Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Η Ελλάδα μικραίνει. Γερνάει. Μελαγχολεί…

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/07/Screenshot-2022-07-19-at-4.35.33-PM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου 

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα “μίκρυνε” την τελευταία δεκαετία, δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Η συρρίκνωση δεν αφορά μονάχα το μέγεθος του πληθυσμού της χώρας.

Στη Ναύπακτο ο Νικολά Σαρκοζί - Έβγαλε σέλφι με κατοίκους Ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας έκανε το πρωινό του τζόκινγκ στους δρόμους της πόλης

sarkozy-0 

Τη Ναύπακτο επισκέφτηκε για λίγες ώρες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.

Όπως μεταδίδει το Nafpaktianews, o πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ήταν κατά πάσα πιθανότατα, ο “μυστηριώδης” ένοικος του εμβληματικού γιοτ ΟPTASIA που είχε “δέσει” χθες το απόγευμα έξω από το λιμάνι της Ναυπάκτου.

O Nικολά Σαρκοζί σήμερα το πρωί, εθεάθη να κάνει το πρωινό του τζόκινγκ στους δρόμους της πόλης πριν αναχωρήσει με το υπερπολυτελές γιότ λίγη ώρα αργότερα. O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με κατοίκους της Ναυπάκτου οι οποίοι τον αναγνώρισαν.
 

Άρης – Γκόμελ 5-1: Κιτρινόμαυρη «καταιγίδα» και προβάδισμα πρόκρισης

Conference League: Φανταστικός Άρης με έξοχα γκολ και 5-1 την Γκόμελ 

Πρόκριση και με πάταγο! Και ενθουσιασμός για τον Άρη που με έξοχα γκολ και αντίδραση μεγάλης ομάδας στο γρήγορο γκολ που δέχτηκε, σάρωσε την Γκόμελ με 5-1 και ουσιαστικά προκρίθηκε στην τρίτη φάση του Conference League καθώς ο επαναληπτικός της προσεχούς εβδομάδας στην Λευκορωσία θα γίνει σε άδειο γήπεδο. Κι η Γκόμελ όσο φιλότιμη κι αν είναι, αποκλείεται να μπορέσει να ανατρέψει μια τέτοια κατάσταση. Με τον Άρη που έχει και την ικανοποίηση της μεγάλης μεταγραφής του Μανού Γκαρθία, να σκέφτεται ήδη τον επόμενο και πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο, την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση του ψευτογιατρού από το Ξυλόκαστρο – Έβλεπε ασθενείς σε κλινική

 Νέα ντοκουμέντα από τη δράση του ψευτογιατρού – Έβλεπε ασθενείς σε κλινική 

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση του ψευτογιατρού, καθώς σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας του νεότερου θύματος. Όπως είπε, η κόρη της, μόλις 14 χρονών, έχασε τη ζωή της, όταν διέκοψε τις θεραπείες της, κατ’ εντολή του Δρ Κόντος.

Ο ψευτογιατρός έπειθε ασθενείς με απειλητική για τη ζωή τους νόσο να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του με τα αποτελέσματα τα είναι τραγικά. Τους έδινε βότανα για να θεραπευτούν. 

Φωτιά στην Ηλεία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες - Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά στην Ηλεία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά  Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες  Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στα Άγναντα στη Ηλεία που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια του ορεινού οικισμού. Ηδη, έχουν καεί ήδη πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις.

Λίγο πριν τις 18:00, δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό. Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως την ώρα που η φωτιά ήδη κινούνταν προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Και δεύτερο εργοστάσιο στις φλόγες - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

 Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Και δεύτερο εργοστάσιο στις φλόγες  Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους 

Και σε δεύτερο εργοστάσιο επεκτάθηκε η μεγάλη φωτιά σε αποθήκη με ξύλα και παλέτες που ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στον Ασπρόπυργο.  Το δεύτερο εργοστάσιο είναι με λιπαντικά κάτι που θα δυσκολέψει και άλλο το έργο της πυρόσβεσης. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι πως λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα μήνυμα εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής με οδηγίες προστασίας από τους καπνούς της πυρκαγιάς. «Κλείστε παράθυρα, πόρτες για προστασία από τους καπνούς», αναφέρει το μήνυμα χαρακτηριστικά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα προκειμένου οι φλόγες να μην επεκταθούν σε παρακείμενα κτίρια. 

 

Ιταλία: Στις 25 Σεπτεμβρίου οι πρόωρες εκλογές , Η Ιταλία στην «ενέδρα» της ακροδεξιάς μετά την παραίτηση Μάριο Ντράγκι

 Ιταλία: Στις 25 Σεπτεμβρίου οι πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση Ντράγκι 

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη πριν από λίγο, οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Είναι το τέλος της παρτίδας: νικημένος από τα μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού του συνασπισμού, υποχείρια των δαιμόνων της ιταλικής πολιτικής ζωής, ο Μάριο Ντράγκι παραιτήθηκε, πυροδοτώντας τις ανησυχίες των αγορών και της Ευρώπης.

