Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

O Aστέρας Τρίπολης τρία γκολ και τρία δοκάρια στο φιλικό με Παναργειακό


Τρία γκολ και τρία δοκάρια στο φιλικό με Παναργειακό 
Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα ,σήμερα στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» , στην Τρίπολη ,ο Αστέρας κέρδισε με 3-0 τον Παναργειακό χάρη στα τέρματα που σημείωσε ο Τσίμο Ναβάρο με κοντινά πλασέ στο 9' και στο 15' ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε με πλασέ ο Χουάνμα στο 22ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς είχε τρία δοκάρια, εκ των οποίων τα δύο με τον Μπακασέτα (53' και 70') και το άλλο με τον Πιπίνη στο 69ο λεπτό.
Όσοι δεν έπαιξαν στο φιλικό παιχνίδι με τον Παναργειακό και είχαν αγωνιστεί στο χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας
Η καλύτερη φάση από τον Παναργειακό ήταν στο 66ο λεπτό, όταν κεφαλιά του Ισούφι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπαντής.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ (46' Μπαντής), Κοντοές, Πιπίνης, Καστριτσέας, Σέττι, Μουνάφο, Βελισσάρης, Ναβάρο (63' Γογωνάς), Καράσκο, Μπακασέτας, Χουάνμα.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κομπόσης, Καστρίτης, Φλώρος, Ταμπάκης, Φίλης, Λουμπαρδέας, Παπαϊωάννου, Τριμπόνιας, Καπλατζής, Καραγκούνης, Αγγελόπουλος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Ισούφι, Μπόμπος, Νώτης, Μένιος, Κουτσοδήμος, Μακρίδης, Μπιτζής, Χατζησωφρονίου, Καλιαμούτος.

Άγνωστοι βασάνισαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στον Ασπρόκαμπο

Ασπρόκαμπος
Σε βασανιστήρια υπέβαλαν έναν ηλικιωμένο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, τέσσερις άγνωστοι που εισέβαλαν στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψουν, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για να εξιχνιάσει την υπόθεση, που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, στον Ασπρόκαμπο Κιάτου, τέσσερις άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι ενός 78χρονου κι αφού τον χτύπησαν, τον λήστεψαν παίρνοντας 4.000 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν.
Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι είχε εγκαύματα στο σώμα του. Τα εγκαύματα προήλθαν από τους 4 δράστες, οι οποίοι, προκειμένου να ομολογήσει ο ηλικιωμένος που έκρυβε χρήματα στο σπίτι, του έριξαν βενζίνη και του έβαλαν φωτιά. Όταν τους αποκάλυψε το σημείο με τα χρήματα, τότε έσβησαν τη φωτιά τυλίγοντάς τον με μια κουβέρτα.
Η κατάσταση της υγείας του 78χρονου, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, είναι κρίσιμη.

Υπέρβαρος μεταφέρθηκε με γερανοφόρο στο νοσοκομείο!

upervaros
Ένας Σαουδάραβας ο οποίος έφτασε να ζυγίζει 610 κιλά και έχει πλέον ακινητοποιηθεί μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο για θεραπεία, κατ’ εντολή του βασιλιά Αμπντάλα.
Ο Χάλεντ Μόχσεν Σαΐρι μεταφέρθηκε από το Τζιζάν, στη νότια Σαουδική Αραβία, στο Ριάντ και εισήχθη στο νοσοκομείο “Βασιλιάς Φαχντ”. Τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επιστρατεύτηκε ένα γερανοφόρο όχημα για να τον βγάλει από το σπίτι του.
Ο υπουργός Υγείας Αμπντάλα αλ Ράμπια είπε ότι μια ομάδα γιατρών πήγε στο Τζιζάν για να οργανώσει τη μεταφορά του παχύσαρκου άνδρα στην πρωτεύουσα.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε τι είδους θεραπεία θα υποβληθεί ο Σαΐρι. Πρόσφατα γιατροί του ίδιου νοσοκομείου χειρούργησαν έναν άλλο υπέρβαρο άνδρα, ηλικίας 27 ετών, και του αφαίρεσαν 80 κιλά λίπους από την περιοχή του στομάχου.

