Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ηλεία: Εκδήλωση μνήμης για τον οπλαρχηγό Χαράλαμπο Βιλαέτη

 Εκδήλωση μνήμης για τον οπλαρχηγό Χαράλαμπο Βιλαέτη 

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 7.00 το απόγευμα, θα λάβει χώρα η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ηλείους επαναστάτες με επικεφαλής τον Οπλαρχηγό και Φιλικό Χ. Βιλαέτη, στον χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαντζοΐου του Δήμου Πύργου.

Για μία ακόμη χρονιά συνδιοργανωτές της εκδηλώσεως είναι ο Λαογραφικός όμιλος «Ηλείων Παράδοσις», η Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων» και ο Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Λαντζοΐου και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, αλλά και του Κτήματος Μπριντζίκη, που από την πρώτη στιγμή δίνουν το παρών στην εκδήλωση μνήμης.

Στον χώρο του Μνημείου της Μάχης (δίπλα στο Κτήμα Μπριντζίκη) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει αναφορά στην σημασία της μάχης και της προσωπικότητας των Ηλείων μαχητών που πρώτοι πολέμησαν τους Τουρκαλβανούς του Λάλα, με επικεφαλής τον Ηλείο Οπλαρχηγό Βιλαέτη, που τον Μάρτιο του 1821 είχε κηρύξει την Επανάσταση στον Πύργο. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και τοπικοί Σύλλογοι, όπως ο Αναβιωτικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Καμία περίπτωση να δεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ

 mitsotakis-star-m2  


Σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχθεί να κυβερνήσει με «ψήφο ανοχής» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, επισημαίνοντας πως μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να δεχθεί ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ. 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την οικονομία λέγοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ακόμη και σε δύσκολες εποχές όπως η περίοδος του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα όπως είπε, «αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε φόρους και εισφορές και την επόμενη τετραετία θα συνεχίσουμε» και συμπλήρωσε πως όπως έχει δεσμευθεί θέλει εντός της τετραετίας τον κατώτατο μισθό κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ. «Δώσαμε πολλά εκατομμύρια κατά την πανδημία», είπε σημειώνοντας πως χάρις σε αυτές τις κινήσεις οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά και ο τουρισμός κρατήθηκαν όρθιοι.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 35,4% η ΝΔ, στο 27,7% ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

 dimoskopisi-ginaika 

Μία ανάσα από ποσοστά αυτοδυναμίας (στις δεύτερες εκλογές, με ενισχυμένη αναλογική) καταγράφει η Metron Analysis τη Νέα Δημοκρατία στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Μega.  Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1305 πολιτών από τις 25 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου και έχει «μετρήσει» μία σειρά από γεγονότα όπως η ανακοίνωση του σχεδίου «Δήμητρα» από τον Γιάνη Βαρουφάκη, τις δηλώσεις Τσίπρα για κυβέρνηση ανοχής, τη σύλλψη δύο υπόπτων για τη δολοφονία Καραϊβάζ  και - οριακά - τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο. 

Ομιλία Πρωθυπουργού & Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αυριο στην Πάτρα

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη Πάτρα Παρασκευή 5 Μαίου ώρα 19:00 ΕΑΠ -Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών (Ηπείρου 8 & Φαβιέρου) N NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αύριο στην Κόρινθο.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "a Υποδεχόμαστε αύριο στην πόλη της Κορίνθου τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Πάμε μαζί, πάμε μπροστά για τη NEA NΔ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μεγάλη ΝΙΚΗ. Παρασκευή 5 Μαϊου 2023 13:30 Κόρινθο, (πεζόδρομο Κολοκοτρώνη) ΔΕΕΠ Κορινθίας Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Αθλητισμού Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου"

Καρκίνος του δέρματος. Κάντε το τεστ για να δείτε αν κινδυνεύετε περισσότερο;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Την άνοιξη και το καλοκαίρι ο καλύτερος καιρός, αυξάνει την έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία και φυσικά τον κίνδυνο να αναπτυχθεί καρκίνος του δέρματος.

Τα τελευταία χρόνια ανησυχητικά αυξάνονται τα κρούσματα μελανώματος στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων του μελανώματος αυξάνεται, οι οφειλόμενοι όμως σε αυτό θάνατοι ακολουθούν πτωτική πορεία, χάρη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, τα προγράμματα πρόληψης και την έγκαιρη διάγνωση. Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται και φτάνει μέχρι και 8%.. ..................

read more


Γ.Ψυχογιός: Να πληρωθούν άμεσα τη συνδεδεμένη ενίσχυση όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί. Ως εδώ με τον εξευτελισμό των αγροτών μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 04/05/2023

Άλλη μια τραγωδία  της κυβέρνησης σε βάρος των σταφιδοπαραγωγών της Κορινθίας. Στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, δεν υπολογίστηκαν οι ζημιές από τη βροχόπτωση.

Η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν λειτουργούσε και δεν μπόρεσε ο ΕΛΓΑ να ανεβάσει  τα πορίσματα. Το μεγαλείο του επιτελικού κράτους, όπου τίποτα δεν λειτουργεί!