Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Οκτώ χρόνια από το τιμημένο!

Στις 4 Ιουλίου του 2004, όλοι οι Έλληνες παρακολουθήσαμε το πιο όμορφο παραμύθι. Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας Γερμανός κόουτς και 23 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτοί νίκησαν τους Πορτογάλους με 1-0 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οχτώ χρόνια πριν, ένα έθνος φώναζε ρυθμικά «σήκωσέ το, το τιμημένο» και ο Ζαγοράκης το έκανε με χαρά και περηφάνια. Όλα αυτά μοιάζουν με χαμένο παράδεισο.
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/564114
 
 

Eπέστρεψαν τα “βουλευτικά” αυτοκίνητα


Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της με τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την ανεργία κλπ, οι «300» συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα βουλευτικά προνόμια, αρνούμενοι να «συντονιστούν» με τη… νέα εποχή.

Αύριο κληρώνονται τα… βουλευτικά αυτοκίνητα και είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 35 βουλευτές έχουν αρνηθεί να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Τα χρειαζόμαστε. Είναι ανάγκη για εμάς» δηλώνει η πλειοψηφία των Εθνοπατέρων, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια, περίπου ανά 4ετία, η Βουλή ανανεώνει το στόλο των αυτοκινήτων που παραχωρεί στα μέλη της με τη μέθοδο του leasing. Το πρωί της Πέμπτης οι λιμουζίνες όσων δεν εξελέγησαν «κληρώνονται» με αποδέκτες τους νεοεισερχόμενους βουλευτές.

Από αυτούς μόλις οι 11 απαρνήθηκαν του προνομίου και μεταξύ αυτών είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, αλλά και ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας,

Παράλληλα από τους παλαιότερους βουλευτές δεν ξεπερνούν τους 24 αυτοί που δήλωσαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως θα αρκεστούν στο δικό τους, προσωπικό όχημα για τις μετακινήσεις τους.

Μεταξύ αυτών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το είχε παραδώσει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, θα προμηθευτεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα προκειμένου, όπως λέει, να τα παραχωρήσει σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που αναφέρει η Χρυσή Αυγή δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και άρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μέχρι 1300 κυβικά δικαιούνται οι βουλευτές της Αττικής και μέχρι 1600 κυβικά οι βουλευτές της περιφέρειας καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας τον Σεπτέμβριο του 2011 και επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, είχαν καταργηθεί τα πολυτελή και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν και τα 3600 κυβικά, και η Βουλή είχε εξοικονομήσει στον προϋπολογισμό της ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

newsit.gr

Διάβημα του ΥΠΕΞ για τις προκλήσεις του Κάμερον

Σάλος προκλήθηκε στην Ελλάδα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας για κλείσμο των συνόρων για τους Έλληνες.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος κάλεσε τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Ντέιβιντ Λάντσμαν και του επεσήμανε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, μπορούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να δυσκολέψουν τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κάμερον, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σε επιτροπή της βρετανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για ενδεχόμενα κύματα μετανάστευσης από υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, είχε αναφέρει ότι είναι πιθανή η λήψη μέτρων για τον περιορισμό μεταναστευτικών ρευμάτων, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι αυτό δεν θα συμβεί.

newsit.gr

Ελλείψεις σε προσωπικό λόγω συνταξιοδότησης στην Εφορία

 
Mεγάλο «αγκάθι» είναι η επίτευξη του στόχου της απομάκρυνσης 150.000 υπαλλήλων, που έχει δεσμευθεί η χώρα μας να πραγματοποιήσει βάσει του Μνημονίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Κορινθίας και Αργολίδας κ. Χρήστος Ρέππας. Παράλληλα ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε και στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας πως δεν είναι πραγματικότητα αυτά που λέγονται σύμφωνα με την απογραφή , αντιθέτως υπάρχουν ελλείψεις λόγο συνταξιοδότησης των περισσοτέρων. Τέλος έκανε λόγο και για τη συγχώνευση των οργανισμών λέγοντας ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για τις ανάγκες των οικονομικών οργανισμών σε σύγκριση με αλλά ευρωπαϊκά κράτη…
 
korinthianews.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΝΟ 39

Δημοσκόπηση για Π.Β.Φ



&







ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!!!!

