Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

(Κι όμως) ο Τραμπ είπε τη μεγάλη αλήθεια για την πανδημία του κορονοϊού

 https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2020/08/24/231754/figure/AP_20225831245131.jpg 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η γλώσσα μας φημίζεται για τον σύνθετο και ανθεκτικό στη φθορά του χρόνου πλούτο της. Μια γλώσσα ομιλούσα, που γεννάει συναισθήματα και ζωηρές εικόνες, επιτρέποντας στο μυαλό και την καρδιά να συνταξιδεύουν μακριά από κάθε τρέχουσα συγκυρία.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι, ακόμη και η ελληνική γλώσσα δεν θα δυσκολευόταν να περιγράψει με επάρκεια την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate και 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ άλλωστε, είναι… τόσα πολλά.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου!

 «Πόλεμος» Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε απόψε έκτακτη σύσκεψη υπό  τον   πρωθυπουργό  Κυριάκο  Μητσοτάκη όπου συμμετείχαν  ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας,

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία που καταγράφει ο κορωνοϊός στη χώρα μας και το πως θα αντιμετωπιστεί η διασπορά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιόδρας θα παρουσιάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, τα όποια μέτρα αποφασιστούν θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Μπορεί να μην αναμένονται απόψε αποφάσεις για νέα μέτρα, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα καθώς επίσης και τοπικά lockdown στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, είναι η Καστοριά, τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη.


Κορωνοϊός: Κνδυνος για να "κοκκινίσει" η Κοεινθία - Έρχεται lockdown σε Ιωάννινα και Καστοριά

  

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει αύριο μετά την συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και έρχονται ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή. Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε στο κεντρικ΄οδελτίο ειδήσεων τις περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο».

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ”

Κορωνοϊός: Νέος αριθμός σοκ για την Ελλάδα με 667 νέα κρούσματα ( 7 κρούσματα στην Κορινθία)– 8 νέοι θάνατοι

 Κορωνοϊός - Κοζάνη: 482 έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ έδειξαν 27 θετικούς στον ιό 

Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τα 100 νέα κρούσματα ενώ η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό με 250 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικότερα:

Kλήρωση Κυπέλλου 2020-21: Τα 19 ζευγάρια της πρώτης φάσης - Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου κληρώθηκε με την Κορωνίδα Κοιλάδα από την Αργολίδα

 Η κλήρωση για την 1η φάση του Κυπέλλουhttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Ira_logo.png

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (20/10) στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της πρώτης φάσης του κυπέλλου, στην οποία μετέχουν 38 ομάδες και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 14:45

 Ο Κυπελλούχος Κορινθίας Ηρακλής Ξυλοκάστρου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Κυπελλούχο Αργολίδας Κορωνίδα Κοιλάδας. Η αντίπαλος  του Ηρακλή αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας ( 7ος όμιλος) όπου συμμετέχει και ο Ατρόμητος   Χιλιομοδίου με τον οποίον την περασμένη Κυριακή αναδείχθηκε ισόπαλος 1 - 1 , στο Κρανίδι,στα πλαίσια  της 2ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα 19 ζευγάρια που έβγαλε η κληρωτίδα, έχουν ως εξής:

Πανθρακικός – Αναγέννηση Σερρών
ΑΕ Διδυμοτείχου – Νέστος Χρυσούπολης
Ορφέας Ξάνθης – ΑΕ Αμπελοκήπων
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Φαλανιακός
Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης – Εορδαϊκός
ΑΕ Καρίτσας – Εθνικός Γιαννιτσών
Αναγέννηση Άρτας – ΑΟ Ποταμιάς
ΑΟ Μεγάλων Καλυβίων – Ατρόμητος Παλαμά
ΑΟ Παξοί – Αχέρων Καναλακίου
ΑΕ Μεσολογγίου – Ατρόμητος Πατρών
Άγιος Λέοντας – Παλληξουριακός
ΠΑΟ Βάρδας – ΑΟ Διαβολιτσίου
Πανθηραϊκός – ΠΑΟ Κόκκινου

Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Κορωνίδα Κοιλάδας
Ελλήσποντος Ν.Λάμψακου – Ήφαιστος Βρονταμά
ΑΟ Αγίου Νικολάου – Μινώταυρος Μουρνιών
ΑΠΟ Κερατσίνι – Άρης Αρχαγγέλου
ΑΟ Μεσοτόπου – Άγιος Ιερόθεος
Τάλως Μελιδονίου – Αστέρας Βάρης
 

Στη Χάγη η επίλυση για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αλβανίας

   

Στην παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης συμφώνησαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Εντι Ράμα.

