Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η πολιτική της ύφεσης να τελειώσει, να πάμε προς την πολιτική της ανάκαμψης,


H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΣΤΟΝ  ALPHA
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
(απομαγνητοφώνηση Alpha TV)


ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Καλησπέρα σας. Δώδεκα μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ο Alpha φιλοξενεί σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε στον Alpha.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Χαίρομαι που σας βλέπω.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Οι δημοσκοπήσεις μέχρι την Παρασκευή που επιτρεπόταν η δημοσίευση τους έδειχναν ότι έχετε κολλήσει σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 20% και ότι αυτό κατά βάσιν οφείλεται στο γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εν δυνάμει ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δεν σας έχουν συγχωρήσει πώς από το όχι στο πρώτο μνημόνιο βρεθήκατε στο ναι στο δεύτερο.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρώτον, έχουμε όλες τις ενδείξεις ότι έχουμε ένα ρεύμα νίκης, ένα ρεύμα δυναμικής κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλος ο ελληνικός λαός και κυρίως οι αναποφάσιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ένα συγκροτημένο σχέδιο, που είναι για ανάπτυξη, που είναι για το αύριο, που είναι για τα παιδιά τους.
Από κει και πέρα ξέρουν επίσης ότι αυτό το οποίο εξαρχής φωνάζαμε, δηλαδή την ανάγκη ανάπτυξης, όταν οι άλλοι πολλές φορές κάγχαζαν με αυτή την άποψη μας, είναι κάτι το οποίο επαληθεύτηκε και από εμάς και από την Ευρώπη.
Πάμε τώρα στο θέμα της λεγόμενης αλλαγής πορείας. Δυο χρόνια μόνος μου φώναζα κ. Παπαπαναγιώτου για ανάπτυξη. Έλεγα ότι «αν προχωρήσετε παρακάτω με αυτή την πολιτική, με αυτή τη λάθος συνταγή, πάτε στο γκρεμό». Και το έλεγα στο δίδυμο Παπανδρέου  - Βενιζέλο.
Θα μπορούσα κι εγώ να περιμένω κυνικά να επαληθευτώ, να πέσει η Ελλάδα στο γκρεμό, να έχω το 80% του κόσμου μαζί μου και να λέει «μπράβο Αντώνη». Όμως ο κόσμος θα ήταν καλύτερα; Δεν θα υπήρχε το πρόβλημα των καταθέσεων, των συντάξεων, των φαρμάκων που ξαφνικά θα εξαφανιζόντουσαν;

Με άρωμα γυναίκας η επόμενη βουλή

Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο- πολυχώρο free thinking zone στη Σκουφά με τη συμμετοχή γυναικών υποψηφίων βουλευτών από όλα τα κόμματα. 8 γυναίκες υποψήφιες από διάφορα κόμματα κατέθεσαν και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ίδιαίτερα την εποχή της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε .
Η συζήτηση περιστράφηκε στην ανάγκη μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών όχι μόνο στη βουλή αλλά και σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση , στα προβλήματα ανεργίας που είναι περισσότερα έντονα σε νέους και σε γυναίκες , στην προσπάθεια ανανέωσης της πολιτικής ζωής με νέους ανθώπους και αλλαγή αντίληψης .
Ξεχώρισαν με τις παρεμβάσεις τους η Δέσποινα Μπακάλη (Νέα Δημοκρατία υπ. Β΄Αθήνας ) που είπε ότι η πολιτική είναι ένα μικρόβιο με τα πάνω της και τα κάτω της και στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης των προσώπων που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο. Χαρακτηριστικά είπε " : θεωρώ απαράδεκτο ένας βουλευτής να παραμένει για 40 χρόνια, χάνει την επαφή με την κοινωνία" .
H Έλλη Κοκολιού (ΠΑΣΟΚ υπ. περιφέρεια Αττικής ) τόνισε πως και οι γυναίκες αλλά και γενικότερα όλοι μας πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί ενώ είπε πως "ζητάμε τη ψήφο όχι μόνο επειδή είμαστε γυναίκες αλλα επειδή έχουμε πολιτικό λόγο ,αγωνία και προτάσεις για το αύριο"
Και τα δύο φρέσκα πρόσωπα που σηματοδοτούν την ανανέωση στα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων συμφώνησαν , προς τιμήν τους ότι το ζήτημα δεν είναι άνδρας ή γυναίκα , αλλά ικανοί άνθρωποι με γνώση και διάθεση να αναλάβουν ευθύνες .
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ( υπ. Β΄ Αθήνας ) υποστήριξε ότι πάνω από τα πρόσωπα είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται ενώ για το ρόλο της γυναίκας επισήμανε "δεν αντίστεκόμαστε οι γυναίκες στο ρόλο ότι πρέπει να ειμαστε καλές σε όλα" 
O διάλογος μεταξύ των υποψηφίων διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα , με υψηλό επίπεδο και χωρίς τον ξύλινο λόγο που μας έχουν συνηθίσει οι επαγγελματίες πολιτικοί. Στο χέρι των πολιτών είναι η επόμενη βουλή να ναι ανανεωμένη και με έντονο άρωμα γυναίκας .

ixnilatis
logia-starata.blogspot.com

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕ

Με αφορμή τον αγώνα των εθελοντών, φορέων και συλλόγων  για την προστασία της φύσης από ανεξέλεγκτες επενδύσεις και εγκαταστάσεις ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα κλπ.) σε περιοχές natura και ΖΕΠ, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
Α) είμαστε κάθετα αρνητικοί σε οποιαδήποτε επένδυση-εγκατάσταση ΑΠΕ στην άγρια φύση των προστατευόμενων περιοχών.  Επιλεκτικά και κατόπιν αυστηρών ελέγχων, εγκαταστάσεις ΑΠΕ στις περιοχές Natura θα επιτρέπονται μόνο σε κατοικημένες περιοχές, κτίρια,  γεωργικές εκτάσεις, φωτισμό οδών, μνημείων κ.λπ. και μόνο για την ενεργειακή αυτονομία των συγκεκριμένων υποδομών.
Β) θα επανεξεταστούν όλες οι μέχρι σήμερα αδειοδοτήσεις και εγκαταστάσεις ΑΠΕ προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά τους σε σχέση με το ελληνικό Σύνταγμα, τις κοινοτικές οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία και οι παράνομες εγκαταστάσεις θα ακυρώνονται οι δε παραβάτες θα οδηγούνται στη στην δικαιοσύνη!

Κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το φράγμα του Ασωπού



Αυστηρές οδηγίες για ταχύτερη υλοποίηση του κορυφαίου αναπτυξιακού έργου του Φράγματος Ασωπού έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, συνοδευόμενος από κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας του έργου και γεωτεχνικό σύμβουλο.

Ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο εξέλιξης του έργου και υπογράμμισε Τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο τις εργασίες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επεσήμανε ότι "ευελπιστούμε ότι το έργο θα είναι έτοιμο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε ήδη κάνει πολλές επαφές με την ΥΠΑΑΤ προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αλλά και για να επιλυθούν οικονομικά ζητήματα ως προς τους εργαζομένους το ταχύτερο δυνατό, γιατί το έργο αυτό το οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους της Κορινθίας".

Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους πολιτικούς φορείς για τη βοήθεια τους στο επίπεδο υλοποίησης του έργου υπογραμμίζοντας ότι αναμένει την τη βοήθεια τους στο μέλλον, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θωρακίζεται μέσα από το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση. Το έργο αυτό τόνισε ότι δεν είναι σημαντικό μόνο για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής, αλλά και για την αξιοποίηση των νέων της δυνατοτήτων (ενδεικτικά παρέχονται 2.000 στρ.) πού θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων τουριστικών δυνατοτήτων στην περιοχή.

Αδιάφορος ο νικητής των εκλογών φτάνει να μη κιοτέψει ο αστικός κόσμος

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο Πέτρος Τατούλης  δήλωσε ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι αδιάφορο αν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή είναι ο αστικός πολιτικός κόσμος να μην κιοτέψει”.

Ανοίγουμε διάλογο με τους υποψηφίους της ΝΔ - Πελοπίδας Καλλίρης

Κατόπιν της απόφασης της τελευταίας Νομαρχιακής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κορινθίας, ανοίγουμε διάλογο και συζητάμε για θέματα που μας απασχολούν με τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ.
Την Κυριακή, 29 Απριλίου, στις 1.30 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ (Κολιάτσου και Περιάνδρου), συζητάμε με τον υπ. βουλευτή ΝΔ, κο Πελοπίδα Καλλίρη.
Θα είμαστε όλοι εκεί.

Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κορινθίας

Tο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος. Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, βρίσκεται η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ενώ στην τρίτη και εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται ένα νέο πρόσωπο, ο 33χρονος Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαρτίζεται από τους:

1. Πύρρο Δήμα
2. Φώφη Γενημματά
3. Νίκο Ανδρουλάκη
4. Θεόδωρο Καριώτη
5. Κυριακή Σταμαδιάνου, δικηγόρο
6. Αθανάσιο Τσαφτάρη
7. Τάσο Φλάμπουρα
8. Άρτεμις Παπαδάκου
9. Σωτήρη Γιασούκα
10. Άννα Πάντου
11. Φραγκίσκο Μπριλάκη
12. Μαρία Αναγνωστοπούλου

Κατά την παρουσίαση των ονομάτων, ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δίνουμε τη μάχη για τη νίκη στις εκλογές, για την πρωτιά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή - Δήλωση στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά

Την πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια έκανε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής. Με δήλωση την οποία μοίρασε το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο Κώστας Καραμανλής μιλά ξεκάθαρα για την ανάγκη πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας, που μπορεί να προκύψει μονάχα μέσα από την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά, η δήλωση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:
«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.
Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.
Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κορινθία

Η ολοκληρωμένη πλέον λίστα υποψηφίων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο ψηφοδέλτιο Κορινθίας:
Οι Υποψήφιοι είναι:

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ , ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ
ΜΠΑΓΚΑ ΧΑΤΟΥΠΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
ΝΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΣΙΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Π.Α

Παγκόσμιο Συνέδριο Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Τράπεζα Αίματος της Νέας Δημοκρατίας θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθελοντών Αιμοδοτών που θα διεξαχθεί στη χώρα μας στις 27/4 – 30/4/2012, με την τελετή λήξης να πραγματοποιείται στο Μουσείο – Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης.
Η Τράπεζα Αίματος της Ν.Δ. είναι παρούσα σε όλες τις σημαντικές στιγμές εθελοντικής αιμοδοσίας και πάντα δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη,  σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Είναι ευκαιρία για τη χώρα μας, πέρα από την κοινωνική διάσταση της αιμοδοσίας να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να την προωθήσουμε στο εξωτερικό.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας - Στη 7η θέση η Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας, σήμερα, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Είναι ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος.
Εκφράζει τη βούλησή μας να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας. Να προτάξουμε την απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, εφαρμογή των νόμων παντού.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας σήμερα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Με μεγάλη χαρά η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να δουλέψουν σκληρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την αλλαγή του κράτους την οποία προσδοκούμε, με επικεφαλής τον καθηγητή Γεώργιο Μπήτρο».

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 

 Γεώργιος Μπήτρος, καθηγητής του Οικονομικού πανεπιστημίου.
Θεολόγος Συμεωνίδης, αντιπτέραρχος ε.α. - επίτιμος αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης, σύμβουλος επιχειρήσεων.
Αλεξάνδρα Πάλλη, οικονομολόγος - επιχειρηματίας.
Μιλτιάδης Καράτζης, επιχειρηματίας.
Γιάννης Ανδρουλάκης, δικηγόρος – δημοσιολόγος
.Όλγα Κολοκυθά, επίκουρη καθηγήτρια Ορθοδοντικής στο ΑΠΘ.
Παύλος Καμάρας, πολιτικός μηχανικός – πρώην δήμαρχος Πεύκης.
Λίνα Κλείτου, δημοσιογράφος.
Αδαμάντιος Σεϊτανίδης, δημοσιογράφος.
Δημήτρης Γιαννουλάκης, οικονομολόγος – επιχειρηματίας - επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
Γιώργος Παναγιωτόπουλος, τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.    

Αδιόρθωτοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Η έκθεση της ΤτΕ, είναι αποκαλυπτική. Οι ολιγωρίες και οι παρελκυστικές τακτικές των δύο αδιόρθωτων αρχηγών, αντί να βγάλουν τη χώρα από την ύφεση πολλαπλασίασαν τις αρνητικές επιπτώσεις, εκτόξευσαν στα ύψη την ανεργία και οδήγησαν τους πολίτες στην απελπισία. Τα ψέματα τελείωσαν. Μοναδική λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, είναι μέσα από ξεκάθαρες προγραμματικές δεσμεύσεις να εφαρμοστούν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις για ένα μικρότερο και πιο λειτουργικό κράτος, που θα εγγυάται την ανάπτυξη που είναι απαραίτητη για τη χώρα». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας επίσης δήλωσε:
 «Αδιόρθωτοι μέχρι τέλους, οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, για να μην θίξουν τα προνόμια των κομματικών τους στρατών, προχωρούν σε νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων στα λεωφορεία και των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Βάζουν τους πολίτες να πληρώνουν γιατί δεν θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες και να προχωρήσουν τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους για την επόμενη μέρα; Έτσι θα προστατεύσουν τον κατώτατο μισθό;» 

Τέλος ο κ. Ζορμπάς, δήλωσε:
 «Την ώρα που ο ελληνικός λαός περιμένει να ενημερωθεί για τα προγράμματα των κομμάτων και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν το «στρίβειν δια του ντιμπέιτ».Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, αδιόρθωτοι, ενώ συνεργάστηκαν άψογα για τη χαριστική ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα απλό τηλεοπτικό διάλογο.Η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διάλογο που θα γίνει με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών».  

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας


Από τη Νέα Δημοκρατία ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος www.nd.gr έχουν αναρτηθεί τα στοιχεία και τα τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες.

Δεκτό το αίτημα σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για debate





Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε, χθες, την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των debate, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών.
Σήμερα το πρωί, επικοινώνησε με τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης και αποδέχθηκε την πρόταση μας να περιλάβει το θέμα αυτό, στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής.
Αποκλειστικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, είναι η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών». 

O Αντώνης Σαμαράς απόψε στον Alpha,

Ο Πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σήμερα, Τρίτη 24 Απριλίου, παραχωρεί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αμέσως μετά την εκπομπή «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» του Λάκη Λαζόπουλου.

Στις 19:00, ο Πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Λουδοβίκου 1, Πλ. Οδησσού), όπου θα απαντήσει σε ερωτήματα  εκπροσώπων φορέων του εμπορικού κόσμου.

Η Αγγελική στην χώρα των Αγγέλων…

Aγγελική Φράγκου. Λίγες μέρες πρίν, κρατώντας το τελευταίο πτυχίο της...
Το σόκ πού υπέστη η Πατραϊκή κοινωνία τά τελευταία 24ωρα από τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο της Νοσηλεύτριας του Ασύλου Ανιάτων Πατρών, της  Αγγελικής Φράγκου υπήρξε οδυνηρότατο…
Το «πώς και γιατί συνέβει αυτό;..» όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση συνηθίζεται να συζητείται, το εάν φορούσε κράνος θα σωζότανε, το εάν ο οδηγός του ΙΧ ήτανε τάπα στο μεθύσι, και το εάν ο 17χρονος οδηγός της μηχανής και αδελφός της Αγγελικής έτρεχε, ή ήταν απρόσεκτος, είναι διαπιστώσεις τώρα πού ουδέν ωφελούν μια καί στην ζωή η χαμογελαστή και ευλογημένη αυτή κοπέλλα δεν επανέρχεται…

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔIAΣΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το κοινό Δελτίο Τύπου ΕΛΣΤΑΤ-EUROSTAT αναδεικνύει το αδιέξοδο της
Ελληνικής Οικονομίας και την απόλυτη αναποτελεσματικότητα του μνημονίου.
Οι πολίτες έχασαν πάνω από το 25% των εισοδημάτων τους μεσοσταθμικά και βέβαια πάνω από 1.000.000 έχασαν την δουλειά τους.
Παρά τις περικοπές οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκαν μόνο κατά 0,1% του ΑΕΠ! Άρα οι σπατάλες συνεχίζονται από τους συγκυβερνώντες.
Οι συνταξιούχοι απειλούνται από την απώλεια των 12 δις που χάθηκαν με το κούρεμα του χρέους αλλά δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν όπως έγινε για τις τράπεζες.
Το έλλειμμα είναι καρφωμένο πάνω από το 9% και το χρέος ακόμα πάνω από όσο ήταν το 2008. Το χρέος  εκτοξεύτηκε στο 165,3% από 113% που ήταν το 2008.
Αριθμοί της Ελληνικής Οικονομίας και πολιτικοί των συγκυβερνώντων οδηγούν χωρίς ντροπή την χώρα σε καταστροφή, μετά τις υπογραφές της εθνικής ταπείνωσης.
Η χαμένη ελπίδα έγινε οργή για τιμωρία των υπευθύνων. Και  ακόμα μεγαλύτερη γίνεται η οργή όταν ακούγονται παροχές και υποσχέσεις αντί αλήθειες για το τι έχει συμφωνηθεί για τον Ιούνιο.
Βενιζέλος και Σαμαράς αρνούνται να ξεκαθαρίσουν τι θα είναι τα 10,5 δις μέτρων μέχρι το 2014 και ακόμα αρνούνται να πουν πως σκέπτονται να γεφυρώσουν το έλλειμμα που προκαλεί η μείωση εσόδων  το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Είναι προφανές ότι οι πρωταγωνιστές της αποτυχίας δεν έβαλαν μυαλό ούτε μπορούν να αλλάξουν νοοτροπία.

Όλα τα είχαμε, ο Φέρχοφσταντ μας έλειπε!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Φαίνεται πως η ασθένεια είναι μεταδοτική. Ο λόγος για την συνεχιζόμενη δυσφήμηση της Ελλάδας, που έχει εξελιχθεί πλέον σε εθνικό σπορ, σε μια σκυταλοδρομία άνευ προηγουμένου.

Ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον και όλοι βάζουν το λιθαράκι τους στο οικοδόμημα της συκοφάντησης της χώρας – πάντα για λόγους προσωπικών επιδιώξεων.

Τον τελευταίο καιρό, στο πάνθεον των συκοφαντών έχει προστεθεί και ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος, αφού επισκέφθηκε την Ελλάδα προσκεκλημένος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, άρχισε ξαφνικά να ασχολείται με τον τρόπο χρηματοδότησης των ελληνικών κομμάτων.