Conference League: Τα «είδε» όλα σε 19 λεπτά ο ΠΑΟΚ - Έχασε με 2-0 από την Λέφσκι Σόφιας και κινδυνεύει με αποκλεισμό

Conference League: Τα «είδε» όλα σε 19 λεπτά ο ΠΑΟΚ  Έχασε με 20 από την Λέφσκι Σόφιας και κινδυνεύει με αποκλεισμό 

«Ξεθώριασε» απότομα από τον πρώτο κιόλας αγώνα του στο Europa Conference League, η εφετινή ευρωπαϊκή προοπτική του ΠΑΟΚ και η προσδοκία να επαναλάβει μία πορεία αντίστοιχη με την περσινή, όπου είχε φτάσει ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο δικέφαλος του Βορρά ηττήθηκε με 2-0 από τη Λέφσκι στο «Γκιόργκι

Καύσωνας: Τους 42 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος στην Κορινθία / Ο Καλλιάνος προειδοποιεί 10 νομούς

 Καύσωνας: Τους 42 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ελλάδα  Ο Καλλιάνος προειδοποιεί 10 νομούς 

Για ένα «κύμα» καύσωνα με μεγάλη διάρκεια και συνεχόμενη, σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ο μετεωρολόγος μιλά για έναν καύσωνα που θα ξεκινήσει από αύριο, Παρασκευή 22/7 και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητός μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παρόλα αυτά, ο καύσωνας φαίνεται πως δεν θα είναι ακραίος ή επικίνδυνος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα δώσει, θα είναι όμως αρκετά κουραστικός ως προς τη χρονική περίοδο που θα διαρκέσει.

Όπως υπογραμμίζει στην συνέχεια ο Γιάννης Καλλιάνος, η θερμοκρασία στις «ευπαθείς» στον καύσωνα περιοχές της χώρας θα αγγίξει έως και τους 41 – 42

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρυλικός Ούβε Ζέελερ

 Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρυλικός Ούβε Ζέελερ 

Την απώλεια του Ούβε Ζέελερ, ενός εκ των σπουδαιότερων Γερμανών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, θρηνεί το γερμανικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο θρυλικός επιθετικός «έφυγε» απ’ τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/7) σε ηλικία 85 ετών, όντας καταβεβλημένος από μία σειρά ατυχημάτων που τον είχαν καθηλώσει στο κρεβάτι εδώ και πολύ καιρό.

Ο Ζέελερ είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία του Αμβούργου κι ως ένας από τους 125 καλύτερους όλων των εποχών από την FIFA. Εκτός από το Αμβούργο, φόρεσε και τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας 72 φορές, σημειώνοντας συνολικά 43 γκολ.

Ποιος ήταν ο Ούβε Ζέελερ

Θετικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν

 Θετικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν 

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Τζο Μπάιντεν σήμερα (21.07.2022) το πρωί, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήπια συμπτώματα. Του έχει χορηγηθεί το Paxlovid και -σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC- θα απομονωθεί

4o Φεστιβαλ Φιλαρμονικών στο Δερβένι στις 23 Ιουλίου

  

Το 4ο Φεστιβαλ Φιλαρμονικών πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 στην Κεντρική πλατεία Δερβενίου

Συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου, η Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων, το Μουσικό σύνολο Ανατολικής Αιγιαλείας και η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ( Δημοτικός κινηματογράφος "Το διάλειμα")

  

ΠΕΜΠΤΗ 21/7 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7 στις 21:30

THE NORTHMAN 


Φαντασίας| | Διάρκεια: 136‘ 

Παίζουν:

Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας: Γίνεται ο μεγαλύτερος διαστημικός κόμβος στη ΝΑ Ευρώπη

 Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας@ΔΤ 

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας αναβαθμίζεται ώστε να μετατραπεί στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Αστεροσκοπείο Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και την ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό. Παράλληλα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 4,3 εκατ. ευρώ για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά. Η συνολική επένδυση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ. 

Πλήρως λειτουργική αναβάθμιση έως το 2026

Απειλούνται οικισμοί από φωτιά στα Αγνάντα Ηλείας

 fotia ileia 2 

Δύσκολη μοιάζει η κατάσταση με τη φωτιά στην Ηλεία, που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/7), καθώς την ώρα που η πυρκαγιά ήδη κινούνταν προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε εκεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά απειλεί σπίτια στην περιοχή Αγνάντα.

Νωρίτερα υπήρξε προληπτικά κινητοποίηση με λεωφορείο για ενδεχόμενη απομάκρυνση κατοίκων, όμως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί.

Ακόμα, πριν από λίγη ώρα ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στην περιοχή τραυματίστηκε κατά την κατάσβεση και μεταφέρεται με εγκαύματα στην Πάτρα.


Φωτιά στον Φενεό - Επί ποδός ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής / Φωτιά και στη Λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο.

 

 Φωτια ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στον Φενεό Κορινθίας όπου και έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο, όπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη. 

Λίγο νωρίτερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Κάβο της Κέρκυρας τέθηκε άμεσα σε υπό μερικό έλεγχο, ενώ φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Φράγμα Λύρας στο Σουφλί με εναέριες και επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο.