Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΝΙΚΗΣΕ 2-1 ΤΗΝ ΣΕΛΤΙΚ Στα πλέι οφ του Champions League η AEK


Η ΑΕΚ κέρδισε την Σέλτικ με 2-1 στο ΟΑΚΑ και μετά από τον ΠΑΟΚ πέρασε και αυτή στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ!
Η πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στα αντίπαλα καρέ ήταν στο 2′, όταν ο Κλωναρίδης έκανε μια σέντρα, ο Μπακάκης πήρε μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Στην δεύτερη, στο 6′, άνοιξε το σκορ: πάλι από αριστερά, ο Χουλτ αυτή τη φορά έκανε το γύρισμα και ο Γκάλο με πλασέ από την καρδιά της περιοχής των Σκωτσέζων έκανε το 1-0.

Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ - ΧΡΥΣΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ μετά την λευκή ισοπαλία στη Μόσχα κόντρα στην Σπαρτάκ. Στο πρώτο ματς είχε κερδίσει στην Τούμπα με 3-2. 
Aπό το 30ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δικέφαλος έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Λουίς Αντριάνο, είχε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά ο στόχος επετεύχθη και ο ΠΑΟΚ πήρε μία πολύ μεγάλη πρόκριση.
Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιζό, Τζίκια, Κομπάροφ, Φερνάντο (62′ Σαμέντοβ), Ζομπνίν, Γκλουσακόβ,Τασάεβ (46′ Ζε Λουίς), Αντριάνο, Πρόμες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64′ Χατσερίντι), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (46′ Ουάρντα), Πέλκας (79′ Σάκχοφ), Λημνιός, Πρίγιοβιτς.

Μητσοτάκης για Ελληνες στρατιωτικούς: Αγγελε και Δημήτρη σας περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση


Με μια δήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Ελληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους. Θέλω προσωπικά να συγχαρώ τον Αγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα».

Ελεύθεροι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Τουρκία


Ελεύθεροι έως τη δίκη τους αφήνονται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται επί πέντε και πλέον μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος και επιβεβαιώθηκε επισήμως και από το ΓΕΕΘΑ.
Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο επίσης για μια «αιφνιδιαστική απόφαση»

«Δεκάδες νεκροί» από την κατάρρευση οδογέφυρας έξω από την Γένοβα

Κατέρρευσε γέφυρα στην Γένοβα – «Βουτιά» στο κενό για πολλά αυτοκίνητα! Δεκάδες νεκροί – video | Newsit.gr
Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα κατέρρευσε σήμερα (14/08) το πρωί, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι και μπορεί να υπάρχουν θύματα.
Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.
«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών.
Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στην Γένοβα», όπου κατέρρευσε. Ο δρόμος έχει καταρρεύσει σε μήκος εκατό μέτρων. H οδογέφυρα κόπηκε στα δύο.
Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.
Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής: ένα ολόκληρο τμήμα περίπου 100 μέτρων της γέφυρας έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων.
Σε μια πρώτη εκτίμηση η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κατασκευαστικά προβλήματα.
Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης. Στις εικόνες διακρίνεται η καταιγίδα που πλήττει τη Γένοβα και η γέφυρα που πέφτει. «Ω, Θεέ μου», ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει την ώρα που το άτομα βιντεοσκοπεί την τρομακτική σκηνή.
«Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μου τρομοκρατημένοι και ξυπόλητοι», λέει ένας οδηγός ΙΧ, που βρέθηκε κοντά στο τμήμα της γέφυρα ς που κατέρρευσε. «Βγήκα απ’ το όχημα κι άκουσα μια βοή. Ο κόσμος έτρεχε προς το μέρος μου. Ήταν τρομακτικό».
Eδώ και ώρες βρέχει αδιάκοπα στην περιφέρεια της Λιγουρίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμό. Η γέφυρα Μοράντι χτίστηκε χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, έχει μήκος πάνω από ένα ένα χιλιόμετρο και ύψος 90 μέτρων.

Δεκαπενταύγουστος στη Δυτική Κορινθία - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ - Λιτανεία στο Δερβένι απόψε

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα
Η Εικόνα της Κοιμήσης της Θεοτόκου είναι αγιογραφία της Χριστινας Γεωργαντοπούλου... [αυγοτέμπερα σε ξυλο με φυλλο χρυσού].


Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,

εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε. 
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, 
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη, 
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.
Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»

Πλήθος κόσμου στο 10ο Συναπάντημα Ευρωστηνίων στο Δερβένι ( εικόνες)



ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΥΣΤ. ΚΑΣΣΙΟΥ "Τα εξωκκλήσια της Λυκοποριάς"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Ήταν μια εξαιρετικά απλή,λιτή και ταπεινή, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας, παρουσίαση βιβλίου του k. Δημ. Κασσιου για τα Εξωκλήσια της Λυκοποριάς, χθες το απόγευμα σε καλοκαιρινό κατάστημα ..


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται













Πολύς ο κόσμος που αγκάλιασε αυτή του τη προσπάθεια .Αυτό που πραγματικά αξίζει να επαινούμε είναι ότι αυτή του η τεράστια προσπάθεια,οι συνεχείς έρευνες και αναζητήσεις προς συλλογή στοιχείων να γίνει το βιβλίο του,γίνεται χωρίς κανένα προσωπικό οικονομικό όφελος,αντίθετα τα βιβλία προσφέρονται προς ενίσχυση των ενοριακών ναών...
Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ...παράδειγμα προς μίμηση. 
Την εκδήλωση  συντόνισε η καθηγήτρια Χρυσούλα Γκολφινοπούλου με την γνωστή της πληθωρικότητα και το δικό της εκπαιδευτικό ύφος σαν παλιά καθηγήτρια. 

Παρών και ο Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος,ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Κάσσιος ,οι εφημέριοι Λυκοποριας και Δερβενιου ,Πολλοί φίλοι και γνωστοί που τίμησαν την υπεροχή αυτή βραδιά

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΕΣ -Κλεισθένης Ι: Τι αλλάζει για εργαζόμενους δήμων -14 απαντήσεις σε ερωτήσεις

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ. οι κάτωθι απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 203-207 του Κλεισθένη Ι (Ν. 4555/18).  Οι διατάξεις που, κυρίως, αφορούν αρμοδιότητες εργαζομένων, εφαρμόζονται από 19.07.2018 (άρθρο 210 παρ. 2 και άρθρο 283 Ν. 4555/18).

ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"


Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ημέρες Πολιτισμού Κορινθίας» που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις με ιδιαίτερη επιτυχία:

Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: 14 εκατ. ευρώ για 12 δράσεις αστικής ανάπτυξης

logo hi logo

Eirini Sotiropoulou, 13 Aug 04:11 AM

Δώδεκα νέα έργα, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ενταχθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»....Read More
EurActiv Greece i

Απόδοση φόρου τιμής στον Ηλία Καρούζο, στο 10ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων στο Δερβένι


Απόδοση φόρου τιμής στον Ηλία Καρούζο, επί σειρά ετών Πρόεδρο της Κοινότητας Δερβενίου και πρωτεργάτη της δημιουργίας το 1971 του επίσημου Αστέρα και του οποίου υπήρξε προέδρος του, αποτίμησε ο Σύλλογος των εν Αττική Ευρωστινίων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετησίας, εκδήλωσης του παραπάνω συλλόγου, το Συναπάντημα των Ευρωστινίων. Φέτος ήταν το 10ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού κέντρου Δερβενίου.

Τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος των Ευρωστινίων κ. Μπιλής ,ενώ για το τιμώμενο πρόσωπο , τον Ηλία Καρούζο, το έργο του την προσφορά του στον τόπο, μίλησε το μέλος του συλλόγου , κ Σταύρος Γκατζόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ( ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στις θυγατέρες του Ηλία Καρούζου), ο Αρχιερατικός επίτροπος Ευρωστίνης π. Ιωάννης Γιαννακάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κάσσιος, Κωνσταντίνος Κουσουλός και Μάνος Αλογογιάννης, η πρόεδρος  της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κα Διαμάντω Δεντρινέλη , και πληθος κόσμου από το Δερβένι και τη γύρω περιοχή.

Ξεκίνησε με αισιοδοξία ο Αστέρας Δερβενίου


Με την αισιοδοξία για μια καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Αστέρας Δερβενίου
Η πρώτη αυτή συγκέντρωση των παικτών του Αστέρα πραγματοποιήθηκε , παρουσία της Διοίκησης   της ομάδας και του προπονητή Γιάννη Παλαιολογόπουλου. 
Από την πρώτη αυτή συγκέντρωση του Αστέρα και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα  που ακολουθούν: