Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ο Γιώργος Κουρής

Τι δηλώνει ο Γιώργος Κουρής για τη σύλληψή τουΟ επιχειρηματίας και εκδότης Γιώργος Κουρής, 77 ετών, συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Ασφάλεια Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο, και οδηγήθηκε το απόγευμα στον εισαγγελέα.
Σε βάρος του κ. Κουρή, είχαν εκδοθεί τρεις παραγγελίες του Οικονομικού εισαγγελέα για σύλληψη λόγω χρεών, ενώ εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση 18 μηνών φυλάκισης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για περίφραξη ακινήτου.
Ο κ. Κουρής δήλωσε σχετικά με τη σύλληψή του "Δε χρωστάω σε κανέναν". Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους "Δεν έχετε καταλάβει ότι σε λίγο όλοι οι εκδότες, όλοι οι καναλάρχες, όλοι οι τραπεζίτες και όλοι οι επιχειρηματίες θα είναι μέσα; Εαν δε διώξουμε την τρόικα σε ένα χρόνο θα παίρνετε τέσσερα κατοστάρικα μισθό και οι συντάξεις θα είναι 150 ευρώ. Εγώ ούτε έχω κλέψει, ούτε δημόσια έργα πήρα, ούτε μίζες ούτε τίποτα. Τώρα πώς με συλλαμβάνουν εμένα..; Υπάρχει Έλληνας που να μη χρωστάει;"

Η JP Morgan βλέπει εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο κατά 50% - Τι αναφέρει για μία ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός βλέπει εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο κατά 50% - Τι αναφέρει για μία ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

 Τις πολιτικές εξελίξεις «δείχνει» ως το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, η JP Morgan.
Ειδικότερα, ως «ρίσκο» για την πορεία της ελληνικής αγοράς, παρουσιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες μάλιστα «βλέπει» (με ποσοστό πιθανοτήτων 50% και πλέον) το φθινόπωρο του 2014.
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και μία γενική εξομάλυνση του περιβάλλοντος θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει «ακροαριστερά» («far left party»), καθώς αναδιαρθρώνει τις θέσεις της για να διεκδικήσει την εξουσία.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, βραχυπρόθεσμα για το Χρηματιστήριο, οι νέες εθνικές εκλογές και μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.
Άλλο «ρίσκο» για την τράπεζα είναι η αλλαγή στάσης των hedge funds, που είναι οι βασικοί παίκτες των warrants των τραπεζών. Η εκτίμηση της JP Morgan είναι ότι κάποια στιγμή θα βγουν πωλητές, όταν όμως θα υπάρξουν αγοραστικές κινήσεις από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών.
Για την Ελλάδα ο αμερικανικός κολοσσός κάνει λόγο για υπερεπένδυση, αντίθετα με την υπόλοιπη στρατηγική της στην αναδυόμενη Ευρώπη.
Αναμένει από τις ελληνικές μετοχές να συνεχίσουν την άνοδο για τρεις λόγους: Επειδή οι κεφαλαιοποιήσεις παραμένουν χαμηλές σε σχέση με τις αναδυόμενες και ανεπτυγμένες αγορές στους αντίστοιχους κλάδους. Επειδή, το ΑΕΠ αναμένεται να ανακάμψει το 2014 για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ τα spreads θα υποχωρήσουν περισσότερο. Και τέλος, επειδή η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο πεδίο υποεπένδυσης στις αναδυόμενες αγορές, συγκεντρώνοντας μόλις τo 2% σε σύσταση οverweight, ενώ το 87% underweight.

Ο τραπεζικός κολοσσός επιλέγει για επένδυση την Πειραιώς και τη ΔΕΗ, ενώ για τον ΟΤΕ σημειώνει ότι έχει τη μικρότερη χρηματοοικονομική επιβάρυνση σε σχέση με οποιαδήποτε εταιρεία της δυτικής Ευρώπης και διαπραγματεύεται δύο φορές τις ελεύθερες ταμειακές ροές του.

newsit.gr

Ολάντ: Τα εν οίκω μη εν δήμω…

hollande
Στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, για τον φημολογούμενο… παράνομο έρωτά του με την ηθοποιό, Ζουλί Γκαγέ.
Ο Ολάντ πάντως έκανε ντρίπλα και απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ιδιωτικό θέμα και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει το στόμα του. “Καθένας περνάει δοκιμασίες στην ιδιωτική του ζωή, αλλά δεν είναι το μέρος για να το συζητήσουμε. Oι ιδιωτικές υποθέσεις πρέπει να τακτοποιούνται ιδιωτικά”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Πάντως, ο Ολάντ δεν έκρυψε πως πράγματι ο γάμος του βρίσκεται σε κρίση και υποσχέθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, πριν από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν και θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ολάντ έκανε σοβαρές ανακοινώσεις για το μέλλον της Γαλλίας, τονίζοντας πως θα γίνουν περικοπές 50 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες μέσα στην επόμενη τριετία.
Παράλληλα, έκανε λόγο για σύμφωνο υπευθυνότητας μεταξύ κράτους, εργοδοτών και εργαζομένων με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας στη γαλλική οικονομία.

Διαφωνία για την προφυλάκιση Κοντομηνά. Πρόταση για εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ

kontominas
Σε διαφωνία μεταξύ της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου και του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη κατέληξε το δικαστικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, για την προφυλάκιση ή όχι του Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή του, ενώ ο ανακριτής κατέθεσε την πρόταση να αφεθεί ο επιχειρηματίας ελεύθερος, με την καταβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Νωρίτερα, απολογία, από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται, έδωσε για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.
Στην κλινική μετέβησαν το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ο επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Κοντομηνάς κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι η κατηγορία της απάτης έχει απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ερώτηση-βόμβα από Τσίπρα για τα δάνεια των τραπεζών

tsipras-sto-bima-tis-voulisΣε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι το σκάνδαλο του ΤΤ φέρνει στην επιφάνεια «για άλλη μία φορά το αμαρτωλό τρίγωνο  τράπεζες – κόμματα εξουσίας – επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα» και ζητά να επεκταθεί ο έλεγχος «και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών και ειδικότερα προς επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει  αναζήτηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών υποστηρίζοντας πως «από τα 40 δισ. ευρώ που μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί από τις συστημικές τράπεζες αναμένεται να επιστραφούν πίσω το πολύ 15 με 18 δις ευρώ».
Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Τσίπρα:

Απάντηση Ηλία Κασιδιάρη στα περί απαγόρευσης της υποψηφιότητάς του ως Δημάρχου Αθηναίων

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 

http://www.amyntika.gr/wp-content/uploads/2013/07/kasidiaris_505095167.jpgΣήμερα το πρωί, κάποιος καθηγητής ονόματι Σωτηρέλης δήλωσε ότι δεν θα μπορώ να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Είπε επί λέξει αναφερόμενος σε εμένα ότι:"Αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του".

