Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Όνειρο ήταν και πάει Φαν Πέρσι και Δε Χέα του το στέρησαν . ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

LIVE Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός (photos) | onsports.gr
 Στο «θέατρο των ονείρων» ο Ολυμπιακός δεν έζησε το δικό του όνειρο, καθώς το χατ τρικ (25', 45+1', 52') του Φαν Πέρσι και οι επεμβάσεις του Δε Χέα διαμόρφωσαν το 3-0 υπέρ της Γιουνάιτεντ. 
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε  και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Champions League, με το όνειρο της πρόκρισης στους «8» να παραμένει όνειρο...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 21:45 - θρυλε καλη επιτυχια


Ετοιμος για μια θρυλική πρόκριση είναι ο Ολυμπιακός που καλείται να υπερασπιστεί το 2-0 του «Καραϊσκάκης» και να αποκλείσει τη Γιουνάιτεντ (NS1, ΔΤ) από τους «8».
 ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Δε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλέντσια, Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι
 Στον πάγκο της Γιουνάιτεντ οι Λίντεγκααρντ, Γιανγκ, Φλέτσερ, Καγκάβα, Φελαϊνί, Γιανουζάι, Ερνάντεζ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Εντινγκά, Πέρεζ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ
 Στον πάγκο του Ολυμπιακού οι Μέγερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Μασάντο, Σάμαρης, Βαλντέζ, Βέργος.
Διαιτητής ο Μπγιορν Κούιπερς από την Ολλανδία με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπούνμαν, Ζέιστρα.

Τον «δάγκωσε» ο OΦΗ(ς)



Με κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου στο 69' ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο... που ήταν σα να μην έγινε ποτέ, το ματς βελτιώθηκε στη συνέχεια, οι ευκαιρίες άρχισαν να έρχονται. Ο ΟΦΗ αξιοποίησε μια «στημένη» φάση και έφτασε στο γκολ, απέναντι στον Παναθηναϊκό που ήταν χωρίς τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο. Οι «πράσινοι», πάντως, κινήθηκαν σαφώς, σε χαμηλότερα επίπεδα απόδοσης απ' ό,τι θα περίμενε κανείς με βάση τις δηλώσεις πριν το ματς περί θέλησης για νίκη στο Ηράκλειο.

Οι δρόμοι του Παυσανία στη Δυτική Κορινθία

Φωτογραφία του χρήστη Basilis Lalos.
[12] Κοντά στον αχαϊκό Κράθι υπήρχε άλλοτε η πόλη των Αχαιών Αιγαί, η οποία με τον καιρό εξασθένησε και εξέλιπε. Αναφέρει και ο Όμηρος τις Αιγές αυτές στα λόγια της Ήρας: στην Ελίκη αυτοί και στις Αίγες δώρα σου φέρνουν, από τα οποία φαίνεται πως ο Ποσειδώνας εξ’ ίσου τιμώνταν στην Ελίκη και στις Αιγές.
[13] Όχι πολύ πιο πέρα από τον Κράθι υπάρχει μνημείο επιτάφιο, δεξιά του δρόμου, με γραπτή παράσταση ενός άντρα, ο οποίος στέκεται πλάι σε άλογο∙ τα χρώματα είναι αμυδρά. Από τον τάφο αυτόν απέχει τριάντα περίπου στάδια ο λεγόμενος γαίος∙ ο γαίος είναι ιερό της Γης, της λεγόμενης ευρυστέρνου, της όποιας υπάρχει ξόανο από τα πιο αρχαία. Ως ιέρεια υπηρετεί μια γυναίκα, η οποία παραμένει αγνή αφ' ότου εισέρχεται στην ιεροσύνη, πρέπει όμως και πριν να μην είχε γνωρίσει πάνω από ένα άντρα. Δοκιμάζονται πίνοντας αίμα ταύρου∙ αν καμιά απ' αυτές δεν λέει την αλήθεια, με τη δοκιμασία βρίσκει ευθύς την τιμωρία. Αν συμβεί περισσότερες γυναίκες να διεκδικούν την ιεροσύνη, προτιμάται μια δια κλήρου.
[1] Η απόσταση από το ιερό του Ηρακλή που βρίσκεται στο δρόμο της Βούρας ως το επίνειο των Αιγειρατών που έχει το ίδιο όνομα με την πόλη (Αίγειρα) είναι εβδομήντα δύο στάδια. Οι παραθαλάσσιοι Αιγειράτες δεν έχουν τίποτε αξιομνημόνευτο∙ από το επίνειο ως την άνω πόλη η απόσταση είναι δώδεκα στάδια.
 Φωτογραφία του χρήστη Basilis Lalos.
[2] Η Αιγείρα στα έπη του Ομήρου έχει το όνομα Υπηρεσία• το τωρινό όνομα δόθηκε, όταν άκομα οι Ίωνες ήταν εδώ εγκατεστημένοι, για τον εξής λόγο: στρατός των Σικυωνίων επρόκειτο να εισβάλει στη χώρα τους• οι υπηρεσίες δεν πίστευαν πως είναι σε θέση να αντιμετωπιστούν σε μάχη τους Σικυώνιους• γι’ αυτό μάζεψαν όσα κατσίκια υπήρχαν στη χώρα τους και έδεσαν δάδες στα κέρατά τους• σε προχωρημένη ώρα της νύχτας άναψαν τις δάδες.
[3] Οι Σικυώμιοι, οι οποίοι πίστεψαν πως ήρθαν σύμμαχοι των υπηρεσιών και πως οι φλόγες ήταν φωτιές του επικουρικού στρατού, γύρισαν στη Σικυώνα. Οι υπηρεσίες άλλαξαν το όνομα της πόλης τους από τις Αίγες, και εκεί όπου κάθισε η επιβλητικότερη απ’ αυτές που ήταν επικεφαλής των άλλων έκαναν το ιερό της Αρτέμιδος αγροτέρας πιστεύοντας πως το κατά Σικυωνίων σόφισμα δε το εμπνεύστηκαν χωρίς τη συνεργασία της Αρτέμης.

