Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης στο Ground Zero: «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής»

 

Μητσοτάκης στο Ground Zero: «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής» 

Το μνημείο στο Ground Zero, στο σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στα ονόματα των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους ελληνικά σημαιάκια και κατέθεσε στεφάνι στο μοναδικό δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο επέζησε κατά την τρομοκρατική επίθεση.Δίπλα στον πρωθυπουργό ήταν η κυρία Ανθούλα Κατσιματίδη η οποία έχασε τον αδερφό της Γιάννη στην τρομοκρατική επίθεση.

Μητσοτάκης στο CNN: Αυτού του είδους η ρητορική από την Τουρκία είναι απαράδεκτη

 Μητσοτάκης στο CNN: Αυτού του είδους η ρητορική από την Τουρκία είναι απαράδεκτη 

Για πόλεμο fake news και για παιχνίδια της Τουρκίας και εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο CNN.

Κληθείς να απαντήσει σε όσα του καταλόγισε ο Ερντογάν από τον ΟΗΕ και ειδικά για το μεταναστευτικό είπε: «Αυτός είναι ένας απαράδεκτος ισχυρισμός. Η Ελλάδα σώζει καθημερινά χιλιάδες στην θάλασσα. Μόλις σήμερα είχαμε δυο ναυάγια και σώσαμε πάνω από 100 ανθρώπους ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά».

Συμβάσεις έργων, ύψους 2, 2 εκατ. ευρώ για την Κορινθία

  

Συμβάσεις έργων ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Συγχρόνως, υπέγραψε και συμφωνητικά εργασιών, συνολικής δαπάνης 402.718 ευρώ.

Πρόκειται για έργα βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Λουτρακίου – Περαχώρας και του δρόμου Νεμέα – Ψάρι – Σκοτεινή.

Τα εργολαβικά είχαν να κάνουν με εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε περιοχές των δήμων Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Κορίνθου, Νεμέας και Λουτρακίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας, επισκέφτηκε τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου και είδε από κοντά εργασίες που γίνονται εκεί.

Φθινοπωρινή μπόρα προκάλεσε προβλήματα σε δρόμους και σπίτια στο Ναύπλιο

 

 Δρόμοι και υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν στο Ναύπλιο νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, από την αναπάντεχη φθινοπωρινή βροχή.  

Η μπόρα δεν κράτησε παραπάνω από μισή ώρα, ήταν όμως αρκετή ώστε να προκαλέσει προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους, όπως στις οδούς Μπουμπουλίνας, Άργους, Σιδηράς Μεραρχίας, την Ενδεκάτη, τον πεζόδρομο Β. Κωνσταντίνου και την Παραλιακή.

Η μπόρα δεν κράτησε παραπάνω από μισή ώρα, ήταν όμως αρκετή ώστε να προκαλέσει προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους, όπως στις οδούς Μπουμπουλίνας, Άργους, Σιδηράς Μεραρχίας, την Ενδεκάτη, τον πεζόδρομο Β. Κωνσταντίνου και την Παραλιακή.

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Μπάιντεν για τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας – Θα τα πει και σε Γκουτέρες

 Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Μπάιντεν για τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας – Θα τα πει και σε Γκουτέρες  

Κάθε άλλο παρά κοινωνικού χαρακτήρα ήταν το τετ – α – τετ που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου προς τιμήν των ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Συνεχίζοντας την επιχείρηση «διεθνοποίηση της τουρκικής επιθετικότητας» που ακολουθεί σταθερά η Αθήνα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για τις απειλές που εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας σε καθημερινή βάση.

Εδώ δεν είναι Τεχεράνη – Η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να βάλει μαντήλα στην συνέντευξη του Ιρανού προέδρου και εκείνος αποχώρησε

 Εδώ δεν είναι Τεχεράνη – Η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να βάλει μαντήλα στην συνέντευξη του Ιρανού προέδρου και εκείνος αποχώρησε 

Η Κριστιάν Αμανπούρ είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες δημοσιογράφους του κόσμου. Ιρανικής καταγωγής, μεγάλωσε στο Ιράν αλλά ζει πλέον στις ΗΠΑ είχε προγραμματίσει συνέντευξη με τον Πρόεδρο της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι. Εκείνος, όμως, ζήτησε από την δημοσιογράφο του CNN να φορέσει μαντήλα και φυσικά εκείνη αρνήθηκε.

