Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Άρης – Γκόμελ 5-1: Κιτρινόμαυρη «καταιγίδα» και προβάδισμα πρόκρισης

Conference League: Φανταστικός Άρης με έξοχα γκολ και 5-1 την Γκόμελ 

Πρόκριση και με πάταγο! Και ενθουσιασμός για τον Άρη που με έξοχα γκολ και αντίδραση μεγάλης ομάδας στο γρήγορο γκολ που δέχτηκε, σάρωσε την Γκόμελ με 5-1 και ουσιαστικά προκρίθηκε στην τρίτη φάση του Conference League καθώς ο επαναληπτικός της προσεχούς εβδομάδας στην Λευκορωσία θα γίνει σε άδειο γήπεδο. Κι η Γκόμελ όσο φιλότιμη κι αν είναι, αποκλείεται να μπορέσει να ανατρέψει μια τέτοια κατάσταση. Με τον Άρη που έχει και την ικανοποίηση της μεγάλης μεταγραφής του Μανού Γκαρθία, να σκέφτεται ήδη τον επόμενο και πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο, την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Ο Άρης θέλησε να μπει με πάθος έχοντας τη συμπαράσταση της εξέδρας, αλλά στο 11' αιφνιδιάστηκε από στατική φάση και από παρέμβαση του Άφι η μπάλα βρήκε στον Φαμπιάνο και ξεγέλασε τον Κουέστα. Η αντίδραση ήταν άμεση, με ευκαιρία του Γκρέι και με ισοφάριση στο 16' με πέναλτι του ίδιου παίκτη, κερδισμένο από τον Πάλμα. Η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε μέσα από τη γραμμή. Ο Άρης βρήκε τη δύναμη για να απειλήσει μαζικά στη συνέχεια, αλλά χρειάστηκε το αριστουργηματικό φάουλ του Ιτούρμπε στο 28' για να πάρει το προβάδισμα. Κι αμέσως μετά, στο 31', το ιδανικό τελείωμα του Καμάτσο, κάτι που δεν είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο ίδιος παίκτης.  

Η Γκόμελ ήταν αποφασιστική στο δεύτερο μέρος και πλησίασε στην αρχή στη μείωση του σκορ με κάποιες προσπάθειες που έκοψε ο Φαμπιάνο, με τον Άρη να βρίσκει το τέταρτο γκολ στο 61', πάλι με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ. Αυτή τη φορά με το αριστοτεχνικό σουτ του Λουίς Πάλμα. Η ελληνική ομάδα είχε τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς και εν συνεχεία ο Μπούργος έκανε rotation με τους ρυθμούς να είναι πιο χαμηλοί. Στο 78' όμως ο απίθανος Πάλμα κυνήγησε μία χαμένη μπάλα και πάσαρε στον Γκρέι που ολομόναχος έγραψε το 5-1. Ο Γκρέι στο 82' και ο Χατζηϊωάννου στο 85' έφτασαν κοντά στο έκτο γκολ αλλά ο θρίαμβος είχε ήδη ολοκληρωθεί.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (83' Μαζικού), Ντουκουρέ, Νταμπό (70' Ντιοπ), Ιτούρμπε (70' Μαντσίνι), Πάλμα, Καμάτσο, Γκρέι (83' Χατζηϊωάννου)

ΓΚΟΜΕΛ: Σαντόφσκι, Κουτσίνσκι, Ματβέιτσικ, Άφι, Γιούρι, Μπάχα, Κοστρόφ, Αντεόλα (73' Γερμακόβιτς), Αλεκσίεβιτς (44’ Ανουφρίεφ), Σέντκο (80' Ποταπένκο), Μάκας (73' Γκογκολασβίλι)