1) 28 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!! ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η 11η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ Π. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

2) 28 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΚΙΝΗΤΟΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ & ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!!

3) Η 8ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΩΣ ΤΗΝ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΙΕΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Ντροπή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η λειτουργία των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ μετά τις 30/6/2012




Ντροπή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης τη μέχρι τις 30/6/2012 λειτουργία των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ, κάτι το οποίο όπως τόνισε με έμφαση «είχε καταστήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου παράδειγμα προς αποφυγή» απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε τη σταθερή θέση της Περιφέρειας για παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ από 1/7/2012 και ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της η νέα αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και με επανειλημμένες συσκέψεις με όλες τις δημοτικές αρχές ζήτησε την εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ, ο οποίος προβλέπει την εγκατάσταση δεματοποιητών για την προσωρινή διαχείριση.
«Ανεξάρτητα απ’ το αν συμφωνούμε ή όχι με την εγκατάσταση των δεματοποιητών οφείλουμε να εφαρμόσουμε τον ΠΕΣΔΑ, ο οποίος έχει ψηφιστεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, μερικές από τις οποίες είναι οι ίδιες και σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.
Υπενθύμισε επίσης ο Περιφερειάρχης ότι από τις πρώην Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είχαν δοθεί 12 και πλέον εκατομμύρια ευρώ για την αγορά δεματοποιητών, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται ακόμα και σήμερα στις αποθήκες.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της χωροθέτησης εγκατάστασης των δεματοποιητών, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αυτή είναι ξεκάθαρα ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο χώρος από τη δημοτική αρχή, θα προχωρήσει γρήγορα τις απαραίτητες διαδικασίες για τη νόμιμη εγκατάστασή τους.
Απευθυνόμενος στους Δήμους που δεν έχουν χωροθετήσει την εγκατάσταση δεματοποιητών ο Περιφερειάρχης τους προέτρεψε να σπεύσουν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο και τους διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα τους και ότι θα συνεργαστεί μαζί τους όπου απαιτείται. 
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε επίσης ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι με απόλυτη ομαλότητα εξελίσσεται ο διεθνής διαγωνισμός για την οριστική διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσει η β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, ο οποίος θα οδηγήσει στην επιλογή του τελικού αναδόχου».
Σχετικά με την απόφαση για κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ από 1/7, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι αυτό είναι απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και «οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση θα επιφέρει δυσβάστακτα πρόστιμα και για τις δημοτικές αρχές και για τους πολίτες».

ΠΑΣΟΚ: Τα εσωκομματικά στο επίκεντρο εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης

      
ΠΑΣΟΚ: Τα εσωκομματικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Ερωτηματικό το τι θα πράξουν οι
          
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι Εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.
Κατ’ αρχήν, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει σε αυτή το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και για την «ανασύσταση» του κόμματος που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό.
Παράλληλα, όλοι, όμως, περιμένουν με αγωνία να δουν το κατά πόσο θα βρίσκονται στη Συνδιάσκεψη όλα τα «κορυφαία» στελέχη του κόμματος, καθώς το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι και πάλι σε πολύ άσχημο επίπεδο έπειτα από την απόφαση να μη συμμετάσχει με στελέχη του στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η νέα κυβέρνηση - Τι θα ζητηθεί

Έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η νέα κυβέρνηση - Τι θα ζητηθεί. Σχέδιο για ελάφρυνση του χρέους κατά 91 δισ. ευρώ
          

