Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τα είχε όλα το «ποδαρικό» της Εξεταστικής της Βουλής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο


Τα είχε όλα το «ποδαρικό» της Εξεταστικής της Βουλής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο Με ομοφωνίες, επιφυλάξεις, διαφωνίες, πρώτα «καρφιά» αλλά και δηλώσεις «τιμής» για καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της Επιτροπής , το «ποδαρικό» της Εξεταστικής της Βουλής για την διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης.

Πατούλης στον Τσίπρα: Να δοθεί άμεσα εντολή αποδέσμευσης πόρων των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 για έργα των δήμων


Επείγον αίτημα για να δοθεί εντολή αποδέσμευσης των πόρων που χρηματοδοτούν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ και κατ΄ επέκταση των έργων των δήμων, κατέθεσε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Εάν στην παρούσα φάση αυτό είναι αδύνατο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προτείνει να ζητηθεί άμεσα από την ΕΕ, παράταση της ολοκλήρωσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων των Δήμων προς τους αναδόχους αλλά και το να ζητήσει η Ε.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων ποσών.

Πιο συγκεκριμένα και αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της δέσμευσης των πόρων ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «έχει σταματήσει η εκτέλεση των έργων των Δήμων και γενικότερα των έργων όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, ενώ γίνεται η πιστοποίηση των εκτελεσθεισών εργασιών των έργων, οι αρμόδιες Διαχειριστικές Αρχές δεν δίνουν την εντολή πληρωμής αυτών ή δεν υλοποιούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος οι εκδοθείσες εντολές, με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι των έργων να αδυνατούν να συνεχίσουν την υλοποίηση των έργων. Λόγω της αδυναμίας αυτής τα συλλογικά όργανα των εργοληπτικών εταιρειών αποφάσισαν ότι τα μέλη τους θα διακόπτουν την εκτέλεση των έργων και ήδη ανακοινώνονται διακοπές εκτελούμενων έργων σε πολλούς Δήμους».
Περιγράφοντας δε τις συνέπειες ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει: «Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί τον κίνδυνο κατάπτωσης των ρητρών λόγω της αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων των Δήμων προς τους αναδόχους, τις οποίες θα χρειαστεί τελικά να καλύψει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και η περαιτέρω καθυστέρηση εκτέλεσης των έργων θα οδηγήσει στην μη ολοκλήρωσή τους μέχρι τις 31.12.2015 που λήγει η χρονική διάρκεια εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007–2013, με συνέπεια όχι μόνο να μην αποπληρωθούν από Κοινοτικούς πόρους τα έργα, αλλά να ζητήσει η Ε.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων ποσών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά «να δοθεί εντολή αποδέσμευσης των πόρων που χρηματοδοτούν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, γεγονός που θα βοηθήσει και στην αντιμετώπιση της οικονομικής στενότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την εισροή των οφειλομένων από την Ε.Ε. ποσών για την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007–2013» .
Στην περίπτωση που στην παρούσα φάση αυτό είναι αδύνατο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «είναι απαραίτητο να ζητηθεί άμεσα από την Ε.Ε. η παράταση της ολοκλήρωσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων μέχρι το τέλος του 2016 και στη συνέχεια η ανάληψη της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και τους συλλογικούς φορείς των εργοληπτικών επιχειρήσεων, για την παράταση των συναφθεισών συμβάσεων και τη ρύθμιση των προβλημάτων που ενδεχόμενα θα δημιουργηθούν από την αναγκαστική παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης των έργων».

airetos.gr

Bασίλης Νανόπουλος : Δύο δήμοι δεν πήραν γαλάζια σημαία. Ο δήμος Νεμέας που δεν έχει θάλασσα και ο δήμος Κορινθίων που τα έκανε θάλασσα.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αντιπαρατίθεται θεσμικά και για το καλό του τόπου

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Βασίλης Νανόπουλος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού και μέλη του ΔΣ του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων, κ. Χρήστο Κορδώση και κ. Γιάννη Καρασάββα, ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα που προήλθαν από την προσφιλή μέθοδο του κ. Πνευματικού να παραπληροφορεί και να μην τοποθετείται ποτέ επί της ουσίας των γεγονότων.

