Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Μεγάλη προσοχή αύριο σε όσους κινηθούν στο κέντρο της Κορίνθου


Προσοχή συνιστάται σε όσους σκοπεύουν αύριο (28/3/19) να κινηθούν στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι αναμένονται επεισόδια περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, αφού αύριο θα προσέλθ εκεί ο 35χρονος δράστης από τον Σολομό Κορινθίας για να απολογηθεί.
Έντονες κινητοποιήσεις αναμένονται από πλευράς των Ρομά, οι οποίοι απειλούν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και από τους πολίτες οι οποίοι στέκονται στο πλευρό του 35χρονου δράστη, ενώ παράλληλα τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης προς όλους τους Κορίνθιους.
Μάλιστα για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κορινθίων αποφάσισε να παραμείνει κλειστό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.
Συνεπώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους υποχρεωτικά πρέπει να κινηθούν στο κέντρο, ενώ όσοι δεν έχουν κάποιο σημαντικό λόγο καλό θα ήταν να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης.
peloponnisosnews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.
Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΛΕΩΦΟΡΙΟΥ - ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ FUERTH

Πρόσκληση
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης με την αδελφοποιημένη πόλη Fuerth και με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης(DGV), θα πραγματοποιήσει περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του βυθού και ακτής της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30 το πρωί. 
Η δράση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου διεθνώς οργανισμoύ για τη θαλάσσια διάσωση Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft (DLRG) και του επίσης εθελοντικού Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, με διαρκή και σημαντική δράση στην προστασία του βυθού και της ακτογραμμής του Κορινθιακού Κόλπου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί τελετή παραλαβής Λεωφορείου-Πολύτιμης Δωρεάς της αδελφοποιημένης πόλης Fuerth και της εταιρείας INFRAfuerth προς το Δήμο, για την κάλυψη αναγκών μετακινήσεων του.

Ποιος θα σώσει το Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη;

http://isthmos.gr/images/images-uploads/7178/tsiotos-andrikopoulos-big__art-big.jpg
   

Είχαμε γράψει προ καιρού για την κίνηση των νερών στον «πάτο» της πολιτικής πραγματικότητας σε Ξυλόκαστρο και Ευρωστίνη που στο τέλος θα προκαλέσει «τρικυμία». Προς το παρόν η «κίνηση» συνεχίζεται, οι πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων ξεκίνησαν, όπως και οι ασφαλτοστρώσεις και οι φωτογραφήσεις, το «ζουμί» πάντως παραμένει αλλού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος, Ηλίας Ανδρικόπουλος, εξακολουθεί να παραμένει σε δυσμένεια

Μαζί για το αυτονόητο με την Κοινωνία των Πολιτών: Ο Πελοπίδας Καλλίρης στο Επιμελητήριο Κορινθίας



Η  «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» και ο επικεφαλής της, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων, Πελοπίδας Καλλίρης, συνεχίζουμε τη διαβούλευση με συλλογικότητες της Κορινθιακής κοινωνίας, προκειμένου να κάνουμε μαζί πράξη το αυτονόητο. Την εξέλιξη του τόπου.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΧΕΝΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στην τροπολογία  προβλέπεται ότι η αξία της προστατευόμενης κύριας κατοικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, δεν θα υπερβαίνει τα 175.000 ευρώ, αν στις οφειλές περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια, και τα 250.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση.
Συγκεκριμένα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας εισάγεται πρόγραμμα επιδότησης της αποπληρωμής των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης σε κύρια κατοικία φυσικών προσώπων, το οποίο έχει δύο βασικούς στόχους: Καταρχάς να αποτελέσει ένα νέο πλαίσιο για

Σημαντικά έργα στην Αρκαδία με σφραγίδα Πέτρου Τατούλη


 https://www.astros-kynourianews.gr/wp-content/uploads/2018/06/loukou1.jpg
Σημαντικά έργα ύψους 330.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Ολοκλήρωση αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Σέρβου – Αράπηδες – Κοκκινόραχη», «Άρση καταπτώσεων και εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων στην οδό Άγιος Ανδρέας – Ασσώματοι Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» και τη δημοπράτηση των έργων «Εργασίες αποκατάστασης κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου Μετοχίου Ι.Μ. Λουκούς Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» και «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση δρόμου από Τ.Δ. Θάνα προς Ε.Ο. Τρίπολη – Καλαμάτα».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Καιρός: Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει...Βροχές - καταιγίδες- χαλάζει - θυελώδεις ανεμους και κρύο.