Επί ερειπίων ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ. Και γύρος θριάμβου από την ΕΛΣΤΑΤ

Της ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Μπορεί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το υπουργείο των Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για την εκ περιτροπής εργασία που επιβάλλει η νέα ιδιοκτησία, αλλά ο κυρίως υπεύθυνος δεν ήταν εκεί για να τους ακούσει – και ο διάδοχός του Φ. Σαχινίδης έχει… σοβαρότερες δουλειές, αφού έχει εξελιχθεί σε συνομιλητή της Κριστίν Λαγκάρντ.
Όσο για τον κ. Βενιζέλο, που ως υπουργός Άμυνας «διαπραγματεύθηκε» την πώληση των Ναυπηγείων στην Αμπού Ντάμπι Μαρ, αλλά και την επαναλειτουργία τους με επαχθείς όρους με την ΕΕ, έχει πλέον εγκαταλείψει και το υπουργείο των Οικονομικών και τώρα διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας μόνο τις «επιτυχίες» του και χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην δραματική κατάσταση των Ναυπηγείων – αποτέλεσμα άλλης μιας «διαπραγμάτευσής» του.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ναι σε συνεργασία μετά τις εκλογές, αλλά υπό όρους. Θα στηρίξω οποιαδήποτε κυβέρνηση προστατεύσει το μισθό στον ιδιωτικό τομέα».

  Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στον Ant-1 και στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ i-Ant-1» με το Γιώργο Παπαδάκη.

Κύρια σημεία της συνέντευξης:
 -Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μετά την μεταπολίτευση. -Η μείωση μισθών δεν είναι λύση για το αύριο. -Δεν έκανα κανενός είδους τούμπα. Είμαι λίγο μεγάλη για να κάνω την Κομανέτσι. -Ψήφισα τις διαρθρωτικές αλλαγές , όχι τις ισοπεδωτικές περικοπές. -Δυόμιση χρόνια δεν έγινε καμία διαρθρωτική αλλαγή γιατί τα δύο κόμματα φοβόντουσαν τους κομματικούς τους στρατούς. -Κανένας από εμάς είναι ίδιος όπως ήταν πριν από την κρίση. -Θα συνεργαστούμε μετά τις εκλογές, αλλά υπό όρους.-Κάλεσα σε debate τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Κανείς δεν μπορεί να πάει με ψεύτικα λόγια σε αυτές τις εκλογές  -Ο Σαμαράς με διέγραψε γιατί ψήφισα κατά συνείδηση. Στην πολιτική έχεις μια ιερή υποχρέωση, να δρας κατά συνείδηση. -Θα στήριζα οποιαδήποτε κυβέρνηση που με πρόγραμμα και σχέδιο θα προχωρούσε σε διαρθρωτικές αλλαγές και θα προστάτευε το μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Δεν αντέχει η χώρα άλλους άνεργους. -Οι δουλειές θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα όταν το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ασφαλές. -Η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση επί της ουσίας. -Βλέπω την Ελλάδα μόνον στην Ευρώπη. Εάν τον Ιούνιο δεν έρθει η δόση, τότε η χώρα θα πρέπει να προσαρμοστεί με μείον 9 δις. -Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι καταλυτική δύναμη στη Βουλή για να υπάρχει μια νηφάλια ευρωπαϊκή φωνή. 

 Διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεωνΣυνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99.5» με τους δημοσιογράφους Ν. Παπαδόπουλο και Β. Χιώτη.  

Κύρια σημεία της συνέντευξης:
 -      Ο κόσμος θέλει να τιμωρήσει τα δύο μεγάλα κόμματα και αναζητά μια διέξοδο σταθερότητας.-      Τα κόμματα πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.-      Πρέπει να γίνει μια εθνική Ελλάδος, αν θέλουμε να μείνουμε μέσα στο ευρώ.-      Αν ο Σαμαράς φοβάται να βγει σε διάλογο, εγώ δεν φοβάμαι. Είμαι έτοιμη να καθίσω κάτω με νούμερα, με στοιχεία και αλήθειες. -      Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να επενδύσει πάνω στην οργή και στην ανασφάλεια του κόσμου.-      Ο κόσμος δεν θέλει διαπιστώσεις, θέλει λύσεις και οι λύσεις αυτές πρέπει να κατατεθούν. -      Η λύση για τη λαθρομετανάστευση είναι κέντρα υποδοχής στην Τουρκία και άμεσος επαναπατρισμός.  

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Απριλίου, στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. 

Μεγάλη η απήχηση του Κώστα Κόλλια στον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας



Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου Βουλευτή Κώστα Κόλλια στην Κορινθία. Ο κ. Κόλλιας επισκέφθηκε τη Δευτέρα χωριά της Κεντρικής και Δυτικής Κορινθίας,  όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με αγρότες. Μετά το πέρας της περιοδείας του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Διαπιστώνω ότι ο αγώνας και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα βρίσκουν απήχηση στους παραγωγούς της Κορινθίας. Και χαίρομαι διότι έχω συμμετάσχει προσωπικά, τόσο στον αγώνα, όσο και στη διαμόρφωση των προτάσεών μας, μέσα από τη θητεία μου στη Γραμματεία Αγροτικού και στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της παράταξης.
Οι αγρότες μας βεβαίως ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ποιο είναι το πρόγραμμά μας. Επειδή όμως στο πολύ πρόσφατο παρελθόν εξαπατήθηκαν από τον κύριο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προεκλογικά έλεγε ότι ο αγροτικός τομέας είναι το κλειδί της ανάπτυξης και στη συνέχεια τον κατέστρεψε, εκείνο που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι το χειροπιαστό έργο. Έργο το οποίο αναγνωρίζουν στις προσπάθειες που έχω καταβάλει για το εισόδημά τους, τις αποζημιώσεις τους, για την επιστροφή του ΦΠΑ, για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Το Μνημόνιο και οι εν γένει επιλογές της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έχουν σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο. Όμως αυτά τα εμπόδια δεν μας σταμάτησαν ποτέ, ούτε εμένα ούτε τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους, από το να διεκδικούμε. Συζητήσαμε το μείζον πρόβλημα με τις αποζημιώσεις του περονόσπορου. Ενημέρωσα τους παραγωγούς για τη διαδικασία που προώθησε το Υπουργείο μέσω ΠΣΕΑ και τους εξήγησα γιατί από την αρχή εναντιώθηκα σε αυτήν την επιλογή. Τους πληροφόρησα ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του περονόσπορου επιβεβαιώνουν τους φόβους μου, καθώς δείχνουν ότι οι αποζημιώσεις, εάν υπάρξουν, θα καθυστερήσουν πολύ και θα είναι ελάχιστες.
Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο σύστημα των αποζημιώσεων. Ο νόμος για τον ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει, τόσο ως προς τον υπολογισμό της εισφοράς όσο και ως προς την καταβολή των αποζημιώσεων. Θα συνεχίσω να δίνω τον αγώνα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης των αμπελοκαλλιεργητών μας για τον περονόσπορο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βρούμε έναν ορθολογικό και οικονομικά βιώσιμο τρόπο να ξαναλειτουργήσει ο ΕΛΓΑ ως κοινωφελής οργανισμός υπέρ των αγροτών μας. Αυτό προϋποθέτει τη συνδρομή του κράτους, όπου και όποτε χρειάζεται, και αυτό θα διεκδικήσουμε, μέσα σε ένα νέο οικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον, με αναπτυξιακούς πλέον, και όχι εισπρακτικούς στόχους.»
  