Ο Β.Νανόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της παραχώρησης του γηπέδου στην Παναχαϊκή και παρουσίασε το δεύτερο συμφωνητικό που προέκυψε μετά από την παρέμβαση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και το οποίο περιγράφει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις χρήσης, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα του Δήμου. Το πρώτο συμφωνητικό ήταν ουσιαστικά μια παραχώρηση άνευ όρων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νανόπουλος, οι πολίτες έγιναν μάρτυρες του να λειτουργεί ο κ. Πνευματικός ως εντολοδόχος και να κάνει ανακοινώσεις κατόπιν εξουσιοδότησης ιδιώτη.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε θετική συνεργασία του Δήμου Κορινθίων, αρκεί αυτή να προβλέπεται θεσμικά, να στέκει νομικά, να μην προσβάλει τους δημότες και κυρίως να διαφυλάττει τα συμφέροντα του Δήμου.



 
Επίσης, ο κ. Νανόπουλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γαλάζιων σημαιών. Όπως υπογράμμισε, δύο δήμοι στην Κορινθία δεν πήραν καμία γαλάζια σημαία. Ο δήμος Νεμέας που δεν έχει θάλασσα και ο Δήμος Κορινθίων που τα έκανε θάλασσα.

Ιερώνυμος: Τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο εδώ που είναι και μας έχουν κουράσει - Επισκέφθηκε το ναό της Αγίας Βαρβάρας

Ιερώνυμος: Τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο εδώ που είναι και μας έχουν κουράσει
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε σήμερα στο ναό της Αγίας Βαρβάρας.


Κληθείς να σχολιάσει, εξερχόμενος του ναού, τη χθεσινή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη περί ωρίμανσης της συζήτησης για τον διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Τώρα να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση και έχουμε απαντήσεις ολοκληρωμένες. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».

Χιλιάδες οι πιστοί που έχουν προσκυνήσει τη λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας Σκληρή παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου με πολιτική χροιά «φωτογραφίζει» Θεοδωράκη και Φίλη

Σκληρή παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου με πολιτική χροιά «φωτογραφίζει» Θεοδωράκη και Φίλη 
 Χιλιάδες οι πιστοί που έχουν προσκυνήσει τη λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται, για πέμπτη μέρα, η προσέλευση των πιστών στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής. Δεκάδες εκατοντάδες πιστοί χριστιανοί, κάθε ηλικίας, από όλη τη χώρα, προσέρχονται με ευλάβεια στον ναό και περιμένουν υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που έχει σχηματιστεί προκειμένου να ασπαστούν το ιερό λείψανο και να απευθύνουν παράκληση στην Αγία. Μάλιστα, μεγάλη εντύπωση έχει δημιουργήσει η παρουσία πολλών νέων ατόμων.

Καθημερινά, το προσκύνημα αρχίζει στις 06.30 και ολοκληρώνεται στις 21.30, ενώ παράλληλα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες. Η προσέλευση των πιστών θα συνεχιστεί αμείωτη, ως φαίνεται, έως την ημέρα της αναχώρησης του ιερού σκηνώματος, την Κυριακή 24 Μαΐου, αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σκέψεις για παράταση της παραμονής του στην Αθήνα λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται πως παράταση δεν θα δοθεί.

Αύριο το πρωί, 10.00-1200, η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας αναμένεται να μεταφερθεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», για να προσευχηθούν οι ασθενείς.

Με αφορμή την επικείμενη μεταφορά των ιερών λειψάνων στο νοσοκομείο και σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η μεταφορά, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολικής Διακονίας» επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος δήλωσε: «Εμείς δεν είμαστε εδώ για να υποκαταστήσουμε ή να αμφισβητήσουμε ή να απορρίψουμε την ιατρική επιστήμη, γι' αυτό μαζεύουμε και φάρμακα...».