ysterografa.gr

Η CIA ισχυρίζεται πως ο Τίτο δεν ήταν Γιουγκοσλάβος!

tito
Ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο “δεν είχε γιουγκοσλαβική καταγωγή”, υποστηρίζεται σε αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου η υποβολή όλων των δηλώσεων

diloseis
Ως εξαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου.
Η δυνατότητα αυτή δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους – για πρώτη χρονιά φέτος – ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα). Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με την νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες.
Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι δυσχέραναν την υποβολή από μεριάς μεγάλου αριθμού φορολογουμένων και το Υπουργείο ανταποκρίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.
Τονίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι. Η υποβολή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο υπολειπόμενος χρόνος κρίνεται αρκετός για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνεπώς, κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Τέλος, ενημερώνουμε πως ο προγραμματισμός για την υποβολή όλων των δηλώσεων του οικ. έτους 2014 θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο με σκοπό τη δημιουργία πλάνου για την ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων και την επίλυση δυσλειτουργιών, αλλά και να ανακοινωθούν οριστικές, αμετάκλητες, ημερομηνίες υποβολής το Δεκέμβριο, πράγμα που θα επιτρέψει το σωστό προγραμματισμό εργασίας για όλους τους φορολογούμενους, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου την επόμενη χρονιά.

Το “αυτογκόλ” της Μέρκελ (που θα πληρώσει η Ευρώπη)

Angela-Merkel-e1376916077174
Twitter @EmOikonomidis
Αν πράγματι η εφηβεία μας “σκεπάζει” επιβλητικά το υπόλοιπο της ζωής μας, καθώς δύσκολα μπορεί να αποτινάξει κανείς από το υποσυνείδητό του, όσα “εντυπώθηκαν” στο μυαλό και την καρδιά εκείνη τη γονιδιακά μη συγκρίσιμη εποχή της μεγάλης μετάβασης, τα πολλά χρόνια που πέρασε στη λάθος πλευρά του Τείχους εξηγούν εν πολλοίς τη συμπεριφορική στρατηγική της Άνγκελα Μέρκελ. Σήμερα, στα χρόνια της προσωπικής υπεραξίας και μιας πολιτικής ηγεμονίας που, σε επίπεδο Γερμανίας μονάχα ο Καγκελάριος της Επανένωσης Χέλμουτ Κολ συνήθιζε να απολαμβάνει.

Υψηλά πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

«Αυστηροποιούμε τα πρόστιμα σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο. Τα πρόστιμα αυτά καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις».
Aυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης που περιέχει το νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Έφεση Κεδίκογλου κατά της διαγραφής του από την ΕΣΗΕΑ

Simos-Kedikoglou
Έφεση κατά της απόφασης της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει στη διαγραφή του από τις λίστες των δημοσιογράφων, λόγω της στάσης που κράτησε στο θέμα της ΕΡΤ και όσων υποστήριξε σε κατά καιρούς δηλώσεις του, κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου.
Όπως επισημαίνει η “Ελευθεροτυπία”, στο πολυσέλιδο κείμενο που κατέθεσε στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτηρίζει την απόφαση διαγραφής του άκυρη, ανυπόστατη και αόριστη, αναρωτιέται αν ελέγχθηκε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ ή του πολιτικού και κυβερνητικού εκπροσώπου, και τονίζει ότι  θεωρεί πως διεγράφη επειδή διαφώνησε με την άποψη της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ.
Σημειώνεται ότι στην κορύφωση της αντιπαράθεσης για την ΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της στάσης που κράτησε και όσων είπε κατά των δημοσιογράφων, ενώ τόσο η ΠΟΣΠΕΡΤ όσο και άλλοι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση, άφηναν αιχμές εναντίον του.

υστερογραφα

Συνελήφθησαν 4 ΡΟΜΑ για διαρήξεις και κλοπές σε Βραχάτι και Βέλο

Εξιχνιάστηκαν , ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου , 3 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στο Βραχάτι και στο Βέλο Κορινθίας , ενώ για τις υποθέσεις αυτές , συνελήφθησαν χθες (18-8-2013) το βράδυ , 4 ημεδαποί ΡΟΜΑ , ηλικίας 31 , 25 , 21 και 19 ετών αντίστοιχα , οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή.
Ειδικότερα , χθες το βράδυ στο Βραχάτι Κορινθίας , οι ανωτέρω , αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής , αφαίρεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή !!!
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας , εντοπίστηκαν στον κόμβο Αρχαίας Κορίνθου και συνελήφθησαν !!!
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας , προέκυψε επίσης ότι οι ανωτέρω , την 16-8-2013 και την 18-8-2013 , στο Βέλο και στο Βραχάτι Κορινθίας αντίστοιχα , είχαν διαπράξει ακόμα 2 διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες , όπου είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές , χρυσαφικά , κοσμήματα και χρήματα !!!
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο , συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου , για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα !!!

Συνάντηση Μπούκλη με τον Υπ. Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

adonis

Συνάντηση είχε με τον Υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη είχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Λάμπρος Μπούκλης παρουσία του προέδρου της ΠΟΣΕΑ Χρήστου Πρωτόπαππα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα και τη διάδοση της.
Οι πληροφορίες μας λένε πως ακούστηκαν πολλά όσον αφορά το τι γίνεται με το αίμα που δίνουν οι εθελοντές και τις επόμενες μέρες ο Υπουργός θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό το καυτο θέμα.
Ο κ. Μπούκλης παρευρέθη εκεί ως σύμβουλος ποιότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΟΣΕΑ και το γεγονός ότι ξεκίνησε μια συζήτηση τέτοια τιμά αυτούς που θέλουν να σταματήσουν να υπάρχει αδιαφάνεια.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη είδηση βγήκε από το twitter του κ. Γεωργιάδη και όχι από τους πάντα πρόθυμους να μοιραστούν τέτοιες πληροφορίες Μπούκλη και Πρωτόπαππα που σημαίνει οτι συζητήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα

Πηγή: ekorinthos.gr

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η εγγυητική επιστολή του προσωρινού αναδόχου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η εγγυητική επιστολή, ύψους 1.200.000 ευρώ, από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία αποτελεί τον προσωρινό ανάδοχο για το έργο «ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14095d1690554db8&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376932459750&sads=f46AKqRPEFAztKIzg0_apWVf2uw&sadssc=1
 
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", για μια ακόμα φορά, κόντρα στους μενετούς καιρούς και στην πολύμορφη κρίση σε θεσμούς και αξίες, πιστός στις αξίες και τις παραδόσεις του Ελληνικού Πνεύματος, σας καλεί να παρευρεθείτε στην Λίμνη Βουλιαγμένης στην Περαχώρα, την Τετάρτη 21-8-2013 και ώρα 21.00, κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, για να παρακολουθήσετε την μουσική συναυλία με την Φιλαρμονική  παράρτημα Περαχώρας , τον Θανάση Ψίλλα στην σόλο φυσαρμόνικα και την εξαιρετική ερμηνεύτρια  Καλλιόπη Βέττα , την οποία θα συνοδεύει ο Γιάννης Ιωάννου

Στέλνουμε λοιπόν την πρόσκληση αυτή και αναμένουμε την παρουσία σας , η οποία θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα δώσει δύναμη σε όλους μας να αντιμετωπίσουμε μαζί τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.