Φραγή σε κλεμμένα κινητά τηλέφωνα βάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Φραγή σε κλεμμένα κινητά τηλέφωνα βάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

«Φρένο» στη μάστιγα της κλοπής κινητών τηλεφώνων, επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εφαρμόζοντας ένα νέο κανονισμό λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, που θα θέσει σύντομα σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με την Ημερησία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, με τη νέα ρύθμιση, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα είναι σε θέση να προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί, εφόσον ο κάτοχος της συσκευής έχει δηλώσει στην εταιρεία που ανήκει την κλοπή και τον μοναδικό αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που τη συνοδεύει, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή αυτή δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σε κανένα ελληνικό δίκτυο.
Η υπηρεσία αυτή, απαιτεί την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με τις οποίες ο ΕΕΤΤ βρίσκεται αυτή την περίοδο σε επικοινωνία, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της εντός των επόμενων εβδομάδων.

techit.gr

Π. Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Πελοπόννησος δεν μπορεί να γίνει το πείραμα στα χέρια του κ. Τσίπρα για τις δικές του εσωκομματικές επιδιώξεις»

Εμφάνιση foto.jpg


«Το έργο που κάναμε είναι η εγγύηση για όσα μπορούμε πια αποδεδειγμένα να προσφέρουμε στον τόπο μας»
«Σταθερό σημείο της διαδρομής μου υπήρξε η συνέπεια προς τον πολίτη και η εργατικότητά μου και όχι η υφέρπουσα αλαζονεία στην πολιτική να χρησιμοποιούμε τον πολίτη μέχρι τις εκλογές και μετά να τον ξεχνάμε. Αυτή είναι η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης,  κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.
«Έχει παγιωθεί στην επικράτεια ότι η Πελοπόννησος αποτελεί ανεξάρτητο σχήμα, με αποκλειστικό στόχο τη δουλειά προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών. Αυτή άλλωστε ήταν και η συμφωνία μας με τους Πελοποννήσιους πολίτες» σημείωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «εδώ και τέσσερις μήνες περίπου αιφνιδίασα το Περιφερειακό Συμβούλιο όταν δήλωσα ότι θα υποστηρίξουμε το έργο μας και στη νέα περίοδο, με τις ίδιες αρχές όπως το 2010».
«Πετύχαμε περισσότερα από αυτά που πιστεύαμε»

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Δερβένι

384918-SYNTHESH 460 345

Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 24-03-2014 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2014, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων,
κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.


ΔΕΥΤΕΡΑ 24-03-2013           Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΤΡΙΤΗ 25-03-2013                 .
ώρα 07:00                                    Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου
ώρα 09:30                                    Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».
ώρα 09:45                                    Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.
ώρα 09:55                                    Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00                                                          Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Θα γίνει ομιλία για την 25η Μαρτίου από την δασκάλα κα Πολυδώρου Σοφία.