«Η συμβολική έξοδος του ιερού λειψάνου σε ένα νοσοκομείο της χώρας, το αντικαρκινικό νοσοκομείο του ”Αγίου Σάββα”, είναι συμβολική ακριβώς γιατί η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα των λοιμωδών νοσημάτων. Πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη την ιστορία αυτής της τοπικής κοινωνίας. Εδώ υπήρχε το προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, 50 μέτρα πιο πάνω ήταν η γειτονιά των λεπρών, πιο κάτω είναι το νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων, στη γωνία είναι το δημόσιο ψυχιατρείο. Όλα αυτά χτίστηκαν από την Πολιτεία που σεβάστηκε την παράδοση αυτού του λαού και συνέδεσε όλα αυτά τα θεραπευτικά ιδρύματα με το σπίτι της Αγίας Βαρβάρας», προσέθεσε ο επίσκοπος Φαναρίου.





Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αθρόα προσέλευση του χριστεπώνυμου πλήθους, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι που έρχονται εδώ μας δείχνουν κάθε μέρα ότι έχουν ανάγκη να ακουμπήσουν κάπου, να διατηρήσουν πνευματικές αντιστάσεις. Αυτός ο λαός δίδει ένα μάθημα σε όλους εμάς».
Πολιτική χροιά έχει για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία «φωτογραφίζει» τον Πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, αναφορικά με δηλώσεις τους που απασχόλησαν τα μέλη του ανώτατου εκκλησιαστικού οργάνου κατά τις πρόσφατες συνεδρίες του μηνός Μαΐου.

Ακολουθεί ολόκληρο το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

"Τη στιγμή που ο τόπος μας διέρχεται μακροχρόνια και πολύπλευρη κρίση και η υπεύθυνη Κυβέρνηση δίνει τη μάχη για το αύριο της χώρας, δυστυχώς συνέβησαν κατά τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικά γεγονότα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν ήταν δυνατό να μην απασχολήσουν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά τις πρόσφατες συνεδρίες του μηνός Μαΐου ε.ε.

1. Αρχηγός νεότευκτου πολιτικού κόμματος, προφανώς για λόγους πολιτικού ωφέλους, σχολίασε αρνητικά και διαμαρτυρήθηκε για την καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στο ακριτικό χωριό Εχίνος της ορεινής Ξάνθης, η οποία πραγματοποιείται χάριν των Ορθοδόξων που εκείνη την ημέρα λόγω υπηρεσίας υποχρεούνται να ευρίσκονται εκεί. Με τη στάση του αυτή δείχνει να αγνοεί, ως μη ώφελε, την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, οι οποίοι μάλιστα για τις δηλώσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν με δημοσιεύματα. Πρέπει να υπογραμμισθεί για όσους αγνοούν τα πράγματα στη Θράκη, ότι παρεμβάσεις μακρόθεν είναι επικίνδυνες, όπως και η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων, σε περίοδο μάλιστα που η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται και με θυσίες.

2. Εξ αφορμής της αφίξεως εκ Βενετίας των Τιμίων Λειψάνων της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ύστερα από χίλια χρόνια και πλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πρώτου κόμματος εξέφρασε απόψεις προσβλητικές για το θρησκευτικό συναίσθημα και τις παραδόσεις του λαού μας. Ο ίδιος ο λαός όμως, με την αθρόα και συνεχή συμμετοχή του στο Προσκύνημα και τις Ακολουθίες, δίνει ηχηρή απάντηση στα όσα ασεβώς διατυπώθηκαν και διασαλπίζει την πίστη και την αφοσίωσή του στα όσια και ιερά της Εκκλησίας μας.

Η Ιερά Σύνοδος εκφράζοντας τη λύπη της για τα όσα ατυχώς συνέβησαν και διετυπώθησαν, συγχαίρει τον ευσεβή λαό μας, τον φύλακα της Ορθοδόξου Παραδόσεως, τον οποίο με όλες τις δυνάμεις της και με στοργή διακονεί, και εύχεται ο Αναστάς Κύριος να καταυγάζει στις καρδιές όλων το ανέσπερο Φως της ελπίδας της Αναστάσεως, η δε Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα να συμπαρίσταται στον δύσκολο καθημερινό αγώνα."

