Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Βασίλισσα η... Κυρία! Στον τελικό η Γιουβέντους, “αποκαθήλωση” για Ρεάλ

ΦΩΤΟ REUTERS
Στον τελικό του Champions League μετά από 12 χρόνια επέστρεψε η Γιουβέντους. Η “Μεγάλη Κυρία” ήρθε ισόπαλη (1-1) στο “Μπερναμπέου” με την Ρεάλ και με το 2-1 του πρώτου αγώνα πήρε το “εισιτήριο” για την τεράστια αναμέτρηση του Βερολίνου (6/6), εκεί όπου την περιμένει η Μπαρτσελόνα του Μέσι .
 Μετά το Τορίνο, ο Μοράτα με το "χρυσό" γκολ για τους Ιταλούς, "πλήγωσε" και στο Μπερναμπέου την πρώην ομάδα του, Ρεάλ Μαδρίτης και έστειλε τη "μεγάλη κυρία" στον τελικό του Champions League.

 Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκαν οι προθέσεις των δυο ομάδων, με την Ρεάλ να προσπαθεί να επιτεθεί, κυρίως από τις πτέρυγες (με Μαρσέλο, Ροντρίγκες και Καρβαχάλ) και την Γιουβέντους να θέλει να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της -χωρίς να κλείνεται πίσω- και να προσπαθεί να μην αφήσει περιθώριο στους γηπεδούχους για να την βάλουν στα... σχοινιά.
 Με το πέρας του πρώτου 15λεπτου οι Μαδριλένοι ανέβασαν την απόδοση τους, έστειλαν τις πρώτες απειλές στον Μπυφόν και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 23'. Ο Κιελίνι έπεσε άτσαλα στον Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 1-0.
ΦΩΤΟ REUTERS
Το τέρμα αυτό (σκορ πρόκρισης για τους “μερένγγες) ανάγκασε την “Μεγάλη Κυρία” να βγει μπροστά και να πιέσει για το γκολ, με τους γηπεδούχους να περνάνε κάποιες δύσκολες στιγμές στα καρέ τους (κυρίως με κάποια μακρινά σουτ και με κόρνερ). Οι κλασικές ευκαιρίες όμως ήρθαν και πάλι από τους παίκτες του Αντσελότι, με τον Μπουφόν να διώχνει δύσκολα το σουτ του Μπενζεμά (42')
Το πρώτο τέταρτο της επανάληψης ήταν καθαρά υπέρ της Γιουβέντους, που -έχοντας για κινητήριους μοχλούς τους Πίρλο, Πονγκμπά και Μαρκίσιο- έκλεισε την Ρεάλ και έφτασε στην ισοφάριση, με τον Μοράτα να σκοράρει με κοντινό σουτ και να εκτελεί την ομάδα που ανδρώθηκε.
Το παιχνίδι απέκτησε στη συνέχεια... άγρια ομορφιά, με τους Μαδριλένους να “σφυροκοπούν” με σουτ την εστία του Μπουφόν, τον Μαρκίσιο να χάνει απίστευτο τετ-α-τετ με τον Κασίγιας (70') και τον Μπέιλ να στέλνει άουτ την μπάλα σε εξ επαφής κεφαλιά (72').
 Η “Γιούβε” οχυρώθηκε στα καρέ της (πέρασε ο Μπαρτσάλι στη θέση του Πίρλο), οι γηπεδούχοι πάλεψαν -φλύαρα- για το γκολ που θα πήγαινε το ματς στην παράταση -χωρίς τον Ρονάλντο που... εξαφανίστηκε-, ενώ ο Κασίγιας απέκρουσε το κοντινό σουτ του Πογκμπά (88'). Η αγωνία κορυφώθηκε στα τελευταία λεπτά, με την ομάδα του Αλέγκρι να αντέχει και να κερδίζει την πρόκριση στον τελικό, “αποκαθηλώνοντας” την περσινή πρωταθλήτρια
Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκεζ, Μπέιλ, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (66' Τσιτσαρίτο)
Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά, Πογκμπά (89' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πίρλο (79' Μπαρτζάλι), Βιδάλ, Μοράτα (84' Γιορέντε), Τέβεζ