Η ώρα της αλήθειας για τη νέα κυβέρνηση έφτασε, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την επιστροφή της τρόικας στη χώρα για ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, το πρωί, αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ). Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς, ο γενικός γραμματέας Ηλ. Πλασκοβίτης καθώς επίσης και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Αργότερα, το μεσημέρι, με τους επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθεί (για λίγη ώρα, καθώς ακόμη αναρρώνει) και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Πάντως, οι πρώτες συναντήσεις παραγόντων του υπουργείου οικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας πραγματοποιούνται ήδη από σήμερα, Τετάρτη. Στις συναντήσεις αυτές, τα κλιμάκια τη τρόικας εξετάζουν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, το βάθος της ύφεσης, καθώς και την ανεργία, ενώ αργότερα αναμένεται να εξεταστούν τα έσοδα και οι δαπάνες.
Οι επικεφαλής της τρόικας, δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ στην Αθήνα, καθώς αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τις συναντήσεις που θα έχουν με τους υπουργούς της κυβέρνησης το Σάββατο. Ωστόσο, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου προκειμένου να αρχίσουν οι «πραγματικές» διαπραγματεύσεις.

Σκιώδεις κυβερνήσεις όρισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τη δική του «σκιώδη κυβέρνηση» σχημάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Τα μέλη του κόμματος που θα αποτελούν τη «σκιώδη κυβέρνηση», ανέλαβαν συγκεκριμένους τομείς δράσης, ούτως ώστε να ασκούν έλεγχο στο κυβερνητικό έργο.

Το μελάνι της (δικής μας) 4ης Ιουλίου… στέγνωσε

Ο Τόμας Τζέφερσον και το… πνεύμα του, θα πρέπει να δείξουν κατανόηση. Εδώ και οκτώ χρόνια, από το καλοκαίρι του 2004, η 4η Ιουλίου δεν συνιστά μονοθεματική βουτιά στην ιστορική μνήμη. Φυσικά και η υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας από το αμερικανικό Κογκρέσο στη Φιλαδέλφεια, την 4η Ιουλίου του 1776, είναι η στιγμή… των στιγμών, υπό την έννοια ότι γέννησε ένα κράτος, το ισχυρότερο στην ανθρώπινη ιστορία. Στις 4 Ιουλίου του 2004 όμως, βρήκαμε και εμείς μια… γωνίτσα στην εξέλιξη της Ιστορίας, με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία. Από την ομάδα του Ρεχάγκελ, στη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών σε συλλογικό επίπεδο αθλημάτων. Ήταν σαν να υπογράψαμε τη δική μας Διακήρυξη Ανεξάρτησίας. Μόνο που το μελάνι στέγνωσε μετά από έξι χρόνια. Ένα μεσημέρι Παρασκευής στο Καστελόριζο.

MΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Τσίπρας “γέρασε” πρόωρα…

Ηλικιακά αλλά και πολιτικά, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη δυνατότητα να εκφράσει το νέο και το διαφορετικό. Τη γενιά που έρχεται, για να διορθώσει το… έπος της Γενιάς του Πολυτεχνείου, που οδήγησε την Ελλάδα στο γκρεμό, αγκιστρώνοντας στο εθνικό dna παθογένειες και στρεβλώσεις τις οποίες κουβαλά περίπου ως εθνική προίκα για τις γενιές που έρχονται.
Νέος, Αριστερός, με προφανή επικοινωνιακά χαρίσματα, και με αυταπόδεικτη βελτίωση της ρητορικής αλλά και της εικόνας του, στα χρόνια που πέρασαν από την ημέρα που ο Αλέκος Αλαβάνος… δεν ζύγισε καλά τα δεδομένα, και τον επέβαλε ως διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την πολιτική προίκα του Αλέξη Τσίπρα, που ωστόσο ο ίδιος ο επικεφαλής ενός κόμματος γεμάτου συνιστώσες, προτίμησε να χαραμίσει, να υπονομεύσει, να ακυρώσει. Τόσο με τη ρητορική που ανέπτυξε προεκλογικά, όσο και με τη στάση πλήρους αποστασιοποιήσής του από την εθνική προσπάθεια μετεκλογικά, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βουνό, για να θυμηθούμε τις ιστορικές αναζητήσεις της Αριστεράς.
Το πρόβλημα που δεν υπολόγιζε είναι ότι, εκεί ψηλά στο βουνό, δεν βρήκε κανέναν πρόθυμο να τον ακολουθήσει στην επανάσταση. Αντιθέτως, βρήκε… σκιές, γνώριμες και ξεχασμένες από το πρόσφατο χθες, που έσπευσαν να πιάσουν στασίδι στο “νέο ΠΑΣΟΚ”, μόλις διαπίστωσαν ότι το ορίτζιναλ Κίνημα… συνώνυμο της εξουσίας, έχασε κάθε δυνατότητα προοπτικής για το μέλλον.
Κάπως έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας “γέρασε” πρόωρα. Η δε χθεσινή στρατηγική επιλογή τακτικισμών και συμβιβασμών, με τη συγκρότηση της σκιώδους κυβέρνησής του, δείχνει ότι ο χρόνος δεν είναι πλέον σύμμαχος. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και του προέδρου του.
Το μέλλον τον ξεπερνά. Επειδή δεν βρίσκεται σε σχέση ελεύθερης συμβίωσης με την πραγματικότητα. Αλλά σε καθεστώς εξάρτησης. Σε πλήρη αντίθεση με τις συμπεριφορές… παιδικής χαράς, τις οποίες αγκαλιάζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ηλικία 36 ετών, ανήκει στη γενιά που έρχεται, και θέλει να απαλλάξει την Ελλάδα από την κουρασμένη Γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι ήδη βουλευτής Α’ Αθηνών. Στη φάση της πολιτικής εκτόξευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κεντρικό ρόλο στη χάραξη της πολιτικής στρατηγικής, αλλά και στην προβολή των θέσεων του κόμματος. Στις τηλεοπτικές μονομαχίες της, στρίμωξε πολιτικούς από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων βρήκαν στέγη στην πρώτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές τη 17ης Ιουνίου. Η ίδια, προσπαθεί να προσπεράσει τον αυτοπροσδιορισμό “η κόρη του Κωνσταντόπουλου”, και να βάλει υποθήκες για το προσωπικό μέλλον της. Στη μετά Τσίπρα εποχή.
Η περί ης ο λόγος Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο σκιώδους υπουργού Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα να ελέγχει και να αναδεικνύει τυχόν κακώς κείμενα της κυβέρνησης στον χώρο της Θέμιδος. Στον φυσικό της χώρο, θα έλεγε κανείς, μιας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών.
Με την ενασχόλησή της με τους θεσμούς, η κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, η οποία διαθέτει επικοινωνιακές ικανότητες, και δομημένο πολιτικό λόγο, θα έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους στη σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και να αποκτήσει προβάδισμα για την “επόμενη μέρα”, με δεδομένη την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραμείνει… ισόβιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ /statesmen.gr

Από Ιούλιο σε Ιούλιο: Η μάχη του Τίποτα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Βρισκόμαστε στον Ιούλιο του 2012. Επετειακός μήνας της πέμπτης κατά σειράν «σωτηρίας» της χώρας – ακολούθησαν τουλάχιστον άλλες τόσες.

Στις 21 Ιουλίου του 2011, η Σύνοδος Κορυφής είχε λάβει τις γνωστές «σημαντικές» αποφάσεις της πρώτης περικοπής του χρέους, δια της ολικής αναδιάρθρωσής του, οπότε είχαμε πληροφορηθεί πως επιτέλους «μπήκε πάτος στο βαρέλι».

Ο κ. Παπανδρέου είχε επιστρέψει θριαμβευτής, είχε καταχειροκροτηθεί μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και είχε μιλήσει για «τεράστιο βήμα μπροστά», για την φοβερή «διαπραγματευτική τακτική» που είχε ακολουθηθεί, για το «προσωπικό του στοίχημα», ενώ μας είχε διαβεβαιώσει πως «οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει πως θα αφοσιωθεί με όλες της τις δυνάμεις στην ανάκαμψη της Ελλάδας.

Αναθεώρηση σχεδίου πόλης Λυγιάς

Την Παρασκευή 29/06/2012 ο φάκελος της πρότασης για την Αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Λυγιάς διαβιβάστηκε από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΚΑ.
Η Δημοτική Αρχή εργάστηκε με επιμονή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, για να προχωρήσει το θέμα της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Λυγιάς που για χρόνια παρέμενε στην Δ/νση ΠΕ.ΧΩ. της Τρίπολης. Ο φάκελος είχε κατατεθεί τον Μάιο του 2005 στην παραπάνω υπηρεσία και τα τελευταία συμπληρωματικά στοιχεία του φακέλου στάλθηκαν τον Οκτώβριο του 2009. Από τον Ιανουάριο του 2011 ο Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον αρμόδιο υπάλληλο της Τρίπολης προκειμένου να διαβιβαστεί το συντομότερο δυνατό ο φάκελος στο ΥΠΕΚΑ που έχει την αρμοδιότητα έγκρισης της πρότασης αναθεώρησης. Τον Απρίλιο του 2012 ζητήσαμε εγγράφως την δέσμευση της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ για τον χρόνο αποστολής του φακέλου και μας απάντησαν ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου ο φάκελος θα έχει διαβιβαστεί στο ΥΠΕΚΑ όπως και έγινε.
Θεωρούμε ότι ένα βασικό στάδιο της μελέτης ολοκληρώθηκε. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε και στο ΥΠΕΚΑ να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την έγκριση της πρότασης αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Λυγιάς που θα προσφέρει στους κατοίκους αλλά και σε όλη την περιοχή ένα μοχλό ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής που για πολλά χρόνια έλειπε και καθήλωνε ένα χωριό στην στασιμότητα.

Eκμίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στη Λυκοποριά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ-ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική επαναληπτική δημοπρασία (διενέργεια αναπλειστηριασμού) τη Δευτέρα 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, εμβαδού 116,44 τ.μ. (τμήμα του ισογείου του τέως Κοινοτικού Καταστήματος) που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Λυκοποριάς.
Σε περίπτωση που η δημοπρασία δεν πραγματοποιηθεί την ανωτέρω ημερομηνία θα γίνει στις 23-7-2012, ημέρα Δευτέρα, την ίδια ώρα και με τους ίδιους όρους.
Η μίσθωση είναι εμπορική και θα έχει διάρκεια εννέα (9) ετών, με δικαίωμα του μισθωτή στη λήξη της σύμβασης να ζητήσει και να λάβει τριετή παράταση.
Το μίσθιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «παραδοσιακό καφενείο».
Το μίσθωμα ορίζεται μηνιαίο.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς: τριακόσια δέκα ευρώ (310,00 €).
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας εγγυητική επιστολή από αναγνωρισμένη τράπεζα ή γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης ποσού ίσου με το 1/10 του ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς ενός έτους (372,00 €) και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην αναλυτική διακήρυξη.
Τη διακήρυξη μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 27433 60244). Η διακήρυξη επίσης διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.
Tα έξοδα δημοσίευσης θα βαρύνουν τον μισθωτή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Αγγίξαμε" το Σωματίδιο του Θεού; - Reuters: Ανακαλύφθηκε σωματίδιο που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Higgs!



Είναι γεγονός! Το Σωματίδιο του Θεού, έγινε ορατό! Πριν από λίγο σύμφωνα με το Reuters, ανακοινώθηκε η ύπαρξη ενός σωματιδίου που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο Higgs.
Δηλαδή ένα σωματίδιο που είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη μάζας χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε βαρύτητα στο Σύμπαν!

"Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ανακαλύφθηκε ένα σωματίδιο σύμφωνο με τη θεωρία του μποζονίου Χιγκς", ανακοίνωσε ο Τζον Γούμερσλι, επικεφαλής του Science and Technology Facilities Council της Βρετανίας.
Παράλληλα ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος του δύο ερευνητικών ομάδων του CERN κοντά στη Γενεύη δήλωσε: "Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό αποτέλεσμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ ισχυρό και θεμελιωμένο".