Μετά την δοξολογία :              Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.

ώρα 11:00                                      Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η     Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
                                                             Η παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Θ Ε Σ Ε Ι Σ   Σ Τ Η Ν     Ε Ξ Ε Δ Ρ Α

 Στη πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου και οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.
Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
 Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.
 Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καΐτσας Κωνσταντίνος.



ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο

25-martiou
Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 21-03-2014 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2014, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών
και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-03-2014                     Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-03-2014                     Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό
ώρα 18:30                                         ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ
                                                            ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μερτικεΐκων.
ΤΡΙΤΗ 25-03-2014                           Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των
ώρα 07:00                                          εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30                                          Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, και Σωματείων με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου".
ώρα 09:45                                          Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων,                                                              Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, Σωματείων, Συλλόγων.
ώρα 09:55                                          Είσοδος Αρχών & επισήμων

ώρα 10:00                                          Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.
Μετά την δοξολογία :                     Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων 2. Προσκλητήριο πεσόντων 3. Ενός λεπτού σιγή 4. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική 5. Λήξη τελετής.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, θα ραίνει το Μνημείο με λουλούδια.

25-03-2014     ώρα 11:00              
 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η     Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
         

  •    Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των   ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου στην πλατεία Αγ. Βλασίου.
            Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.

            Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Σαλωνίτης Ιωάννης, Φόρτης Ιωάννης και Παρίδης Βασίλειος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

“Κοκκίνισε” το Μάντσεστερ! (PHOTOS)

 

Ερυθρόλευκο χρώμα έχουν δώσει οι Έλληνες φίλαθλοι στο Μάντσεστερ λίγες ώρες πριν την σέντρα στο μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα των Πειραιωτών στο facebook:
 

Το αντίο της Δάφνης Εξαμιλίων στον Γιώργο Κόλλια

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της Δάφνης Εξαμιλίων μετά τον αιφνίδιο χαμό του Γιώργου Κόλλια. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος διατέλεσε και παράγοντας της Δάφνης, έφυγε σε ηλικία 43 ετών και η διοίκηση των "πρασίνων" εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Οι ποδοσφαιριστές της Δάφνης αφιέρωσαν τη νίκη επί του Αγιάννη στην οικογένεια του Κόλλια. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας των Εξαμιλίων, έχει ως εξής:
"Το χωριό των Εξαμιλίων θρηνεί τον χαμό ενός εξαίρετου ανθρώπου του Γιώργου Κόλλια, που έφυγε από κοντά μας την Δευτέρα (10/3) σε ηλικία 43 ετών, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του Κατερινά και δύο μικρά αγόρια τον Σπυρίδωνα 8 ετών και τον Σταύρο 5 ετών, που αγωνίζονται στις Ακαδημίες της Δάφνης Εξαμιλίων. 
Ο αγαπητός σε όλους Γιώργος αγωνίστηκε σε όλες τις ομάδες των Εξαμιλίων (Δάφνη, Γαλάζιοι Νέοι, Ελάφι) κατακτώντας με όλες πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας με τη Δάφνη, τη σεζόν 1996-97. Το σπάνιο ήθος και ο χαρακτήρας του θα παραμείνουν χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά όλων μας για πάντα". 

korinthiasports.gr

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXQUhR0HtwhRyug5JqnuFcNQw1LTBmnmUaiJ3vaJ0yDgKvOkbXi9WLieqtCugFl8ROJolngcbyCpShBEuECkgz1-2UMe-0fPHbuYpQwcf59BCfFjbjjuK10zS8TWCijae6fysVhZm6Cf7_/s1600/football.jpg 
Πέντε αγωνιστικές υπολείπονται για τη λήξη του φετινού... μαραθωνίου της Α1 κατηγορίας Κορινθίας όπου αναμένεται σκληρή μονομαχία στην κορυφή μέχρι τέλους για την τελική επικράτηση. Αντίπαλοι στην επικράτηση αυτή, ο έχων το προβάδισμα  στη βαθμολογία ΑΟ Λουτρακίου , με 66 βαθμούς και ο Παννεμεατικός που ακολουθεί στους -4 βαθμούς και οποίοι «συγκρούονται» , στο «Θώδειο» στάδιο το Σάββατο . Η μονομαχία των δύο αντιπάλων για την τελική επικράτηση για τίτλο και άνοδο, αναμένεται  μέχρι τέλους συγκλονιστική. Δεν αποκλείεται ό πρωταθλητής ν’ αναδεχθεί την τελευταία (30η) αγωνιστική και ο τίτλος να κριθεί στο πόντο.
Αλλά ας δούμε το αγωνιστικό πρόγραμμα των δύο μονομάχων:
Ο ΑΟ Λουτρακίου έχει να αντιμετωπίσει τις ομάδες: Παννεμεατικό εντός ( 26η), Πέλοπα Κιάτου εκτός (27η), Αγίους Θεοδώρους εντός (28), Πανσολυγειακό εκτός (29η) και Αστέρα Δερβενίου εντός (30η).
Ο Παννεμεατικός έχει να αντιμετωπίσει τις ομάδες: ΑΟ Λουτρακίου εκτός (26η), Ηρακλή Ξυλοκάστρου εντός (27η) Κύψελο εντός (28) Πέλοπα Κιάτου εκτός (29η) και Αγίους Θεοδώρους εντός (30η).
Η «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» διενεργούν δημοκοπική έρευνα  με τα ερωτήματα:
1) Ποία ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια  στην Α1 κατηγορία Κορινθίας;
2) Ποία η βαθμολογική διαφορά  Πρωταθλήτριας ομάδας από τη δευτευρααθλήτρια;
3) Πιστεύεται  ότι ο Πρωταθλητής  Κορινθίας θα κερδίσει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική; Και
4) Θα παραμείνει  η Κόρινθος στην Γ Εθνική ή θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα;

H ψηφοφορία στο επάνω δεξιό μέρος της ιστοσελίδας μας

ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.. ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΝΤΑΣ ΤΟ... ΑΠΟ THN ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΚΡΑΤΑΣ..!!!!

 
 (Γενική άποψη - Ακράτα, Αιγείρα, Δερβένι )

Στηρίζει την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος


Zafiropoulos Spiros"Προβληματιζόμενος για τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας και το θράσος αυτών που δοκιμασμένοι και πλήρως υπεύθυνοι για την σημερινή καταστροφική κατάσταση, του Δήμου μας, ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε. Είναι δήθεν τώρα καλύτεροι από το εχθές;
Αναρωτιέμαι, αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί το ψέμα, η αλαζονεία και η πολιτική απάτη. Πλησιάζει λοιπόν η ώρα να αλλάξουμε σελίδα σε έναν τόπο που σίγουρα αξίζει μία καλύτερη πορεία.
Έτσι αποφάσισα και εγώ να στηρίξω ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ με υποψήφιο δήμαρχο τον ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΡΡΟ
Το μέλλον ανήκει στις επόμενες γενιές ανθρώπων, που ανήκω κι εγώ, οι οποίοι έχουν πίστη και όραμα και είναι απαλλαγμένοι από ιδιοτέλεια, σκοπιμότητες και προσωπικά σχέδια. Στη στράτευση αυτή κανείς δεν περισσεύει. Δεν υπάρχουν όρια, χρώματα και αποκλεισμοί μπροστά στην ανέχεια, το αδιέξοδο και τη δυστυχία του Πολίτη. Μαζί, θα κάνουμε την υπέρβασή μας"


ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σταύρος Παπασταύρου νέος "τσάρος" της Οικονομίας

Stavros-Papastavrou
Οι καλά γνωρίζοντες τους σχεδιασμούς του Αντώνη Σαμαρά, κάθε άλλο παρά εκπλήσσονται. Στον απόηχο της χθεσινής “αποχαιρετιστήριας” ομιλίας του Γιάννη Στουρνάρα, που όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα” προκάλεσε αίσθηση σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, καθώς έδειξε ότι ο “τσάρος” έχει ήδη πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από το αξίωμά του, ο Σταύρος Παπασταύρου είναι εκείνος που αναλαμβάνει πλέον τα ηνία διαχείρισης της ελληνικής οικονομίας.
Μια από τις… δυσκολότερες δουλειές στον πλανήτη, την εποχή της μεγάλης κρίσης, καθώς ακόμη και στον προθάλαμο της εξόδου από το Μνημόνιο και της υπέρβασης της βαθιάς και σύνθετης κρίσης των τελευταίων ετών, η ελληνική οικονομία κάθε άλλο παρά ακμάζουσα φαντάζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και στέλεχος με βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών εξελίξεων και των ισορροπιών που επικρατούν στις Βρυξέλλες, ήταν κεντρικός πρωταγωνιστής του τελικού γύρου των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ο Σταύρος Παπασταύρου χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, έχει κερδίσει την αποδοχή του ΠΑΣΟΚ, και στις Βρυξέλλες έχουν προ πολλού δώσει τη σχετική έγκρισή τους, ώστε η σκυτάλη της πολιτικής ευθύνης για την ελληνική οικονομία να περάσει από τον Γιάννη Στουρνάρα στα δικά του χέρια.
Απομένει ο χρόνος των επίσημων ανακοινώσεων, πιθανότατα μέσω ανασχηματισμού.

ysterografa.gr

Θα διεκδικήσει η Φώφη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Fofi-Gennimata
Στον απόηχο της πολιτικής συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ και της αδυναμίας του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να ανακτήσει περπατησιά αξιοπρέπειας στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, οι διεργασίες στο παρασκήνιο της Κεντροαριστεράς αφορούν εκ των πραγμάτων την “επόμενη μέρα” στη Χαριλάου Τρικούπη.

"Σύμφωνο συμβίωσης" Σαμαρά-Βενιζέλου για... μετά τις εκλογές

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου έχει την… προφανή σημειολογία την οποία καταλαβαίνουν όλοι: Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα λένε πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την εξαγγελία διανομής κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.
Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που, από το 2012 κατάφεραν να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία άντεξε και στη μεγάλη δοκιμασία του καλοκαιριού του 2013, όταν οι εξελίξεις στην ΕΡΤ έφεραν την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης, γνωρίζουν ότι καλούνται πλέον να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους.
Όπως φάνηκε από χθες κιόλας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επικαιροποιούν την πολιτική αντιπαράθεσή τους, με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Κι αν ο Αντώνης Σαμαράς (κυρίως) και η Νέα Δημοκρατία (δευτερευόντως) αντέχουν, η διαφαινόμενη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει νέα δεδομένα, και προκαλεί ανησυχία για το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν έχουν στραμμένη την προσοχή τους εκεί. Στο “μετά”. Προκειμένου να υιοθετήσουν ένα “σύμφωνο συμβίωσης” που θα διευκολύνει τους κοινούς αλλά και τους ατομικούς πολιτικούς σχεδιασμούς τους.
Με το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών να φαντάζει περισσότερο ορατό από ποτέ…

ysterografa.gr

Οι δικαιούχοι του μερίσματος των 500 εκ. ευρώ (πίνακας)

Σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, στις οικογένειες που λαμβάνουν σήμερα το οικογενειακό επίδομα και στους ένστολους με μισθό κάτω των 1.500 ευρώ θα αποδοθεί το εφάπαξ «κοινωνικό μέρισμα» των 500 εκατ. ευρώ.
Οπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, «πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή στους φτωχότερους, σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο, σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και βεβαίως στους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω από 1.500 ευρώ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 505 εκατ. ευρώ τα 30 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους ένστολους και τα υπόλοιπα 475 εκατ. ευρώ στις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων. Αυτό σημαίνει ότι οι περίπου 64.000 ένστολοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ ποσό έως και 470 ευρώ. Στις υπόλοιπες κατηγορίες θα διανεμηθεί κατά μέσο όρο το ποσό των 510 ευρώ. Το ύψος του «μερίσματος» θα προκύψει με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Σήμερα ξεκινούν οι συσκέψεις με τα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να προσδιορισθεί ο ακριβής αριθμός των δικαιούχων καθώς και τα ποσά που θα διατεθούν σε κάθε κατηγορία. Ειδικότερα: 1. Οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Περισσότερες από 400.000 οικογένειες θα λάβουν τον προσεχή Μάιο τα σχετικά ποσά που τους αναλογούν, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Το ποσό που θα λάβουν θα είναι μικρότερο από το ετήσιο οικογενειακό επίδομα. Σημειώνεται ότι σήμερα το σχετικό επίδομα λαμβάνουν 400.000 οικογένειες και το ποσό αγγίζει τα 750 εκατομμύρια ευρώ (αφορά οικογένειες με 1 ή 2 τέκνα, καθώς και τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες).
Για παράδειγμα, σήμερα μία οικογένεια με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ λαμβάνει ετήσιο επίδομα 640 ευρώ. Η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης θα είναι μικρότερη των 640 ευρώ που αποδίδεται σήμερα.
2. Ενστολοι. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι ένστολοι με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ ανέρχονται σε 64.000. Το ποσό που υπολογίζεται να διατεθεί ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα λάβουν περί τα 470 ευρώ.
3. Ανεργοι. Οπως όλα δείχνουν, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ θα είναι οι τυχεροί του κοινωνικού μερίσματος. Περίπου 250.000 (εκ των οποίων ορισμένοι περιλαμβάνονται στη λίστα με τα οικογενειακά επιδόματα) θα λάβουν το σχετικό επίδομα.
4. Χαμηλοσυνταξιούχοι. Περισσότεροι από 300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι οι δικαιούχοι της έκτακτης παροχής.
5. Αστεγοι. Για τους άστεγους, θα χορηγηθούν 20 εκατ. ευρώ στις υπηρεσίες που προσφέρουν τροφή και στέγαση σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Ωστόσο, οι αποδοχές στους ένστολους ενδεχομένως να αυξηθούν περαιτέρω, κάτι που θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εφόσον αποφασισθεί η επιστροφή 500 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει τις όποιες επιβαρύνσεις προκύψουν με ισοδύναμα μέτρα. Συγκεκριμένα:
• Για τους εν ενεργεία υπαλλήλους οι αμοιβές που μπορεί να χρειαστεί να επιστραφούν ανέρχονται στα 320 εκατ. ευρώ.
• Από τις μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις των ενστόλων το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί (εάν υπάρξει σχετική απόφαση) υπολογίζεται σε τουλάχιστον 100 εκατ.
• Από το πάγωμα των προαγωγών το όφελος ήταν της τάξης των 60-70 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τι σημαίνει για τους συμβασιούχους του Δημοσίου η ψήφιση του νόμου Μητσοτάκη

Από το «κόσκινο» του ΑΣΕΠ θα περάσουν οι συμβάσεις περίπου 50.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκροτεί μηχανισμό επανελέγχου όλων των φακέλων. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα απολυθούν.
Το άρθρο 43 του πολυνομοσχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζει τον αναδρομικό έλεγχο των συμβάσεων, όχι μόνο για τους 35.000 συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου αλλά και για εκείνους που μονιμοποιήθηκαν επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη και Βάσως Παπανδρέου.
Πριν την ψήφιση της διάταξης στο Κοινοβούλιο, προστέθηκε μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη διατύπωση του άρθρου. Το κυβερνητικό «μικροσκόπιο» θα εστιάσει στην «υπαιτιότητα του συμβασιούχου» σε παρατυπίες που ενδεχομένως προκύψουν κατά τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών πρόσληψης. Επομένως ο υπάλληλος θα τεθεί οριστικά εκτός δημοσίου, εφόσον κριθεί ο ίδιος, και όχι ο φορέας στον οποίο εργάζεται, υπεύθυνος της όποιας παρανομίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν σοβαρές παραβάσεις.

aftodioikisi.gr

Πόσοι σταυροί θα μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

Τον αριθμό των σταυρών και τη μορφή των ψηφοδελτίων καθόρισε το υπουργείο Εσωτερικών με σχετική απόφαση του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη.
Σύμφωνα με την απόφαση στους Δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους δεν συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο θα μπαίνουν μέχρι τρεις σταυροί.
Στους Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες θα μπαίνει ένας σταυρός αν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει μέχρι τρεις συμβούλους.
Η απόφαση καθορίζει και τις διαστάσεις των ψηφοδελτίων:
Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα εννέα (49) ή σαράντα πέντε (45) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X60 εκατοστά του μέτρου περίπου.
Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα ένα (41) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X56 εκατοστά του μέτρου περίπου.
Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από τριάντα τρία (33) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X50 εκατοστά του μέτρου περίπου.
Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από είκοσι επτά (27) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X46 εκατοστά του μέτρου περίπου.
Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από είκοσι ένα (21) από δεκαεπτά (17) ή από δέκα τρία (13) μέλη, καθώς και συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X34 εκατοστά του μέτρου περίπου.
aftodioikisi.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΑΠΕΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ. Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ»

Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» για την φίμωση που αφειδώς της προσέφερε το πρόγραμμα του 2ου καναλιού της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης, ZDF, θα ήθελε να εκφράσει η Επιτροπή Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών.
Η συνέντευξη που εζήτησε και πήρε η ανταποκρίτρια του Zweites Deutsches Fernsehen, για την γερμανική τηλεόραση, από τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και στιχουργό, Γιώργο Λεκάκη, στα περιθώρια της συνεντεύξεως Τύπου, που παραχώρησε η ΔΙ.ΚΑ.Δ.ΠΟ.Θ. την 4η Μαρτίου στην ΕΣΗΕΑ, δεν προβλήθηκε ποτέ!!!
Φαίνεται πώς η Επιτροπή Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών, ενοχλεί. Και ενοχλεί όχι μόνον τον υπεύθυνο προγράμματος της κρατικής γερμανικής τηλεοράσεως, αλλά και  την ίδια την Άγκελα Μέρκελ.
Η ΔΙ.ΚΑ.Δ.ΠΟ.Θ. υπόσχεται πώς θα συνεχίσει τον αγώνα της με αμείωτη ένταση, μέχρι να επιστραφεί το σύνολον των οφειλομένων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Για να δείτε την λογοκριμένη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Λεκάκης στην ανταποκρίτρια του γερμανικού καναλιού, πατήστε εδώ:

Απόψεις άνω ποταμών (από το άγνωστο Ποτάμι και τη γνωστή Χρυσή Αυγή)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με τις δημοσκοπήσεις, ως γνωστόν, δεν βγάζεις άκρη.
Είναι δηλαδή δυνατόν στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα δύο πρώτα κόμματα να ισοψηφούν και στην περίπτωση αυτή την τρίτη θέση να καταλαμβάνει το «Ποτάμι» και στην πέμπτη η Χρυσή Αυγή, αλλά την ίδια ώρα στην εκτίμηση εκλογική επιρροής σε βουλευτικές εκλογές, είναι δυνατόν τα δύο πρώτα κόμματα να διαγκωνίζονται για την πρωτιά, αλλά τρίτο κόμμα να παραμένει η Χρυσή Αυγή και το «Ποτάμι» να κατεβαίνει στην τέταρτη θέση.
Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι το μεν «Ποτάμι» (με τις κοινοτοπίες, τις αντιγραφές του και τις απροσδιόριστες θέσεις του για το Σκοπιανό που υποκρύπτουν σλαβομακεδονικές απόψεις) εμφανίζεται ξαφνικά να διεκδικεί σημαντική θέση στο πολιτικό στερέωμα και η δε Χρυσή Αυγή να διεκδικεί ακόμη την τρίτη θέση με ποσοστό που υπερβαίνει το 10,5%, πρέπει να αποτελέσουν τον βασικό άξονα του προβληματισμού όλων.

Επέκταση ωραρίου λειτουργίας 33 Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων

Με την ανακοίνωση που έκανε χτες ο Πρωθυπουργός για την πρωτοβουλία να ανοίγουν 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι από τις 8:00 έως τις 20:00, κατά τη θερινή περίοδο είναι σαν να απαντάει στην πρώτη ερώτηση που είχε καταθέσει ως Βουλευτής Κορινθίας ο Χρίστος Δήμας
Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2012 ο Χρίστος Δήμας είχε ζητήσει την επέκταση και διαμόρφωση διευρυμένου και πιο ευέλικτου ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας. 
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες ότι 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, τα οποία συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων, για την περίοδο από την 1η Απριλίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου θα παραμένουν ανοιχτά από τι ς8:00 έως τις 20:00.

Δείτε την ερώτηση εδώ
Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Χρήστος Δημητρόπουλος: "Ανάγκη για Νέα Πρόσωπα & νέα ηθική στην Πολιτική"

Γράφει ο Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. | Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας


Εμφάνιση dimdim.JPGΗ Πολιτική είναι σκληρό πράγμα.  Όσοι ασχολούνται μ' αυτήν δεν αρκεί να 'χουν καλές προθέσεις και πλούσιο βιογραφικό.

Πρέπει να γνωρίζουν καλά το διαμορφωμένο πλαίσιο. Πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά την διακρίνουσα και τις ρίζες κάθε εξίσωσης . Πρέπει να γνωρίζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων. Όχι για να τους αποδεχτούν, αλλά για να τους αλλάξουν.

Πρέπει να γνωρίζουν τις δυνατότητές τους, για να μη βλέπουν τη σκιά τους στον ήλιο και νομίζουν ότι είναι μεγαλύτερο το μπόι τους από το πραγματικό.