Τι είπε ο Αυγενάκης για την ανάκληση της απόφασης περί επιστροφής των οπαδών στα γήπεδα

 Αυγενάκης: Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απέδωσε τη σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στα νέα στοιχεία που προέκυψαν στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς αποφάσεις, ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για εμάς είναι πρωτεύον θέμα η ασφάλεια των πολιτών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89».

Κορωνοϊός – Τραγικός απολογισμός: Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες – Στα 527 τα θύματα

  

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Λίγο νωρίτερα, μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα και ένας 83χρονος επίσης με υποκείμενα νοσήματα εξέπνευσαν στο νοσοκομείο «Θριάσιο».

Επίσης, ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας 77χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 527.


Στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής το 5ο τεύχος του περιοδικού «Επί του… Περιστυλίου!»

 

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πλούσιο ρεπορτάζ για τα εγκαίνια και τη λειτουργία της νέας πρότυπης μονάδας 50 κλινών ΜΕΘ που κατασκευάστηκε με δαπάνες της Βουλής και παραδόθηκε χθες στο νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. «Σωτηρία», αλλά και εκτενέστατο αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 αναρτήθηκε σήμερα στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων το νέο, 5ο τεύχος, του περιοδικού «Επί του… Περιστυλίου!».

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του κάνοντας κλικ εδώ.

Στο θεματολόγιο του 5ου τεύχους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ:

Χαρης Βυτινιωτης-Αυτη ειναι η αληθεια για το νεο [!] Διοικητηριο της Π.Ε. Κορινθιας [Video]

http://www.korinthiatv.gr/wp-content/uploads/2020/05/vlcsnap-2020-01-25-19h29m48s445-677x400.png

Νέο Διοικητήριο Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας στην θέση Ποσειδωνία…
Οι αντιδράσεις των Περιφερειακών συμβούλων της Αντιπολίτευσης…
Η αρνητική θέση του Δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων που ζητάει ανεγερση στο πρώην Στρατόπεδο…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πελοποννήσου  Χαρης Βυτινιωτης με μια ρεαλιστική,πολίτικη προσέγγιση,καταδεικνύει γιατί είναι αναγκαία η ανέγερση του νέου Διοικητηρίου της Π.Ε.Κορινθίας στην θέση ”Ποσειδωνία”. Για πρώτη φορά μετά  την αρνητική,επι του θέματος,απόφαση του Δημοτικοί συμβουλίου Κορινθίων και τις γενικότερες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού συμβουλίου…

Μια συνέντευξη,στον Νότη Κομνηνάκη,που θα συζητηθεί!.. 

ΒΙΝΤΕΟ


Katerina Makri / http://www.korinthiatv.gr/wp-content/uploads/2018/05/1-new-mikro-logo-_flag-3.png

Ελληνική Κοινωνία και Πανδημία: Σήμερα στις 19:00 - Μια διαδικτυακή συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική κοινωνία

  

Ελληνική Κοινωνία και Πανδημία

Σήμερα στις 19:00, συζητάμε με τη Μπετίνα Ντάβου, τον Θεοφάνη Τάση και τη Σίσσυ Χατζηχρήστου για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική κοινωνία, με αφορμή την πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις (zoom link). 


Σήμερα, 20 Οκτωβρίου στις 19:00, η διαΝΕΟσις διοργανώνει μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική κοινωνία με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας “Πώς Ζουν Οι Έλληνες Στην Πανδημία”, η οποία καταγράφει τις πιο πρόσφατες απόψεις, αντιλήψεις και στάσεις των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πιο μεγάλη κρίση της εποχής μας.

Oστεοπόρωση στα παιδιά. Που οφείλεται, πώς γίνεται η διάγνωση, υπάρχει θεραπεία;

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTsf9_ykNuzMui6c7_g2PIx2KJ8pw75IPkrWHhTh92FaLmQatpZS9ZIHxFQhoKQKtDgDePbfdbJaGunPceq7uaqV4J5hBsMf254rAG7xdYHE-ztuxVzdqQLFk9bms6kxhxJppBiH4UtK2c/w640-h426/showarticleimage2.php.jpeg

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Τα οστά από την γέννησή μας συνεχώς μεταβάλλονται. Η παιδική και εφηβική ηλικία είναι πολύ σημαντική στιγμή για τον σκελετό μας, καθώς κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου συμβαίνει ραγδαία ανάπτυξη των οστών και παρατηρείται τόσο αύξηση στο μέγεθος όσο και στην αντοχή τους.

