Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ο Α.Ο Λουτρακίου πανάξια στη Γ' Εθνική , νίκησε 2 - 0 τον Ατταλό στη Ν. Πέραμο. "Κάηκε" το Λουτράκι απο τους πανηγυρισμούς των φίλων των "Ορανιε"!


Στην Γ’ Εθνική το Λουτράκι, 2-0 τον Άτταλο Νέας Περάμου | onsports.gr
 Ο Α. Ο Λουτρακίου είναι από σήμερα ο νέος εκπρόσωπος του κορινθιακού ποδοσφαίρου στην Γ Εθνική κατηγορία . Οι "ορανιε" παίζοντας αξιόλογο ποδόσφαιρο νίκησαν με 2 - 0 , μέσα στη Νέα Πέραμο , τον Άτταλο, και με διαφορά πέντε βαθμό από τον Ιαλυσό , κατέκτησαν επάξια το εισιτήριο ανόδου στην Γ' Εθνική κατηγορία
 Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Χρυσαφίδη να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά.
 Στο 30'  μετά από ασίστ του Ζερβού , ο Σουσούνης ανοίγει το σκορ για τον ΑΟΛ, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου αποβάλλεται για τον Άτταλο ο Βοιδήλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αποστολάκη.
Στην επανάληψη η επιθετική πρωτοβουλία των παιδιών του Νίκου Μεσολόγγη συνεχίζεται , ενώ στο 58΄ , ο Χρυσαφίδης, στάθηκε και πάλι άτυχος καθώς με δυνατό σουτ «σημάδεψε» τη συμβολή των δοκαριών της ομάδας του Μεγάλου Πεύκου.
Στο 86΄ και πάλι ο Λευτέρης Σουσούνης σημειώνει  το τελικό 2 - 0 και στέλνει την ομάδα του  στα... ουράνια και στη Γ εθνική. 
ΑΤΤΑΛΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ( Βαγγέλης Σκλιάς): Βανδώρος, Μπαγδάτογλου (41'λόγω τραυματισμού Τζαφέρης),  Τζαφεράκος, Φυσαράκης, Βοϊδήλας, Καραμπλάκας, Κουσίδης, Ζουραβλιόβ (83'Τούσι), Μεχμέτογλου, Παρασίδης, Δρούγγος (65'Κόρμαλης).
ΑΟ. ΛΟΥΤΡΑΚΙ ( Νίκος Μεσολόγγης): Μήτρου, Χατζηνικολής, Γκαρμίρης (75'Τσώκος), Σουσούνης, Μαυρέλης, Παινέσης(78'Τσούπας), Αντωνίου, Πέτρου, Χρυσαφίδης, Αποστολάκης, Ζερβός.


 Ευθύς όταν το αποτέλεσμα έγινε γνωστό στο Λουτρακι τα πανηγύρια άρχισαν . Οι οπαδοί των "ορανιε" ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας  για την επιτυχία του ΑΟΛ. 
Στην κυριολεξία "κάηκε" απόψε το Λουτράκι .

Στον άλλο αγώνα του ομίλου ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου και ο Ιαλυσός Ρόδου αναδειχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1. 

11ος όμιλος
Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου – Ιάλυσος 1-1
Άτταλος Νέας Περάμου - Λουτράκι 0-2

H Tελική βαθμολογία

1
ΠΑΟ Λουτρακίου
11-3
15
2
Ιάλυσος Ρόδου
8-5
10
3
Άτταλος Νέας Περάμου
6-10
7
4
Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου
5-12
2   


Στη Γ’ Εθνική της νέας χρονιάς εκτός από τον ΠΑΟ Λουτράκι, θα συμμετέχουν και οι: Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Θερμαϊκός Θέρμης, Απόλλων Αρναίας, Θύελλα Φιλώτα, ΑΟ Φλαμουλίου, Πύρασος, Οπούντιος Μαρτίνου, Αναγέννηση Άρτας, Εθνικός, Αιολικός, Ζακυνθιακός, Ερμής Κιβερίου και Αναγέννηση Ιεράπετρας.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης "Καθοριστικός ο ρόλος των Νέων Αγροτών για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση"



