Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Κνδυνος για να "κοκκινίσει" η Κοεινθία - Έρχεται lockdown σε Ιωάννινα και Καστοριά

  

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει αύριο μετά την συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και έρχονται ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή. Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε στο κεντρικ΄οδελτίο ειδήσεων τις περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο».

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ”

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (από πορτοκαλί στο κόκκινο δηλαδή σε αυξημένο κίνδυνο) 263 ενεργά κρούσματα
ΚΑΣΤΟΡΙΑ  (από πορτοκαλί–> κόκκινο) 124 ενεργά κρούσματα
ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ                                                             ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (από κίτρινο–> πορτοκαλί) 652 ενεργά κρούσματα
ΣΕΡΡΕΣ (από πράσινο–>κίτρινο)
ΚΟΡΙΝΘΙΑ (από κίτρινο–> πορτοκαλί)
ΒΟΙΩΤΙΑ (από το Κίτρινο στο Πορτοκαλί)

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

5.185 ενεργά κρούσματα
6.618 σε κατ’ οίκον περιορισμό
11.595 άτομα σε καραντίνα
Δεν είναι τυχαίο το αυριανό έκτακτο ταξίδι  του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Καστοριά και στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα, όπου θα γίνουν συσκέψεις προετοιμασίας για την μετάβαση στο επόμενο επίπεδο κινδύνου.

 

Οι περιοχές που «βράζει» ο ιός στην Αττική

«Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει τη μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα εικοσιτετράωρα. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλίας ενώ απέφυγε να κατονομάσει συγκεκριμένες γειτονιές και δήμους.

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών υπάγονται οι εξής δήμοι:

– Δήμος Αθηναίων

– Δήμος Βύρωνος

– Δήμος Γαλατσίου

– Δήμος ΔάφνηςΥμηττού

– Δήμος Ζωγράφου

– Δήμος Ηλιουπόλεως

– Δήμος Καισαριανής

– Δήμος Νέας ΦιλαδέλφειαςΝέας Χαλκηδόνας

 

Έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19.

Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, την Τετάρτη, στις 5.00 το απόγευμα, ανακοίνωσε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Αττική, τη χαρακτήρισε κρίσιμα σταθερή, ενώ στον κεντρικό τομέα όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ότι θα μεταβεί αύριο στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.