Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣhttp://www.rodiaki.gr/articles/2014-12-08/297440/thumb_640.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά και να επιβάλει νέους φόρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε, απαντώντας σήμερα στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή, δύο πράγματα:

α. Την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
β. Την επιβολή νέων και πρόσθετων φόρων στον Τουρισμό, στην εστίαση και στα καταστήματα στα νησιά του Αιγαίου.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.
Η τοπική οικονομία των νησιών θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα, το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων στα νησιά θα εκτοξευθεί στα ύψη μαζί με τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.
Η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική του Τουρισμού μας θα μειωθούν, το τουριστικό μας προϊόν θα γίνει πιο ακριβό και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.
Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότεροι επισκέπτες, πτώση των εσόδων, λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και αύξηση του αριθμού των ανέργων.
Τα νησιά του Αιγαίου και ο Τουρισμός μας θα πληρώσουν πολύ ακριβά τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, τη διαλυτική ασάφεια και τη διάψευση των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε.
Οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο οικονομικές και κοινωνικές, θα έχουν εθνικό και γεωπολιτικό αντίκτυπο.