Το όνομα του κυρίου το άκουσα για πρώτη φορά σήμερα, επομένως δεν μπορώ να έχω άποψη για το επιστημονικό κύρος, την εμβρίθεια και την σοβαρότητά του. Διάβασα όμως ένα σχετικό σχόλιο πολίτη σε ιστοσελίδα και το μεταφέρω εδώ γιατί περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες: "Ο δήθεν διακεκριμένος Σωτηρέλης ήταν ο χειρότερος καθηγητής που γνώρισα στη Νομική Αθηνών. Γι'αυτό παρακαλώ τους φίλτατους δημοσιογράφους να μην αποκαλούν τον κάθε καθηγητή έγκριτο και διακεκριμένο χωρίς να γνωρίζουν και ειδικά χωρίς να έχουν πρώτα ρωτήσει ανθρώπους που είχαν την ατυχία να τους ζήσουν από κοντά ως διδάσκοντες. Είναι επίσης γνωστό στους νομικούς κύκλους ότι ο Σωτηρέλης είναι υψηλόβαθμος τέκτονας σε μεγάλη στοά των Αθηνών".

Ως απάντηση έχω να πω τα εξής: Κατ' αρχήν, ακόμα και αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα (έστω και χωρίς καμία ένδειξης ενοχής), δεν αλλάζει απολύτως τίποτα εις ότι αφορά τα πολιτικά μου δικαιώματα. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα, που σίγουρα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο έτη.

Ασφαλώς πιστεύω ακόμα πως ενώπιον του ακροατηρίου θα τηρηθούν τα προσχήματα και θα δικαστούμε όχι με βάση τις εντολές των ξεφτιλισμένων της κυβέρνησης, αλλά με βάση στοιχεία και πραγματικά περιστατικά (κάτι που θα σημάνει και την πανηγυρική μας αθώωση). Κλείνοντας τονίζω ότι με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν υφίσταται καμία απολύτως περίπτωση απαγόρευσης της υποψηφιότητάς μου ως Δημάρχου Αθηναίων.

Οι εκλογές του Μαΐου ανοίγουν μία νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος, με το γνήσια λαϊκό και εθνικό κίνημα της Χρυσής Αυγής να ανατέλλει πανίσχυρο και πολιτικά κυρίαρχο!

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: H Δικαιοσύνη να προχωρήσει και να βάλει το μαχαίρι, βαθιά στο κόκαλο.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ REAL FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:.Kυρία Μπακογιάννη, έβλεπα το μήνυμα μιας ακροάτριας, πριν, που έλεγε πως από όλα αυτά τα σκάνδαλα, έχουμε πάθει παράκρουση. Και πραγματικά, υπάρχει ένας καταιγισμός τις τελευταίες μέρες σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Είτε λέγεται εξοπλιστικά, είτε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είτε Λίστα Λαγκάρντ με τον κ. Παπακωνσταντίνου, είτε Χρυσή Αυγή. Τι είναι όλο αυτό που ζούμε;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να πούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη κατ΄αρχήν. Γίνεται σαφές, είναι κοινός τόπος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσεις αν έχεις κάνει λαθροχειρία σε αυτήν την χώρα. Προχωρούν όλα και έρχονται σταδιακά στο φώς. Και το λέω το σταδιακά γιατί δεν ξέρω τι άλλο μας περιμένει. Τι άλλο έρχεται. Γιατί αν θέλετε, με το που ανοίγουν κάποιοι φάκελοι οδηγούν και σε περεταίρω έρευνα. Άρα, όλα αυτά είναι θετικά. Υπάρχουν πλέον κάποιες αλλαγές που είναι σημαντικές που έχουν γίνει, θεσμικού τύπου. Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κτλ. Δηλαδή νέοι θεσμοί. Συν το ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει γίνει συνείδηση ότι δεν μπορεί κανένας να κρύβεται πίσω από λογαριασμούς σε κάποιες χώρες. Άρα υπάρχει μια πολύ καλύτερη και πολύ ταχύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών. Όλα αυτά διευκολύνουν τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει και να βάλει –όπως όλοι λέγαμε -  το μαχαίρι, βαθιά στο κόκαλο.

Στο ΕΣΠΑ με απόφαση Τατούλη για χρηματοδότηση διάφορα έργα στη Λακωνία



http://acrossgreece.com/wp-content/uploads/300px-Elafonisos_island_Simos_Beach.jpg 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013


Ειδικότερα,

Επιστολή διαμαρτυρίας Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου σχετικά με ψευδή αναφορά των θέσεών του σε πρόσφατη επιστολή της Π.Φ.Π.Ο, επικροτεί την τοποθέτηση του εισηγητή του Ν/Σ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κου Κώστα Κόλλια,


Αθήνα, 13/01/14
Αρ. Πρωτ. 925
Προς: Υ.Π.Α.Α.Τ.
Κοινοποίηση:
    http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/lrdbokcvig506aec00a8b55.JPG
  • Γραμματεία Κυβέρνησης
  • Κώστας Κόλλιας, βουλευτής Ν.Δ.
  • Φωτεινή Πιπιλή,  βουλευτής Ν.Δ.
  • Καφαντάρη Χαρά, βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
  • Αποστόλου Βαγγέλης,  βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
  • Ψύρρας Θωμάς, βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ.
  • Κασσής Μιχάλης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Θέμα: « Διαμαρτυρία Π.Κ.Σ. σχετικά με ψευδή αναφορά των θέσεών του σε πρόσφατη επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.»

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή και ανάμειξή μας σε κείμενο καταγγελίας της Π.Φ.Π.Ο. εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. και εισηγητή του Νομοσχεδίου "Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις", κου Κόλλια, σχετικά με την κοπή αυτιών και ουρών σε ζώα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9lL8LREmJEb-_htIXRMx-amF-W1w19Jr715rRCf-JAanUC71ti6i2NzJLdq6qg5DM7MzfrPv_lgWSyueGLWBX8t_b7lkdjQtretbcAvH8PBtJd-a4LyIDZKZlg_Ugoi0ocmdlQPKcrNyS/s320/stirizei-tis-theseis-kollia-o-panellinios-ktiniatrikos-sullogos.jpg
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος πέραν του ότι επικροτεί την τοποθέτηση του εισηγητή του Ν/Σ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κου Κώστα Κόλλια, βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, έχει συγκεκριμένες θέσεις επί των επιστημονικών θεμάτων τις οποίες εκφράζει μέσω των νομίμων εκπροσώπων του και θεωρεί τουλάχιστον άστοχη την οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά του, χωρίς να προηγείται η επίσημη κάθε φορά τοποθέτησή του.

Άλλωστε από ιατρικής άποψης μία τέτοια αφοριστική αντίληψη είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονική. Ως κτηνίατροι συμφωνούμε στην απαγόρευση του οποιουδήποτε ακρωτηριασμού ή χειρουργικής επέμβασης στα ζώα για αισθητικούς λόγους ή για λόγους που στοχεύουν στην αλλοίωση της φυσιολογικής συμπεριφοράς τους, με εξαίρεση την στείρωση. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις στις οποίες είναι επιβεβλημένος ο ακρωτηριασμός ζώων για λόγους του σχετίζονται σοβαρά με την ευζωία τους. Τέτοιες είναι περιπτώσεις ορισμένων φυλών κυνηγετικών σκύλων που τραυματίζονται στο άκρο της ουράς κατά την διάρκεια του κυνηγίου ιδιαίτερα στη χώρα μας λόγω του ανάγλυφου του εδάφους. Από την τοποθέτηση του κου Κόλλια στη Βουλή, αντιλαμβανόμαστε ότι το ενδιαφέρον του για την ευζωία των ζώων, τον οδήγησε στο να πληροφορηθεί και να κατανοήσει την επιλεκτική ανάγκη ακρωτηριασμού των ζώων. Είναι αναγκαίο δε να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες φυλές εξελίχθηκαν διεθνώς με δεδομένη την πρακτική του ακρωτηριασμού του άκρου της ουράς τους . Απαραίτητη προϋπόθεση για τέτοιες ιατρικές πράξεις είναι να γίνονται από κτηνίατρο τις πρώτες 3-5 μέρες της ζωής τους κατά τις οποίες η διαδικασία είναι ανώδυνη και με τρόπο που δεν θα υποβάλει το ζώο σε οποιαδήποτε καταπόνηση. Είναι καλό σε τέτοιες περιπτώσεις το ζώο να συνοδεύεται από τα πιστοποιητικά ταυτοποίησής του και αιτιολογημένη γνωμάτευση κτηνιάτρου που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα υποβληθεί στην παραπάνω ιατρική πράξη. Θεωρούμε αυτονόητο ότι αν δεν εξαιρεθούν της απαγόρευσης οι συγκεκριμένες φυλές, η χρήση τους για τους σκοπούς που εξελίχθηκαν θα είναι αδύνατη.

Επιπλέον, μας προβληματίζει ιδιαίτερα και μας υποψιάζει η επιλεκτική φιλοζωία που επιδεικνύουν τέτοιου είδους φιλοζωικές οργανώσεις. Οι ίδιοι που κόπτονται για την υγεία και ευζωία των ζώων, είναι οι ίδιοι που στήνουν δίκτυα "εθελοντών" αλλοδαπών κτηνιάτρων για διενέργεια στειρώσεων σε κινητές μονάδες και ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ζώων σε συνθήκες αμφιβόλου ασφάλειας και ποιότητας, συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ζώων. Οι φιλοζωικές οργανώσεις αντί να σεβαστούν και να ενισχύσουν με όποιον τρόπο μπορούν τις ήδη νόμιμες δομές, Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων και Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, υποσκάπτουν τον ρόλο τους και δημιουργούν ανταγωνιστικές δομές.

Η πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω στα προβλήματα των ζώων και των ιδιοκτητών τους και να εξετάζει τα ζητήματα με αντικειμενική κρίση. Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και της ευζωίας των ζώων.
Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ποιους «μετρά» η Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου



Η περιπλάνηση του Οδυσσέα από την Τροία έως την Ιθάκη κράτησε, σύμφωνα με τον Όμηρο, περίπου δέκα χρόνια. Για τους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας ο χρόνος θα είναι πολύ πιο σύντομος μέχρι να καταλήξουν στο όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου θα έχει γίνει γνωστό.
Mπορεί μέχρι σήμερα την πλειονότητα των εντυπώσεων για τη θέση αυτή να «κρατά» ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αλλά τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά.
 
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων, τόσο στον τοπικό όσο και στον αθηναϊκό Τύπο, με διάφορα ονόματα.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα «Παραπολιτικά», «στην Πελοπόννησο ο πρώην βουλευτής Λακωνίας και σημερινός πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Αποστολάκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας, είναι ανάμεσα στις επιλογές. Πάντως, στη Συγγρού αρχικά είχε συζητηθεί και η περίπτωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Μπένου, ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, κορυφαία “γαλάζια” στελέχη της Περιφέρειας (ανάμεσά τους οι βουλευτές Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Λαμπρόπουλος, αλλά και ο Χρίστος Δήμας, το όνομα του οποίου έχει “παίξει” για να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης) διαμηνύουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι η καλύτερη λύση για τον κυβερνητικό εταίρο θα ήταν να μη δοθεί επισήμως κομματικό χρίσμα και να στηριχθεί εμμέσως η προοπτική του Πέτρου Τατούλη»!
 
Βέβαια, τον τελευταίο και ουσιαστικό λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τις προτάσεις που θα τεθούν υπ’ όψιν του από την αρμόδια εκλογική επιτροπή, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έχει η Συγγρού για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια. 
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Τραγωδία στη Ζαχάρω σε σύγκρουση Ι.Χ. αυτοκινήτου με μοτοσυκλέτας - Νεκρός ο 73χρονος οδηγός του Ι.Χ. Σε κρίσιμη κατάσταση ο 33χρονος μοτοσυκλετιστής



Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, στη διασταύρωση του Δημοτικού Σταδίου Ζαχάρως.
Όπως μεταδίδει το patrisnews.com , το τροχαίο συνέβη όταν  μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα, κινούμενη επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας από Πύργο προς Ζαχάρω, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο έξω από  το  Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, επιχειρώντας να περάσει απέναντι.
Απο τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν ο 33χρονος μοτοσικλετιστής, ο 73χρονος οδηγός του αυτοκινήτου καθώς και η συνεπιβάτιδα 72χρονη σύζυγός του.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, όπου λίγο αργότερα ο 73χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο 33χρονος μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο του Πύργου σε σοβαρή κατάσταση,
καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η σύζυγος του 73χρονου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου...

Βροχές και καταιγίδες στη Πελοπόννησο



Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται την Τετάρτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξαπλωθούν σε όλη την Πελοπόννησο προς το μεσημέρι, το απόγευμα πιθανόν στην ανατολική Στερεά και τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Kόβει την πίτα του την Κυριακή ο Ποσειδων Λουτρακίου

Πάγκαλος: Ούτε για θυρωρός δεν έκανε ο Άκης!

Πάγκαλος: Ούτε για θυρωρός δεν έκανε ο Άκης!
Ποιός είδε (ξανά) τον Θόδωρο Πάγκαλο και δεν τον φοβήθηκε! Χείμαρρος για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός, μίλησε για διάφορες προσωπικότητες από ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούσαν να βγάλουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο πρωθυπουργό.
Μόνο που κατά τον Θόδωρο Πάγκαλο, ο φυλακισμένος «Μπρούμελ» δεν έκανε ούτε για θυρωρός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ! Η... ατάκα της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ FM ήρθε όταν η συζήτηση έφτασε στα εξοπλιστικά και στο πάρτι με τις μίζες. Για τις οποίες ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει πως δεν είχε αντιληφθεί τίποτα.

Διαμόρφωση στρατηγικής για τον χειμερινό τουρισμό

 http://www.in2life.gr/dm_pictures/trikala_korinthias600_120532_1Y3W26.jpg
ΑΡΘΡΟ του Χρίστου Δήμα στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash1/373017_346050625443767_1563359182_n.jpg«Αλήθεια, έχετε χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα;». Αυτή την απορία μού εξέφρασε ξένος ο οποίος αναζητούσε προορισμό για τις οικογενειακές του χριστουγεννιάτικες διακοπές σε πρόσφατο ταξίδι μου στη Βόρεια Ευρώπη. Η πραγματικότητα είναι πως πολύ μικρό ποσοστό Βορειοευρωπαίων γνωρίζουν ότι η Ελλάδα προσφέρεται και για χειμερινές διακοπές.

Ο τουρισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της εθνικής οικονομίας λόγω της μεγάλης εισροής ξένου συναλλάγματος στη χώρα, της δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και της διεθνούς προβολής της χώρας. Δικαιολογημένα, η στρατηγική της χώρας μας εστίαζε στον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ο ήλιος και η θάλασσα αποτελούν κορυφαίο πόλο έλξης για τους ξένους τουρίστες. Με αυτή τη στρατηγική παγιωθήκαμε στις συνειδήσεις των ξένων ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθιοι δήμαρχοι και πολιτικοί

http://elladanea.gr/wp-content-n0l0g1n/uploads/2013/12/ff4b859812b112a83233fd96434c7158.jpg
Δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας στη Κορινθία  καθώς και ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας μπαίνουν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το θέμα αυτό  ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, μεταξύ άλλων γράφει στην «Αυγή»:

"Παρακαλείται η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου- τα σέβη μας στον Μεγαλειότατο God Father σας- να ζητήσει από τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Αννίβα Παπακυριάκο, δήμαρχο Βέλου-Βόχας, υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Βασίλη Νανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου υποστηριζόμενο από την ΝΔ, τον Γιάννη Γκεζερλή, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, τον Γιώργο Γεωργούση, πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας, τον Γιάννη Βαφειάδη, υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπο Τύπου της Ν. Δ. στο Νομό Κορινθίας και τον Σωκράτη Τόγια, υποψήφιο δήμαρχο Κορίνθου, επειδή κατέθεσαν άπαντες ως μάρτυρες υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα...
...
Να διαγράψει τον βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλια, που ζήτησε να ακρωτηριάζονται τα ζώα στην Ελλάδα, να τους κόβουν την ουρά και τα αυτιά, με την δικαιολογία ότι «δεν πονάνε»..."
 

“Ύμνοι” της FIFA για τον Ολυμπιακό ... είναι καταδικασμένος να κερδίζει πολλούς τίτλους! (video)

FIFA

Ξεκινώντας με τη φράση “στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνομα από τον Ολυμπιακό”, το FIFA Futbol Mundial φιλοξενεί ένα αφιέρωμα – ντοκιμαντέρ στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Στο εξάλεπτο αφιέρωμα της FIFA φιλοξενούνται δηλώσεις του αρχηγού Αβραάμ Παπαδόπουλου, του Χαβιέρ Σαβιόλα, καθώς και του προπονητή της ομάδας Μίτσελ. Mεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στους τίτλους στους παίκτες, τους φιλάθλους, το Καραϊσκάκη και στο ένδοξο παρελθόν.
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναφέρει: «Ζούμε σε μία μεταβατική περίοδο, όπου όλη η Ευρώπη υποφέρει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Είμαστε τυχεροί που έχουμε στον σύλλογο αυτόν τον πρόεδρο, τον κ. Μαρινάκη. Μας στηρίζει διαρκώς και βοηθά την ομάδα να διατηρεί τα υψηλά στάνταρ της. Αυτό βοήθησε επίσης τον κόσμο να συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για εμάς το περσινό νταμπλ ήταν ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και σημαντικό για μας.
Το να παίρνουμε τίτλους και να πετυχαίνουμε καλές επιδόσεις και ενώ γινόμαστε μέρος της ιστορίας του συλλόγου είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε τεράστιες επιτυχίες και οι οπαδοί μας είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα μας. Έτσι έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους προσφέρουμε χαρά και ικανοποίηση. O Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα.
Έχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους και για τον λόγο αυτό αγωνιζόμαστε συνεχώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι οι οπαδοί μας είναι ευτυχισμένοι γιατί αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι σημαντικό να παίζουμε καλά στην Ευρώπη γιατί εκπροσωπούμε την χώρα μας και όλους αυτούς που μας υποστηρίζουν».
Ο Μίτσελ αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Ποτέ δεν σταματάμε να θέλουμε να κερδίζουμε και ποτέ δεν σταματάμε να επιδιώκουμε την βελτίωση μας. Μπορεί να είναι πρόκληση η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά θέλουμε επίσης να βελτιωθούμε και στην Ευρώπη. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μας ενθουσιάζει».
Στο ειδικό αφιέρωμα για τους νταμπλούχους Ελλάδας γίνεται μνεία και στην άφιξη του Χαβιέρ Σαβιόλα με τα πλάνα υποδοχής, με τον Αργεντίνο να δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα και καταδικασμένος να κερδίζει πολλούς τίτλους.
Πηγή sport.gr

Video

Στο ΕΣΠΑ η ύδρευση Τ.Κ. Σκαφιδακίου από τις πηγές της Λέρνης, στην Αργολίδα



http://static.panoramio.com/photos/large/10683463.jpg 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ Τ.Κ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΛΕΡΝΗΣ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 20 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 542.430,00€ και συγχρηματοδοτούμενης  δημόσιας δαπάνης 445.600,00€, με Τελικό Δικαιούχο ΔΕΥΑ  ΑΡΓΟΥΣ- ΜΥΚΗΝΩΝ.
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην κατασκευή των εξωτερικών αγωγών μεταφοράς νερού από την πηγή της Λέρνης έως τις δεξαμενές της Τοπικής Κοινότητας Σκαφιδακίου.

ΝΔ: Ψάχνουν τηλεπερσόνες για υποψήφιους – στο τραπέζι Αυτιάς για Αττική, Ψινάκης για Αθήνα!

Σε γνωστά πρόσωπα από την τηλεόραση που δεν έχουν έντονα κομματικά χαρακτηριστικά στρέφεται το Μέγαρο Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής αλλά και το Δήμο Αθηναίων μετά το  «όχι» της Όλγας Κεφαλογιάννη (επίσημα) και του Μάκη Βορίδη (ανεπίσημα) αλλά και το γεγονός ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, «κάηκαν» Νίκος Δένδιας και Άδωνις Γεωργιάδης.  Υπεμνθυμίζεται ότι οι μεν υπουργοί Τουρισμού και Δημόσιας Τάξης «έπαιζαν» για το Δήμο Αθηναίων οι δε Βορίδης και Γεωργιάδης για την Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο πλαίσιο και της προσπάθειας «χαλαρής» ψήφου, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά ο οποίος δεν έχει κρύψει τις πολιτικές τους προτιμήσεις στο δεξιό χώρο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι προ διετίας και ενώ το όνομά του ακουγόταν για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Πειραιά, ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι απέρριψε πρόταση της ΝΔ να είναι υποψήφιος βουλευτής στη γενέτειρά του, τη Σάμο, ενώ πριν από δύο μήνες είχε δηλώσει ότι είχε δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αλλά είχε αρνηθεί.  Παράλληλα λέγεται και ουδέποτε έχει διαψευστεί από τον ίδιο ότι η ΝΔ τον είχε πλησιάσει και το 2010 για μεγάλο δήμο της χώρας (πιθανότατα τον Περαιά) και πάλι ο ίδιος είχε αρνηθεί.
Ωστόσο, πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τονίζουν ότι αυτή τη φορά  ο ο γνωστός τηλεδημοσιογράφος που φλερτάρει εδώ και καιρό με την πολιτική,  είναι γνώστης της πρότασης και δεν την έχει απορρίψει.
Παπαμιμίκος: Θέλουμε πετυχημένους!
Αναφορικά με το Δήμο Αθηναίων και καθώς η μόνη υποψηφιότητα που έχει μείνει είναι αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη που όμως δεν καλοβλέπει το Μαξίμου, στο τραπέζι παραμείνει το όνομα του ποδηλάτη και, επίσης, τηλεοπτικού δημοσιογράφου, Γιώργου Αμυρά, ενώ εφόσον επιβεβεβαιωθεί η πληροφορία για κάθοδο του, κάποιοι συζητούν και την περίπτωση του Ηλία Ψινάκη,  που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη!
Άλλωστε, όπως είπε και σε πρόσφατη ομιλία του στην Κομοτηνή ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα, ούτε πρόκειται να ανακοινώσει στηρίξεις. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία θέλει τις τοπικές κοινωνίες μακριά από το σφικτό εναγκαλισμό με τα κόμματα. Θέλει υποψηφίους οι οποίοι θα έχουν χαρακτηριστικά πετυχημένου και κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπου. Ανθρώπου, ο οποίος θα έχει καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα και θα μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα των δημοτών. Και αφού ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, εμείς θα ζητήσουμε από τους δημότες να σταθούν στο πλευρό αυτών των υποψηφίων οι οποίοι έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.»

Ο Μαραβέγιας πάει για Πρύτανης στο Καποδιστριακό

Napoleon-Maravegias
Ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, προαλείφεται για υποψήφιος Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις επερχόμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.
Οι αρχαιρεσίες αυτές θα είναι οι πρώτες που θα διεξαχθούν με το νέο σύστημα εκλογής, και με τη συμμετοχή των Συμβουλίων Διοίκησης των ιδρυμάτων, και σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των “Νέων”, ο Ναπολέων Μαραβέγιας προβάλλει ήδη ως ένα εκ των φαβορί για τη διαδοχή του Θεοδόση Πελεγρίνη.
Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μαραβέγια θα μπορούσε να συγκεντρώσει ευρύτερη στήριξη και συνθέσεις, και να διεισδύσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απολαμβάνει σημαντικής αναγνώρισης και αποδοχής.
Το ρεπορτάζ των “Νέων” αναφέρει ακόμη ότι υποψηφιότητα θα επιθυμούσε να θέσει και ο καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, από την Ιατρική Σχολή, ο οποίος ωστόσο είναι πιθανόν να έχει βγει στη σύνταξη μέχρι το καλοκαίρι, ενώ σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε ηττηθεί από το Θεοδόση Πελεγρίνη.

υστερογραφα

Νταβρής: Το πρόβλημα στους ΑΝΕΛ είναι ο Καμμένος

davris
Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Γιώργος Νταβρής, ο οποίος διεγράφη από τη κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ όσο παραμένει πρόεδρος ο Πάνος Καμμένος.
«Το πρόβλημα είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος νομίζει ότι είναι ένα κόμμα το οποίο του ανήκει», τόνισε και χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα «κατάσταση νεοαρχηγικού κόμματος και όχι δημοκρατικού» και «δεν ακούει και έχει συμπεριφορές οι οποίες απάγουν από αυτά που λέγονται».

Ο ΣΕΒ και το αφήγημα μιας "άλλης Ελλάδας"

Dimitris-Daskalopoulos
Twitter@EmOikonomidis
Η Ελλάδα της κρίσης θα πρέπει να βρει σύντομα τα απαραίτητα ισοδύναμα ώστε να εξελιχθεί σε Ελλάδα της ελπίδας, προκειμένου να διασφαλιστεί μια καλύτερη επόμενη μέρα, όχι μονάχα σε σχέση με το δύσκολο παρόν που βιώνει η κοινωνία, αλλά και σε σύγκριση με τα χρόνια της πλαστής ευημερίας, τότε που η Ελλάδα ζούσε με δανεικά… όνειρα, με την αναπόφευκτη συνέπεια να προσγειωθεί απότομα, άγαρμπα και με κοινωνικά επιβλαβείς συνέπειες.
Στην Ελλάδα της επόμενης μέρας, η οποία εκ των πραγμάτων προετοιμάζεται σήμερα, έχει ιδιαίτερη αξία να αλλάξουν μια σειρά από παράμετροι, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που συνέθεσαν ένα προβληματικό εθνικό αφήγημα. Έτσι ώστε, με ορθή κρίση, αξιολόγηση και επικαιροποίηση εθνικών προτεραιοτήτων, να διεκδικήσει η χώρα την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας και αυτοδιάθεσής της. Τα υπόλοιπα, θα ακολουθήσουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να ακούγονται περισσότερο και διαφορετικά φωνές όπως του ΣΕΒ, που έχει καρφιτσωθεί στο εθνικό υποσυνείδητο περίπου… δαιμονοποιημένος, καθώς η ελληνική κοινωνία έμαθε για δεκαετίες να συνδέει την επιχειρηματικότητα με αρνητικές φορτίσεις. Περίπου σαν… επαναστατική γυμναστική, χωρίς η σκέψη να πηγαίνει πιο μακριά.
Σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε χθες σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της παρουσίας στην Ελλάδα της προέδρου του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Επιχειρήσεων, Emma Marcegaglia, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει μιλήσει με συνέπεια και ηχηρές διαπιστώσεις για την εθνική αναγκαιότητα να τρέξει η Ελλάδα πέρα και πιο μακριά από το Μνημόνιο, έθεσε μια σειρά από πτυχές του αφηγήματος “άλλη-επόμενη Ελλάδα”.
Και αφού απέδωσε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το γεγονός ότι η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγκλωβίστηκε στον μίζερο αποπροσανατολισμό μιας “Προεδρίας της Κρίσης”, εστίασε στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, με την αποφυγή δηλαδή πρόωρων εκλογών, εγκωμίασε την παρεμβατική στοχοπροσήλωση της Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση εξιχνίασης σκανδάλων, και έδειξε τον δρόμο μετά το Μνημόνιο.
“Έχει τελειώσει η χρησιμότητα και έχει αυξηθεί η επικινδυνότητα του Μνημονίου”, ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, που δείχνει ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες κατανοούν πλέον την καθημερινή αγωνία και τα αδιέξοδο μιας κοινωνίας που εξάντλησε προ πολλού τις αντοχές της. Και δείχνουν να συμπορεύονται μαζί της.
Το κρίσιμο ζητούμενο πλέον είναι να τους ακολουθήσει και ο πολιτικός κόσμος. Δηλαδή εκείνοι που έχουν “δικαίωμα υπογραφής” για το μέλλον μας…

υστερογραφα

Ρεκόρ 10ετίας στην τηλεθέαση για τις Χρυσές Σφαίρες 2014, με 20,9 εκατομμύρια θεατές

Tina-Fey-Amy-Poehler
Το αχτύπητο δίδυμο της Tina Fey και της Amy Poehler στην παρουσίαση της φετινής τελετής απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες, έγραψε ιστορία.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι Χρυσές Σφαίρες 2014 έκαναν ρεκόρ 10ετίας, με περισσότερους από 20,9 εκατομμύρια θεατές
Σε σχέση με την περσινή περίοδο μάλιστα, η τηλεθέαση των Χρυσών Σφαιρών παρουσίασε αύξηση 6%, για το NBC το οποίο φιλοξένησε τη μετάδοση.
ysterografa.gr

Μητσοτάκης για διαθεσιμότητα: Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα φύγουν – στόχος οι 15.000 απολύσεις

Οι πελατειεκές σχέσεις υπάρχουν πάντα ελληνικό κράτος και στη διανομή θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν«, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι η απόλυση 15.000 υπαλλήλων.
Μάλιστα, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει να μεταρρυθμίζουμε το Δημόσιο από το 2010, στο ξεκίνημα της κρίσης, αλλά δεν έγινε τίποτε μέχρι το 2013 καθώς «επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μείνει ανέγγιχτος ο σκληρός πυρήνας της εκλογικής τους πελατείας. Αντί να μεταρρυθμίσουν τη Δημόσια Διοίκηση προτίμησαν να προχωρήσουν σε οριζόντιες περικοπές, κάτι που έπληξε εξίσου ικανούς και ανίκανους υπαλλήλους».
Στο ερώτημα αν είναι υπερβολικός ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων: η μη αντικατάσταση όσων φεύγουν από το 2010 μας επέτρεψε να πλησιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και θέλουμε να απολύσουμε επιπλέον περίπου 15.000 δηλαδή το 2% του συνόλου. Αλλά αυτό που πρέπει κυρίως να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και στην ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει το κράτος στην κοινωνία σε αντάλλαγμα των φόρων που πληρώνει».
Διαθεσιμότητα: Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα φύγουν
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της κινητικότητας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι υπάρχουν τομείς όπου υπάρχει υπερπληθώρα υπαλλήλων και άλλοι στους οποίους λείπει προσωπικό, ενώ υπογραμμίζει ότι εάν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστεί στο Δημόσιο ή αν δεν μπορεί να βρει μια άλλη εργασία μέσω ενός προγράμματος κινητικότητας, «θα πρέπει να εγκαταλείψει το Δημόσιο».
Και συμπληρώνε: «Είχα στόχο 12.500 υπάλληλοι να αλλάξουν ειδικότητα πριν τον Οκτώβριο και αυτός ο στόχος επετεύχθη. Έτσι μπορέσαμε να μετακινήσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών διπλωματούχους οικονομολόγους που εργάζονταν ως δημοτικοί αστυνόμοι. Θα περιορίσουμε τη συχνότητα των επαφών μεταξύ υπαλλήλων και πολιτών χάρη στο Ιντερνέτ ώστε να μειωθούν οι δυνατότητες διαφθοράς. Αυτό ήδη έγινε με τις εφορείες: Καταργήσαμε ουκ ολίγες εφορείες και οι δηλώσεις γίνονται στο διαδίκτυο και οι πληρωμές μέσω τραπέζης. Πρέπει επίσης να απλοποιηθεί η Δημόσια Διοίκηση: Δεν θα πιστέψετε τον αριθμό των εγγράφων που πρέπει να συμπληρώσεις για να ανοίξεις μια επιχείρηση και τις μετακινήσεις που αυτό συνεπάγεται. Τελευταίο σημείο, βρισκόμαστε σε πλήρη αναδιοργάνωση των Υπουργείων για να πετύχουμε επιτέλους ένα αξιόπιστο οργανόγραμμα, μικρότερες δομές με λιγότερους γενικούς διευθυντές και διευθυντές κάθε λογής καθώς και αρμοδιότητες καθορισμένες με σαφήνεια».
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως διευκρινίζει ότι «αντίθετα με αυτά που λέγονται, δεν βρίσκομαι σε μια εκτινασσόμενη καρέκλα, γιατί γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Η σιωπηλή πλειοψηφία θέλει τολμηρές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση«.

aftodioikisi.gr

Η «Αυτοκρατορία» (του λαϊκιστικού αντιευρωπαϊσμού) αντεπιτίθεται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιου προέδρου της ΕΕ από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας – η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν… συναυλία και σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών του «φιέστα» - αποτέλεσε την σοβαρότερη και σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ημερών.

Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες που ακούστηκαν, πολλές – και πάντως σε πλήρη αντίθεση με όσα διακηρύσσει ο κ. Τσίπρας στις εμφανίσεις του στο εξωτερικό, όπου ομνύει στο όνομα της ΕΕ και του ευρώ και διεκτραγωδεί όσα πρόκειται να μας συμβούν αν βρεθούμε εκτός νομισματικής ένωσης και στην ουσία χωρίς κανένα νόμισμα.

Έτσι, ακούσαμε ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει την… αντίστασή του προκειμένου με τον τρόπο αυτό «να καταθέσει την πλήρη διαφωνία του με τους προσανατολισμούς και τις διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης, σε σχέση με το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρία της Ευρώπης».

Ο νέος ιός στο Facebook και πώς να προφυλαχθείτε

Ο νέος ιός στο Facebook και πώς να προφυλαχθείτε
Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook τρομοκρατώντας τους χρήστες. Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες του να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, πράγμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.
Το Facebook -με καθυστέρηση δύο ημερών- απέδωσε την ανάρτηση φωτογραφιών σκληρού ροζ περιεχομένου και ακραίας βίας στους λογαριασμούς σε συντονισμένη επίθεση. Η εικόνα που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα των φίλων σας είναι η εξής:
Tι να κάνετε:
Όσοι έχετε τη νέα εμφάνιση του Facebook να το αφαιρέσετε πηγαίνοντας στα αριστερά του προφίλ σας, εκεί που λέει «Μου αρέσουν» και να πατήσετε το Χ δεξιά της ανάρτησης . Στο παράθυρο που θα σας βγει να επιλέξετε αναφορά/spam και να πατήσετε οκ για να αφαιρεθεί.
Όσοι έχετε την παλιά εμφάνιση του facebook, πηγαίνετε κάτω από την φώτο εξωφύλλου σας, εκεί που λέει Αρχείο Δραστηριοτήτων. Από κει, στα αριστερά θα επιλέξετε «Μου αρέσουν» και θα βρείτε τον σύνδεσμο της επίμαχης πορνοανάρτησης. Θα πατήσετε το Χ στα δεξιά της ανάρτησης, αναφορά/spam και αφαίρεση

techit.gr

Οι καρχαρίες που κάνουν… Tweets

Οι καρχαρίες που κάνουν… Tweets 
Όπως φαίνεται όλοι θέλουν να γίνουν μέλη στο Τwitter και όταν λέμε όλοι εννοούμε μέχρι και τους καρχαρίες
H εταιρία Virgin του εκατομμυριούχου Richard Branson, έβαλε ειδικά τσιπάκια σε 300 καρχαρίες που βρίσκονται κοντά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας τα οποία στέλνουν αυτόματα tweets σε έναν ειδικό λογαριασμό στο twitter ενημερώνοντας για την τοποθεσία που βρίσκονται.
Με αυτό τον τρόπο όσοι είναι κοντά στην θάλασσα θα μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει κάποιος καρχαρίας εκεί κοντά και να είναι πιο προσεκτικοί….

techit.gr

ΒΟΜΒΑ: Παρελθόν η Χρυσή Αυγή για τον Κασιδιάρη

ΒΟΜΒΑ: Παρελθόν η Χρυσή Αυγή για τον Κασιδιάρη

Αλλάζει όνομα στο κόμμα και κατεβαίνει για Δήμαρχος Αθήνας με νέο συνδυασμό.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Χρυσή Αυγή με έξι από τους βουλευτές του κόμματος να βρίσκονται στη φυλακή.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται ως η επόμενη ηγετική φυσιογνωμία στο κόμμα.
Σύμφωνα με τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", έχει ήδη ξεκινήσει τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αλλάξει η ονομασία του και να κατέβει με νέο συνδυασμό ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
.newsbomb.gr

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου "πουλάει" στους Λίβυους...τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων!

“Μειονότητα” ενδέχεται να αποτελούν από την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά οι Έλληνες στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων! Απίστευτο ,αληθινό και ιδού πως έχει το θέμα.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με την Λιβύη για να υποδέχεται κάθε χρόνο 35 Λίβυους οι οποίοι θα φοιτούν στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Κι όταν λέμε έτοιμη , εννοούμε ότι αν υπήρχε κάποιος να υπογράψει τη σχετική συμφωνία από τη πλευρά της Λιβύης όλα θα είχαν τελειώσει. 