Ο καιρός χαλάει απότομα από τα ξημερώματα της Πέμπτης σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλάζι και τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα πελάγη.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:
Την Πέμπτη (28-03-2019) από νωρίς το πρωί τα νησιά του νότιου Ιόνιου και την δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Αναζητώντας το “λογικό”, για τον Βιο“λογικό” Καθαρισμό Ευρωστίνης…


http://www.korinthiaportal.gr/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/ap.jpg?itok=rvgElIFt
 Του Ανδρέα Ζάρρου*


21ος αιώνας στη χώρα του παραλόγου και ακόμα ψάχνουν παραθαλάσσιοι τουριστικοί δήμοι να βρουν προγράμματα χρηματοδότησης για την επεξεργασία των λυμάτων. Μία οι κάτοικοι είναι λίγοι, μία το έργο είναι ακριβό, μία το ‘να, μία τ’ άλλο, φτάσαμε να ενταχθεί ο Κορινθιακός κόλπος στο δίκτυο Natura 2000 και οι περισσότερες περιοχές να έχουν ακόμα βόθρους. Λογική καμία…

Νέοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Δημήτρη Σαραβάκου σε Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα

  
Τέσσερις νέους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Πελοποννήσου Δημήτρης Σαραβάκος. Δύο υποψήφιους στην Αρκαδία, μία υποψήφια στην Κορινθία και μία στην Αργολίδα:

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ (Φωτο)

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Τουριστικού Περιπτέρου Δερβενίου και σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, διεξήχθη η εναρκτήρια προεκλογική ομιλία του Επαμεινώνδα Κατσούλα, υποψήφιου Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

«Η επιλογή του Δερβενίου για την εναρκτήρια ομιλία μου δεν είναι τυχαία. Για εμένα το Δερβένι  είναι η συμπρωτεύουσα του Ενιαίου Δήμου μας και σκοπεύω να την καθιερώσω και αναδείξω». «Το χρωστάμε αυτό στο Δερβένι»  τόνισε, ο υποψήφιος Δήμαρχος, εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων

Οι Έλληνες δεν παραδίδονται ποτέ: 2-2 η Εθνική κόντρα στη Βοσνία για τα προκριματικά του Euro 2020

Ο… Θεός, η Παναγιά και ο «Άη Φορτούνης» της Εθνικής! (2-2) | in.gr
Όρθια στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία η Εθνική (2-2), βγάζοντας εκπληκτική αντίδραση μετά το πρώτο κάκιστο 15λεπτο όταν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 15’. Ο Φορτούνης στο 64’με πέναλτι και ο Κολοβός στο 85’ τα γκολ.
Στους 4 βαθμούς πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους για τα προκριματικά του Euro 2020. Με «ολική» μεταμόρφωση ειδικά στο Β΄ μέρος, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε μεγάλο αποτέλεσμα μέσα σε μια εχθρική έδρα απέναντι σε μια ομάδα που έχει

Στα Τρίκαλα Κορινθίας για σκι βρέθηκε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα Τρίκαλα Κορινθίας βρέθηκε, την Κυριακή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου με παρέα φίλων γευμάτισε σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής, περνώντας λίγες στιγμές χαλάρωσης πριν το ταξίδι του στη Λήμνο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τους αγαπημένους προορισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου έχει την ευκαιρία να κάνει και το αγαπημένο του σπορ που είναι το σκι.