Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Φαινόμενο χτύπησε τη Λαμία

 Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν τυφώνας από τη Λαμία την οποία διέλυσε με 6-0 και συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. η κόπωση ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και η Λαμία που καιγόταν για βαθμούς ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. οι πειραιώτες ωστόσο τα ξεπέρασαν όλα αυτά και πέτυχαν τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 της ουραγού.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος από τη στιγμή που βρήκαν τα πατήματα τους στον κακό αγωνιστικό χώρο έκαναν πάρτι κόντρα στη Λαμία.































Εισήγηση Χρήστου Δήμα για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021

 Δελτίο τύπου

Την εισήγηση του για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 πραγματοποίησε εχθές το βράδυ από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων βουλευτής Κορινθίας κύριος Χριστος Δήμας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που κατατίθεται ο προϋπολογισμός λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας ΚΕΠ στο έργο του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων παρά την κρίση του covid 19. υλοποιήθηκε με το παραπάνω πλάνο για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας. Κλείνοντας ο κύριος Δήμας αφού προέβη σε μία επισκόπηση για τα πεπραγμένα του υπουργείου ανάπτυξης και τους επόμενους στόχους τόνισε πώς το 2021 αναμένεται να είναι μία χρόνια ελπίδας για ισχυρή ανάκαμψη και σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα....

















Ο Παναθηναϊκός 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

 με γκολ του πάνε skater ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και πήρε την Τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Μετά τον Παναιτωλικό και την λοιπόν οι πράσινοι κέρδισαν και τους Ηπειρώτες χωρίς πάντως να μαγέψουν με την εμφάνισή τους και αυτό διότι μετά από 20 οπισθοχώρησαν πάλι με συνέπεια να κινδυνέψουν άμεσα.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι τα έχουν με την αδυναμία τους να τελειώσουν τις φάσεις που είχαν και να κάνουν την ανατροπή.

στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν πειστικός είχε απλώσει το παιχνίδι του και με μοχλό τον δραστήριο χαφ που δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει

εκλέγεται συνεχώς μπαλιές δημιουργούσε προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις απέναντι στο διούδη οι πράσινοι έδειξαν αιφνιδιασμένοι από την κινητικότητα και το αδιάκοπο pressing των αντιπάλων τους.

και όμως το 33 ο Λουκάς βιγιαφάνες ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο μακέντα από χέρι του σαλιακα με μία κρύα φάση και τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην

Ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 στην τσέπη του μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι μία και ο ΠΑΣ άνοιξε τους χώρους στην άμυνα τους προσπαθώντας για να ισοφαρίσει.

οι δύο προπονητές στην ανάπαυλα άλλαξαν τα πλάνα τους με τον μπαλόνι να γυρίζει σε 4-2-3-1 και τον βιγιαφάνιες δεκάρι και τον για εκείνη να αλλάξει σε 4-4-2 προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του.

όμως η ωραία προσπάθεια του αϊτόρ στο 59 έδωσε παράσταση Νίκης στον Παναθηναϊκό 2-0.

ο κουρμπέλης αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε αφήνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους που άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση με περισσότερους παίκτες και έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 75 και στο 78.

οι πράσινοι δεν κρατούσαν καθόλου την μπάλα στο κέντρο και όλος ο ΠΑΣ είχε ανέβει πάνω από το κέντρο με τον διούδη να αντιστέκεται.

οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Παναθηναϊκός πήρε την Τρίτη τους φίλους σερί Νίκη τους στο πρωτάθλημα με το τελικό 2-0.

Παναθηναϊκός λάζλο μπόλονι διούδης sanchez ζαγορίτης κουρμπέλης το 77 σερπέζης Αλεξανδρούπολης στο 46 tour mario χατζηγιοβάνης στο 72 Εμμανουηλίδης macheda στο 90 Ιωαννίδης βιγιαφάνες στο 81 καρλίτος.

ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης γιαννίκης ούτε Χιώτης σάλιακας Παντελάκης κάργας 46 Καρτάλης κεραμούτσι κάστρο στο 82 λύσεις πήραμε σαν Χιόνης δεν στο 69 ο Ελευθεριάδης και Παυλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης γιαννίκης χουτεσιώτης σάλιακας Παντελάκης κάργας στο 46 Καρτάλης Έλα Μουτσινάς Κάστρου στο 82 rohnson σιόντης premier στο 60 nomads Ελευθεριάδης Κοντοπίδης



Δυναμική είσοδος της περιφέρειας Πελοποννήσου στην ηλεκτροκίνηση

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέκτησε με ίδιους πόρους επιπλέον 4 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα nissan leaf, που προσθέτοντας το στόλο άλλων δύο ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν αποκτηθεί από πόρους που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα nissan leaf ένα BMW 13.

τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν αυτονομία από 200 έως 300 km ανάλογα για τη χρήση και θα και θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε Περιφερειακή ενότητα Αργολίδα Αρκαδία Λακωνία Κορινθία Μεσσηνία από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος μέσα της μείωση του βιολογικού αποτυπώματος των μετακινήσεων και την εξοικονόμηση πόρων. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο οι περιφερειακές ενότητες τα έχουν παραλάβει ακόμα πέντε οχήματα τέτοιου τύπου.

Τα κρούσματα από τον κορονοϊό στους επτά νόμους στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

 15 Νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 20 κρούσματα κατεγράφησαν στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Εχθές 12/12 καταγράφηκαν συνολικά 35 νέα κρούσματα σε όλη την Πελοπόννησο πω πω από την αρχή της πανδημίας έφτασαν τα 3808 ( 2042 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Χθες Σάββατο 12/12 20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα τις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας 16 Μεσσηνίας 2, Κορινθίας 5, Ηλείας 4, Αργολίδας 3, Αρκαδίας 4 και Λακωνίας 1.

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι 14 στην Αχαΐα 4 στην Ηλεία και ένα στην Κορινθία.

αναλυτικά τα κρούσματα στους επτά νόμους στην Πελοπόννησο μέχρι  σήμερα:

Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας 1.350 (14)

Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας 633

Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας 544 (1).

Περιφερειακή ενότητα Ηλείας 416 (4)

Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας 402

Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας 304

Περιφερειακή ενότητα Λακωνίας 159