Διαδικασίες επαλήθευσης είναι ακόμη αναγκαίες για να διασφαλισθεί ότι πρόκειται πραγματικά για τον κρίκο που λείπει στην αλυσίδα των στοιχειωδών σωματιδίων, πρόσθεσε ο Τζο Ινκαντέλα, κατά τη διάρκεια επιστημονικού σεμιναρίου που οργανώθηκε στη Γενεύη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Ερευνας.

H παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το 2012 ξεκίνησε στις 10 ώρα Ελλάδας. ΔΕΙΤΕ LIVE
Στις 11.00 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη για την επεξήγηση των αποτελεσμάτων στα ΜΜΕ.
Στην παρουσίαση είναι παρόντες ο Βρετανός Πίτερ Χιγκς και άλλοι επιστήμονες που βοήθησαν στη διατύπωση της θεωρίας για τον μηχανισμό του Χιγκς στις αρχές της δεκαετίας του 1960
Πως φτάσαμε μέχρι εδώΥστερα από μελέτη 600.000 σωματιδίων, οι επιστήμονες ξεχώρισαν 7.000 και έμειναν τελικά 160 με την μάζα του σωματιδίου του Higgs.
Η ανακάλυψη του μποζονίου θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πως συμπεριφέρεται ο κόσμος που μας περιβάλλει. Από τους γαλαξίες και τα αστέρια, έως την ζωή μας πάνω στην Γη.

Πως μοιάζει:

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με μια θάλασσα από ιξώδες υγρό στην οποία καθώς περνούν τα σωματίδια, επιδραδύνονται και αποκτούν μάζα. Κάθε πεδίο έχει και το σωματίδιό του.

Εφόσον η επιστημονική κοινότητα αποδεχθεί την ύπαρξη του μποζονίου του Higgs, τότε, θα ανοίξει ο δρόμος για μια καινούρια φυσική.

Τι είναι το σωματίδιο του Higgs

Είναι γνωστό ως Σωματίδιο του Θεού. Η ύπαρξη του μποζονίου του Higgs προτάθηκε την δεκαετία του 60 από το βρετανό φυσικό Peter Higgs, ως ένας τρόπος να εξηγηθεί η αιτία που τα υπόλοιπα σωματίδια έχουν μάζα.

Τι είναι τα πρωτόνια Βρίσκονται στον πυρηνα των ατόμων που είναι βασική μονάδα ύλης. Τα πρωτόνια αποτελούνται από ακόμη μικρότερα σωματίδια: τρία Κουάρκ που συγκρατούνται από Γλουόνια.

newsit.gr

Kαλοκαιρινές πυρκαγιές

Σας αποστέλλουμε 2 τηλεοπτικά και 5 ηχητικά μηνύματα του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΥΠΕΚΑ.

Παρακαλούμε για την κατά το δυνατόν περισσότερη προβολή τους στο τηλεοπτικό η ραδιοφωνικό σας κοινό.

Περίπου 7 στις 10 πυρκαγιές τυγχάνουν από ανθρωπινή αμέλεια, με τις κυριότερες αιτίες να είναι (με σειρά σπουδαιότητας κατ' εκτίμηση)

1. Παράνομες η νόμιμες ενέργειες σε αφύλακτες χωματερές.

2. Υπαίθριες αγροτικές και άλλες εργασίες (το κάψιμο κλαριών η απορριμμάτων από 1η Μάιου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου είναι αυτόφωρο αδίκημα)

3. Κακοσυντηρημενα δίκτυα ΔΕΗ.

4. Αμέλεια οδηγών.


Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια σας στην ενημέρωση του κοινού.


Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η σπιτική λεμονάδα της Παρούλας...


