Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Επίθεση με «βροχή» από πέτρες σε νταλίκα στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, στο Ζευγολατιό

Εθνική Οδός: Επίθεση με «βροχή» από πέτρες σε νταλίκα – Ξέσπασε ο οδηγός μετά τις στιγμές πανικού 

 Τον τρόμο βίωσε τα μεσάνυχτα οδηγός νταλίκας που κινούνταν στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο 95ο χιλιόμετρο στο Ζευγολατιό, όταν άγνωστοι του πέταξαν πέτρες. Η νταλίκα κινούμενη από Πάτρα προς Αθήνα στο ύψος του Ζευγολατιού δέχθηκε επίθεση με πέτρες στο παρμπρίζ.

Ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα στην άκρη του δρόμου και ενημέρωσε την αστυνομία. Ύστερα από λίγο, στο σημείο έσπευσε περιπολικό της

Σιδηρόδρομος: Υπογράφεται το έργο ηλεκτροκίνησης για το τμήμα Κιάτο-Αίγιο - Πότε θα λειτουργήσει

 ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ 
  
 
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI 

Στις 6 Ιουλίου "κλείδωσε" η υπογραφή της σύμβασης για το έργο ηλεκτροκίνησης Κιάτο-Αίγιο. Στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ θα πέσουν οι υπογραφές με το σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ η οποία αναλαμβάνει το έργο με ποσοστό έκπτωσης 18,34%. Το έργο αυτό ολοκληρώνει την γραμμή μέχρι το Αίγιο και δίνει νέες δυνατότητες στις σιδηροδρομικές μεταφορές της Πελοποννήσου.

Αλιευτικός έλεγχος στην Κορινθία – Κατασχέσεις και διοικητικά πρόστιμα

  

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Λιμεναρχείο Κορίνθου, σε επαγγελματικό σκάφος, αλιείας, ελληνικής σημαίας, προέκυψαν διάφορες παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης, παρά μόνο τρεις ανασφάλιστοι αλλοδαποί.

Στρατηγός Φράγκος για Τουρκία: Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ακόμα και σε γενικό πόλεμο - Θα το πληρώσουν ακριβά

 Στρατηγός Φράγκος για Τουρκία: Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ακόμα και σε γενικό πόλεμο - Θα το πληρώσουν ακριβά 

Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιασδήποτε έκτασης επεισόδιο με την Τουρκία «ή και γενικό πόλεμο», τόνισε ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε έκτασης επεισόδιο με την Τουρκία ή

Χαροπαλεύει ο 82χρονος που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με περίστροφο μέσα στο σπίτι του στο Ξυλόκαστρο .

Ξυλόκαστρο: Χαροπαλεύει μετά από απόπειρα αυτοκτονίας – Πανικός στο σπίτι μόλις πάτησε τη σκανδάλη

Μάχη με το χρόνο για να παραμείνει στη ζωή δίνει ένας 82χρονος άνδρας  στο Ξυλόκαστρο που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Καθοριστικές για τη ζωή του, οι επόμενες ώρες…

Ο 82χρονος  έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με περίστροφο μέσα στο σπίτι του στο Ξυλόκαστρο. Στο σημείο ειδοποιήθηκε και έφτασε περιπολικό του τοπικού Αστυνομικού τμήματος και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. O 82χρονος άντρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου και οι γιατροί λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του, τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου-Eυρωστίνης.

Φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας κοντά σε σπίτια – Ένα σύννεφο μαύρου καπνού κάλυψε την περιοχή

Φωτιά σε ξερά χόρτα μέσα σε κτήματα και κοντά σε σπίτια εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16.00 ώρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας. 

Η φωτιά στο Ζευγολατιό προκάλεσε την ταχύτατη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούσαν να την σβήσουν μόνοι…

Η καταιγίδα «τύφλωσε» και το Αστεροσκοπείο - Τι προβλήματα δημιουργήθηκαν

Η καταιγίδα «τύφλωσε» και το Αστεροσκοπείο - Τι προβλήματα δημιουργήθηκαν 

Προβλήματα προκάλεσε σε πολλές από τις δικτυακές υπηρεσίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η καταιγίδα που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25/06 στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται (α) η επικοινωνία με την βάση δεδομένων και η λειτουργία των ιστοσελίδων των μετεωρολογικών σταθμών, (β) η λειτουργία του συστήματος λήψης και διαχείρισης των δεδομένων του συστήματος εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ», (γ) η λειτουργία του συστήματος λήψης και διαχείρισης των δεδομένων των μετεωρολογικών δορυφόρων και (δ) η λήψη των απαραίτητων δεδομένων και η λειτουργία των προγνωστικών μοντέλων.

Εργαζόμαστε για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των λειτουργιών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Στην σχετική εικόνα που ελήφθη από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11 στις 20:10 το βράδυ του Σαββάτου 25/06 σημειώνεται η καταιγίδα που κινούμενη προς νοτιοανατολικά επηρέασε την περιοχή της Πεντέλης».

 

 

 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 672 νέα κρούσματα ( 141 στην Κορινθία, 126 στην Μεσσηνία, 185 στην Αχαΐα.)

 Κορονοϊός 25/06: 7.122 κρούσματα σε Αττική, 913 σε Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης της διασποράς 

Μεγάλη μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού ,  (-346) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 672 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (452) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (220).  

  Συγκεκριμένα:

Κορονοϊός 26/06: 9.294 τα νέα κρούσματα, 13 θάνατοι, 93 οι διασωληνωμένοι

 Κορονοϊός 26/06: 9.294 τα νέα κρούσματα, 13 θάνατοι, 93 οι διασωληνωμένοι  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (26/6) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.294. Οι 5.902 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 696 νέες μολύνσεις.

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων

Οι τιμές για εξοχικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα [ αναλυτικοί πίνακες]

 


  

 Ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον και αύξηση των τιμών πώλησης για τις εξοχικές κατοικίες της ελληνικής αγοράς δείχνουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των μεσιτικών γραφείων. Η μέση άνοδος στις τιμές φτάνει το 10%, αλλά ανάλογα με την περιοχή και το είδος του ακινήτου, οι αυξήσεις… ξεφεύγουν, όπως το 13,6% στις Σποράδες και το σχεδόν 20% στο παραλιακό μέτωπο της Λάρισας. 

Η ανάπτυξη της αγοράς για τις εξοχικές κατοικίες δείχνει να κινείται αντίθετα στο διεθνές περιβάλλον της κρίσης και, μάλιστα, ενθαρρύνεται από την άνοδο του πληθωρισμού. Πολλοί επενδυτές προτιμούν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στη συγκριτική ασφάλεια που προσφέρουν τα ακίνητα και ειδικά σε αυτά που έχουν προοπτικές αξιοποίησης στο πλαίσιο του ισχυρού ελληνικού τουρισμού. Οι ζητούμενες τιμές για τους παραθαλάσσιους προορισμούς ξεκινούν από 50.000 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ αυξάνονται σημαντικά στη νησιωτική χώρα, ειδικά στις Κυκλάδες, όπου υπάρχουν προς πώληση ακίνητα με τιμές 7.000-10.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ποικιλία