Ο Βενιζέλος έπεισε τον Πύρρο Δήμα για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας είναι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές από την Ιπποκράτους, το πρόσωπο που επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ορίσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στράφηκε στον Πύρρο Δήμα, από τη στιγμή που δεν «περπάτησε» ο σχεδιασμός να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος ο άλλοτε Εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς.
Κατά της υποψηφιότητας Ζορμπά τάχθηκε πληθώρα στελεχών από όλες τις τάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου αναγκάστηκε να μην επιμείνει στον αρχηγό σχεδιασμό του.
Με τον Πύρρο Δήμα απ’ την άλλη, η επικοινωνία ήταν περισσότερο άνετη, καθώς ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και του Σίδνεϊ δεν είχε κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον του για τα κοινά. Πολιτικά δε, θεωρείται ότι κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, από την εποχή που ο σημερινός Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, τον είχε «επιστρατεύσει» στη dream team της Άρσης Βαρών, ως τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

ΦΙΛΛΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr

Το ΠΑΣΟΚ… δεν έχασε το χιούμορ του

Η πρόταση που περιγράφει την εντυπωσιακή είδηση, είναι από μόνη της οξύμωρη και αντιφατική: Το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.
Το απερχόμενο, κυρίως κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, που έχασε προ μηνών τη δεδηλωμένη στη Βουλή, όταν η κοινωνική συνείδηση των βουλευτών του τους οδήγησε στο να καταψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνει με την παραπάνω πρόθεσή του, ότι δεν έχει χάσει το πολιτικό θάρρος του. Ούτε φυσικά μια βαθιά αίσθηση του χιούμορ, που το συνοδεύει διαχρονικά, και ανεξαρτήτως του ηγέτη του.
Όπως φάνηκε και στη διαδικασία των εσωκομματικών «εκλογών», το ΠΑΣΟΚ έχει οφθαλμοφανές πρόβλημα να… εμφανίζεται στην κοινωνία. Κάτι που βιώνουν στο πετσί τους και οι υποψήφιοί του για τις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου, όπως φάνηκε χθες με το περιστατικό σε βάρος της Άννας Διαμαντοπούλου.
Το να πραγματοποιήσει λοιπόν «ανοιχτή συγκέντρωση», και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, που οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ υποβάθμισαν και συρρίκνωσαν, είναι όντως έκπληξη.
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως είναι η επιλογή του χώρου. Από το Πεδίο του Άρεως, στην Πλατεία Συντάγματος. Τι σχέση έχει αλήθεια το ΠΑΣΟΚ με το… Σύνταγμα, πλην της ακαδημαϊκής ιδιότητας του σημερινού Προέδρου του ως Συνταγματολόγου;
Από καμία έως ελάχιστη είναι η απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ που έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα το 1985, και σε όσες Αναθεωρήσεις πρωταγωνίστησε, πήγε το πολίτευμα πίσω, αντί να το σπρώξει προς το μέλλον. Ενώ σε όσες είχε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο για να τις μπλοκάρει.
MAΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Η αρχή του κακού…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Εννοείται ότι για όλα… φταίνε οι δυο εικονιζόμενοι. Χωρίς τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και τον Ρίτσαρντ Νίξον, που πρωταγωνίστησαν στο πρώτο debate της πολιτικής ιστορίας, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1960, οι τηλεμαχίες δεν θα είχαν μπει στη ζωή μας. Ούτε θα εξελίσσονταν σε μείζονα παράμετρο της επικαιρότητας. Γιατί έγινε αυτό; Επειδή, από εκείνο το «στοιχειωμένο» debate και μετά, όλοι θέλουν να γίνουν… Κένεντι, και κανένας… Νίξον. Κατά γενική ομολογία, ήταν το debate που έκρινε τις αμερικανικές εκλογές. Και άνοιξε τις πόρτες του Λευκού Οίκου για τον πιο χαρισματικό πολιτικό που εμφανίστηκε ποτέ στην Αμερική. Με εξαίρεση… τον αδελφό του.

statesmen.gr

Το Σάββατο στις 9.30 το βράδυ, αν θέλεις ανατροπή, έλα στο Ξυλόκαστρο !

Αν αποστρέφεσαι το παλιό που μας έφερε ως εδώ και αν οι έννοιες α ξ ι ο κ ρ α τ ί α, ε ι λ ι κ ρ ί ν ε ια και ή θ ο ς είναι στην πρώτη γραμμή των «πιστεύω» σου, θα ήταν τιμή μου :

το Σάββατο 28 Απριλίου στις 9:30 το βράδυ να είσαι κοντά μου, στο ξενοδοχείο Ξυλόκαστρο Beach
(παλαιά εθνική οδός, στο χωριό Μελίσσι, τηλ : 27430 61192),

σε μια ομιλία – συζήτηση
γ ι α  τ ο  α ύ ρ ι ο  α υ τ ή ς  τ η ς  χ ώ ρ α ς.

Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Υποψήφιος Βουλευτής, Νέα Δημοκρατία



Mύνημα ετοιμάζει ο Καραμανλής


.







