Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

"11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών" το απόγευμα στο Δερβένι ,το βραδυ στο Ξυλόκαστρο

 
Από το Καναλάκι της Πάργας, ξεκίνησε και φέτος μετά την αφή της,  η "11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών". 
Σήμερα στις 5 το απόγευμα, η φλόγα θα ξεκινήσει από το Σ.Ε.Α. Αγρινίου με κομβόι μοτοσικλετιστών το ταξίδι της για το Ξυλόκαστρο.   
Στις 18:15 το κομβόι θα φτάσει στην Μαρίνα του Δερβενίου που θα παραλειφθεί από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου 
18:30 Αναχώρηση από το Δερβένι με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου με προορισμό το Ξυλόκαστρο. 
19:00 Παραλαβή της φλόγας στο Δ.Δ. Λουτρού (Πλαζ Ξένος) του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης από Αλιευτικά Σκάφη του Αλιευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου «Άγιος Σώστης» και Ιστιοφόρα του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου με προορισμό το Δ.Δ. Συκιάς και επιστροφή στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου. 
21:00 Άφιξη των Σκαφών στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου με την συνοδεία βιολιστών και πολίτικης λύρας, καβάλ, λάφτα και λαούτο που θα ερμηνεύουν τα έργα της της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, «Ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια» από το μουσικό σύνολο ''Μέδων''. 
21:10 Υποδοχή της φλόγας από τους Λαμπαδηδρόμους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου καθώς και τους μαθητές του Αθλητικού Συλλόγου «Ολύμπιο». Την «Φλόγα της Αγάπης», καλωσορίζει στην πόλη που γεννήθηκε. 
21:20 Οι λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν την διαδρομή Μαρίνα – Σπ. Παπαγεωργίου- Π. Τσαλδάρη – Αγίου Βλασίου – Αδαμοπούλου – Π. Τσαλδάρη – Αγίου Μακαρίου - Κ. Καραμανλή – Σπύρου Παπαγεωργίου - Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδη. 
22:00 Υποδοχή της φλόγας Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδη. 
Χαιρετισμοί Επισήμων. Εκπρόσωπος Διοργανωτή Συλλόγου Σ.Ε.Α.& Δ.Ο.Σ. Φαναρίου «Ελπίς» Εκπρόσωπος Π.Ο.Σ.Ε.Α Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας. 
 22:20 Μουσική εκδήλωση από το μουσικό σύνολο «Μέδων» που θα εκτελεί κατά τη διάρκεια της τελετής τα έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα , «ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια», τους Παντελή Αγγιστριώτη βιολί & πολίτικη λύρα, Θεόδωρο Σκόνδρα μαντολίνο, Χρήστο Σκόνδρα κόντρα-μπάσσο, Σπύρο Σώκο καβάλ και Χαράλαμπο Σώκο λάφτα&λαούτο. Στο σύνολο θα συμμετάσχει έκτακτα και ο κιθαριστής Ανδρέας Χασάπης ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια τεκδήλωσης.