Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τομέα Διοικητικής Επιστήμης Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης 31/10-1/11 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο:Δημόσια Διακυβέρνηση Προοπτικές και Προκλήσεις στον 21ο αιώνα.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η αυθόρμητη απορία του Πούτιν για το… σε ποιά χώρα θα γίνει το επόμενο δημοψήφισμα

 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
Με εκείνη την “καρφιτσωμένη” έκφραση προσώπου, που σε κάνει να γονατίζεις τη λογική σου, προσπαθώντας να ερμηνεύσεις τι πραγματικά σκέφτεται.
Στο Σότσι, παρακολουθώντας το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.
Πολύ μακριά και αποστασιοποιημένος από τα τεκταινόμενα στη “γειτονική χώρα”, όπως συνηθίσαμε

Οι εκλογές της άνοιξης (του 2019)… αναβάλλονται για το φθινόπωρο (του 2019)


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
Το μονότονο μοτίβο που συνόδευε τη Συμφωνία των Πρεσπών όλο το προηγούμενο διάστημα, κυρίως με αφετηρία τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, είναι ότι… παράγει αποτελέσματα.
Αυτό συνέβη και με το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια.
Η μειωμένη συμμετοχή της σκοπιανής κοινωνίας στη διαδικασία, και η ατροφική πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης Ζάεφ, σπρώχνουν το εν Ελλάδι κυβερνητικό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου, στην απόφαση να… ξανακρύψουν στα ντουλάπια τις κάλπες για τις εθνικές εκλογές, που,

Η Κορινθία μετρά τις "πληγές¨της (βιντεο)







ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΌΠΟΥΛΟΥ

Απάντηση Δημάρχου Τρίπολης σε άρθρο σχετικά με την υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες

Απάντηση Δημάρχου Τρίπολης σε άρθρο σχετικά με την υποβολή δήλωσης Πόθεν ΈσχεςΠρος αποκατάσταση όλης της αληθείας και των όσων αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας documento και αναπαραγωγή του από το Arcadia Portal και λοιπά ηλεκτρονικά ΜΜΕ την 1/10/2018, οφείλω να δηλώσω τα εξής:



Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες από τις πλημμυρες της Κορινθίας και της Αργολίδας

Δελτίο τύπου
Δευτέρα 01/10/2018
Να αποζημιωθούν τώρα οι πληγέντες
Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας που επλήγησαν από τις τελευταίες πλημμύρες.
Μετά το τέλος της περιοδείας ο Νίκος Γόντικας μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε:
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Έχουν την ευθύνη για έργα και δρόμους σαθρούς που σαρώνονται με τα πρώτα νερά, που είναι πηγή συσσώρευσης νερών και επιδείνωσης

Εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής Συνόδου, εξελέγησαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι Κοσμήτορες και οι Γραμματείς του Σώματος, με ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.
Για το αξίωμα του Κοσμήτορα, από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν ο κ. Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου με 177 ψήφους και 3 «παρών» και ο κ. Γεώργιος Πάντζας με 161 ψήφους και 10 «παρών». Για το αξίωμα του Κοσμήτορα από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος με 182 ψήφους και 1 «παρών».
Για το αξίωμα των Γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν η κυρία Αναστασία Γκαρά με 185 ψήφους και 7 «παρών», ο κ. Μάριος Κάτσης με 182 ψήφους και 10 «παρών», ο κ. Ιωάννης Σαρακιώτης με 182 ψήφους και 11 «παρών» και ο κ. Γεώργιος Ψυχογιός με 182 ψήφους και 11 «παρών». Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης λαμβάνοντας 168 ψήφους και 7 «παρών», ενώ από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη η κυρία Χαρά Κεφαλίδου με 171 ψήφους και 4 «παρών».

Κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού


Στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση κατατέθηκε σήμερα, πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, όπως προβλέπει το άρθρο 121, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Κράτους.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής και θα παραπεμφθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφορησης

Ζάεφ όπως Τσίπρας: Θέλει να κάνει το «όχι»… «ναι»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η μεγάλη αποχή που ουσιαστικά καθιστά άκυρο το δημοψήφισμα στα Σκόπια – σε όσες στρεψοδικίες και αν καταφύγει ο πονηρός δήμαρχος της Στρούμπιτσα Ζάεφ, αλλά και ο κ. Κοτζιάς – βγάζει ένα μεγάλο βάρος από όλους μας, καθώς αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για διάσωση της Μακεδονίας, αλλά δεν δικαιολογούν κανέναν εφησυχασμό.
Ζάεφ και Αχμέτι διατηρούν τη συμμαχία τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγνοήσουν το αποτέλεσμα, καθώς έχουν από καιρό ξεκαθαρίσει ότι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, το δημοψήφισμα θα ήταν συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό.
Αναρωτιέται, βέβαια, κανείς για ποιον λόγο προχώρησαν στο δημοψήφισμα αν δεν σκόπευαν να το λάβουν υπόψη τους, ωστόσο το επόμενο βήμα τους θα είναι να μεταφέρουν το θέμα στη Βουλή και να αναζητήσουν τις αναγκαίες ψήφους στο κοινοβούλιο για την συνταγματική αναθεώρηση.
Από την πλευρά της η Αθήνα, δια του κ. Κοτζιά, εξέδωσε ανακοίνωση ήξεις αφήξεις: Δηλώνει μεν ο κ. Κοτζιάς ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «αντιφατικό», πλην όμως επαναλαμβάνει και αυτός ότι το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό και δεν αποτελούσε τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας.
(Στη συμφωνία αναφέρεται πως «το Δεύτερο Μέρος, εφόσον το αποφασίσει, θα διεξάγει δημοψήφισμα» και αυτό κατά τον κ. Κοτζιά δεν

Έναρξη της Δ΄ Συνόδου της ΙΖ΄ κοινοβουλευτικής Περιόδου στην εκσυγχρονισμένη αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής

Η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την έναρξη των εργασιών της Δ΄ Συνόδου της ΙΖ΄ κοινοβουλευτικής Περιόδου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, αναφέρθηκε

Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση. Παγκόσμια Ημέρα Κνίδωσης

H 1η Οκτωβρίου, έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κνίδωσης. Η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση (ΧΑΚ) είναι η πιο συχνή μορφή της κνίδωσης (όταν η κνίδωση διαρκεί πάνω από 6 εβδομάδες) και η συχνότητά της είναι 0.5–1.0% στον γενικό πληθυσμό.
H κνίδωση πήρε την ονομασία της από την τσουκνίδα (στα αρχαία ελληνικά ονομάζεται κνίδη) επειδή το εξάνθημά της συχνά μοιάζει με αυτό που αναπτύσσεται όταν αγγίξει τσουκνίδα το δέρμα. Στα λατινικά η κνίδη ονομάζεται urtica, γι’ αυτό η νόσος αποκαλείται συχνά και ουρτικάρια (urticaria). ....................

Χρ.Δήμας: Ερώτηση για τις καταστροφές στην Κορινθία

  












Ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα
για το πότε θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών στην Κορινθία
 
Η Κορινθία έχει υποστεί πρωτοφανείς ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου. Με Ερώτηση του, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία απαντήσεις για το πως και πότε θα προχωρήσει η αποκατάσταση των καταστροφών και η ανακούφιση των πληγέντων. Στο κείμενο της Ερώτησης, υπογραμμίζεται το μέγεθος των ζημιών σε δημόσιες υποδομές, αγροτική οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης, κατοικίες, καταστήματα και άλλες ιδιωτικές περιουσίες αλλά και στην αγροτική παραγωγή. Ο κ. Δήμας τονίζει πως είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών σε ολόκληρη την περιοχή.
ΕΡΩΤΗΣΗ

Πρόσφυγες στα γεράματα! Τα περήφανα γηρατειά στη Βουλγαρία


Θλιβερή «τιμητική» επιφυλάσσει στο εξής για την Ελλάδα, κάθε 1η Οκτωβρίου. Αν η χώρα δεν εφαρμόσει πολιτικές ανακοπής του ρυθμού γήρανσης, κάθε χρόνο θα αφιερώνει αυτήν την ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, σ΄ ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (Population structure and ageing, Data estracted in May, 2018), την περίοδο 2007-2017 η αναλογία των ηλικιωμένων στον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε από 17% σε 19,4%, ενώ στην Ελλάδα από 18,6% σε 21,5%.
Το 2018 -κατά τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας δεδομένων- ευρισκόμενη ήδη στη δεύτερη