Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Διαφωνία για την προφυλάκιση Κοντομηνά. Πρόταση για εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ

kontominas
Σε διαφωνία μεταξύ της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου και του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη κατέληξε το δικαστικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, για την προφυλάκιση ή όχι του Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή του, ενώ ο ανακριτής κατέθεσε την πρόταση να αφεθεί ο επιχειρηματίας ελεύθερος, με την καταβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Νωρίτερα, απολογία, από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται, έδωσε για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.
Στην κλινική μετέβησαν το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ο επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Κοντομηνάς κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι η κατηγορία της απάτης έχει απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.