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ EBRD ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ



http://www.skai.gr/files/temp//0B7FF71F56548DEC7BE2BF677FF9C125.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, για την υπογραφή της Σύμβασης με την EBRD από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης, από το φθινόπωρο του 2014 έως και την παραμονή των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, απέδωσαν καρπούς. Η EBRD ανταποκρίθηκε στο επείγον αίτημά μας για συνεισφορά στην αύξηση της ρευστότητας στην Ελληνική οικονομία με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφουγκράστηκε  την κρισιμότητα της στιγμής, συνέχισε τις συνομιλίες της με τη σημερινή κυβέρνηση και δίνει μια ανάσα ζωής στην ασφυκτιούσα οικονομία της χώρας μας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δουν μια αχτίδα ελπίδας.
Χαιρετίζουμε την επερχόμενη επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της EBRD και του Ελληνικού Δημοσίου, που μπορεί να κατευθύνει τουλάχιστον 3 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας και καλούμε την κυβέρνηση να δείξει, επιτέλους, υπευθυνότητα, να στηρίξει, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει και άλλες πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας, αξιοποιώντας το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που είχαμε δημιουργήσει, ώστε η χώρα να σταματήσει να κατρακυλά και να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή τα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHSWL0o5kZuF6DuE22ktZ2lzypkV1fPt5LcRil6NbtpikFsQieyEhU8lLfSh7b-Yw0-Ieltv19msBqutDm7uAP6IUzoFB-Gahs7S8V5iDVlpiHV3X0BtrKSuHIoei65VVYl2rq77ukC2E/s1600/vedddq.pngΗ κυβέρνηση Σαμαρά είχε το σθένος, αλλά και τα επιχειρήματα να αντισταθεί στις πιέσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τους απεμπόλησε σε μόλις τρεις μήνες, όπως προκύπτει από την παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών, για την κατάργησή τους από το Σεπτέμβριο. Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν και οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στη διαμονή, στην εστίαση, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων των νησιών.

Αυτή η άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία των νησιωτικών περιοχών και κυρίως στον Τουρισμό.

Ο Υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μίλησε και για επιστροφή του ΦΠΑ που θα αυξηθεί στους νησιώτες, μέσω μιας «απλής ηλεκτρονικής διαδικασίας», τόσο απλής που δεν μπήκε στον κόπο να την εξηγήσει. Μια εξαγγελία ανάλογης «σοβαρότητας» με αυτήν για τους τουρίστες-ελεγκτές που - υποτίθεται - θα ήλεγχαν την έκδοση αποδείξεων.

Όταν ο αυτοσχεδιασμός συναντά τη φαιδρότητα, το τίμημα είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες, θα κληθούν να καταβάλουν το βαρύ τίμημα που αντιστοιχεί στους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αφού παραδέχτηκαν ότι ήταν άπειροι και ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» ήταν τελικά φιάσκο,  τώρα καλούν τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώσει και τα λάθη τους και το κομματικό κράτος που στήνουν σήμερα.
Αδιαφορούν για την αγορά, αδιαφορούν για τον ιδιωτικό τομέα, στήνουν κάθε τόσο κόκκινες γραμμές, που στη συνέχεια τις παραβιάζουν και ετοιμάζουν φοροεπιδρομή με αυξήσεις ΦΠΑ και έκτακτες εισφορές, αφού προηγουμένως έφεραν τη χώρα σε ύφεση.
Πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να τα πάνε;
Η δήλωση, βέβαια, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα για το Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, εντάσσεται στα καθημερινά ευτράπελα της κυβέρνησης.
Θυμηθείτε τι έλεγε χθες ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη.  
Έχουν χάσει τον έλεγχο ή υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς του Μετρό για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις με τυμπανοκρουσίες και κραυγές, αγνοώντας ότι οι μνήμες δε σβήνονται, αλλά και οι εποχές δε συγκρίνονται!
Η Κυβέρνηση επιλέγει τους σταθμούς του Μετρό για να προπαγανδίσει, αγνοώντας ότι  τέτοιου είδους ενέργειες, δημιουργούν μια εικόνα αφιλόξενης χώρας, κυριευμένης από ρεβανσιστικά συναισθήματα.
Οφείλουν δε, να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από την μόνιμη επωδό της προβοκάτσιας, όπως ακούσαμε δια στόματος κ. Ήσυχου στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Και η ανευθυνότητα έχει τα όριά της!
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και όχι την προπαγανδιστική προώθηση των πολιτικών της Κυβέρνησης.
Τέτοιου είδους προπαγανδιστικές πρακτικές, θυμίζουν χαρακτηριστικά ολοκληρωτικών καθεστώτων.