρίζει με απόφαση της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην χώρα μας σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη.