Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ: Ψάχνουν τηλεπερσόνες για υποψήφιους – στο τραπέζι Αυτιάς για Αττική, Ψινάκης για Αθήνα!

Σε γνωστά πρόσωπα από την τηλεόραση που δεν έχουν έντονα κομματικά χαρακτηριστικά στρέφεται το Μέγαρο Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής αλλά και το Δήμο Αθηναίων μετά το  «όχι» της Όλγας Κεφαλογιάννη (επίσημα) και του Μάκη Βορίδη (ανεπίσημα) αλλά και το γεγονός ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, «κάηκαν» Νίκος Δένδιας και Άδωνις Γεωργιάδης.  Υπεμνθυμίζεται ότι οι μεν υπουργοί Τουρισμού και Δημόσιας Τάξης «έπαιζαν» για το Δήμο Αθηναίων οι δε Βορίδης και Γεωργιάδης για την Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο πλαίσιο και της προσπάθειας «χαλαρής» ψήφου, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά ο οποίος δεν έχει κρύψει τις πολιτικές τους προτιμήσεις στο δεξιό χώρο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι προ διετίας και ενώ το όνομά του ακουγόταν για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Πειραιά, ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι απέρριψε πρόταση της ΝΔ να είναι υποψήφιος βουλευτής στη γενέτειρά του, τη Σάμο, ενώ πριν από δύο μήνες είχε δηλώσει ότι είχε δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αλλά είχε αρνηθεί.  Παράλληλα λέγεται και ουδέποτε έχει διαψευστεί από τον ίδιο ότι η ΝΔ τον είχε πλησιάσει και το 2010 για μεγάλο δήμο της χώρας (πιθανότατα τον Περαιά) και πάλι ο ίδιος είχε αρνηθεί.
Ωστόσο, πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τονίζουν ότι αυτή τη φορά  ο ο γνωστός τηλεδημοσιογράφος που φλερτάρει εδώ και καιρό με την πολιτική,  είναι γνώστης της πρότασης και δεν την έχει απορρίψει.
Παπαμιμίκος: Θέλουμε πετυχημένους!
Αναφορικά με το Δήμο Αθηναίων και καθώς η μόνη υποψηφιότητα που έχει μείνει είναι αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη που όμως δεν καλοβλέπει το Μαξίμου, στο τραπέζι παραμείνει το όνομα του ποδηλάτη και, επίσης, τηλεοπτικού δημοσιογράφου, Γιώργου Αμυρά, ενώ εφόσον επιβεβεβαιωθεί η πληροφορία για κάθοδο του, κάποιοι συζητούν και την περίπτωση του Ηλία Ψινάκη,  που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη!
Άλλωστε, όπως είπε και σε πρόσφατη ομιλία του στην Κομοτηνή ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα, ούτε πρόκειται να ανακοινώσει στηρίξεις. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία θέλει τις τοπικές κοινωνίες μακριά από το σφικτό εναγκαλισμό με τα κόμματα. Θέλει υποψηφίους οι οποίοι θα έχουν χαρακτηριστικά πετυχημένου και κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπου. Ανθρώπου, ο οποίος θα έχει καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα και θα μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα των δημοτών. Και αφού ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, εμείς θα ζητήσουμε από τους δημότες να σταθούν στο πλευρό αυτών των υποψηφίων οι οποίοι έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.»