Η χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά συχνά οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, όμως μπορεί και να εμφανίζεται ως αποτέλεσμα ορισμένων νοσημάτων ή της λήψης φαρμακευτικής αγωγής για άλλα νοσήματα. Κάποιες φορές μάλιστα τα αίτια παραμένουν άγνωστα. ..................

read more

Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Πόσο σημαντική η πρόληψη από την παιδική ηλικία; Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

 χέρια από όλες τις ηλικίες

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλο και πιο πολλούς για την έγκαιρη πρόληψη της νόσου. Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και μέτρια ποιότητα οστού. Εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους έως ότου προκύψει κάποιο κάταγμα, που εντoπίζεται συνήθως στο ισχίο, στην σπονδυλική στήλη, ή στον καρπό. Γι΄αυτό χαρακτηρίζεται ως η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας

Σύμφωνα με το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF) μέχρι το 2050 αναμένεται παγκόσμια αύξηση των καταγμάτων ισχίου στους άνδρες κατά 310% και στις γυναίκες κατά 240%. ..................

read more

Γ.Ψυχογιός: Μέχρι και δύο χρόνια η καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων από τον ΟΓΑ - 45 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση επίσπευση απονομής τους.

https://eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/ea926be91c496dd1c50d914f569b9c1b_XL.jpg 

  Απαντήσεις ζητούν για την καθυστέρηση  στην απονομή συντάξεων από τον ΟΓΑ που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα  δύο χρόνια,  με Ερώτηση τους στη Βουλή,  45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός .

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την διεκπεραίωση μεγάλου μέρους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και της αποσυμφόρησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, η κατάσταση γίνεται διαρκώς χειρότερη με τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων να αυξάνεται διαρκώς.

Την ίδια ανοδική τάση ακολουθεί αδιαμφισβήτητα και ο ΟΓΑ, στον οποίο οι εκκρεμείς αιτήσεις αγγίζουν τις 40.000.

Ανασχηματισμός και… στο Μαξίμου από τον Μητσοτάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Από τη στιγμή που η συζήτηση περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης επανήλθε στη δημόσια σφαίρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το θέμα δεν θα πρέπει να… σέρνεται για πολύ καιρό.

Ο Πρωθυπουργός αναζητεί την κατάλληλη χρονική συγκυρία για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στην κυβέρνησή του, ώστε να φρενάρει συμπτώματα κόπωσης και φθοράς σε επίπεδο κοινωνίας.

Συναγερμός: Tο Oruc Reis πλησίασε στα 8 ναυτικά μίλια το Καστελλόριζο

  

Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση η Τουρκία, καθώς το Oruc Reis συνεχίζει τους ελιγμούς μέσα στην παράνομα δεσμευμένη περιοχή, έχοντας κλειστούς τους πομπούς από χθες το βράδυ.

Βρίσκεται σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο και κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά.

Στην αντεπίθεση η Ελλάδα: Ζήτησε αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ – Τουρκίας

  

Συνεχίζονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της Ελλάδας για την καταγγελία των τουρκικών προκλητικών ενεργειών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Oliver Varhelyi υπογραμμίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς, με την υιοθέτηση μη προβλεπόμενων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων, την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας.

Επιμένουν να δηλώνουν «φτωχοί» οι περισσότεροι Έλληνες – Λίγοι αυτοί που πληρώνουν φόρους

  

Ή υπάρχουν στην Ελλάδα πάρα πολλοί άνθρωποι που κυριολεκτικά πεινάνε ή … ξεχνούν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι πάνω από 6 στους φορολογούμενους δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το  83,15%. Αυτό “είδε” η ΑΑΔΕ… 

Με εντολή Μητσοτάκη τα γήπεδα θα μείνουν κλειστά – Ανακλήθηκε η απόφαση για επιστροφή των οπαδών

 Κλείνει σχολείο για δύο μέρες λόγω κρούσματος ψώρας στη Θεσσαλονίκη 

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

 Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες. 

Μετά από αυτή την απόφαση δεν θα υπάρχουν οπαδοί ούτε στα ματς της super league 1 αλλά ούτε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για τα οποία υπήρχε η απόφαση να ισχύσει το μέτρο.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ραγδαίες εξελίξεις! Η Πρόεδρος αμφισβήτησε την αγόρευση της εισαγγελέως!

 

Μετά από σύντομη διαδικασία, διεκόπη για αύριο στις 11 το πρωί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να αναζητηθεί από την εισαγγελική αρχή τυχόν βούλευμα αναφορικά με το εάν ο ευρωβουλευτής Γιάννη Λαγός είχε παραβιάσει στο παρελθόν περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Με την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η πρόεδρος αμφισβήτησε την αλήθεια σε όσα είχε πει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου χθες, η οποία πρότεινε αναστολή των ποινών για όλους πλην Ρουπακιά.