 Εμφάνιση φωτογραφία (1).JPG
"Η αγροτική παραγωγή και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών πρωτοβουλιών της Περιφέρειας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη συνάντησητης Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών με τις Ενώσεις Νέων Αγροτών Νότιας Ελλάδας που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, και τόνισε ότι "ενόψει της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) οι Νέοι Αγρότες θα πρέπει να συνδεθούν άμεσα με την προοπτική της χώρας. Μέσα από τους Νέους Αγρότες ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος". Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τις προϋποθέσεις για την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 ως ένα από τα σημαντικότερα θέματα της αναθεώρησης και σημείωσε ότι "πρέπει να θωρακίσουμε το θέμα του αποθεματικού έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε ευελιξία ανάλογα την κάθε πολιτική αντίληψη. Να δημιουργηθεί εθνικό απόθεμα δικαιωμάτων με απόλυτη δέσμευση σε ότι αφορά τους Νέους Αγρότες". "Οι νέοι αγρότες δίνουν λύση στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού" πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "και για το λόγο αυτό η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να δει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα των Νέων Αγροτών και την αναθεώρηση της ΚΑΠ".
 Ο κ. Τατούλης επεσήμανε επίσης την ανάγκη να ξεκαθαριστούν ζητήματα όπως ο προσδιορισμός του ελάχιστου στα όρια των δικαιωμάτων, η άρση Περιφερειακών Ανισοτήτων και η αποκατάσταση ισορροπίας των δικαιωμάτων, η εκτατικότητα των καλλιεργειών.
Σταθερά στο πλευρό των αγροτών η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης "Πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι συντονισμένα και συλλογικά ώστε να εκφράσουμε συντονισμένες απόψεις ανάδειξης της αγροτικής μας οικονομίας ενόψει της αναθεώρησης της Νέας ΚΑΠ" σημείωσε ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι "το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει με θέμα Νέοι Αγρότες -Νέα ΚΑΠ έτσι ώστε να διατυπώσει συγκεκριμένη άποψη η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τις απόψεις των συλλογικών οργάνων των Νέων Αγροτών, και την οποία θα διαβιβάσουμε και στο αρμόδιο Υπουργείο". Αφού επεσήμανε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για έξοδο από την κρίση, δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία οι απόψεις των Νέων Αγροτών να μεταφερθούν και να συζητηθούν και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ).

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή τα τρία πρώτα χρόνια για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων και τη δημιουργία νέων εργαλείων, επισημαίνοντας ότι την επόμενη πενταετία δυο νέα εργαλεία όπως η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη και το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων, θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την τοπική αγροτική μας οικονομίας, ενώ θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά οι συνεργασίες και οι συνέργιες για συμμετοχή σε όλα τα διεθνή φόρα.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασιλόπουλος Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την έως τώρα συνεργασία και στήριξη των Νέων Αγροτών και πρότεινε το Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών το Σεπτέμβρη του 2014 να διεξαχθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό απο τον Περιφερειάρχη, ο οποίος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, ώστε να γίνει ένα ουσιαστικό συνέδριο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προκλήσεις των Νέων Αγροτών.