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα όμως δεν έχει ακόμη επιτρέψει να βρεθεί ο αρμόδιος που θα βάλει την υπογραφή.
Το χρηματικό κέρδος για τη Σχολή και για τη χώρα σημαντικό. Αλλά μήπως το κόστος είναι σημαντικότερο;
Ίσως κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα εισαχθούν το πολύ 35 υποψήφιοι! Συνεπώς ...ισοπαλία με τους Λίβυους ; Όχι ,γιατί στη Σχολή θα φοιτούν κι άλλοι αλλοδαποί από άλλες χώρες.
Στο Πολεμικό Ναυτικό στελέχη εκφράζουν τον προβληματισμό και τις ανησυχίες τους όχι επειδή είναι “ρατσιστές”, αλλά επειδή θεωρούν ότι μ΄ αυτή την εξέλιξη η φυσιογνωμία της ΣΝΔ αλλοιώνεται σημαντικά, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε ουσιαστικό κέρδος πέραν του οικονομικού.
Οι πιο καχύποπτοι λένε ότι κάποιοι επιδιώκουν εσκεμμένα την υποβάθμισή της . Και κάποιοι φθάνουν να θυμούνται τις κατά καιρούς προσπάθειες κάποιων να πείσουν ότι το φιλέτο- έκταση της Σχολής πρέπει να το ...εκμεταλλευθούμε
.  
http://neakeratsiniou.blogspot.gr/

ΟΙ «ΠΡΩΗΝ» ΚΑΙ ΟΙ «ΝΥΝ»

Το ποίημα αρχίζει (ελαφρά παραλλαγμένο):

Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να πληρώνουμε
ήσυχα, ήσυχα κι αδρά.

Κλέφτες παντού. Εκατομμύρια, μίζες, σκάνδαλα. Υπουργοί πρώην, γραμματείς πρώην, διοικητές πρώην, πασόκοι πρώην, νουδούδες πρώην, όλοι τα έπαιρναν, όλοι τα έδιναν, έχουμε χάσει κυριολεκτικά το λογαριασμό.

Όταν ο Τόνι Σφίνος χόρεψε τσάμικο στο dacing with the stars

Σίγουρα το Dancing with the stars δεν είναι η τηλεοπτική προτεραιότητα ενός άντρα την  Κυριακή το βράδυ, ειδικά όταν στη ΔΤ έχει αθλητική Κυριακή, αλλά χθες ήταν η εξαίρεση…
Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον μοναδικό Τόνι Σφίνο ο οποίος με την παρουσία του έδωσε άλλον αέρα στο live
 Ο ίδιος με την ενέργεια του και τον αυθόρμητο χαρακτήρα του έκανε ότι ξέρει καλύτερα… και δεν δίστασε να χορέψει με την Δούκισα Νομικού…τσάμικο.
Λίγο πριν όμως με τις χορευτικές φιγούρες του καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό  αλλά και όσους βρίσκονταν στο πλατό…

Γι’ αυτό που γουστάρω προσωπικά τον Τόνι (και φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς) είναι ότι φαίνεται πως ο άνθρωπος όπου και να είναι ότι και να κάνει δεν είναι σε καμία περίπτωση στημένος. Κάνει αυτό που νιώθει και είναι αυθεντικός…

 Tony keep walking ή μάλλον keep dancing 



Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Δεν σεβάστηκε την Γλυφάδα ο Πανηλειακός (0-7) - Παναχαϊκή και Καλλιθέα έμειναν στο "Χ"

Διατήρησε τη νίκη με 4-2 Παναχαϊκή επί του Βύζαντα
Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Πανηλειακός δεν έδειξε καμία διάθεση να χαλαρώσει και κερδίσει την Γλυφάδα με ένα σκορ χαμηλού επιπέδου. Οι «Πυργιώτες» δεν λυπήθηκαν την ομάδα του Κυριάκου Μίχα και την διέσυραν με 7-0 στο γήπεδο της Καισαριανής.
Η Γλυφάδα για ακόμα ένα ματς δεν συμπλήρωσε ενδεκάδα και παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 9 παίκτες. Έτσι το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα προτίμησε να πάρει τη νίκη, χωρίς να ρίξει ρυθμούς και να διαλύσει τον αντίπαλο της. Τρία τέρματα πέτυχε ο Λαλίν (31', 33', 84') , δύο ο νεοφερμένος Φλίγκος (20', 58' (πεν.)) και από ένα οι Κοτσώνης (4' ) και Αποστολόπουλος (89') .
ΓΛΥΦΑΔΑ (Κυριάκος Μίχας): Χρήστου, Μαυρίας, Δημακάκος, Μουστάκης, Στασινόπουλος, Παιδάκης, Κόκκαλης, Μαρκάκης, Κουντούρης
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Πίτκας, Χαλούλος (63' Αποστολόπουλος), Σαραμαντάς, Κοτσώνης, Λαμπρόπουλος, Γανωτής, Λαλίν, Μίλιεβιτς (55' Δημητρακόπουλος), Φλίγκος, Βοσκόπουλος, Μπονγκ (61' Οικονομάκος)


Στο άλλο παιχνίδι του νοτίου ομίλου, Παναχαϊκή και Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Έτσι οι Πατρινοί έχασαν την ευκαιρία να πατήσουν στην 4άδα και να δώσουν συνέχεια στα τελευταία θετικά αποτέλεσμα. Αντίθετα, η ομάδα του «Ελ Πάσο» πήρε μία ακόμα ισοπαλία μακριά από το «σπίτι» της και διατηρήθηκε στην 4η θέση και στη μάχη των πλέι-οφ.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λαμπάκης, Κιάσσος, Κωστόπουλος, Βαγγελόπουλος, Χιντζίδης, Γκαντιάγκα, Φατιόν, Στεργίδης (73' Πλέγας), Ντα Κόστα (64' Βασιλαντωνόπουλος) (87' Χούσα), Πάτο, Κοντογουλίδης
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κριστόφ Βαζέχα): Κατσούλης (11' Λυμπερόπουλος), Χριστοφιλέας, Μουσταφίδης (46' Κατσικογιάννης), Πίκολο, Παγώνης, Καλαμιώτης, Φαγιέ, Εμβέλε, Αρναρέλης, Χαϊκάλης (80' Ατματζίδης), Γκαλάν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 15 αγώνες)

1. Ολυμπιακός Βόλου
35-10
38
2. Χανιά
17-7
29
3. Ηρακλής Ψαχνών
15-8
27
4. Καλλιθέα
19-11
26
5. Φωκικός
18-14
23
6. Επισκοπή
16-16
23
7. Παναχαϊκή 2005
16-10
23
8. Παναιγιάλειος
12-11
21
9. Φωστήρας
14-18
19
10. Πανηλειακός
18-19
16
11. Αχαρναϊκός
14-19
15
12. Αστέρας Μαγούλας
12-16
14
13. Βύζας Μεγάρων
12-32
8
14. Γλυφάδα
10-37
5