Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ «ΠΡΩΗΝ» ΚΑΙ ΟΙ «ΝΥΝ»

Το ποίημα αρχίζει (ελαφρά παραλλαγμένο):

Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να πληρώνουμε
ήσυχα, ήσυχα κι αδρά.

Κλέφτες παντού. Εκατομμύρια, μίζες, σκάνδαλα. Υπουργοί πρώην, γραμματείς πρώην, διοικητές πρώην, πασόκοι πρώην, νουδούδες πρώην, όλοι τα έπαιρναν, όλοι τα έδιναν, έχουμε χάσει κυριολεκτικά το λογαριασμό.Όχι, κανείς απ’ τους «νυν» δεν υπήρξε «πρώην». Όταν καείς πολιτικά- ήτοι δεν έχεις ενεργό πολιτικό ρόλο- τότε γίνεσαι «πρώην». Οι «νυν» κρύβονται και αλληλοκαλύπτονται για την ώρα καλά. Βέβαια κάποια στιγμή θα γίνουν κι αυτοί «πρώην» και η «παρέα» θα μεγαλώσει. Μέχρι όμως να γίνει το ευκταίο και να δούμε πολύ – πολύ κόσμο να λογοδοτεί κατά που του πρέπει, το πόπολο θα πληρώνει τους «πρώην» που παριστάνουν τους «νυν» και το παίζουν και εξυγιαντές που τάχα μου κυνηγούν απηνώς του πρώην φίλους τους, τους «πρώην».

Κατά τ’ άλλα η χώρα διαλύθηκε απ’ την ΕΡΤ και τους καθηγητές των ΕΠΑΛ. Όχι η ληστοσυμμορία που διοικούσε την έρημη αυτή χώρα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις πλέον θα βρεις σκάνδαλα εκατομμυρίων που τα προκάλεσαν αυτοί που τα καταγγέλουν σήμερα παριστάνοντας τις Μαγδαληνές.

Κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος πλέον δεν υπολήπτεται τους κακοποιούς αυτούς. Αλλά με πολύ μεγάλη προθυμία εντούτοις τους …πληρώνει!!! Όλοι οι Έλληνες υβρίζουν τους «πρώην» και τους «νυν» αλλά τρέχουν ασθμαίνοντας να πληρώσουν ή να …ρυθμίσουν τα κερατιάτικα προς τους «πρώην» και τους «νυν». Γιατί είναι λέει «νόμοι» του κράτους. Αν δεν το ξέρετε οι μπαινοβγαίνοντες στους ανακριτές «πρώην» και οι πρώην «πρώην» που είναι όμως «νυν», στα διαλείμματα των μιζών και των κλοπών, νομοθετούν κιόλας, αν δεν το ξέρετε. Μη νομίζετε ότι μόνο βρωμιές κάνουν. Ψηφίζουν και νόμους για να σου πάρουν το σπίτι!!!

Αλλά εμείς «αξιοπρεπέστατοι» και διορατικοί καθώς είμαστε, είχαμε δει από παλιά το κακό που ερχόταν, αφού ο «ΕΞΑΝΤΑΣ» του Αυγερόπουλου στη ΝΕΤ στοίχιζε περισσότερο απ’ τον «πρωινό καφέ» και τα μεταμεσονύκτια «ευφυολογήματα και στριπ-τιζ» του Θέμου Αναστασιάδη του και έπρεπε να σταματήσουν οι «σπατάλες» οι οποίες έριξαν τη χώρα έξω. Ευτυχώς, οι πρώην «πρώην» και νυν «νυν», πήραν χαμπάρι κι έχωσαν κάνα-δυο πρώην «πρώην» που δεν είναι πια «νυν» στο «φρέσκο» να καταλαγιάσει το πόπολο απ’ την οργή και να συνεχίζει να προσέρχεται στα γκισέ να πληρώνει -ασμένως πια- τους ψηφισμένους «νόμους» απ’ τους «πρώην» αλλά και τους «νυν» που τους παίρνει τα σπίτια.

Το ποίημα συνεχίζει (κανονικά τώρα):

Καταλαβαινόμαστε τώρα
δε χρειάζονται περισσότερα.


Υγ. κανείς απ’ τους πρώην «πρώην» και πρώην «πρώην» που είναι όμως και «νυν», οι οποίοι στα «διαλείμματα» τους νομοθετούν παίρνοντας τα σπίτια των Ελλήνων δεν είναι …κομμουνιστής!!!

Mιχάλης Τζανάκης

istor.tzanakis@gmail.com