Κυριακή 14 Απριλίου 2013

"Κιτρινόμαυρη" τραγωδία! – Ο Πανθρακικός και 100 χούλιγκανς υποβιβάζουν την ΑΕΚ



- Ο “τελικός” της ΑΕΚ κόντρα στον Πανθρακικό μετατράπηκε σε... κηδεία.
- Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87' προκάλεσε την είσοδο των οπαδών της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο
- Ακολούθησαν έκτροπα μέσα στο γήπεδο, στα αποδύτηρια και στα επίσημα
- Με δάκρυα στα μάτια οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παρακολούσαν τον διαιτητή να συνεχίσει το ματς ακόμα και μιάμιση ώρα μετά την διακοπή του αλλά αυτός το διέκοψε οριστικά
- Μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών προβλέπει ο ΚΑΠ
- Τρομερές σκηνές στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο να κλαει με λυγμούς και να αποχωρεί από το γήπεδο λόγω του διαφαινόμενου υποβιβασμού της "Ένωσης" για πρώτη φορά στην ιστορία της
Αυτά που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ δύσκολα θα ξεχαστούν από κάθε φιλάθλο. Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας έζησε το χειρότερο βράδυ της ιστορίας της. Το αυτογκόλ του Μπουγαϊδη στο 87΄ και η διαφαινόμενη νίκη του Πανθρακικού έκανε τη μισή δουλειά. Την άλλη μισή την έκαναν κάποιοι που αυτοαποκαλούνται φίλοι της ΑΕΚ. Αμέσως μετά το αυτογκόλ περίπου 100 χούλιγκανς μπήκαν στο γήπεδο και τα έκαναν γης μαδιάμ.

Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες όλων των ανθρώπων της ΑΕΚ ο διαιτητής Τριτσώνης δεν ξεκίνησε πάλι το παιχνίδι. Αυτό διακόπηκε με υπαιτιότητα των γηπεδούχων, κάτι που σημαίνει πως η «Ένωση» αναμένεται να κληθεί σε απολογία, με πιθανότερη τιμωρία το μηδενισμό της στο ματς με τον Πανθρακικό και παράλληλα αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο που -μοιραία μετά από αυτές τις εξελίξεις- θα βρει την ΑΕΚ στη Β’ Εθνική…

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, μετέφερε το παιχνίδι προς της προς την εστία του Κουτσόπουλου, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις. Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου για την... αγχωμένη Ένωση ήρθε στο 15', με τον Κουτσόπουλο να διώχνει με δυσκολία την εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο. Απ' την πλευρά των φιλοξενούμενων, η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε στο 33' άουτ.

Η Ένωση ξεκίνησε δυναμικά στην επανάληψη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με το... καλημέρα (46') και κάνοντας τον κόσμο της να αναθαρρήσει. Ο Πανθρακικός συνέ4χισε να αμύνεται καλά, κάτι που ανάγκασε τον Δέλλα να βάλει δεξιά τον Φούντα, αριστερά τον Ανάκογλου και δεκάρι τον Γκερέιρο πίσω από τον Πετρόπουλο.

Παρόλο που ο δικέφαλος ανέβασε -αρχικά- στροφές, στην συνέχεια ο Πανθρακικός ισορρόπησε την αναμέτρηση, κάτι που έφερε περισσότερο εκνευρισμό στις εξέδρες (υπήρξε μικρή διακοπή για ένα πεντάλεπτο, γιατί κάποιοι οπαδοί της Ένωσης μπήκαν στο ταρτάν του ΟΑΚΑ).

Τα πράγματα όμως... ξέφυγαν, όταν στο 87' ο Μπουγαϊδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Εκεί είχαμε εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και των δυο ομάδων να τρέχουν στα αποδυτήρια. Περίπου 20 οπαδοί πήγαν μπροστά από τα επίσημα, σπάζοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους,ενώ κάποιοι άλλοι έπαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ, στο ταρτάν του σταδίου.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ έφυγαν κλαίγοντας από το γήπεδο και κάποιοι τράβαγαν τα μαλιά τους μη μπορώντας να πιστέψουν πως η ομάδα τους υποβιβάζεται μετά από 89 χρόνια ιστορίας.

Την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, κλαίγοντας και αυτοί, παρακαλούσαν τον διαιτητή Τριτσώνη να ξεκινήσει και πάλι ο αγώνας για να γλιτώσει η ομάδα τους βαριά τιμωρία. Παρά τις φιλοτιμες προσπάθειες, μιάμιση ώρα μετά την διακοπή ο διαιτητής έκλεισε ο φύλλο αγώνα.

newsit.gr

Οριστικός... υποβιβασμός της ΑΕΚ και ΠΑΣ Ευρώπη


Η διαφαινόμενη οριστική διακοπή λόγω επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, τελικά ίσχυσε, αφού ο διαιτητής Τριτσώνης αρνήθηκε να συνεχίσει το παιχνίδι που είχε διακοπεί στο 87' λόγω εισβολής των οπαδών της Ένωσης στο γήπεδο.