                                                                                    Ο Πρόεδρος του ΔΣ
                                                                                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΗΣ 

"11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών" το απόγευμα στο Δερβένι ,το βραδυ στο Ξυλόκαστρο

 
Από το Καναλάκι της Πάργας, ξεκίνησε και φέτος μετά την αφή της,  η "11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών". 
Σήμερα στις 5 το απόγευμα, η φλόγα θα ξεκινήσει από το Σ.Ε.Α. Αγρινίου με κομβόι μοτοσικλετιστών το ταξίδι της για το Ξυλόκαστρο.   
Στις 18:15 το κομβόι θα φτάσει στην Μαρίνα του Δερβενίου που θα παραλειφθεί από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου 
18:30 Αναχώρηση από το Δερβένι με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου με προορισμό το Ξυλόκαστρο. 
19:00 Παραλαβή της φλόγας στο Δ.Δ. Λουτρού (Πλαζ Ξένος) του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης από Αλιευτικά Σκάφη του Αλιευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου «Άγιος Σώστης» και Ιστιοφόρα του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου με προορισμό το Δ.Δ. Συκιάς και επιστροφή στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου. 
21:00 Άφιξη των Σκαφών στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου με την συνοδεία βιολιστών και πολίτικης λύρας, καβάλ, λάφτα και λαούτο που θα ερμηνεύουν τα έργα της της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, «Ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια» από το μουσικό σύνολο ''Μέδων''. 
21:10 Υποδοχή της φλόγας από τους Λαμπαδηδρόμους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου καθώς και τους μαθητές του Αθλητικού Συλλόγου «Ολύμπιο». Την «Φλόγα της Αγάπης», καλωσορίζει στην πόλη που γεννήθηκε. 
21:20 Οι λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν την διαδρομή Μαρίνα – Σπ. Παπαγεωργίου- Π. Τσαλδάρη – Αγίου Βλασίου – Αδαμοπούλου – Π. Τσαλδάρη – Αγίου Μακαρίου - Κ. Καραμανλή – Σπύρου Παπαγεωργίου - Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδη. 
22:00 Υποδοχή της φλόγας Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδη. 
Χαιρετισμοί Επισήμων. Εκπρόσωπος Διοργανωτή Συλλόγου Σ.Ε.Α.& Δ.Ο.Σ. Φαναρίου «Ελπίς» Εκπρόσωπος Π.Ο.Σ.Ε.Α Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας. 
 22:20 Μουσική εκδήλωση από το μουσικό σύνολο «Μέδων» που θα εκτελεί κατά τη διάρκεια της τελετής τα έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα , «ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια», τους Παντελή Αγγιστριώτη βιολί & πολίτικη λύρα, Θεόδωρο Σκόνδρα μαντολίνο, Χρήστο Σκόνδρα κόντρα-μπάσσο, Σπύρο Σώκο καβάλ και Χαράλαμπο Σώκο λάφτα&λαούτο. Στο σύνολο θα συμμετάσχει έκτακτα και ο κιθαριστής Ανδρέας Χασάπης ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια τεκδήλωσης. 

Ο Αστέρας Δερβενίου 2 - 0 φιλικό πέρασμα από το Βέλο

Νικηφόρρος ήταν ο πρώτος του φετινός φιλικός αγώνας.γιά τον Αστέρα Δερβενίου που επικράτησε μέσα στο Βέλο επι  της τοπικής Ελλάδας   με σκορ 0-2.
Το 0-1 έκανε στο 7' με όμορφο πλασέ ο Μπεκιάι, μετά από πάσα του Μακρυγιάννη, ενώ το 0-2 διαμόρφωσε στο 70' ο Μακρυγιάννης με εκτέλεση πέναλτι.
Ο προπονητής του Αστέρα κ. Γαλάνης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές δοκιμάζοντάς τους σε διάφορες θέσεις. Χρόνο συμμετοχής πήραν και πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φέτος προωθήθηκαν από τη παιδική ομάδα.

Ο ΑΟΛ νίκησε φιλικά 3 - 0 στο Ξυλόκαστρο

Νικηφόρο ήταν και το δευτερο φιλικό τεστ  για τον ΠΑΟ Λουτράκι καθώς στο Ξυλόκαστρο επικράτησε με 0-3 επί του τοπικού Ηρακλή ...
Τα τέρματα για τους "ουρανιε" πέτυχαν οι Δημάκης (16’) , Χρυσαφίδη (39’) και Νικολόπουλος Π (55’).

