Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2: Διπλό στο Ηράκλειο με φόρα κρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Δεν είχε στη διάθεση του τον Φορτούνη και τον Ροντινέι, δύο ποδοσφαιριστές που είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα του Πειραιά. Έτσι ο Κίνι κάλυψε το κενό του Βραζιλιάνου στο δεξί άκρο της άμυνας και στην επίθεση επέλεξε τους Σολμπάκεν, Μασούρα, Ποντένσε και στην κορυφή τον Γιόβετιτς δίνοντας ανάσες στον Ελ Κααμπί. Ο Νταμπράουσκας από την πλευρά του παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2 έχοντας Μεγιάδο και Γκλέιζερ έπαιξαν στα χαφ με τον Καγιέχος και τον Μπάκιτς στην επίθεση. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό με τον Καμαρά να βγάζει πίεση στη μεσαία γραμμή να παίρνει μέτρα και να τροφοδοτεί την κατάλληλη στιγμή τον Κίνι, ο οποίος βρήκε τον Μασούρα και εκείνος με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε την ασίστ στον Ποντένσε που στο 10' έκανε το 0-1. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν ιδανικά το ματς και έβγαλαν από πάνω τους το άγχος. Η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό που συνέχισε να πιέζει ψηλά τον ΟΦΗ. Έσε και Μαντί Καμαρά έκαναν σπουδαίο ματς και είχαν πάρει τον πλήρη έλεγχο της μεσαίας γραμμής.αι Ποντένσε

Στην έδρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ηττηθεί φέτος, ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του και με δύο γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού επικράτησε του ΟΦΗ με 2-0.

 Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν σωστά και απλά, όλα όσα έπρεπε στο “Γεντί Κουλέ” και με δύο τέρματα του Ντανιέλ Ποντένσε και ένα τρομερό ματς από τον Σαντιάγο Έσε στα χαφ, έφτασαν με σχετική άνεση στη νίκη κόντρα στους Ηρακλειώτες.