Του Κώστα Λασκαράτου

Ο πρώην πρωθυπουργός ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να μπει στην πρώτη γραμμή του αγώνα, λύνοντας σήμερα το απόγευμα τη σιωπή του, μετά από 2,5 χρόνια.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα δηλώσει τη στήριξή του και την εμπιστοσύνη του στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα, με μια λιτή ανακοίνωση θα επιδιώξει να:
■Περιγράψει το διακύβευμα των Εθνικών Εκλογών της 6ης Μαΐου
■Εξηγήσει γιατί η ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί τη μόνη λύση για τον τόπο

Η γραπτή δήλωση του Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι εκτενής, εκτιμάται ωστόσο πως είναι ικανή να στείλει το μήνυμα της «πανστρατιάς» και της ενότητας στην κεντροδεξιά. Γι' αυτό το λόγο, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε όπως φαίνεται να αναφερθεί και ονομαστικά στη νέα ηγεσία του κόμματος, κάτι που δεν ήταν στα αρχικά του σχέδια.
Αν και η επαναφορά του Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι… ολική, καθώς δεν θα υπάρξουν ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις ή άλλες δημόσιες δηλώσεις, ο προεκλογικός αγώνας του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει ιδιαιτέρως αισθητός.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη κλείσει ραντεβού και συναντήσεις στη συμπρωτεύουσα, με πρόσωπα και φορείς που έχουν μεγάλη επιρροή στο κόμμα, προκειμένου να μεταφέρει και το δικό του μήνυμα για ενότητα και να υποστηρίξει την αναγκαιότητα στήριξης του Αντώνη Σαμαρά.
Οι σχέσεις άλλωστε των δυο ανδρών έχουν πια εδώ και αρκετό καιρό βελτιωθεί. Χαρακτηριστικός του καλού κλίματος που επικρατεί μεταξύ της νυν και της τέως ηγεσίας, ήταν ο σφικτός εναγκαλισμός του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, την περασμένη Κυριακή στο Ζάππειο, ενώ και η χθεσινή συνάντησή τους κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απέδειξε πως τα πυκνά σύννεφα του παρελθόντος, έχουν αραιώσει αρκετά.

Newsbomb.gr

Προσαγωγή του Γιώργου Κουρή για μη απόδοση ΦΠΑ

Λίγο μετά τις 12:30 άνδρες της Ασφάλειας του Π. Ψυχικού οδήγησαν στο τμήμα τον Γ. Κουρή.
Ο γνωστός εκδότης σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη από τους αστυνομικούς στο Τμήμα Ασφαλείας ώστε να γίνει έλεγχος αν υπάρχουν ενεργά χρέη προς το Δημόσιο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εκδότης προσήχθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 75.000 ευρώ. Η πρωτοβουλία της κίνησης ανήκει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη

newsit.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ «Με λένε Κατερίνα και είμαι Ελληνίδα»


Θραύση κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από δύο ημέρες στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μουτσάτσου.

Η ηθοποιός, σε αγγλική γλώσσα, εξηγεί τι είναι Ελλάδα σε όσους επικρίνουν τη χώρα μας και τους Έλληνες.

«Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση» λέει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.

«Γεια, δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτρα. Δεν πίνω ούζο, σπάω πιάτα ή λέω "Όπα" στην καθημερινότητα μου.
Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα να και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.
Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.
Πιστεύω στον ελληνισμό... Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα - και δεν είμαι η μόνη που οφείλει - είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.
Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.
Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες πάνω από 6.000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.
Με λέτε Greek αλλά είναι Ελληνίδα. ΌΧΙ Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
Το όνομα μου είναι Κατερίνα... Και είμαι Ελληνίδα
».

radar.gr

Πως θα ήθελα να ψηφίσει ένας 18χρονος σε λίγες μέρες

Γράφει η Τόνια Μ.
Μαθήτρια Α' Λυκείου
σε σχολείο της Κορινθίας

Σ’ αυτές τις εκλογές οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να συμμετάσχουν μαζικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να ψηφίσω, είμαι μόνο 16 ετών. Θα ήθελα όμως να ψηφίσει ένας 18χρονος σύμφωνα με όσα θέλω να του πω σήμερα.
Θα ήθελα να ψηφίσει με σύνεση και αναλογιζόμενος τι έχει να αντιμετωπίσει η χώρα από εδώ και πέρα. Η «γοητεία» των άκρων, όπως της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να τον παρασύρουν γιατί δεν μπορούν να είναι λύση εκείνοι που ασπάζονται τον φασισμό και το ναζισμό. Υπάρχουν και τα κόμματα της αριστεράς όπως και τα πρόσφατα ιδρυμένα κόμματα που νομίζω ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και στις ανάγκες της χώρας. Είναι κόμματα χωρίς κατεύθυνση, χωρίς περιεχόμενο. Η αριστερά, από την πλευρά της, είναι τόσο διασπασμένη και διαχωρισμένη που πριν λύσει τα προβλήματα της χώρας, μάλλον πρώτα θα επιδιώξει να λύσει τις δικές της εσωτερικές διαφορές και διαφωνίες. Και χρόνος για τέτοιες θεωρητικές αναζητήσεις δεν υπάρχει. Δυστυχώς.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Δυναμική παρουσία καταγράφουν οι προερχόμενοι από την Αυτοδιοίκηση υποψήφιοι των κομμάτων της Αριστεράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η aftodioikisi.gr, την πρωτιά στον αριθμό των υποψηφίων καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 63 άτομα, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 32, η Κοινωνική Συμφωνία με 14, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 10 και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 6 υποψηφίους.
Εκτός «συναγωνισμού», η ΔΗΜΑΡ (στα 9 άτομα ανέρχονται οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοί της), η οποία αποφάσισε τα μέλη της που είναι στην Αυτοδιοίκηση και κατέχουν θέσεις ευθύνης να μην κατέβουν ως υποψήφιοι, εκτός ελαχίστων. Και αυτό, «γιατί δε θέλει ο χώρος της Αυτοδιοίκησης να αποτελεί προθάλαμο για ανέλιξη κομματική και γιατί σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμό της αυτοδιοίκησης», όπως έλεγε χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικό στέλεχός της στην aftodioikisi.gr.