Ζαχάρω: Οι ληστές πλάκωσαν στα χαστούκια μάνα και κόρη για λίγα ευρώ και χρυσαφικά

Θύμα ληστείας έπεσαν μέσα στο σπίτι τους μια ηλικιωμένη γυναίκα και η κόρη της στην πόλη της Ζαχάρως μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τρία άτομα με κουκούλα στο κεφάλι και ο ένας κρατώντας μαχαίρι μπήκαν στο σπίτι, χτύπησαν τη μάνα και κράτησαν ακινητοποιημένη την κόρη.

Οι δράστες μάλλον είχαν σκοπό τη διάρρηξη όταν μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα. Δεν υπολόγισαν πως θα γίνουν αντιληπτοί από τις δύο γυναίκες και έτσι πέρασαν στο επόμενο βήμα του σχεδίου τους.

Υπό την απειλή του μαχαιριού ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες και χαστούκισαν τη μάνα, προκειμένου να μην αντιδρά απο τη μια και να τους πει που υπάρχουν αντικείμενα αξίας στο σπίτι.

Έχοντας ακινητοποιήσει τις δύο γυναίκες οι δύο συνεργοί του, ο τρίτος ληστής άρχισε να ψάχνει το χώρο για να βρει ότι πιο πολύτιμο μπορεί. Εντόπισε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και κάποια χρυσαφικά, πήρε τους συνεργούς του και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Οι δύο γυναίκες ξεπερνώντας το αρχικό σοκ ειδοποίησαν την Αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των τριών δραστών.
Πηγή ilialive.gr

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ενιαίου φόρου στα ακίνητα - 33 οι συντελεστές, από 2 έως 23 ευρώ το τετραγωνικό – Παραδείγματα


 Ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα μπει στη ζωή μας το 2014 για να αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ
- Για πρώτη φορά μπαίνει στρεμματικός φόρος σε αγροτεμάχια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οικόπεδα
- Στόχος να βεβαιωθούν φόροι 4,15 δισ. ευρώ για να εισπραχθούν 2,9 δισ. ευρώ
- Μεγάλες επιβαρύνσεις για οικόπεδα εκτός σχεδίου σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη
- Θα διατηρηθούν οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές που ισχύουν για το χαράτσι

Το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα αντικαταστήσει στη ζωή μας το χαράτσι που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ είναι έτοιμο. Αλλά πρέπει να περάσει και από τις... εξετάσεις της τρόικας. Και αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβριο, όπως οι απεσταλμένοι των δανειστών θα μας περάσουν (ξανά) από... κόσκινο!
Περισσότερα στο  newsit.gr

Γούντι ο Τρυποκάρυδος

ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - Δραματική έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας «Ξαναζούμε τον εφιάλτη του 1967»

Για «γεγονός που ξύπνησε οδυνηρές αναμνήσεις αθλιότητας» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος σχολιάζοντας από άμβωνος τα όσα δραματικά συνέβησαν στον ορθόδοξο Ναό της Πρεμέτης.

Ο χαμηλών τόνων Αρχιεπίσκοπος, που χαρακτηρίζεται από τον ήπιο λόγο του, δεν άντεξε στην εικόνα της ιεροσυλίας.

Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φλερτάρουν με την Τ.Α.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές προσελκύουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων βουλευτών-στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ανησυχούν για την πορεία του κόμματός τους στις προσεχείς εθνικές εκλογές, επομένως και για το πολιτικό τους μέλλον. Διέξοδο στους Δήμους και τις Περιφέρειες αναζητούν επίσης πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να διατηρήσουν τις αποστάσεις τους. Η επιλογή των υποψηφιοτήτων θα είναι μία σύνθετη άσκηση για τη Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένης της κατάρρευσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές του 2009 μέχρι αυτές του 2012.
Στη Θεσσαλονίκη ακούγεται ότι ο Σπύρος Βούγιας θα έβλεπε θετικά την εμπλοκή του στην αυτοδιοίκηση, ενώ από κάποιες πλευρές δεν αποκλείεται να έχει ανάλογο ενδιαφέρον και η Ευα Καϊλή. Η ενεργοποίηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη (έφυγε από το ΠΑΣΟΚ) εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ερμηνεύθηκε από τοπικούς παράγοντες και ως προετοιμασία εδάφους για ενδεχόμενη δική του υποψηφιότητα. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, άλλωστε, που βρίσκεται σήμερα σε μεγάλη απόσταση από τον Ευ. Βενιζέλο, φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ίσως -κατά κάποιες εκτιμήσεις- με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Προς την ίδια Περιφέρεια κοιτάζει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής Πέλλας ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη φλερτάρει με την ιδέα διεκδίκησης του Δήμου Εδεσσας ενώ ακόμη και το αντάρτικο του Πάρι Κουκουλόπουλου – ο οποίος καταψήφισε τη διάταξη για τη δημοτική αστυνομία- θεωρήθηκε από συντρόφους του ότι αντανακλά το ενδιαφέρον του να επιστρέψει σε ένα κεντρικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση ως περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Εξάλλου ανήκει στα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν πέντε φορές δήμαρχος Κοζάνης.
Στα πρόσφατα σενάρια προστέθηκε το όνομα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα, ότι σκέφτεται να διεκδικήσει δήμο στην Χαλκιδική, κατά προτίμηση στο πρώτο πόδι όπου συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εκλογική του δύναμη. Ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος Γιώργος Πεταλωτής φέρεται να σκέφτεται σοβαρό την υποψηφιότητά του για το δήμο Κομοτηνής, ενώ για την περιφέρεια Κρήτης ακούγεται ότι ενδιαφέρεται ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης.

Γ. Μιχελάκης: «Διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ τέλος»!

Η Τοπική Αυτοδιίκηση έδωσε ό,τι ήταν να δώσει για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, διαμηνύει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» δηλώνει χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους Δήμους, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην φάση της κινητικότητας και του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Όμως για να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές θα πρέπει να προχωρήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού. Έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποιες υπηρεσίες σε συγκεκριμένους δήμους είναι υπερστελεχωμένες και ποιες όχι, αλλά και ποιοι δήμοι σε σχέση με κάποιους άλλους έχουν πλεονάζον προσωπικό».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξής του στη δημοσιογράφο Μαρίνα Μάνη:

Βρήκαν πτώμα σε φωταγωγό στην Πάτρα

fwtagwgos_473_355Στο φωταγωγό πολυκατοικίας στην οδό Παπαρρηγοπούλου στην Πάτρα, εντοπίστηκε το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα.
Σύμφωνα με το patrastimes, πρόκειται για Έλληνα ηλικίας 70 έως 75 ετών, ο οποίος δεν διέμενε, όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.
Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Η Εθνική Ανδρών διέλυσε 95-62 τη Μ. Βρετανία

ellada
Έχοντας καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση, η Εθνική Ανδρών διέλυσε με 95-62 την Μ. Βρετανία και πέτυχε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις επί κρητικού εδάφους, στο φιλικό τουρνουά που γίνεται στην μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά. Την επανεμφάνιση τους έκαναν οι Σπανούλης, Μπουρούσης και Καϊμακόγλου.

Σταυρίδης: Δεν ήταν ελαφρότητα. Το στάθμισα. Δεν θα γίνω μοναχός...

Stelios-Stavridis-Dimitris-Melissanidis
(Photo Eurokinissi)
Συνειδητή επιλογή χαρακτήρισε ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης την απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, και να χρησιμοποιήσει το προσωπικό αεροπλάνο του, για να μεταβεί στον τόπο προορισμού των θερινών διακοπών του.
Μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο Στέλιος Σταυρίδης υπερασπίστηκε πλήρως την επιλογή του, κάνοντας λόγο για την Ελλάδα του… δήθεν, στη νοοτροπία της οποίας επέδωσε τη σφοδρή κριτική που του ασκήθηκε.
Ο Στέλιος Σταυρίδης αιτιολόγησε πλήρως την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να ζητήσει την παραίτησή του, από τη στιγμή που ασκήθηκαν πιέσεις λόγω του κλίματος που διαμορφώθηκε στην κοινωνία.
Ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε με νόημα ότι έχει τη δική του, προσωπική διαδρομή, λόγω των κατά καιρούς θέσεων που είχε, γνωρίζει επιχειρηματίες, και δεν θεωρεί ότι θα έπρεπε να γίνει… μοναχός.
“Δεν μετάνιωσα καθόλου. Δεν ήταν ελαφρότητα. Το στάθμισα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Σταυρίδης.
Ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ παραδέχτηκε ότι οι επίμαχες φωτογραφίες εστάλησαν κατά λάθος από την πλευρά του σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς.