Τον Ιούνιο με τις ζέστες, φτιάξαμε σπιτική λεμονάδα και την "τσακίζαμε" οικογενειακώς. Με νερό ή με σόδα γίνεται ένα θεσπέσιο αναψυκτικό και θυμήθηκα την κυρά Παρούλα, τη μάνα του κολλητού Βασίλη, που όταν πηγαίναμε καταϊδρωμένοι στο σπίτι της, μάς έβαζε ένα ποτήρι και το ρουφάγαμε μέχρι τελευταίας σταγόνας.
Απορία: Γιατί να μη σερβίρουν όλα τα καφέ τέτοια αναψυκτικά; Λεμονάδα σπιτική, βυσσινάδα με 3-4 βύσσινα στον πάτο κλπ κλπ; Γιατί δεν κάνουμε γλυκά, μαρμελάδες και πόσα άλλα από τα προϊόντα της περιοχής και να τα εντάξουμε στο μενού των σπιτιών μας, των καταστημάτων εστίασης και των ξενοδοχείων μας; Φτηνό κόστος, υψηλή ποιότητα και πολλαπλά οφέλη για όλους!!! Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι επισκέπτες θα έπαιρναν ένα κιβώτιο λεμόνια μαζί τους φεύγοντας για να φτιάξουν λεμονάδα και στα σπίτια τους.
Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό. Φανταστείτε όταν ρώτησαν σήμερα στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" τον πρόεδρο των καταστηματαρχών Ηλία Χούπα (βίντεο) για τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουριστικό τομέα, να μπορούσε να απαντήσει:
"Είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημά μας. Στα καφέ της περιοχής μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές λεμονάδες, πορτοκαλάδες, βυσσινάδες και άλλους φρέσκους χυμούς από τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης, στα εστιατόριά μας μπορείτε να βρείτε ένα γαστρονομικό θησαυρό από τοπικές παραδοσιακές συνταγές βασισμένο στο ξακουστό ελαιόλαδο της Κορινθίας και σε άλλα τοπικά προϊόντα. Στα ξενοδοχεία μας και στο πρωινό που θα πάρουν οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαρμελάδες, μέλι και χυμούς της περιοχής..." και άλλα τέτοια.
Η πολύ καλή παρουσίαση που έγινε σήμερα στην εκπομπή από τον Αποστόλη Θεοδωρόπουλο και τον Ηλία Χούπα θα είχε απείρως καλύτερα αποτελέσματα, ε;. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να υλοποιήσουμε ένα τοπικό σύμφωνο ποιότητας που θα δώσει τεράστια ώθηση σε όλη την περιοχή...
 
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Ziria Music Festival Νίκος Δόϊκας

Τον Πελπίδα Καλλίρη επιλέγει ο Μεϊμαράκης για τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής

Δυο κατεξοχήν δικούς του ανθρώπους, τον Πελοπίδα Καλλίρη και τον Κώστα Δόλογλου φαίνεται να επιλέγει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τους βασικούς πολιτικούς ρόλους στη Βουλή, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πελοπίδας Καλλίρης δείχνει να είναι εκείνος τον οποίο θα εμπιστευτεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, ενώ ο Κώστας Δόλογλου θα αξιοποιηθεί στην αμέσως επόμενη, ως Ειδικός Γραμματέας.
Τόσο ο Πελοπίδας Καλλίρης όσο και ο Κώστας Δόλογλου είναι στελέχη με πολυετή θητεία και προσφορά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αμφότεροι έχουν ως εσωκομματική αναφορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στράφηκε σε εκείνους, μετά την πανηγυρική και σαρωτική εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, με τον μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό αριθμό ψήφων.
Ο Πελοπίδας Καλλίρης ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Κόρινθο, ενώ ως οικονομολόγος είναι από το 2008 πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ο Κώστας Δόλογλου από την πλευρά του, είχε ενεργό ρόλο στη Ρηγίλλης επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, καθώς και στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Ο Πεντέας διευθυντής του Λυκουρέντζου

Ο Σταύρος Πεντέας προστίθεται στο επιτελείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου στην οδό Αριστοτέλους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του πολιτικού γραφείου του νέου υπουργού Υγείας. Ο κ. Πεντέας είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με μακρά διαδρομή, καθώς επί διακυβέρνησης Καραμανλή βρέθηκε επικεφαλής στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ στη συνέχεια, στα χρόνια της αντιπολίτευσης, και μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκε στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Με την προσθήκη του Σταύρου Πεντέα, το γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου ενδυμώνει περαιτέρω, καθώς ρόλο θα έχει και ο Χρυσόστομος Χαριτωνίδης, επίσης κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με πολυετή διαδρομή, που την περίοδο Καραμανλή βρέθηκε στο γραφείο του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, όταν ο τότε υπουργός Επικρατείας διερευνούσε την προοπτική να είναι υποψήφιος με σταυρό στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.
statesmen.gr

Ο Γκιουλέκας για Γραμματέας της Κ.Ο.

Ανατροπή εν όψει στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνιστή τον Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος, ενώ μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως ο σχεδόν βέβαιος νέος Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κυβερνώντος κόμματος, προβάλλει πλέον ως το φαβορί για να διαδεχθεί τον Κώστα Τασούλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο Κώστας Γκιουλέκας θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός που μπορεί να ενώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μια δύσκολη μάλιστα πολιτικά περίοδο, ενώ καταγράφει αποδοχή σχεδόν στο σύνολο της Νέας Δημοκρατίας. Το όνομά του για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήρθε στο προσκήνιο μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει στην κυβέρνηση τον Κώστα Τσιάρα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού. Ο κ. Τσιάρας ήταν μέχρι πρότινος ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Κώστα Τασούλα.
Η θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κομματικό αξίωμα που αναζητεί καινούριο… ένοικο, μετά από αυτό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Συγγρού, που έμεινε κενό μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου.

statesmen.gr

Μανιτάκης: Πρόγραμμα 100 ημερών για το Δημόσιο χωρίς απολύσεις προς το παρόν


Για μονόδρομο στις αλλαγές στο κράτος υπό την παρούσα δεινή δημοσιονομική κατάσταση έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, την ομιλία του στο Συνέδριο του «Εκόνομιστ», σημειώνοντας παράλληλα πως οι περικοπές χωρίς ταυτόχρονη ριζική αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα οδηγούν σε αδιέξοδο. «Η οριζόντια περικοπή προσωπικού, χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση και εκτίμηση των αναγκών των δημόσιων υπηρεσιών για τον εντοπισμό του πραγματικά πλεονάζοντος προσωπικού, δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις σε δομές που παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ανέπαφοι Οργανισμοί των οποίων η κατάργηση ή η συγχώνευση δε θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Τρίπολη: Δεκαήμερο προσφορών και έκθεση βιβλίου στην πόλη

Την έναρξη δεκαήμερου προσφορών από την Πέμπτη 5 Ιουλίου έως και την παραμονή της επίσημης έναρξης των εκπτώσεων, το Σάββατο 14 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης με τη συμμετοχή όλων των εμπορικών καταστημάτων της πόλης.
Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, εντάσσεται στο πλαίσιο της έναρξης του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Τρίπολης, και έχει σκοπό τόσο την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, όσο και να αποτελέσουν οι προσφορές ένα ακόμα κίνητρο για αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης. Παράλληλα, στην πλατεία Άρεως συνεχίζεται με επιτυχία η 12η έκθεση βιβλίου που θα διαρκέσει ως και τις 11 Ιουλίου.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ο Σκλιας έρχεται, ο Ξηρός φεύγει...

Τους φακέλλους του μαζεύει μετά την υποβολή της παραίτησής του, ο. κατά Αντώνη Μανιτάκη ικανός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Θανάσης Ξηρός.
Άνθρωπος του Χ. Καστανίδη, ο Ξηρός παρά τις προτροπές Μανιατάκη προς το νέο υπουργός Ε. Στυλιανίδη δεν φαίνεται να χωράει στο νέο σχήμα.
Άλλωστε, ήδη ο Ευριπίδης έχει στείλει την πρόταση του προς το Μαξίμου που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα γίνει αποδεκτή: Πρόκειται για το γενικό γραμματέα του και επί θητείας στο Μεταφορών, Παντελή Σκλια, ο οποίος έχει θητεύσει στην Αυτοδιοίκηση ως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

aftodioikisi.gr