Έτσι, ο Πανθρακικός αναμένεται να πάρει στα «χαρτιά» τη νίκη στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα κληθεί σε απολογία και εκτός απροόπτου θα θεωρηθεί υπαίτια της διακοπής που αυτομάτως θα την μηδενίσει στο συγκεκριμένο ματς και πιθανότατα θα της αφαιρεθούν βαθμοί, κάτι που θα σημάνει πρόωρο υποβιβασμό για πρώτη φορά στην Ιστορία της!
Το σκορ ήταν 0-1 όταν οι δύο ομάδες έφυγαν... τρέχοντας για τα αποδυτήρια. Περίπου 300 οπαδοί της Ένωσης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν τους παίκτες με αποτέλεσμα την διακοπή του ματς.
Νίκη Ευρώπης για τον ΠΑΣ (ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 1-0), νίκη σωτηρίας για τον Άρη (Άρης - Αστέρας 5-1) και τη Βέροια (Βέροια - Πλατανιάς 5-0).
Μεγάλη ανατροπή του ΟΦΗ (ΟΦΗ - Ατρόμητος 2-2), έχασε τις ελπίδες για Ευρώπη η Ξάνθη (Πανιώνιος - Ξάνθη 3-3) και ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση (Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-1).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 74 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. ΠΑΟΚ 59
3. Αστέρας Τρίπολης 53
4. ΠΑΣ Γιάννινα 44
5. Ατρόμητος 43
6. Ξάνθη 39
7. Παναθηναϊκός 37
8. Πανιώνιος 36
9. Λεβαδειακός 34
10. Πλατανιάς 33
. Βέροια 33
12. ΟΦΗ 32
. Αρης 32
14. Πανθρακικός 30-28αγ.
. ΑΕΚ 30-28αγ.
16. Κέρκυρα 20 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 21 Απριλίου)

Ξάνθη-Άρης 19:00 NOVA
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 19:00 NOVA
Ατρόμητος-ΑΕΚ 19:00 NOVA
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 19:00 NOVA
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 19:00 NOVA
Παναθηναϊκός-Βέροια 19:00 NOVA
Πανθρακικός-Κέρκυρα 19:00 NOVA
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 19:00 NOVA
in.gr

Δείτε το απίστευτο βίντεο της διακοπής στο ΑΕΚ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ !


Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν καν να πανηγυρίσουν το 0-1, αφού σχεδόν αμέσως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της Ένωσης. Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αποχώρησαν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια.
Στη συνέχεια οι οπαδοί άρχισαν να αλωνίζουν στον τερέν, κατευθύνθηκαν στα επίσημα και πήραν μέρος σε συμπλοκές με τους αστυνομικούς. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και έξω από το ΟΑΚΑ, με την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική λόγω της ρίψης δακρυγόνων.Έντονες συζητήσεις ακολούθησαν για περίπου μια ώρα προκειμένου το παιχνίδι να ξεκινήσει και πάλι και να αποφευχθεί η βαριά τιμωρία της Ένωσης. Ωστόσο στις 21.40 αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα!
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια



Διαβάστε ΤΟ ΤΙ Συνέβη ΠΡΙΝ ΤΗ διακοπή 
Ταυτότητα ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ Διαιτητής:

Μαθαίνοντας, αλλάζουμε…

Από τον Κριτικό...
«Είναι αυτοί οι γερμαναράδες… αλλά είμαστε κι εμείς…», είπε ο φίλος μου ο Κώστας αναστενάζοντας... «Τους είδες; Το λαμόγιο ο Σόιμπλε ούτε κουβέντα για τις αποζημιώσεις», του απάντησα. «Αλλά...

Εισβολή οπαδών και επεισόδια στο ΟΑΚΑ! ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ Η ΑΕΚ

‘ • š
Ο Μπουγαϊδης έβαλε αυτογκόλ στο 87ο λεπτό και το κλίμα που μύριζε… μπαρούτι στο ΟΑΚΑ έγινε χαμός! Οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια οι ομάδες και οι διαιτητές να φεύγουν τρέχοντας από το γήπεδο. Επεισόδια με τους εξαγριωμένους οπαδούς της Ενωσης να τα σπάνε. Δύσκολες στιγμές για την ΑΕΚ που κινδυνεύει με υποβιβασμό…

Ισοπαλία… στο Φάληρο - Ο Μήτρογλου έκοψε την... μαθητική ευρω-ελπίδα του Παναθηναϊκού

 
 
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το βαθμολογικά αδιάφορο clasico του ελληνικού πρωταθλήματος  ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-1) με τους «πράσινους» των χιλιών προβλημάτων να κερδίζουν τις εντυπώσεις, δημιουργώντας και τις πιο κλασικές ευκαιρίες.
  Το Καραϊσκάκη είχε φορέσει από νωρίς τα καλά του για να υποδεχθεί το ντέρμπι των «αιωνίων» και να γιορτάσει το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Πολλές μουρμούρες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού για την εμφάνιση των Πειραιωτών, ενώ ακούστηκε και πάλι το σύνθημα «αλλιώς ονοειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».
Το ντέρμπι ξεκίνησε σε... θολή ατμόσφαιρα, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που έπεσαν και περιόρισαν την ορατότητα στο ελάχιστο, ενώ κάηκε μέρος των διχτύων της μία εστίας και χρειάστηκαν μερικά λεπτά έως ότου επιδιορθωθεί. Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε με ελαφρά υπεροχή του Ολυμπιακού, που είδε το απευθείας φάουλ του Χολέβα στο 22΄ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Καρνέζη. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» απείλησαν στο 34΄, όταν ο Μπαρμπαρούσης μόνος απέναντι στον Μέγερι προσπάθησε να τον «κρεμάσει» αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ στο 45΄ ο Ζέκα έχασε την ευκαιρία της χρονιάς: από λάθος του Μανωλά πέρασε και τον Μέγερι, αλλά σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
Η είσοδος του Ιμπαγάσα (αντί του Γκρέκο) και η πίεση από την άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στους παίκτες του Μίτσελ να έχουν την κατοχή, αλλά όχι και να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα. Αφού μάλιστα απείλησαν στο 50΄ με τον Μπαρμπαρούση να πιάνει κεφαλιά μόνος και να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Μέγερι, προηγήθηκαν στο 73΄ με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος στη σέντρα του Ζέκα βγήκε στην «πλάτη» του Παπάζογλου και σκόραρε με ωραίο πλασέ. Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση στο 87΄, με τον Μήτρογλου να σπρτώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το σουτ του Τζιμπούρ, ενώ στις καθυστερήσεις του ακυρώθηκε (ορθώς) γκολ ως οφ σάιντ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Μέγιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου (73΄ Μασάντο), Φέισα, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Χολέβας, Α. Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Γκρέκο (46΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (68΄ Μήτρογλου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (69΄ Χουχούμης), Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (90΄+ Εσπάρθα), Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ (50΄ Φιγκερόα).
 

Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να αμφισβητεί τον Βενιζέλο

Evangelos-Venizelos
Η εικόνα του Ευάγγελου Βενιζέλου να στέκεται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και ουσιαστικά να ανακοινώνει εκείνος στους δημοσιογράφους την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μια σειρά από στελέχη περισσότερο κεντροαριστερής κουλτούρας, που θεωρούν ότι με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ ίσως και να φθείρεται περισσότερο και από την ίδια ακόμη τη Νέα Δημοκρατία, από την άσκηση της εξουσίας.
Τα στελέχη αυτά, εκτιμούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει κανέναν λόγο να σηκώνει τόσο μεγάλο βάρος από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι φιλολαϊκές, στο πλαίσιο των αυστηρών δεσμεύσεων και περιορισμών της χώρας λόγω του Μνημονίου.
Είναι τα ίδια στελέχη που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να επιδιώξει την πολιτικοποίηση της συμμετοχής του στην κυβέρνηση, με την αξιοποίηση βουλευτών πρώτης γραμμής, αλλά να ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή: Να στηρίζει την κυβέρνηση μονάχα κοινοβουλευτικά, ώστε να μην καταρρεύσει και παραδοθεί η χώρα στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και χωρίς να φθείρεται το ΠΑΣΟΚ απο την άσκηση της καθημερινής κυβερνητικής λειτουργίας, διατηρώντας για τον εαυτό του δικαίωμα των… αποστάσεων και της κριτικής.
Η επιχειρηματολογία των στελεχών αυτών στηρίζεται στην παρακάτω διαπίστωσή τους: “Οι απολύσεις στο δημόσιο δεν αιτιολογούνται επαρκώς. Και η κοινωνία δεν πείθεται ότι μετά από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα ανασχεθεί η ανεργία, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, κινδυνεύουμε να εκτοξευτεί η ανεργία, αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν οι μόνοι με σταθερή αγοραστική δύναμη. Επομένως διατηρούσαν ζωντανές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τώρα συρρικνώνονται και κλείνουν”, έλεγε χαρακτηριστικά χθες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με καλή γνώση της αγοράς, και των ισορροπιών ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Η ρητορική και οι προβληματισμοί αυτοί φυσικά, αμφισβητούν ευθέως τη στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και την ορθότητά της. Όσο μάλιστα θα πλησιάζουμε στον ανασχηματισμό, που φαντάζει πλέον αναπόφευκτος, οι ψίθυροι θα γίνονται φωνές…

ysterografa.gr

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Δερβένι και τα Ροζενά.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελούμενη από τη Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτή Αχαΐας, τον Γιώργο Ψυχογιό, νομικό, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης και Φάνη Κουρεμπέ, γεωπόνο, συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν το Δερβένι και τα Ροζενά.
Αρχικά, στις 6:30 είχαν συνάντηση με το πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου. Άκουσαν τα οξυμένα προβλήματα του εμπορικού κόσμου του Δερβενίου και ανέλυσαν τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος. Με κυρίαρχα θέματα το κλείσιμο καταστημάτων από τη δραματική πτώση του τζίρου τους, καθώς και το τεράστιο ζήτημα με τις εισφορές και τις παροχές περίθαλψης του ασφαλιστικού τους φορέα ΟΑΕΕ
Κατόπιν επισκέφθηκαν τα Ροζενά, όπου έγινε και η προγραμματισμένη ομιλία- συζήτηση σε καφενείο του χωριού.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε τοπικές δράσεις της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης (Γ. Ψυχογιός), αγροτικά θέματα και προβλήματα (Φ. Κουρεμπές) καθώς και στην πολιτική κατάσταση (Μ. Κανελλοπούλου). Δόθηκε έμφαση στις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή κρίση αλλά και σε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της υπαίθρου.
Οι επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα συνεχιστούν σε όλα τα χωριά και τους φορείς του Νομού μας.

ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 

Μόνος πρώτος ο Αχαρναϊκός μετά την νίκη της Γλυφάδας μέσα στο Αίγιο

 Νότιος Όμιλος: Βήμα ανόδου για Γλυφάδα | onsports.gr
Ο Αχαρναϊκος με τη νίκη του με 2 - 0 επί των Χανίων, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής  , έμεινε μονος στην κορυφή της βαθμολογίας του Νοτίου ομίλου της FOOTBALL LEAGUE 2. , μετά την ήττα του Παναιγιάλειου , στο Αίγιο με σκορ 1 - 2 απο τον Α. Ο Γλυφάδας, και έπεσε στην τρίτη θέση. Στη δεύτερη θέση πέρασε ο Φωστήρας μετά το τρίποντο στα "χαρτιά" επί του Εθνικού Αστέρα ,  ο οποίος έχει παραιτηθεί του πρωταθλήματος.
Ισόπαλο με σκορ 1 - 1 έληξε το Κρητικό  ντέρμπι , στο Τυμπάκι, ανάμεσα στο Ρούβα και την Επισκοπή, όπως ισόπαλη 2 - 2 έληξε και η αναμέτρηση της Κορίνθου με την Προοδευτική. Στην Καλαμάτα η τοπική ομάδα επικράτησε με 1 - 0  του Αστέρα Μαγούλας. Τέλος ρεπό είχε ο Πανηλειακός

Οι αγώνες
ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ 2-0
Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Αχαρναϊκός, ο οποίος νίκησε με 2-0 τα Χανιά στο Δημοτικό Στάδιο των Αχαρνών.
Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό ο Νεόφυτος με σουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τερματά του με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστόπουλου. Στο 54ο λεπτό ο Κουμπρόγλου είχε την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, ωστόσο το σουτ του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγουδής, Μαγγίνας, Καλογερόπουλος, Νταβαρίνος, Κουμπρόγλου, Μωυσιάδης, Γκέζος, Χριστόπουλος, Αναστασίου, Ραχίμ, Νεόφυτος.
Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Κορτσινίδης, Κουρτάνοβιτς, Ψυχουντάκης, Καμπλιώνης, Ζντράβκοβιτς (27’ Γωνιωτάκης), Παπαζούδης, Τσατσαρής, Πάγκαλος, Παπαδάκης, Μποτωνάκης.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 2-2
Ένα αποτέλεσμα που δεν σύμφερε καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες κυνηγάνε την πρώτη εξάδα, ήρθε ανάμεσα στην Κόρινθο και τη Προοδευτική (2-2).
Οι φιλοξενούμενοι αυτοκτόνησαν, αφού ενώ προηγήθηκαν με 0-2 από τα τέρματα του Επιτροπάκη στο 17ο και 39ο λεπτό, εν τέλει ισοφαρίστηκαν. Αρχικά με κεφαλιά του Παπαευθυμίου στο 40' και με σουτ του Αράπογλου στο 78ο λεπτό. Ο αγώνας διεκόπη γιά 10 λεπτά στο 82' όταν ο Δωδεκανήσιος διαιτητής Μαρής απέβαλε τον τεχνικό της ομάδας του Κορυδαλλού , Αντώνη Καλαμάκη , ο οποίος αρνιόταν να βγει από το αγωνιστικό χώρο. Στο 100' ο Παππά της Κορίνθου σημάδεψε το δοκάρι του Μπαντίκου.
Κόρινθος (Νούλας - Μιχαηλίδης): Αρχοντάκης, Λούβρης, Πεχλιβανόπουλος, Παππάς, Σπυρόπουλος, Αμπαδιωτάκης (46' Αράπογλου), Παπαευθυμίου, Γκάτσης, Λώττας (57' Νικολόπουλος), Κατσίκης (66' Μακρής), Λουμπαρδέας.
Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης): Μπαντίκος, Κουσουρής, Καλαϊτζίδης, Παπανικόλας, Τούρλος, Τεγούσης, Κορκότζελος, Αντωνίου (81' Γρίβας), Αργυρίου (65' Λέκκας), Παναγιωτόπουλος (90+5' Γκιόκα), Επιτροπάκης.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ 1-2
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Παναιγιάλειου με 1-2 σημείωσε η Γλυφάδα στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκανμ με στου του Κόντι στο 27ο λεπτό, με τους γηπεδούχους ωστόσο να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν στο 47' με κεφαλιά του Λαζανά. Τη νίκη στους παίκτες του Δημήτρη Δημακόπιυλου έδωσε ο Κολοτούρος με σουτ στο 59ο λεπτό.
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σούλης, Τ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Ακπαρίδης, Μπουρλάκης, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Λαζανάς.
Γλυφάδα (Δημήτρης Δημακόπουλος): Χώνος, Χατζησσαϊας, Κολοτούρος, Λημνιός, Φουντουκίδης, Κόντι, Μουστόγιαννης, Νικόλτσης, Καζνέτσι, Τσιρογιάννης, Καζάντζης.
 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 2-0
Τέλος στα "ονειρα" του Αστέρα Μαγούλας για κατάκτηση του τίτλου έβαλε η Καλαμάτα, αφού κατάφερε και πήρε τη νίκη κόντρα στους Μαγουλιώτες με 2-0.
Το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Πούτσης στο 70ο λεπτό, ενώ το 2-0 έγινε στις καθυστερήσεις με τέρμα του Τριαναταφυλλάκη, αφήνοντας τους παίκτες του Αντώνη Πριόνα στην πέμπτη θέση, την ώρα που η Καλαμάτα είναι προτελευταία, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.
Καλαμάτα (Κακαλέτρης-Σακελλαρόπουλος): Κυριακόπουλος, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Ψυχογιόπουλος, Καντούτσης, Ρήγας, Τσιμικλής, Πούτσης, Ηλιόπουλος, Γεωργιόπουλος, Βασίλιεφ.
Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Μπαλασάκης, Μπιμπίρης, Χάλαρης, Ιατρού, Τριάντος, Κορνελάτος, Ιακωβάκης, Χρυσάφης, Αλεξίου, Μαρίνου, Δημητριάδης.

ΡΟΥΒΑΣ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ 1-1
Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που έγινε στο Τυμπάκι, Ρούβας και Επισκοπή έμειναν στο 1-1 στο κρητικό ντέρμπι της Football league 2 που εξελίχθηκε σε μια αναμέτρηση με ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και για τους δυο!
Ειδικά στα τελευταία λεπτά έσπασαν καρδιές με τις δυο ομάδες να χάνουν κλασσικές ευκαιρίες, αλλά τελικά το 1-1, έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Ρούβας προηγήθηκε στο 41' με τον Φουκαράκη, για να ισοφαρίσει στο 82' η Επισκοπή με το μόνιμο σκόρερ της, Τάσο Τριανταφύλλου. Η ισοπαλία βόλεψε περισσότερο την ομάδα του Ρεθύμνου, η οποία έκανε ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στην Football league.
Ρούβας: Λυράκης,Πετράς,Σεντεμέντες,Ανυφαντάκης,Κίτσος,Κεφαλούκος(λ.τ. 75' Χατζησάββας),Κορδονούρης,Μουρατίδης,Αντωνάκης (85' Ελκεμανς),Φουκαράκης,Παντελής.
Επισκοπή:Kαλογεράκης,Μαραθιανός,Ρουμπάκης,Πουλάκης (46' Μ. Aνωγειανάκης),Φραντζεσκάκης(75' Τσέκος),Δελήμπασης,Κοζανίδης(84' Σουμπασάκης),Τριανταφύλλου,Αργυράκης,Ψωμάς,Ταχματζίδης..

 ΦΩΣΤΗΡ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 3 - 0 α. α. 
 Ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, είχε ρεπό

Η Βαθμολογία
1 Αχαρναϊκός                   20   38    30-16
2 Φωστήρας                     19   36    24-10
3 Παναιγιάλειος               20   35    29-16
4 Επισκοπή                      19   34    28-19
5 Αστέρας Μαγούλας     19   34    24-18
6 AO Γλυφάδας              20   29   26-27
7 Πανηλειακός               19   26    25-22
8 Α.Ο. Χανιά                 19   25    22-20
9 ΠΑΣ Κόρινθος           20   25    22-18
10 Προοδευτική            20   24    25-23
11 Ρούβας                     19   23    19-21
12 Καλαμάτα                19   15   12-19
13 Εθνικός Αστέρας     19   -2      0-57

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ - Ενταση στο «Καραϊσκάκης»

Μολότοφ και δακρυγόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» | onsports.gr
Ακόμη και σ' ένα ντέρμπι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και με τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων να είναι εμφανής, τα επεισόδια δεν λείπουν...
Περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησαν επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του «Καραϊσκάκης», ανάμεσα σε οπαδούς των «ερυθρόλευκων» και ανδρών των ΜΑΤ...
Ολα ξεκίνησαν όταν έφτασε η αποστολή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο... Την ώρα που οι παίκτες κατέβαιναν από το πούλμαν για να εισέλθουν στο γήπεδο, μία κροτίδα έσκασε μπροστά από τον Σεϊταρίδη και αμέσως οι Αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν εντολή στους παίκτες του Παναθηναϊκού να επιστρέψουν στο πούλμαν και να περιμένουν νέα ειδοποίηση για να κατέβουν.
Πράγματι, ύστερα από πέντε λεπτά οι «πράσινοι» πήραν την σχετική εντολή, μπήκαν χωρίς άλλα προβλήματα στο «Καραϊσκάκης», αλλά τα γεγονότα δεν σταμάτησαν εκεί... Αμέσως μετά ξεκίνησε ο... πόλεμος με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να επιτίθενται στην Αστυνομία κι αυτή με την σειρά να απαντά κάνοντας χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου - λάμψης και να δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Να θυμίσουμε ότι περίπου έξι ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για το sold out και σ' αυτήν ανέφερε: «Από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ανακοινώνεται ότι τα εισιτήρια για τον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό εξαντλήθηκαν. Φίλαθλοι οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους εισιτήριο να μην προσέρχονται στο γήπεδο. Επίσης παρακαλούνται οι γονείς να ΜΗΝ φέρουν παιδιά για την ασφάλειά τους, επειδή το γήπεδο θα είναι γεμάτο».

Αυτή είναι η λίστα των 14.000 απολύσεων στο Δημόσιο! Ποιοί φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου καταργούνται και ποιοί συγχωνεύονται


- Διαβάστε τι περιλαμβάνει η συμφωνία με την τρόικα για το δημόσιο και από που θα βρεθούν οι 14.000 απολύσεις
- Ποιούς φορείς και οργανισμούς καταργεί ΑΜΕΣΑ ο Μανιτάκης
- Επιταχύνονται οι πειθαρχικές διώξεις για τους επίορκους
- Τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης
- Προσθέστε άλλους 25.000 Δημοσίους Υπαλλήλους που ''φεύγουν'' με μετατάξεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου… κατά πάντων

Zoi-Konstantopoulou
Η Βουλή αυτή φέρνει το αποτύπωμα της προσωπικής παρουσίας της. Εκκωφαντικά ηχηρό, που δεν σε αφήνει να το προσπεράσεις. Μέσα και από τις κατά καιρούς επιθέσεις που δέχεται από πολιτικούς αντιπάλους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγινε το πρόσωπο της ημέρας… κάθε μέρα για τη συγκεκριμένη σύνθεση του Κοινοβουλίου, τουλάχιστον σε σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Μαζί για το παιδί: Τίμησαν δύο από τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας


Το έργο των ηρώων της διπλανής, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο και παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τίμησε πριν λίγες ημέρες η ένωση Μαζί για το Παιδί.
Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώ  η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε συγκινησιακά  όταν  οι τιμώμενοι κύριοι Φίλιππος Ολυμπίτης και Παναγιώτης Μιχαήλ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το ΔΣ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για την αναγνώριση του δύσκολου προσωπικού τους αγώνα.
 