ysterografa.gr

Τα tweets του Αντώναρου για τον Σταυρίδη

antonaros«Και να φανταστεί κανείς πως πριν τελειώσει καν ο Αύγουστος άρχισαν τα όργανα του φθινοπώρου. Και τι όργανα! Ταμπούρλα!» σχολίασε στο twitter o πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή την παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ.
Στη συνέχεια πόσταρε ακόμα δύο… αινιγματικά tweets:
«Κάποιος σπουδαίος δημόσιος άνδρας συνηθίζει να λέει ότι οι περισσότερες πατάτες που γίνονται οφείλονται στην ενδημική ασθένεια της χώρας…
Μόνο που δεν είναι παρά έτσι! Όπως στην περίπτωση Σταυριδη. Και θα φανεί, πιστεύω, το επόμενο διάστημα… » κατέληξε.

ysterogrfa.gr

τα ματοκλαδα σου λαμπουν-μαρκος βαμβακαρης

Θανάσης Παπακωνσταντίνου -

Prisoners - Extended TV Spot [HD]

In Sickness and in Debt (BBC "Our World")

Στο χέρι μας είναι η Ελλάδα να «βουλιάζει» μόνο από τουρίστες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μια από τις πιο σοβαρές ειδήσεις αυτών των ημερών, είναι η πτώχευση μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τουρισμού της Ουγγαρίας, της  Best Reisen Ltd, που ειδικευόταν στην πώληση τουριστικών πακέτων για την Αίγυπτο, την Τυνησία και γενικά τη Βόρειο Αφρική.

Η διάλυση της Αιγύπτου και η αστάθεια που έφερε στην περιοχή η περίφημη «Αραβική Άνοιξη», προκαλώντας πρωτοφανή γεγονότα με εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις, αλλά και οι εξελίξεις στον Λίβανο και στη Συρία, καθώς και η εμπλοκή στην επίλυση του Κουρδικού μετατρέπουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Είναι κάτι που η χώρα μας οφείλει να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού.

Η οικονομική κρίση είναι εδώ, με οδυνηρές συνέπειες για τον λαό μας, αλλά η πατρίδα μας δεν έχει άλλο τρόπο να ξεφύγει απ’ αυτήν από τη σταθερότητα και τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Έρευνα: Μια μέρα μετά την τέλεση λειτουργίας στην Παναγιά Σουμελά του Πόντου το Πινάκιο «φιλοξενεί» απόψεις γιατί δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως η Γενοκτονία των Πόντιων αλλά και των Αρμενίων


  Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Η καρδιά του Ποντιακού ελληνισμού  στη γιορτή της Μεγαλόχαρης χτύπησε στην  ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο Εκεί  πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης η Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως του Θεοτόκου. Χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ συνέρεευσαν πιστοί από κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως ποντιακής καταγωγής.
Ρίγη συγκίνησης, δάκρυα, αλλά και μνήμες ξεπήδησαν από τις ψυχές όλων όσων βρέθηκαν στον Πόντο.
Άλλωστε η ιστορία δεν μπορεί να παραγραφεί όσο και αν το θέλουν οι ξένοι αλλά και οι ντόπιοι τοκογλύφοι.
Δεν πάει πολύς καιρός όπου μία εκπρόσωπος του λαού στο Κοινοβούλιο των Ελλήνων είχε αμφισβητήσει – με έντονους μάλιστα τόνους- την Ποντιακή Γενοκτονία.
Την  ημέρα τέλεσης της  πανηγυρικής θείας λειτουργίας  στην Παναγιά Σουμελά του Πόντου, το Πινάκιο επέλεξε να δημοσιεύσει μια έρευνα που έκανε. Επιφανείς και μη Πόντιοι μας μιλάνε για την Γενοκτονία και αυτή δεν χωρά αμφισβήτηση.

