Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Μάρθα Καραγιάννη: Θλίψη και συγκίνηση στην κηδεία της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2022-09/zozo-kideia.jpeg.webp?itok=MJGweRFa 

Ολοκληρώθηκε η πολιτική κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού, Μάρθας Καραγιάννη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Από νωρίς το μεσημέρι πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α' νεκροταφείο για να της πει το τελευταίο «αντίο». Ανάμεσά τους στενοί φίλοι, όπως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Σούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί ...

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, πρώην

σύντροφός της, δήλωσε στην κάμερα του «Πρωινού» πως «Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Οικογένεια».

Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκε και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία έκανε μία συγκινητική δήλωση λέγοντας «Με τη Μάρθα κάναμε όνειρα. Να με περιμένει κι εμένα».

Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης η Άννα Φόνσου, ο Δημήτρης Παπάζογλου, Ο Γιάννης Αϊβάζης, η Μαρία Κορινθίου, ο Παντελής Καναράκης, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Γιώτα Γιάννα, ο Μάκης Δελαπόρτας καθώς και απλοί πολίτες. Ο κ. Δελαπόρτας, χαρακτήρισε τη Μάρθα Καραγιάννη βαθιά φιλοσοφημένο άνθρωπο, που ήξερε πότε να φεύγει, δίνοντας χώρο στη νέα γενιά.

«Μία σημαντική γυναίκα, μία σημαντική καλλιτέχνιδα. Θα μου λείψει πολύ, γνωριστήκαμε στην ταινία ”Μαριχουάνα στοπ”», με αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε η Μαρία Ιωαννίδου τη Μάρθα Καραγιάννη.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Δούμα ήταν τα τρία άτομα που αγκάλιασαν το φέρετρο με τη σορό της Μάρθας Καραγιάννη.

Η σορός της Μάρθας Καραγιάννη μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα μαζί με τη σύζυγο του ψυχίατρου και στενού φίλου της εκλιπούσας Δημήτρη Σούρα.