Η Χρυσή Αυγή ως… εθνική κουτσομπόλα

Xrysh-Aygh-vouleftes
Twitter@EmOikonomidis
Στη χώρα που γέννησε και εδραίωσε τη Δημοκρατία, είναι προφανές ότι οι θιασώτες, πόσο μάλλον οι υμνητές του ναζισμού δεν έχουν καμία θέση στο εθνικό αφήγημα. Ούτε καν ως θλιβερή παραφωνία…
Η σημερινή, θορυβώδης παρουσία του ηγετικού διδύμου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, περίπου σε ρόλο… εθνικής κουτσομπόλας, ήρθε να προστεθεί στο μωσαϊκό της απαξίωσης που συνοδεύει το συγκεκριμένο Κίνημα… από κούνια. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που, στη μέση της εθνικής μελαγχολίας του Μνημονίου, στις εκλογές του 2012, το μόρφωμα του οποίου ηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος εισέπραξε ποσοστά που σόκαραν, τους ως συνήθως ανυποψίαστους εκπροσώπους του mainstream πολιτικού συστήματος.
Από τότε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. Δυστυχώς, κύλησε και αίμα αθώων συμπολιτών μας. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή, οι εικόνες που ανά διαστήματα διαπερνούν το εθνικό υποσυνείδητο, σοκάρουν και απωθούν, και η σημερινή “παράσταση” ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει τον ρόλο που η οργάνωση έχει επιλέξει και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει.
Η… θεσμική σύγχυση και αποσταθεροποίηση, συνιστούν τα φυσικά όπλα στη φαρέτρα της Χρυσής Αυγής. Όπως το να αραδιάζονται ονόματα πολιτικών προσώπων και στελεχών, με προδιάθεση εντυπωσιασμού και επενδύοντας ότι σε μια εποχή κατά την οποία το πολιτικό σύστημα παραμένει βαθιά απαξιωμένο, στην πλειοψηφία των πολιτών θα μείνει η “κατηγορία”, και όχι η αναζήτηση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Πού καιρός για τέτοιες… πολυτέλειες.
Η Χρυσή Αυγή επιβεβαίωσε σήμερα ότι δέχεται την… αφιλοκερδή μετάγγιση κοινωνικής παρεμβατικότητας, λόγω της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να την αντιμετωπίσει όπως της αξίζει. Σε επίπεδο ιδεών και αξιακού κώδικα. Σε επίπεδο οράματος για το μέλλον και χειροπιαστών λύσεων στα πολλά προβλήματα με τα οποία καλείται να περπατήσει στη δύσκολη καθημερινότητά του ο μέσος Έλληνας πολίτης.
Η Δημοκρατία δεν κρύβεται. Δεν φοβάται. Δεν αποθαρρύνεται. Η Δημοκρατία αντιδρά. Απαντά. Εκτοπίζει.
Για να συμβούν ωστόσο τα παραπάνω, είναι αυτονόητα απαραίτητη η ανακυττάρωση του πολιτικού συστήματος, με όσους… μπορούν. Χωρίς να βρήκαν στην πολιτική την… αποκατάσταση που κανένα επάγγελμα δεν θα τους χάριζε.
Αν πολλοί διαπιστώνουν ότι η σημερινή Βουλή είναι κατώτερη των περιστάσεων, η απάντηση δεν βρίσκεται φυσικά στα… κουτσομπολιά της Χρυσής Αυγής. Ούτε στην αποχή, την αποστασιοποίηση, την άρνηση, τον αξιακό και ηθικό ευνουχισμό.
Ο Νίξον το είχε πει, αλλά είχε δίκιο. Υπάρχει και μια “σιωπηλή πλειοψηφία”, που οφείλει πλέον να ξυπνήσει. Για να αντικαταστήσει τα… κουτσομπολιά με εθνικό όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Χωρίς άκρα, ακρότητες και… παιδικές χαρές.

Γρ. Ζαφειρόπουλος: Η μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα δεν σταματάει

Grigoris-Zafeiropoulos
Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έστειλε ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα, για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και τις πολιτικές μάχες που έρχονται:

Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ήταν το πρώτο βήμα για την Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν είχαν προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για τη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, στις οποίες καλούμαστε να διαδραματίσουμε ο καθένας τον ρόλο που του αναλογεί.
Προσωπικά, στον επίλογο αυτής της υπέροχης διαδρομής, βλέπω τον πρόλογο της επόμενης.
Η μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα άλλωστε, είναι διαρκής και δεν σταματάει ποτέ.
Από τα βάθη της καρδιάς μου, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω σε όλες και όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Για τις κοινές εμπειρίες που ζήσαμε, τις κοινές ιδέες που αγκαλιάσαμε, την κοινή προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον, την οποία μοιραστήκαμε.
Η σχέση αυτή, που είχαμε και δυνάμωσε, αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο κίνητρο και ταυτόχρονα το εφαλτήριο για να συνεχίσω να παλεύω για την πατρίδα μας, για να ανακτήσει η ελληνική κοινωνία την αυτοπεποίθησή της, να ξαναβρούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το χαμόγελό τους, για να ξανάρθει η ελπίδα και η προσδοκία στη χώρα μας.
Σε αυτή την, δυστυχώς, πολύ περιορισμένη προεκλογική περίοδο είχα την ευκαιρία και τη χαρά να ξανασυναντηθώ με παλιούς φίλους και συναγωνιστές, αλλά και την τύχη να γνωρίσω καινούριους.
Προσδοκώ να εδραιώσουμε και να ενισχύσουμε τη σχέση αυτή με όλους, καθώς στο μέλλον που έρχεται κανείς δεν περισσεύει, και η συμβολή όλων είναι απαραίτητη.
Η Ελλάδα μας χρειάζεται.
Οι Έλληνες αξίζουμε να ξαναπάρουμε το μέλλον στα χέρια μας γιατί «του μέλλοντος οι μέρες στέκοντ’ εμπροστά μας.»