Στην Πελοπόννησο κατεβαίνουν 14 υποψήφιοι: 8 άτομα με το ΚΚΕ, 2 άτομα με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 2 με τους Οικολόγους Πράσινους ,1 με την Κοινωνική Συμφωνία και 1 με την ΔΗΜΑΡ


Αναλυτικότερα, οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι των κομμάτων της Αριστεράς στην Πελοπόννησο:

Νομός Κορινθίας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΡΑΣ- Δημοτικός Σύμβουλος Ευρωστίνης (Δημοκρατική Αριστερά)

Νομός Αργολίδας
ΔΕΛΟΥΚΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ - Τοπική Σύμβουλος Νίκαιας (Οικολόγοι Πράσινοι)

Νομός Αρκαδίας
ΑΔΑΜΗΣ ΤΑΚΗΣ Οικοδόμος, Δημοτικός Σύμβουλος Κυνουρίας (ΚΚΕ)

Νομός Λακωνίας
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ, πρώην νομάρχης Φθιώτιδας (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ)

Νομός Μεσσηνίας
ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Οδοντίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας (ΚΚΕ)
ΚΟΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ Δάσκαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας (ΚΚΕ)
ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Υπάλληλος του Δήμου, Στέλεχος του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)

Νομός Ηλείας
ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου (ΚΚΕ)
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδας (ΚΚΕ)

Νομός Αχαΐας
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Οικοδόμος, Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας (ΚΚΕ)
ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΑΘΗΣ Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας (ΚΚΕ)
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας (Οικολόγοι Πράσινοι)
ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν οι μόνοι που αντιτάχθηκαν στα σκοτεινά  σχέδια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μην εντάξουν το Καστελλόριζο στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, με την ένοχη συμπεριφορά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της μνημονιακής κυβέρνησης.
Με δύο σαφείς δηλώσεις του εκπροσώπου του κινήματος καταστήσαμε σαφές ότι δεν αποδεχόμαστε η Ολυμπιακή Φλόγα που είναι Ελληνική να μετέχει στα παιχνίδια που περιγράψαμε στην πρώτη μας ανακοίνωση.
Τώρα πληροφορούμαστε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι το πρόβλημα διευθετήθη. Μας ικανοποιεί πλήρως η εξέλιξη στην οποία είχαμε την αρχική και την πρωταγωνιστική πρωτοβουλία.
Ταυτόχρονα, ζητώ προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κύριο Σπύρο Καπράλο να ζητήσει συγγνώμη από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στους οποίους απέδωσε προεκλογικές σκοπιμότητες για ένα θέμα εξόχως εθνικό.

Το “Mega” αποκάλυψε το Επικρατείας της ΝΔ

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, τη σύνθεση του οποίου θα ανακοινώσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega» η Μαρία Σπυράκη, επικαλούμενη πηγές της Συγγρού και του στενού επιτελείου της «γαλάζιας» παράταξης.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα τόνισε η Μαρία Σπυράκη, σίγουροι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να θεωρούνται ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σε εκλόγιμες θέσεις, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε τιμητική, μη εκλόγιμη θέση.
Ακόμη, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει συζητήσει με τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Φράγκο Φραγκούλη το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ, αναζητείται και μια γυναίκα, για τις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Το Αρχαίο Λέπρεο όπως το παρουσιάζουν μαθητές του Γυμνασίου Ζαχάρως Ηλείας (video)

Χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και προβολής η αξιέπαινη πρωτοβουλία - προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Ζαχάρως Ηλείας για την προβολή και την ανάδειξη του Αρχαίου Λεπρέου,της αρχαίας πρωτεύουσας της Τριφυλίας 

.Το Λέπρεο (αρχ:Λέπρεος) ήταν πόλη της νότιας Ηλειακής Τριφυλίας
Το Λέπρεο (Στροβίτσι) είναι σήμερα ένα μικρό χωριό της Ολυμπίας του νομού Ηλείας χτισμένο σε κατάφυτη λοφώδη περιοχή στα υψώματα του όρους Μίνθη, βόρεια της αρχαίας Φυγαλείας και της κοιλάδας της Νέδας. Εύκολη οδική πρόσβαση υπάρχει από τον οδικό άξονα Κυπαρισσίας-Πύργου. Κοντά στο χωριό, στις πλαγιές υψώματος, βρίσκεται ο (μη περιφραγμένος) και εύκολα επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος του Αρχαίου Λέπρεου που περιλαμβάνει την ακρόπολη.

Κατοικήθηκε στα προϊστορικά χρόνια και έγινε από τις ισχυρότερες Ηλειακές πόλεις. Βρισκόταν στην Τριφυλία κοντά στο Σαμικό χτισμένο στους πρόποδες του όρους Μίνθη. Επώνυμος και ιδρυτής της πόλης ήταν ο Λέπρεος. ανιψιός του Αυγεία.  Σύμμαχος των Σπαρτιατών καταλήφθηκε από τους Ηλείους για να γίνει μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας κατά τον Πελοποnνησιακό πόλεμο. Το 146 π.χ. προσαρτήθηκε από τους Ρωμαίους στην Ηλεία. [4]
↑ [5] καὶ οἱ μὲν Λακεδαιμονίων πρέσβεις ἀνεχώρησαν ἐπ' οἴκου: ἔτυχον δὲ παρόντες ἐν Κορίνθῳ καὶ Ἀργείων πρέσβεις, οἳ ἐκέλευον τοὺς Κορινθίους ἰέναι ἐς τὴν ξυμμαχίαν καὶ μὴ μέλλειν: οἱ δὲ ἐς τὸν ὕστερον ξύλλογον αὐτοῖς τὸν παρὰ σφίσι προεῖπον ἥκειν. XXXI. ἦλθε δὲ καὶ Ἠλείων πρεσβεία εὐθὺς καὶ ἐποιήσατο πρὸς Κορινθίους ξυμμαχίαν πρῶτον, ἔπειτα ἐκεῖθεν ἐς Ἄργος ἐλθόντες, καθάπερ προείρητο, Ἀργείων ξύμμαχοι ἐγένοντο. διαφερόμενοι γὰρ ἐτύγχανον τοῖς Λακεδαιμονίοις περὶ Λεπρέου. [2] πολέμου γὰρ γενομένου ποτὲ πρὸς Ἀρκάδων τινὰς Λεπρεάταις καὶ Ἠλείων παρακληθέντων ὑπὸ Λεπρεατῶν ἐς ξυμμαχίαν ἐπὶ τῇ ἡμισείᾳ τῆς γῆς καὶ λυσάντων τὸν πόλεμον Ἠλεῖοι τὴν γῆν νεμομένοις αὐτοῖς τοῖς Λεπρεάταις τάλαντον ἔταξαν τῷ Διὶ τῷ Ὀλυμπίῳ ἀποφέρειν. [3] καὶ μέχρι μὲν τοῦ Ἀττικοῦ πολέμου ἀπέφερον, ἔπειτα παυσαμένων διὰ πρόφασιν τοῦ πολέμου οἱ Ἠλεῖοι ἐπηνάγκαζον, οἱ δ' ἐτράποντο πρὸς τοὺς Λακεδαιμονίους. καὶ δίκης Λακεδαιμονίοις ἐπιτραπείσης ὑποτοπήσαντες οἱ Ἠλεῖοι μὴ ἴσον ἕξειν ἀνέντες τὴν ἐπιτροπὴν Λερεατῶν τὴν γῆν ἔτεμον. [4] οἱ δὲ Λακεδαιμόνιοι οὐδὲν ἧσσον ἐδίκασαν αὐτονόμους εἶναι Λεπρεάτας καὶ ἀδικεῖν Ἠλείους, καὶ ὡς οὐκ ἐμμεινάντων τῇ ἐπιτροπῇ φρουρὰν ὁπλιτῶν ἐσέπεμψαν ἐς Λέπρεον. [5] οἱ δὲ Ἠλεῖοι νομίζοντες πόλιν σφῶν ἀφεστηκυῖαν δέξασθαι τοὺς Λακεδαιμονίους καὶ τὴν ξυνθήκην προφέροντες ἐν ᾗ εἴρητο, ἃ ἔχοντες ἐς τὸν Ἀττικὸν πόλεμον καθίσταντό τινες, ταῦτα ἔχοντας καὶ ἐξελθεῖν, ὡς οὐκ ἴσον ἔχοντες ἀφίστανται πρὸς τοὺς Ἀργείους, καὶ τὴν ξυμμαχίαν, ὥσπερ προείρητο, καὶ οὗτοι ἐποιήσαντο.Θουκιδίδου Ιστωριών Ε΄

200 Λεπρεάτες πολέμησαν στις Πλαταιές και τα ονόματα τους είχαν χαραχθεί στο άγαλμα του Δία στην Ολυμπία αλλά και στον τρίποδα των Δελφών[5].
.↑ XXIII. παρεξιόντι δὲ παρὰ τὴν ἐς τὸ βουλευτήριον ἔσοδον Ζεύς τε ἕστηκεν ἐπίγραμμα ἔχων οὐδὲν καὶ αὖθις ὡς πρὸς ἄρκτον ἐπιστρέψαντι ἄγαλμά ἐστι Διός: τοῦτο τέτραπται μὲν πρὸς ἀνίσχοντα ἥλιον, ἀνέθεσαν δὲ Ἑλλήνων ὅσοι Πλαταιᾶσιν ἐμαχέσαντο ἐναντία Μαρδονίου τε καὶ Μήδων. εἰσὶ δὲ καὶ ἐγγεγραμμέναι κατὰ τοῦ βάθρου τὰ δεξιὰ αἱ μετασχοῦσαι πόλεις τοῦ ἔργου, [...] καὶ Λεπρεᾶται, Λεπρεᾶται μὲν τῶν ἐκ τῆς Τριφυλίας μόνοι Παυσανία Ηλειακά Α΄
Στο Λέπρεο υπήρχε ναός της Δήμητρας χτισμένος με ωμές πλήθες , όταν πέρασε από εκεί ο Παυσανίας δεν υπήρχε κάποιο άγαλμα ή ιερό μέσα. [6].
 ↑ κατὰ δὲ ἐμὲ οὔτε μνῆμα ἐπίσημον οὔτε ἱερὸν ἦν θεῶν σφισιν οὐδενὸς πλήν γε Δήμητρος: πλίνθου δὲ καὶ τοῦτο ἐπεποίητο ὠμῆς καὶ οὐδὲν παρείχετο ἄγαλμα Παυσανία Ηλειακά Α΄
 Επίσης ναός του Διός Λευκέου ο οποίος δεν υπήρχε όταν πέρασε ο Παυσανίας από εκεί. [7]
↑ γενέσθαι δὲ οἱ Λεπρεῖταί σφισιν ἔλεγον ἐν τῇ πόλει Λευκαίου Διὸς ναὸν καὶ Λυκούργου τάφον τοῦ Ἀλέου καὶ ἄλλον Καύκωνος Παυσανία Ηλειακά Α΄
[8] Η αρχαία πόλη έχει ανασκαφεί το 1982 από τον Κωνσταντίνο Ζάχο . Βρίσκετε κοντά στο σημερινό χωριό Λέπρεο , ορατά είναι η αρχαία ακρόπολη και λείψανα των κτιρίων.
 ↑ ἐν δεξιᾷ δὲ ὑπὲρ αὐτὸ ἥ τε Τριφυλία καλουμένη καὶ πόλις ἐστὶν ἐν τῇ Τριφυλίᾳ Λέπρεος. ἐθέλουσι μὲν δὴ οἱ Λεπρεᾶται μοῖρα εἶναι τῶν Ἀρκάδων, φαίνονται δὲ Ἠλείων κατήκοοι τὸ ἐξ ἀρχῆς ὄντες: καὶ ὅσοι αὐτῶν Ὀλύμπια ἐνίκησαν, Ἠλείους ἐκ Λεπρέου σφᾶς ὁ κῆρυξ ἀνεῖπε. καὶ Ἀριστοφάνης ἐποίησεν ὡς Λέπρεος εἴη πόλισμα Ἠλείων.Παυσανία Ηλειακά Α΄

 Συγχαρτήρια σε όλα τα παιδιά του Γυμνασίου Ζαχάρως ιδιαίτερα στην  ανιψιά μου, Αναστασία,και στον καθηγητή τους που συνέβαλαν για το εξαιρετικό video τους με την προβολή και την ανάδειξη του Αρχαίου Λεπρέου, της αρχαίας πρωτεύουσας της Τριφυλίας . Παρουσιάσεις σαν την παρούσα αξίζουν ιδιαίτερης προβολής και επαίνου , καθώς αυτές γίνονται από μικρούς μαθητές , και συμβάλουν στην ανάπτηξη του τόπου, που τόσο έχουμε ανάγκη. Μακάρι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και μαθητές άλλων σχολείων για την ανάδειξη και άλλων ιστορικών χώρων. Μπράβο σέ όλη την ομάδα και τoyς πρωτείνω να ασχολήθουνμε την ανάδειξη και την παρουσία και της Μυθικής πόλης της Πύλου του Νέστορα, που βρισκόταν στη περιοχή του Κακόβατου , στο δρόμο προς Καλήδονα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