Περισσότερα:  pinakio.blogspot.gr/

Asterix ο 35ος

Την εικονογράφηση του 35ου τεύχους των περιπετειών του Γαλάτη Asterix, το οποίο τεύχος προβλέπεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013, θα κάνει ο Didier Conrad, ανακοίνωσαν σήμερα οι Εκδόσεις Albert René
Την ιστορία του νέου αυτού τεύχους υπογράφει ο παλαιός συνεργάτης των εκδόσεων, ο Jean-Yves Ferri.
Τα ονόματα των δύο συντελεστών που επελέγησαν για την δημιουργία του 35ου τεύχους του Asterix, όπως και η ημερομηνία που προβλέπεται να κυκλοφορήσει, "είναι πλέον οριστικά", υπογραμμίζουν οι Εκδόσεις Albert René σε ανακοίνωσή τους.
 
 pinakio.blogspot.gr

Το ναυάγιο στο Γύθειο


Στην παραλία Σελινίτσα, 5χλμ περίπου από το Γύθειο στο δρόμο προς την Σκάλα βρίσκεται εδώ και χρόνια προσαραγμένο το πλοίο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. 
Οι φήμες λένε πώς το συγκεκριμένο πλοίο έκανε λαθρεμπόριο τσιγάρων όταν έπεσε σε καταιγίδα κι εγκαταλείφτηκε. Αυτή τη στιγμή αποτελεί ορόσημο για την περιοχή.
 
 


pinakio.blogspot.gr

Σκότωσε τον θείο του για μια θέση… πάρκινγκ στη Μάνη!

elas
 Ένας 44χρονος στον οικισμό Καλλονιές στην Κοίτα της Μέσα Μάνης για μια θέση στάθμευσης στο χωριό, διαπληκτίστηκε με τα δύο ξαδέλφια του και τον 65χρονο πατέρα τους και θείο του.
 Μετά από φραστικό επεισόδιο ο 44χρονος μπήκε στο σπίτι του πήρε μια καραμπίνα και στη συνέχεια πυροβόλησε με το όπλο, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 65χρονο θείο του και ελαφρά την θεία του και σύζυγο του θανόντα, τον ξάδελφο του και την εγγονή του θανόντα που βρίσκονταν στο σημείο.
 Ο 44χρονος συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Γυθείου προκειμένου αργότερα σήμερα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Γυθείου.
Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξητήριο.
 Η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε το όπλο του εγκλήματος, καθώς επίσης κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι, 102 φυσίγγια και 6 κάλυκες διαφόρων τύπων, καθώς και 8 αμπούλες αερίου, τα οποία κατείχε ο 44χρονος και η νομιμότητα κατοχής τους ερευνάται.

ysteografa.gr

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαδέχτηκε την Αλέκα Παπαρήγα στην ηγεσία του ΚΚΕ με… χρονοκαθυστέρηση

Aleka-Papariga-Dimitris-Koutsoumpas
“Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα”.
Αυτό είναι το κείμενο του δελτίου Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ λίγο πριν τις 01.00 τα ξημερώματα, ενημερώνοντας για την αλλαγή ηγεσίας στο Κόμμα, και την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα από το αξίωμα της Γενικής Γραμματέως, μετά από 22 χρόνια.
Η αλλαγή ηγεσίας είχε προαναγγελθεί τις τελευταίες μέρες, το ΚΚΕ ωστόσο κινήθηκε στα χνάρια του… μυστικισμού. Αρχικά, αποκλείστηκαν από το Συνέδριο αιρετικές φωνές που ζητούσαν μεγαλύτερη ανανέωση και τολμηρή στρατηγική, όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου, και να ολοκληρωθούν χθες βράδυ, αντί για σήμερα, όπως έγραψαν τα “Υστερόγραφα”.
Τελικά, η ανακοίνωση για την αλλαγή ηγεσίας ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες, με ένα δελτίο Τύπου… τριών γραμμών. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πάντως, ο οποίος εξελέγη νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, είχε θεωρηθεί το απόλυτο φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση και πριν από μερικά χρόνια, όταν παραιτήθηκε από τον “Ριζοσπάστη” και ανέλαβε τις διεθνείς σχέσεις του ΚΚΕ.
Εθεωρείτο πάντα στέλεχος πολύ κοντά στην Αλέκα Παπαρήγα, η διαδοχή ωστόσο δεν ερχόταν, και ο ίδιος παρέμενε σε θέση αναμονής. Τελικά, είναι πλέον ο ηγέτης του ΚΚΕ, έστω και με… χρονοκαθυστέρηση.

Το ΚΚΕ ενημερώνει… ποιός είναι ο Κουτσούμπας
Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

ysterografa.gr

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Υπαλλήλους αορίστου χρόνου Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του δημοσίου και των ΟΤΑ βάζει στο «στόχαστρο» η απόφαση των τριών αρχηγών για 15.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μετά την κατάργηση ή τη συγχώνευση των ΝΠΙΔ που εργάζονται θα απολύονται λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωση.
Σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα υπάλληλοι στενού δημόσιου, ΟΤΑ,  ΝΠΔΔ
Αντιθέτως, οι συνάδελφοί τους του στενού δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ εφόσον οι θέσεις τους καταργηθούν θα εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας με στόχο να μπουν στη συνέχεια σε κινητικότητα.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να επιτύχει την αποχώρηση των 15.000 υπαλλήλων με τους επίορκους, «κοπανατζήδες», όσους έχουν προσληφθεί με πλαστά πτυχία, όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα αλλά και αυτούς που επιλέξουν την εθελούσια έξοδο.

aftodioikisi.gr

Οι γονείς που έχασαν το παιδί τους. Και ράγισαν καρδιές (video)

Sandy-Hook-victim's-mother-White-House-address
Η επικοινωνιακή μηχανή του Λευκού Οίκου, αυτή που κατάφερε να επανεκλέξει τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, παρόλο που η… Wall Street έδινε τα ρέστα της για την επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Κυβερνήτη Μιτ Ρόμνεϊ, και ο ίδιος ο Ομπάμα έπρεπε να κερδίσει πρωτίστως τον δικό του κακό εαυτό, δηλαδή τις ακυρωμένες “μεγάλες προσδοκίες” από την εκλογή του το 2008, πήρε μπροστά για άλλη μια φορά.
Αυτή τη φορά, “παντρεύοντας” τη δύναμη της σημειολογίας με το συναίσθημα, μπροστά στο οποίο υποκλίνεται και υποχωρεί η κοινή λογική. Ο ρεαλισμός. Έτσι, στο εβδομαδιαίο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα, στη θέση του Αμερικανού Προέδρου από τον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε ένα ζευγάρι Αμερικανών, που έχασαν τον 6χρονο γιό τους στην ανείπωτη τραγωδία του Κονέκτικατ, με το μακελειό στο σχολείο Sandy Hook στο Newtown.
Η Francine και ο David Wheeler λοιπόν έστειλαν ένα μήνυμα “επί προσωπικού” στην Αμερική, όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και την πολιτική ηγεσία της, καθώς το Κογκρέσο δυσκολεύεται να περπατήσει πλάι-πλάι με τον Μπαράκ Ομπάμα, στη σταυροφορία για τον έλεγχο της οπλοκατοχής που έχει ξεκινήσει ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου.
“Κάποιες φορές κλείνω τα μάτια μου, και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι εκείνη την απαίσια μέρα στο σχολείο, να περιμένω τον Μπεν να γυρίσει. Και εκείνος να μην έρχεται ποτέ. Άλλες φορές, η ανάμνηση της ζωής μας με τον Μπεν με γεμίζει κουράγιο για αυτά που πρέπει να κάνω για εκείνον, και για όσα παιδιά χάθηκαν από τις ζωές των γονιών τους, τόσο βίαια και τόσο νωρίς”, ήταν τα λόγια της Francine Wheeler,  o 6χρονος γιός της οποίας Μπεν ήταν μεταξύ των 20 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στις 14 Δεκεμβρίου, από το μακελειό με τους πυροβολισμούς στο σχολείο τους.
“Χιλιάδες άλλες οικογένειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν αντίστοιχες τραγωδίες. Βοηθήστε μας, ώστε η δική μας τραγωδία να μην γίνει αύριο και δική μας”, ήταν η σπαρακτική προειδοποίηση της Francine Wheeler, για την αναγκαιότητα να προωθηθούν μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
Ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, που κάποιος άλλος, εκτός από τον ίδιο και τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό από τη Βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου. Η σημειολογία εκκωφαντική. Όπως και η στόχευση του Λευκού Οίκου.

Video


ysterografa.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου πέτυχε το καλύτερο δυνατό φινάλε

spathoboyni entosΤο καλύτερο δυνατό φινάλε πέτυχε ο Αστέρας  Δερβενίου  μετά την χθεσινή εκτός έδρας νίκη του με 1 - 4 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου , στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας και κατετάγει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας με συγκομιδή 50 βαθμών, όσους και ο Παννεμεατικός, αφήνοντας πίσω  ομάδες που πρωταγωνίστηκαν γιά τον τίτλο , όπως την Ελλάδα Βέλου και τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Μάλιστα τον τελευταίο τον άφησε πίσω με διαφορά 7 βαθμών.
Η ιστορική ομάδα της Δυτικής Κορινθίας, στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών του πρωταθλήματος, πέτυχε 14 νίκες , 8 ισοπαλίες , ενώ ηττήθηκε ισάριθμες φορές.  Τα τέρματα γιά τον Αστέρα 58 υπέρ ( η 5η καλύτερη επίθεση) έναντι 31 ( η 3η άμυνα του πρωταθλήματος).
Ο προπονητής του Αστέρα κ. Μεϊμάρογλου. στον χθεσινό αγώνα, χρησιμοποίησε  πολλούς μικρούς στην ηλικία παίκτες (και ο νεαρός Τόνυ Τάφα έκανε την πρώτη συμμετοχή του στην ανδρική ομάδα), όπως άλλωστε κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές και έδωσε έτσι την ευκαιρία σε αρκετούς από αυτούς να δείξουν κατά πόσο μπορεί ο Αστέρας να βασιστεί σε αυτούς για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Σαρωνικός είχε και αυτός στη σύνθεσή του πολλούς νεαρούς, μιας και ο αγώνας δεν είχε για αυτόν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Αστέρας ήταν πιο φρέσκος από τον αντίπαλό του και επεκράτησε στο γήπεδο, πετυχαίνοντας την 5η εκτός έδρας νίκη του μάλλον εύκολα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ότι για τον Αστέρα σκόραραν τέσσερες διαφορετικοί παίκτες, που για όλους ήταν το πρώτο τους τέρμα στην αγνωστική περίοδο. Επίσης ότι τα τέρματα αφιερώθηκαν στον αείμνηστο Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Βυζά, μιας και συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του και για το γεγονός αυτό κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην αρχή του αγώνα.

 Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να καθοδηγεί το ρυθμό του αγώνα με την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στο χώρο του κέντρου οι Μερκούρης, Φωλιάς, Πεθαίνος και Αντωνόπουλος. Έτσι η μπάλα παιζόταν συνεχώς προς την περιοχή του Σαρωνικού, αλλά τα σουτ των παικτών του Αστέρα ήταν άστοχα. Στο 13’ όμως ο Καπούς από δεξιά ξεφεύγοντας από δύο αντιπάλους γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπου ο Παπαδημητρίου με ξερό σουτ πέτυχε το 1 – 0. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά στο 19’ ο Μάρκελος με κεφαλιά λόμπα, ύστερα από κόρνερ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξελθόντα Κολιμάδη, αλλά ο Μερκούρης βρισκόμενος δίπλα στο δοκάρι πάνω στη γραμμή του τέρματος την απομάκρυνε με κεφαλιά. Ο Κουτρούλης σπατάλησε μια δική του εξαιρετική ενέργεια, όταν στο 26’ πέρασε τρεις αντιπάλους μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον εξερχόμενο τερματοφύλακα Αναργύρου. Στο 31’ ο Κουτρούλης και πάλι με ωραία κούρσα από δεξιά, έφθασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σαρωνικού και βρήκε τον Πεθαίνο μέσα στην περιοχή, ο οποίος με πλάτη προς το τέρμα άδειασε με προσποίηση δύο αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2 – 0. Υπέροχη ενέργεια από τον Νίκο Πεθαίνο. Ακολούθησε στο 34’ το τρίτο τέρμα του Αστέρα, που πέτυχε ο Μερκούρης όταν ξεκινώντας από το χώρο του κέντρου ελίχθηκε μεταξύ τριών αντιπάλων και φθάνοντας κοντά στη μεγάλη περιοχή, σούταρε χαμηλά δίπλα από δοκάρι του Αναργύρου.

Στο β’ μέρος ο Αστέρας κατέβασε ρυθμό, μετά και τις αλλαγές παικτών που έκανε ο προπονητής του, αλλά ήταν περισσότερος επικίνδυνος από τον Σαρωνικό. Οι επιθετικοί του όμως Καραγιαννίδης και Πρίφτης φάνηκαν να μην πιστεύουν στο γκολ, μιας και τέσσερες πέντε φορές έφθασαν σε καλές θέσεις, αλλά σούταραν είτε άψυχα είτε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 67’ ο Σαρωνικός μείωσε το σκορ με τον Μάρκελλο, που νίκησε κατά κράτος τους αμυντικούς του Αστέρα με ωραία κίνηση στην περιοχή και πλάσαρε από κοντά τον Κολιμάδη. Ο Αστέρας συνέχισε να είναι φλύαρος επιθετικά, αλλά έσφιξε περισσότερο αμυντικά και δεν κινδύνεψε άλλη φορά μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Σαρωνικός ζήτησε πέναλτι στο 72’ όταν ο Μετεβελής σταμάτησε τον Παππά μέσα στην περιοχή, όμως ο έμπειρος βοηθός κ. Ρούτσι που ήταν πάνω στη φάση έδειξε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Το πείσμα του Μετεβελή χάρισε στον Αστέρα ένα άλλο τέρμα, όταν στο 78’ διεκδίκησε την μπάλα που προς στιγμήν έχασε μετά από δική του εξαιρετική από τ’ αριστερά ενέργεια και στην κόντρα με τους αμυντικούς κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν περισσότερο διαδικαστικό.

Ο νέος διαιτητής κ. Μπούμπας, σ’ έναν εύκολο αγώνα όπου οι δυο ομάδες είχαν εκ προοιμίου καλές διαθέσεις, κατάφερε να οξύνει τα πνεύματα με τις αποφάσεις του. Διαμαρτυρίες πολλές υπήρξαν και από τις δύο ομάδες και γενικά χρειάζεται να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικός. Οι έμπειροι βοηθοί του κ.κ. Ψυχογυιός και Ρούτσι με τις υποδείξεις τους βοήθησαν πάρα πολύ στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Κουτρούλης, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς (34’ Καραγιαννίδης), Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου (80’ Τάφα), Μερκούρης, Πεθαίνος,  Καπούς (46’ Πρίφτης).

Ο προπονητής του Αστέρα , Στέφανος Μεϊμάρογλου μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ομάδος του επί του Σαρωνικού και με την ευκαιρία της λήξης του πρωταθλήματος δήλωσε:

"Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, Δερβενίου, είχαν και σήμερα μία εκπληκτική απόδοση, και κυριάρχησαν στόν αγωνιστικό χώρο. Βγάλαμε στό παιχνίδι μας, πάθος, και εκπληκτικά τρεξίματα, και πολλές τελικές προσπάθειες. Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, και κλείσαμε νικηφόρα τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για την τρέχουσα σαιζόν, και νομίζω ότι η κατάληψη της 5ης θέσης, είναι μία πολύ καλή διάκριση για την ομάδα μας, απο την στιγμή που είχαμε να ''διαχειριστούμε'', συγκεκριμένη σειρά αγώνων απο την ώρα που αναλάβαμε την τεχνική ηγεσία της ομάδος. Η ανοδική μας πορεία πιστοποιήθηκε με μία ακόμη νίκη, και αυτό ειναι πολύ σημαντικό. Επίσης, θέλω να τονίσω, ότι, όποιος δουλεύει ανταμοίβετε, και στο διάστημα των δύο μηνών που είμαι στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Δερβενίου, είδα ποδοσφαιριστές, να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους, και να δείχνουν τεράστια αγωνιστική βελτίωση. Και μιλάω για τους ποδοσφαιριστές: Πεθαίνο Νίκο, Μετεβελή Βασίλη, Μερκούρη Αγγελο, Αντωνόπουλο Σταύρο, Φωλιά Νίκο, και άλλα παιδιά της ομάδος. Ενα μεγάλο μπράβο θέλω να πω σε όλα τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές μας."

Επίσης ο πορτιέρο αρχηγός του Αστέρα Nίκος Κολιμάδης δήλωσε
"Αλλη μια ποδοσφαιρικη χρονια έλαβε τέλος! Δόξα το Θεό χωρίς τον παραμικρο τραυματισμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου. Τους εύχομαι καλη συνέχεια, είτε είμαστε μαζί είτε όχι! Ευχαριστω ολη τη διοίκηση του Αστέρα κ ιδιαίτερα τον πρόεδρο τον Γιάννη Σκερο γι αυτή τη δύσκολη ποδοσφαιρικη χρόνια που περάσαμε".