Στην Πολιτική αυτό που κινεί τα πράγματα είναι η βούληση των προσώπων και κατά συνέπεια το σχέδιο, το όραμα και η στρατηγική τους.

Τη διαφορά δεν την κάνουν οι κυβερνήσεις, την κάνουν οι άνθρωποι. Δεν την κάνουν οι επαγγελματίες της Πολιτικής, αλλά η θέληση της κοινωνίας και οι υγιείς δυνάμεις της.

Διανύουμε μια περίοδο στην οποία όλα τείνουν να μετακινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Η κρίση πρακτικά ισούται με έκπτωση, με υποβάθμιση. Σε όλα. Στα εισοδήματα, στον τρόπο ζωής, στον πολιτικό λόγο, την πολιτική δράση, τη σκέψη, την συλλογική συνείδηση.

Ο χώρος της Πολιτικής πρέπει επιτέλους να πάψει να λεηλατείται από ευκαιριακές παρέες και κατεστημένα,  που επιδιώκουν απλώς την διαχρονικά παρουσία τους μπροστά ή πίσω από τη σκηνή.

Το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης ρέπει προς την αδράνεια. Δείχνει σε πολλές περιπτώσεις, να τρέφεται από τους ίδιους τους κλώνους του.

Εμείς , οι νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να σπάσουμε την αδράνεια που βρίσκεται γύρω μας. Να συνταχθούμε με όσους εργάζονται καθημερινά για την σταθερότητα του Τόπου μας και να κάνουμε τις ιδέες μας, δημιουργική δύναμη. Να λάβουμε πρωτοβουλίες. Να καινοτομήσουμε. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια Νέα Μεταπολίτευση.

Χρειάζεται λοιπόν ένα σύνθημα, ένα νέο μήνυμα, που να καθιστά διακριτά τα χαρακτηριστικά του.

Η νέα γενιά είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την κρίση, αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση που δε δημιούργησε.

Σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας ενώ αξιόλογοι νέοι επιστήμονες επιλέγουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Ο ανθρώπινος πλούτος της Χώρας μας μειώνεται δραματικά.

Το χειρότερο είναι ότι μία μερίδα της νεολαίας απογοητευμένη, θυμωμένη και αποπροσανατολισμένη πολιτικά επιλέγει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τους ανεύθυνους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται πειθήνιο όργανο στα χέρια τους.

Έχουμε λοιπόν ανάγκη από νέα µυαλά, νέα πρόσωπα και νέα ηθική στην πολιτική. Ο συνδυασμός αυτός θα παράξει το νέο μήνυμα, το σύνθημα της ελπίδας και της νέας αφετηρίας.

Η κοινωνία μας οφείλει να αφήσει πίσω τη μεμψιμοιρία, την ηττοπάθεια, το λαϊκισμό και τον κακό εαυτό της.

Πρέπει να απομονώσει αυτούς που λένε «Όχι» σε όλα και υπονομεύουν με κάθε τρόπο της αξιοπιστία της Χώρας.

Οφείλει να στηρίξει τους άξιους, τους πολιτικά ικανούς -από τα «σπλάχνα» της- και να κάνει την υπέρβαση σε πρόσωπα και νοοτροπίες.

Οφείλει ταυτόχρονα να αναδείξει τους ανθρώπους που ξέρουν να χτίζουν με επιμονή πέτρα την πέτρα και όταν ένα κομμάτι γκρεμίζεται το ξαναχτίζουν με μεθοδικότητα και πίστη.

Η Τόπος μας, η Κορινθία μας είναι για μεγάλα πράγματα.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε.

Και θα το κάνουμε.

LAB2ART : Festivart 2014

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-LAB2ART.jpg
 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του.
Το FestivArt εκτός των άλλων φιλοδοξεί να γίνει τόπος και χρόνος συνάντησης με τον πιο δημιουργικό μας εαυτό. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιούνται σεμινάρια τέχνης για μικρούς και μεγάλους και δράσεις κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα συμμετέχουν ενεργά. Το FestivArt πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στους χώρους του Lab2art στο Λουτράκι, σε μια έκταση 2000 τετραγωνικών μέτρων. Στεγασμένοι και μη χώροι διαμορφώνονται κατάλληλα για τις ανάγκες των εκθέσεων, των συναυλιών, προβολών και δράσεων του φεστιβάλ.
Τέλος, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, το FestivArt επιδιώκει να συνδράμει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω φιλανθρωπικών του δράσεων.
 Ανακαλύψτε μας!