Τότε, ο Ιρανός πρόεδρος αποχώρησε.

«Εδώ στη Νέα Υόρκη, ή οπουδήποτε αλλού εκτός του Ιράν, δεν μου ζήτησε ποτέ κανένας Ιρανός πρόεδρος -και έχω πάρει συνέντευξη από τον καθένα από αυτούς από το 1995-, είτε εντός είτε εκτός Ιράν, να φορέσω μαντήλα. Αρνήθηκα πολύ ευγενικά για λογαριασμό μου και λογαριασμό του CNN και των γυναικών δημοσιογράφων παντού, γιατί δεν αποτελεί προϋπόθεση», είπε η δημοσιογράφος στην εκπομπή «New Day», του CNN.

Η Αμανπούρ είπε ότι ο βοηθός του Ραΐσι ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη δεν θα γινόταν εάν εκείνη δεν φορούσε μαντήλα και το χαρακτήιρισε ως «ζήτημα σεβασμού».

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου - Σε ποια θέση βρίσκονται Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο

 Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου  Σε ποια θέση βρίσκονται Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα και Ηράκλειο 

Το κόστος διαβίωσης από πόλη σε πόλη του κόσμου μπορεί να διαφέρει θεαματικά, με ορισμένες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη να είναι...διαβόητες για τις υψηλές τιμές ενοικίων και φαγητού τους, σε συνάρτηση με τα κέρδη του μέσου εργαζόμενου. Σε σύγκριση λοιπόν με την συγκεκριμένη πόλη, πώς αποτιμώνται τα αντίστοιχα κόστη σε άλλες πόλεις του κόσμου, όπως για παράδειγμα η Αθήνα;

Χρησιμοποιώντας την Νέα Υόρκη ως σημείο αναφοράς, ο Victor Dépré (hypntic.data) χρησιμοποίησε στοιχεία του 2022 από το Numbeo για να συγκρίνει το κόστος ζωής και την αγοραστική δύναμη του μέσου εργαζόμενου σε 578 πόλεις από όλο τον κόσμο, απεικονίζοντας τα ευρήματά του σε ένα διαδραστικό γράφημα:

Η παιδική χορωδία του ΑΥΛΟΥ Ξυλοκάστρου ,ανοίγει τα φτερά της στις 24 Σεπτέμβρη.

 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΜΟΥΣΙΚΟΣ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΩΠΟΓΟΣ ΞΥΠΟΚΑΣΤΡΟΥ *o ΑΥΠΟΣ Î παιδική χορωδία του AYNOY, ανοίχει κดι πάλι τα ητερά της, στις 24 του Σεπτέμβρη καΙ καθε Σάββατο, μεσημέρι,στη Σχολή του (Παλαιός Σιδηροδρομικος Σταθμός), με δασκάλα την Ιωάννα-Ελένη Κλαδουχου, με γνώσεις μουσικής παιδείας κดι διδασκαλίας τραγουδιού στα παιδιά. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Tnd. για περισσότερες πληροφφορίες 6974735761 Μαίρη Νικολοπουλου 6977266176 Γkedu Καμπανελλου."

"Ο ΑΥΛΟΣ"
Ξεκινά τη νέα του χορωδιακή χρονιά , με τη παιδική μας χορωδία, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.
Καλή αρχή στα παιδιά μας..
Οι εγγραφές συνεχίζονται..
Περιμένουμε τα παιδάκια σας,τα εγγονάκια σας..από νηπιακής έως γυμνασιακης ηλικίας..
Καλέστε μας στα τηλ που βρίσκονται στην αφίσα για τις εγγραφές σας

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (27/09/2022) με τηλεδιάσκεψη