Πανεπιστημιακοί, συγγραφείς,  καλλιτέχνες, αθλητές, δημοσιογράφοι, φοιτητές, πρόεδροι Συλλόγων ανοίγουν την καρδιά τους στο Πινάκιο... Συγκλονιστικές απόψεις αλλά και αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις...
Στο ρεπορτάζ επίσης μιλά και η  Χριψιμέ Χαρουτουνιάν η πρόεδρος των Αρμενίων Ελλάδας για τη δική τους γενοκτονία...
Περισσότερα στο  pinakio.blogspot.gr

AGRICULTURE PELOPONNESE - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Π.Ο.Π.

      
   Τρίπολη, 19/08/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 
Κε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,
Η Κορινθιακή Σταφίδα που παράγεται στην Κορινθία, αδίκως, δεν έχει αποκτήσει την αναγνώριση προϊόντος Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ή Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας μας:
Ειδικότερα: σύμφωνα με πρόσφατη γραπτή ενημέρωση (16.07.2013) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχουν δύο τύποι Κορινθιακής σταφίδας που έχουν αναγνωρισθεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και ένας ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ):

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΜΕΣΙΝΟ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 τελούμε 40ημερο Μνημόσυνο στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ στο Μεσινό Κορινθίας για την ανάπαυση της ψυχής της λατρευτής μας ΜΑΜΑΣ-ΣΥΖΥΓΟΥ-ΓΙΑΓΙΑΣ, ΑΘΗΝΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗ (ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ) .
Παρακαλούμε όσους τιμούν την μνήμη της να παρευρεθούν και να προσευχηθούν μαζί μας για την ανάπαυση της ψυχής της.

 Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Γιάννης Λαλιώτης

Ξεκίνησε με πέναλτι ο ΠΑΟ, 2-0 τον ελειπή Παναιτωλικό που έπαιζε με παίκτη λιγωτερο

pao
Με τον Τάσο Λαγό (αρχηγός κιόλας…) μοναδικό παίκτη από την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην περυσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο νεανικός Παναθηναϊκός παίρνοντας ώθηση από 14.000 φιλάθλους στην ιστορική του έδρα την Λεωφόρο, επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού, ο οποίος, πάντως παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, ενώ από το 49′ και μετά έπαιξε και με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του Φίλιππου Δάρλα, ενώ οι Αγρινιώτες απείλησαν στο 19' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπελόν, που ανάγκασε τον Καπίνο καλού κακού να διώξει την μπάλα σε νέο κόρνερ, και στο 61' , είχαν ένα καλό σουτ του Μπόγιοβις από πλάγια θέση και αριστερά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καπίνο.
Οι πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς (3′) με πέναλτι του Νάνο (τράβηγμα του Μπόγιοβιτς πάνω στον Κουτρουμπή) και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπεργκ (66′) λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.
 Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός δίχως να εντυπωσιάσει, έκανε τα απολύτως απαραίτητα και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι του. Δεν κινδύνεψε από τον Παναιτωλικό, κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν και σκόραρε δύο φορές βάζοντας με το... καλησπέρα 3 βαθμούς στο σακούλι. Χειροκροτήθηκαν στο φινάλε οι παίκτες του Αναστασίου που πήραν δύναμη για την δύσκολη συνέχεια…
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69’ Τριανταφυλλόπουλος), Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπεΐντ (84’ Μουζακίτης), Καρέλης (60’ Μπεργκ), Ντίνας, Μπαϊράμι.
Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (56’ Γκόλιας), Πασάς (65’ Μύγας), Γοδόι, Καλογέρης, Γκάλο, Δάρλας, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (76’ Παπουτσογιαννόπουλος).