υστερογραφα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα όσα είπαν, σήμερα, στη Βουλή, υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απέδειξαν, άλλη μία φορά, τι εκπροσωπούν και τι εκφράζουν:
Κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας, ψεύδη και αθλιότητες».

ΖΗΤΕΊΤΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ

Ζητείται άτομο που να πληρεί τα εξής χαρακτηριστικα. καλός στην θεωρία όπως  ο Μαρξ,πολύ καλός στο γράψιμο όπως ο Δελαστικ και άριστος επαναστάτης όπως     ο Τσε Γκεβάρα.Η εφαρμογή στη πράξη παραλείπεται.                                                                                                        
                                     Ο  ευρών   Αμειφθήσεται                                                       

ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

Η ξεθωριασμένη αφίσα


Του Γιάννη Λαλιώτη

Μάταια βασάνιζα της σκέψεις μου μέρες, για να καταλάβω τι μου συμβαίνει. Από υγεία είμαι καλά, στο χρηματιστήριο ότι ήταν να το χάσουμε το χάσαμε, το πήραμε απόφαση και «αιωνία τους η μνήμη»  μας έμεινε το παλιό βιβλιάριο της τράπεζας για να θυμόμαστε πόσο δύσκολα τα μαζεύαμε, για να μας τα πάρουν οι αετονύχηδες όλα μαζί και με τον …νόμο. Η εθνική Ελλάδος θα παίξει στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ντομάτα στην λαϊκή έπαψε να είναι είδος πολυτελείας για να την φιλάμε στο χρηματοκιβώτιο.
Κι όμως νοιώθω ένα μεγάλο κενό. κάτι ακόμα μου λείπει. Κάθισα στο μπαλκόνι και βάλθηκα να ανακαλύψω τα αίτια της μελαγχολίας μου και δεν θα το πιστέψετε! Μια ξεχασμένη, ξεθωριασμένη αφίσα υποψηφίου δημάρχου  σε μια κολόνα μου έδωσε την απάντηση. Βέεεεβαια!!! οι εκλογές είναι αυτό που μου λείπει. Η προεκλογική περίοδος. Εκείνη η παρέλαση των υποψηφίων που πεζοί, προσιτή, καταδεκτική, ταπεινοί αλώνιζαν της γειτονιές. με ανεπίσημο, ανάλαφρο ντύσιμο, σαν εμάς. Ξεκούμπωτο το πουκάμισο, το πουλόβερ πεταμένο ανέμελα στην πλάτη και κάτι χαμόγελα σαν διαφήμιση σοκολάτας. Μαζί μας στην πλατεία του χωριού, απλοί και οικείοι . Μόνο καρπαζιές που δεν παίζαμε μαζί τους. Όσο από υποσχέσεις και προσφορές, να φάνε και οι κότες. Άγριος ανταγωνισμός ποιος θα μας δώσει τα περισσότερα. Έργα, έργα, έργα, παντού υποτίθεται στήνονταν εργοτάξια….
Γλυκύτατοι και απλοί όλοι οι υποψήφιοι. Να ανακατεύονται με τον απλό λαό. Να συζητάνε καλοσυνάτα μαζί σου. Και οι κυρίες τους, καντήλες έβγαζαν τα πόδια τους εκείνες της μέρες! Να τις λυπάσαι της άμοιρες, καθώς τις έστελναν να συμπαρασταθούν στον ανθρώπινο πόνο στα νοσοκομεία…και στα άσυλα ανιάτων.
Στις δόξες μου εγώ ο κυρίαρχος λαός! Όλα στα πόδια μου! Που είναι αυτά τα μεγαλεία τώρα; πάπαλα! ΄΄μούγκα΄΄ και  των γονέων. Χάθηκαν όλοι. Τέρμα τα πολλά ΄΄θάρητα΄΄ ούτε επισκέψεις, ούτε χαμόγελα, ούτε ουζάκια και γυροβολιές με χείμαρρο υποσχέσεων στα καφενεία.
Και εσύ λαέ βασανισμένε, γιατί απορείς; δεν έχεις μάθει ακόμα ότι οι έρωτες των πολιτικών κρατάνε όσο και η προεκλογική περίοδος; Μέσα τα κεφάλια λοιπόν, τράβα ως συνήθως κουπί… και το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να κρατήσεις τούτες της σκέψεις και εμπειρίες σου καλά στην μνήμη σου. Που θα πάει αργά η γρήγορα θα σου χρειαστούν.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Διακοπή κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών μεταξύ Κιάτου και Ξυλοκάστρου

Σήμερα Τετάρτη από τις 16:00 έως το αργότερο τις 07:00 το πρωί της επόμενης μέρας, δηλαδή της Πέμπτης 5 Ιουνίου, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων μεταξύ των κόμβων Κιάτου (Χ.Θ. 107,3) και Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 120,9) στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, θα διακοπεί προσωρινά και θα εξυπηρετείται μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης της Γέφυρας της 'Ανω Διάβασης Θαλερού στη ΧΘ 115,6 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (OLYMPIA JV, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ειδικά κατά τις βραδινές ώρες (21:00 έως 06:00) έχουν προγραμματιστεί για λόγους συντήρησης -και ήδη ανακοινωθεί στα ΜΜΕ- παρακάμψεις μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και στα τμήματα μεταξύ κόμβων Καλαβρύτων (ΧΘ 158,9) και Ακράτας (ΧΘ 149,5) για το ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (ΧΘ 142,5) και Ακράτας (ΧΘ 149,5) για το ρεύμα προς Πάτρα.

Συνιστάται στους οδηγούς να αποφύγουν, ει δυνατόν, τις μετακινήσεις τους, στα ανωτέρω χρονικά διαστήματα και τμήματα του οδικού δικτύου.

Όσοι αναγκαστικά διέλθουν από την περιοχή, τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και τους παρακαλούμε να συμμορφώνονται προς τη σχετική προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, καθώς και να δείξουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τους αγώνες στίβου,«31α ΘΩΔΕΙΑ 2014».


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, ο   Α. Ο. Ποσειδών Λουτρακίου και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ, σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τους αγώνες στίβου,«31α ΘΩΔΕΙΑ 2014».

Άρση ασυλίας για τους 3 της Χρυσής Αυγής

 Nikos-Mihaloliakos



Η Βουλή αποφάσισε σήμερα μετά από σχετική ψηφοφορία την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.
Ουρλιαχτά, φωνές και παραλήρημα μίσους. Αυτή ήταν η εικόνα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής όπου  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά πάντων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “- Είμαι αμετανόητος Εθνικιστής και Χρυσαυγίτης. - Είστε στο 31% – Ήρθε η ώρα να φύγετε – Είστε επικίνδυνοι για τον τόπο – Είστε μια θλιβερή κυβέρνηση που πρέπει να πέσει.”.
Μιλώντας για στημένο παιχνίδι και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ο Ν. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στους πάντες με τη φράση "ντροπή σας ψευτοδημοκράτες" και προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών. Τότε, δεν δίστασε να πει απευθυνόμενος στο προεδρείο "σκάσε ρε"
Παραλήρημα Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής: Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες – Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης
 Ο έτερος προφυλακισθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής,  Γιάννης Λαγός στη σημερινή  ομιλία του στη Βουλή,  σημείωσε μεταξύ άλλων ότι : “-  Η Χρυσή Αυγή δεν θα σβήσει ποτέ. - Εάν έχετε τα κότσια πηγαίνετέ μας σε δίκη."
 Η... "καλή" μέρα είχε φανεί από την αρχή, όταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος είπε "σκάσε ρε" στον πρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιχείρησαν με ουρλιαχτά και βρισιές να επιβάλλουν το "νόμο" τους.
 Το αποκορύφωμα της άθλιας παράστασής τους ήρθε λίγο πριν τελειώσει η ομιλία του Χρήστου Παπππά. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σημείωσε μεταξύ άλλων στη σημερινή ομιλία του ενώπιον της Βουλής: “- Μακάρι να σας λυπηθεί ο λαός – Όχι ο λαός. Επινοήσατε δίωξη κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος – Πρόκειται για πολιτική δίωξη. - Έχετε χάσει τη λαϊκή εντολή – Έχετε απωλέσει τη δεδηλωμένη ", ενώ χαρακτήρισε "άθλιους και αχρείους" τους βουλευτές, ενώ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά. 
 Κάπου εκεί επικράτησε ένταση τόσο ανάμεσα στους δυο άνδρες, αλλά απειλήθηκε και σύρραξη στα έδρανα, με τον Παππά (σ.σ. τον μοναδικό βουλευτή που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει, Μιχαλολιάκος και Λαγός μίλησαν από τα έδρανα) να φωνάζει «Νίκο, Νίκο» (στον Μίχο) για να του ζητήσει να σταματήσει. Επίσης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φώναξε «Σκάσε ρε λιγδιάρη!», ενώ Αρβανίτης και Μίχος φώναζαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Η κόντρα εντάθηκε με τον Πέτρο Τατσόπουλο να τους αποκαλεί «φασίστες» και να απαντούν με απίστευτο υβρεολόγιο οι  Μίχος και Κουκούτσης λέγοντας: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες. Πουστ..δες. Μόνο με καρότα βολεύεστε».

Με βρισιές όπως «ξεφτιλισμένοι και αλήτες» οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας και κάπου εκεί το σόου που "έστησαν" τελείωσε.

news

ΠΑΤΡΑ .... Μέχρι και 350 ευρώ έφτασε η “ταρίφα” για πολυμελείς οικογένειες στις εκλογές !!!

ΠΑΤΡΑ .... Μέχρι και 350 ευρώ έφτασε η “ταρίφα” για πολυμελείς οικογένειες στις εκλογές !!!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, εν μέσω βαριάς οικονομικής κρίσης, χαρακτηρίστηκαν αυτή την φορά – περισσότερο από κάθε άλλη- από τις κανονικές και απροκάλυπτες αγοραπωλησίες ψήφων.
Πολλά τα περιστατικά που είδαν το φως, με κορυφαίο την περίπτωση ψηφοφόρου που έριξε στην κάλπη φάκελο με «σταυρωμένο» ψηφοδέλτιο υποψηφίου, στον οποίο ο υποψήφιος – για να… ανταμείψει τον ψηφοφόρο- είχε βάλει και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Ο ψηφοφόρος δεν έλεγξε τον φάκελο που του δόθηκε, δεν είδε το… περιεχόμενο, υπέθεσε ότι περιείχε μόνο το ψηφοδέλτιο και έτσι το 50ευρω… κατέληξε στην κάλπη και κατασχέθηκε, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.
Το thebest.gr φέρνει σήμερα στο φως μια ακόμη μαρτυρία. Άνδρας που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, ούτε να φανεί το πρόσωπο του, μιλά στον φωτορεπόρτερ του thebest.gr Ζήσιμο Σίνοκαι αποκαλύπτει ότι υποψήφιοι προσφέρθηκαν να δώσουν σε οικογένειες ακόμη και 350 ευρώ για να πάρουν τις ψήφους τους, αν φυσικά επρόκειτο για πολλά άτομα.
Οι… «τιμές», πάντως, ποίκιλλαν, όπως λέει ο άνδρας που μιλάει στο βίντεο χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο του. Με μέσο όρο, ωστόσο, τα 50 ευρώ για κάθε ψηφοφόρο.
Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε σε περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στον απόηχο των επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

isthmos.gr

Το Συνέδριο που θα "βγάλει" τον διάδοχο του Βενιζέλου

PASOK-Synedrio
Η ναρκοθέτηση της πρωτοβουλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου για “ιδρυτικό συνέδριο” της Ελιάς, από στελέχη όλων των τάσεων του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί εκ των πραγμάτων το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε Συνέδριο με… ανοιχτά τα πάντα.

Από την πλευρά της ηγετικής ομάδας, η οποία αναδείχτηκε επί ημερών του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η πολιτική φυσιογνωμία και η στρατηγική των συνεργασιών για το μέλλον, θα είναι ωστόσο εξαιρετικά δύσκολο να μην τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Γιώργος Παπανδρέου και όσοι, όπως η Φώφη Γεννηματά, θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να υπηρετήσει μια διαφορετική στρατηγική για το μέλλον, με έμφαση στην αναζήτηση συμμαχιών στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, και την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέξουν να αμφισβητήσουν ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και ακόμη πιο… δύσκολο είναι το ερώτημα αναφορικά με το τι θα πράξει σε μια τέτοια περίπτωση ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, ο οποίος με συνέπεια εμφανίζεται ως “υπεράνω” κομματικών αξιωμάτων, και δεν διστάζει να προσπεράσει το δικό του imperium, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για ευρύτερες συμμαχίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Δήλωση κ. Γιώργου Μουρούτη σχετικά με τη σημερινή αναφορά του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του, στη Βουλή:

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.
Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει,  ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει».